Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu maitinti krūtimi

QUOTE(Jurgitulis @ 2009 04 22, 12:06)
Pasidalinsiu savo nuomone: pvz. man iš esmės yra nepriimtas maitinimas krūtimi, bet ne MP, t.y. aš pieną nusitraukdavau ir tada duodavau vaikeliui. Taip buvo apie mėnesį. Ir žinote ką, jaučiausi kaip melžiama karvė. Neskaitant to, kad po gimdymo fizinis kūnas ir taip būna visas išdarkytas (tarpkojis, krūtys, pilvas) + dar nuėjus į dušą bėga tai pienas, tai kraujas per visus galus....  kaip moteris jaučiausi tikrai blogai. Ir nemanau, kad  kiekvieną kartą, kai vaikelis niurzga turėjau jam kišti savo skausmingas krūtis ir tuo mėgautis. Man buvo daug patogiau nusitraukti pieną ir tada duoti vaikui.

Manau, kad pagimdžiusi moteris neturėtų pamiršti, kad visų pirma ji yra MOTERIS, o tik paskui mama, žmona, meilužė ir t.t.  Ir tikrai nesuprantu tų, kurios gimus vaikeliui taip pameta protą, kad pagrindinės jų pokalbių temos pasidaro tik pampersai ir kakučio spalva, kurios pamiršta pasirūpinti savimi (susitvarkyti plaukus, pasportuoti ir pan.), kurios išstumia vyrus iš savo kaip moters gyvenimo  - nes labai pavargsta būdamos su vaiku, kurios taip subobėja, kad paaugus vaikui, jos tampa neįdomios netgi pačiam vaikui.

Beje, rūpinimasis savimi po gimdymo tikrai nereiškia, kad vaikelis nėra toks svarbus, tiesiog pritariu tam pasisakymui,kad ne per papus meilė perduodama.
O papai yra tikrai svarbūs moters gyvenime ir tik nereikia sakyti, kad jie skirti tik maitinimui. Turėdama gražius papus kiekviena jaučiasi daug geriau negu su nutampytomis spanielio ausimis vietoj jų.

Tokia ta mano nuomonė. Beje ruošiamės su vyru turėti dar vieną vaikelį ir nesiruošiu maitinti krūtimi.

Dar vienas momentas - būna taip, kad maitinanti moteris negali valgyti įvairaus maisto, tam, kad vaikeliui nepūstų pilvo, kad nebūtų alergijos.  Vat ar nereikėtų tada pagalvoti apie tai, kad kokybiškame mišinėlyje maistingų medžiagų ir vitaminų yra milijoną kartų daugiau negu tame MP. Ir dar, toks neprivalgymas manau kenkia moters sveikatai, juk prasideda visokios mažakraujystės, slenka plaukai ir pan. Tada tampama dar ir ligota. Ne visoms taip pasitaiko, bet būna...

BŪKIME LABIAU TOLERANTIŠKI VIENAS KITO NUOMONEI  - MAITINTI AR NEMAITINTI MP YRA KIEKVIENOS ASMENINIS REIKALAS IR SU MEILE VAIKUI TAI NIEKAIP NESUSIJĘ.

oi prirašiau aš čia  blush2.gif

good.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitulis @ 2009 04 22, 11:06)
Pasidalinsiu savo nuomone...

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikutės
tiesiai į dešimtuką parašė Dineda.
aš taip pat jau 6 mėn. laukiuosiu ir ieškau visos inf kaip naujagimį maitinti mišinukais, nes pati nesiruošiu tai daryti. bei mano vyras tos pačios nuomonės.
Kiek kalbėjau su draugėm kurios turi vaikų ir jos nebesiryštu maitinti vaiko krūtimi. Kiekviena turime prižiūrėti save ir savo kūną. Žinoma jei būčiau 50 metų ir jau neberupėtų tai gal o dabar tai tikrai ne ne ir dar kart ne:)

Labai norėjau paklausti kurios mamytės nuo pirmos dienos nemaitino vaiko krūtimi ką darė kad nebūtų pieno ką reikia vežtis į gimdymo namus (kokį maistelį ir pan.)
labai būčiau dėkinga už atsakymus ir patarymus
Atsakyti
QUOTE(ruciukas. @ 2009 04 22, 14:36)
Labai norėjau paklausti kurios mamytės nuo pirmos dienos nemaitino vaiko krūtimi ką darė kad nebūtų pieno ką reikia vežtis į gimdymo namus (kokį maistelį ir pan.)

