Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio vėžys

Net ir MRT gali nerodyti endometriozės, patvirtint gali tik laparoskopija. Pati esu po jos, uždegino židinius, bet skausmai liko, tad greičiausiai viskas yra dėl adenomiozės, t.y. gimdos endometriozės ir hiperplazijos, o jų panaikint neįmanoma, gydoma KT.
Atsakyti

4BlueFlower, džiaugiuosi kad oct geras :) aš kartosiu balandį. Gruodį darė biopsiją, rezultatas CIN1, bet rekomenduoja kartot po 4 mėn. Negi taip ir tasysiuos, pakol kokio didesnio CIN neras. Kažkaip man vis neramu ir neramu dėl kaklelio. Beje, kolposkopijos man nedarė, net NVI biopsijos metu. Sakė, kad matosi kur ektopija, bet gal nepaėmė iš tos vietos kur skysta terpė HSIL randa?  :hmm:​ 

Atsakyti
Man pačiai kolposkopiją darė mažiausiai 3 kartus prieš operaciją. Vis sakydavo, kad nemato kažko labai blogo. Ektopija buvo, bet neva nepakitus. O kai padarė biopsiją iš 4 skirtingų vietų, atėjo atsakymai:CIN1-CIN2-CIS. Žodžiu labai skirtingai pakitimai buvo išsimėtę. Tiksliausia yra biopsija ir ŽPV tyrimas. Jei gauni teigiamą ŽPV ir CIN, tuomet rekomenduojamas CINTEC plus tyrimas, kurio metu tiriama pakitusių ląstelių DNR bei jų polinkis suvėžėti. Tuomet jau galutinai sprendžiama ar pjauti.
Atsakyti

Man darė visus. Balandį dariausi paprastą pap, buvo ascus h (įtariamu hsil.)  Tada skysta terpė lsil, žvp16 ir cintecplus neigiamas, lapkritį vėl skysta terpė lsil su įtariamu hsil. Tada biopsija gruodį CIN1. Kolposkopu nežiūrėjo visai. Biopsiją ėmė iš 4 vietų. Balandį sekantis tikrinimas, prašysiu, kad kartotų žvp ir cintecplus. 

Atsakyti

Ragaine, norėjau paklausti pati baiginėju chemospindulinį gydymą, ar brachterspija skausminga, su narkoze, ar reikia gulėt ligoninėj, laukia 4 procedūros.

Ar gydymo metu dingo mėnesinės, ar po to atsirado?

Kada po gydymo galimi lytiniai santykiai, ačiū

Atsakyti
QUOTE(Jolanta Skardziuviene @ 2018 06 25, 20:53)
<p>Ragaine, norėjau paklausti pati baiginėju chemospindulinį gydymą, ar brachterspija skausminga, su narkoze, ar reikia gulėt ligoninėj, laukia 4 procedūros.</p><p>Ar gydymo metu dingo mėnesinės, ar po to atsirado?</p><p>Kada po gydymo galimi lytiniai santykiai, ačiū</p>

Sveika,
Brachiterapiją darė man Kaune klinikose, tai be narkozės. Vilnietėms, kiek girdėjau - su narkoze. Operuotoms ji visai paprasta, ne operuotoms - nemalonesnė kiek procedūra, jei be narkozės. Ligoninėn neguldo, aš užtrukdavau apie 1,5 valandos. Suleisdavo ketanovo. Daugiausia laiko trukdavo pasiruošimas -spinduliuotės šaltinių įdėjimas, kompiuterinė tomografija, vėliau programos pritaikymas ir spinduliavimas. Bet jau tiek praėjus gydymo, tiek ištvėrus, tai brachiterapija jau vieni juokai. Vien tai, kad jau nebėra chemijos tuo metu ką reiškia! ☺. Man dar leido po gydymo savaitę atsikvėpti, pailsėti prieš brachiterapiją, tai jaučiausi tikrai gerai.
Mėnesinės dingo. Vėliau, po gero pusmečio po truputį grįžo, tokios labai silpnos, bet paskui vėl palengva išnyko. Nors jaučiu, kad bent viena kiaušidė dirba tikrai, ovuliacija vyksta, nors ir rečiau, ultragarso metu buvo pastebėti ir folikulai, tačiau nebebūna kraujavimo.. Gydytoja aiškino, kad spinduliai sudegina gimdos gleivinę ir kraujavimo jau neturėtų būti. Tačiau gali būti likęs koks kraštelis nenudegintas..
Kiaušidės nebūtinai atsigauna po gydymo, nors ir pakeltos. Man radiologas davė 50:50. Sakė, kad jei nebūtų chemijos - procentas būtų žymiai didesnis.
O dėl santykių - gydytojas turi pasakyti. Jau nepamenu gerai, gal po kokių 1.5 mėn. leido ir net liepė 😃.

Kur gydotės?

O šiaip stiprybės, jau daug praėjote, viskas su laiku prisimirš ir toliau gyvensit laiminga 😊
Atsakyti

Ačiū, Vilniuj

Atsakyti
Sveikos dar kartelį. Čia vėl aš su savo neaiškia situacija. Gal kuri geriau nusimano kolposkopijos atsakymuose?
Atsakyti

4BlueFlower, o kokie kolposkopijos atsakymai? Man nei kart nedarė, nors liepė ieškotis kur konizaciją noriu darytis,aš vis nesuprantu kodėl :-)

Atsakyti
QUOTE(ManteS @ 2018 06 28, 14:30)
<p>4BlueFlower, o kokie kolposkopijos atsakymai? Man nei kart nedarė, nors liepė ieškotis kur konizaciją noriu darytis,aš vis nesuprantu kodėl :-)</p>

O biopsiją darė?
Atsakyti

O biopsiją darė?

Taip, 2 kartus. Pirąa kartą cin1, o antrą cin2. 

Atsakyti
QUOTE(ManteS @ 2018 06 28, 17:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Ramce" data-cid="72140018" data-time="1530187905"><div><p>O biopsiją darė?</p></div></blockquote><p>Taip, 2 kartus. Pirąa kartą cin1, o antrą cin2. </p>

Tai biopsija daug tiksliau nei kolposkopija. 4u.gif
Atsakyti