Ka daryti-nezinau, gal kitos atsakys 4u.gif Man kai tokiu problemu nebuvo-tai nezinau, ka pasakyti.
O veztis reikia:
1. Buteliuka(jau isvirinta ar lai vyras po gimdymo namie isvirina)
2. Maza elektrini arbatinuka(misinuko vandenukui atsivirinti)
3. Pasirinkta misinuka(laiko yra issirinkti geriausia, patogiausia, o ne imti gimdykloj siulomo)
4. Siek tiek sodos ir sepetuka buteliuko dezinfekavimui po kiekvieno maitinimo.
Kaip ir viskas. Misinuka duoti po mazai, pradzioj tik po koki 30-40gr kas dvi valandas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 22 balandžio 2009 - 13:46
aha, turėk ir pientraukį, juk tą pienelį, kuris bus irgi kažkus reiks nutraukti - tai galėsi tiesiai į buteliuką ir leliukui sumaitinsi... beto, jei krūtys bus laaaaabai skaumingos ir kietos kaip akmenys (vistiek reiks nusitraukti), tai su rankomis išspausti bus laaaaaaabai skausminga - tada praverčia pientraukis ir buteliukas.
Tam atvejui turėjau kelis buteliukus, kuriuos duodavau vyrui parnešti į namus ir išvirinti, arba pati išplaudavau ir dar su verdančiu vandeniu dezinfekuodavau.
Atsakyti
tik pagimdžius planuoju gerti vaistus ir susirišti krutinę elastiniu bintu. tai manau kad pieno taip ir turėčiau nesulaukti, na bent jau taip labai tikiuosi kad bus.

Ačiū už atsakymą dėl kraitelio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ruciukas. @ 2009 04 22, 15:15)
tik pagimdžius planuoju gerti vaistus ir susirišti krutinę elastiniu bintu. tai manau kad pieno taip ir turėčiau nesulaukti, na bent jau taip labai tikiuosi kad bus.

Ačiū už atsakymą dėl kraitelio  thumbup.gif

Gal net nebegs tas pienas 4u.gif
Atsakyti
Nu šiaip, jei net nepradėsi maitinti, tai gal ir nebesigamins tas pienas? g.gif Na, juk pieno iš pat pradžių net nebūna, tik priešpienis. Jei neduosi žįsti, tai ir gamintis neturėtų. g.gif Bent jau man taip atrodo. Šiaip, jei kas turi tikslesnės info tai gal pasidalinkite, nes ir man įdomu.
Atsakyti
QUOTE(ruciukas. @ 2009 04 22, 15:36)
sveikutės
tiesiai į dešimtuką parašė Dineda.
aš taip pat jau 6 mėn. laukiuosiu ir ieškau visos inf kaip naujagimį maitinti mišinukais, nes pati nesiruošiu tai daryti. bei mano vyras tos pačios nuomonės.
Kiek kalbėjau su draugėm kurios turi vaikų ir jos nebesiryštu maitinti vaiko krūtimi. Kiekviena turime prižiūrėti save ir savo kūną. Žinoma jei būčiau 50 metų ir jau neberupėtų tai gal o dabar tai tikrai ne ne ir dar kart ne:)

o kas trukdo ir maitinti ir priziureti save?
as maitinu pati,ir sugebu gerai atrodyti,juk nereiskia jei maitini,tai priezastis kodel blogai atrodai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luli @ 2009 04 22, 15:49)
o kas trukdo ir maitinti ir priziureti save?
as maitinu pati,ir sugebu gerai atrodyti,juk nereiskia jei maitini,tai priezastis kodel blogai atrodai. smile.gif

Kalba ne tik apie tai, kaip atrodai maitindama, bet ir kaip jautiesi psichologiskai bei fiziškai... net nebuvo kalbos apie tai, kad dėl maitinanti moteris blogai atrodo. Moterys dažnai po gimdymo apsileidžia ne dėl pačio maitinimo, o dėl į galvą per stipriai trenkusių hormonų + paranojiško rūpinimosi leliumi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitulis: 22 balandžio 2009 - 15:04
įdėmei skaitykit kokia čia tėma. Man yra nepriimtina maitinti krūtimi ir jaustis kaip karvei ir aplamai aš labai žiūriu skeptiškai į šitą visa reginį.aš visiem sakiau ir prieš pastodama ir pastojus kad tikrai manęs niekas neprivers maitinti. na bet kiekvienas žiūri pagal save ir turi nuomonę tai mamytės tos kurios nori maitinti kuriom patinka jaučia malonumą ir t.t eikit į kitas temas ir kalbėkit. Ačiiūsmile.gif

o jei į temąsmile.gif pienas visvien lygtai atsiranda todėl reikia gerti tokius vaistus norint kad jo nebūtų ir kažkurioje temoje skaičiau kad viena mamytė pradėjo gerti tik pagimdžius ir net neatsiranda tada priešpienio.

Na jei dar kas žino kas kaip rašykit.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2009 04 22, 15:41)
Nu šiaip, jei net nepradėsi maitinti, tai gal ir nebesigamins tas pienas?  g.gif  Na, juk pieno iš pat pradžių net nebūna, tik priešpienis. Jei neduosi žįsti, tai ir gamintis neturėtų.  g.gif Bent jau man taip atrodo. Šiaip, jei kas turi tikslesnės info tai gal pasidalinkite, nes ir man įdomu.

Cia kaip kam g.gif , as po gimdymo visas dienas ligonineje banziau ir jokio misinuko nedaviau, bet nebego pienas, o kitai mamai palatoje fontanais g.gif Nors abi po CP buvom g.gif Tiesa pasakius dabar dziaugiuosi, kad ir nebego, nes nieko zavingo tame nematau ax.gif ir antro tikrai nemaitinsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 22 balandžio 2009 - 15:04