Sveikute, est. Va nuvijau vaikus nuo kompo. O prieš tai kažkaip pavyko su dukra perversti knygeles, bet kažkaip paskubomis, ji vadovavo. Kol kas dar lankome darželį, nors surdopedagogė mūsų jau atostogauja. tarsiuos asmeniškai dėl vasaros. Atrodo, kad galėčiau sau leisti nedirbti, tai daugiau duočiau savo merginai. Kas bendra tarp mūsų, kad ir aš galima sakyti praradau du metus,kažkaip leidausi užliūliuojama, kad grdime ir atrodo nebedaug bereikia... Labai klydau. Kažkoks momentas praleistas. Čia irgi veikė tas momentas-nepersistengti, neperkrauti. Nors kas dabar ir pasakys kaip ūtų buvę, jeigu... Tiesa, prisidedu prie sveikinimų. Ir pilnai suprantu, kiek reikia pastangų siekiant palengvinto mokymosi. Šaunuolė mama. Dar norėjau parašyti, kad mes irgi lankomės pas Gradauskienę. Važiuosime dėl grupės lapkričio pabaigoje.Dėl adenoidų. Jie mums jau išoperuoti, ir klausa šiek tiek pagerėjo, nors ne iš karto. Atėjo mano džiaugsmas ir rašymą reikia baigt.
Labukas ,
Aciu Rosa86 , napaprastai idomus straipsnis.Eiciau i tokio tipo paskaitas , jei tik suzinosiu kur ir kada vyksta.Tik , zinoma , man butu labai labai idomu tokia pat paskaita , kur paaiskintu , kaip jauciasi neprigirdintis zmogus tam tikrose situacijose - kaip suprasti man , mamai , kuria kultura as turiu vadovautis ir Ji mokyti.Juk , mano supratimu , daug dalyku , kurie nesuprantami kurtiesiems , neprigirdinciam -suprantami , taip arba beveik taip pat , kaip girdinciam.Bet gal as klystu?Turbut klystu.Bet kaip man suprasti?
Aciu Rosa86 , napaprastai idomus straipsnis.Eiciau i tokio tipo paskaitas , jei tik suzinosiu kur ir kada vyksta.Tik , zinoma , man butu labai labai idomu tokia pat paskaita , kur paaiskintu , kaip jauciasi neprigirdintis zmogus tam tikrose situacijose - kaip suprasti man , mamai , kuria kultura as turiu vadovautis ir Ji mokyti.Juk , mano supratimu , daug dalyku , kurie nesuprantami kurtiesiems , neprigirdinciam -suprantami , taip arba beveik taip pat , kaip girdinciam.Bet gal as klystu?Turbut klystu.Bet kaip man suprasti?
Nėra už ką
Mano manymų tokių paskaitų tikrai reikėtų, bet tokios paskaitos būna retai ir Vln arba Kn. Kadangi, aš gyvenu mažame mieste, tad retokai pasitaiko nuvažiuoti. Dar yra labai gera knyga Emanueles Laborit " Žuvedros klyksmas" Ją parašė kurčia mergina. Ji aprašo savo išgyvenimus nuo pat mažens, kaip ji ir jos šeima išgyveno kurtumą, kaip mokėsi ir pan. Jos knygynuose pirkti nėra. Bandykite susisiekti su surdologijos centru, gal jie parduoda. Aš tą knygą gavau dovanų.

QUOTE(rosa86 @ 2009 05 30, 17:51)
Taip, is dalies klausos aparatai silpnina klausa. Su sita problema susiduria daugelis mano draugu ir as pati. Visi jaucia, kad ilga laika nesiojant aparata klausa silpneja. As nezinau del ko tiksliai taip yra. Per 5 metus mano klausa pablogejo per 20 dB ( buvo 50 dB, o dabar apie 75 dB) Taip pat reikia atkreipti demesi i tai, koks neprigirdejimo ar kurtumo tipas. Zmonems, turintiem neurosensorini prikurtima klausa silpneja ir nuo nervu. Jei susinervini klausa pablogeja, ima uzti ausyse. Gydytoja man sake, kad taip buna, jei pazeistas klausos nervas.
Del klausos silpnejimo nesiojant KA

Sveikutes, na straipsnis tai tikrai geras, verta paskaityt ir ne tik mums, auginančioms klausos problemu turinčius vaikelius, bet ir šiaip visiems. Na dėl KA prisiskaičiau čia visokiu nuomoniu tai net suabejojau, mano vaikiuikui greit Kaunas duos KA, o mes važiuojam liepa ir į Vilniu konsultacijai, tai galvoju iki vilniaus atsakymo dėti KA ar neverta skubėt palaukt ka pasakys Vilnius.

QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 06 01, 14:25)
Sveikutes, na straipsnis tai tikrai geras, verta paskaityt ir ne tik mums, auginančioms klausos problemu turinčius vaikelius, bet ir šiaip visiems. Na dėl KA prisiskaičiau čia visokiu nuomoniu tai net suabejojau, mano vaikiuikui greit Kaunas duos KA, o mes važiuojam liepa ir į Vilniu konsultacijai, tai galvoju iki vilniaus atsakymo dėti KA ar neverta skubėt palaukt ka pasakys Vilnius. 

Pripratimas prie KA gali buti ilgas laikas, tad gali buti kad iki to laiko kol jus nuvaziuosit i Vilniu konsultacijai jusu vaikiukas jau gales dziaugttis tuo, kad geriau girdi viska. Vis vien gydytoja pataria KA is pradziu nesioti po 5-15 min per diena, tad dideles zalos jus savo vaikui nepadarysit, o jeigu jums Vilniuje pasakys ta pati jus jau busite prarade visa menesi. Toks butu mano patarimas.
Rosa86 - aciu uz idomu straipsni, tikrai skaiciau susidomejusi, per kelis kartus, nes vaikas vis neduodavo pabaigti.
Giliuxe, as gimdziu VGN, tai ten tiesiog uzklausiau, ar daro toki tyrima, nors vistiek ketinau ir ketinu vezti issamesniems tyrimams i santariskiu klausos tyrimo centra. Tai sako, gerai kad pasakete, butinai padarysime, nors tai labai primityvus tyrimas ir dazniausiai daro po komplikuotu gimdymu. Man santariskese sake, kad tokie testai gimdymo namuose kas desimtam tik praeina, todel tai nera galutine diagnoze ir reikia ziureti toliau.
Beje, kada tau terminas tavo dziaugsmeliui?
Del Klausos nusilpimo nesiojant KA labai idomu, nes kodel tuomet man siulo nesioti ir kita ausimi, atseit kitaip nusilps ji, nes negauna darbo. Reiks dar gerai pasidometi, aisku tik viena, kad nesiojant ant abieju tureciau apskritai geriau girdeti.
Beje, kada tau terminas tavo dziaugsmeliui?
Del Klausos nusilpimo nesiojant KA labai idomu, nes kodel tuomet man siulo nesioti ir kita ausimi, atseit kitaip nusilps ji, nes negauna darbo. Reiks dar gerai pasidometi, aisku tik viena, kad nesiojant ant abieju tureciau apskritai geriau girdeti.
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 06 01, 14:25)

o koks jusu Jurgitele neprigirdejimo laipsnis?ar ten kokie slenksciai db??ka kaunas sake??jeigu jau atrado neprigirdejima, ir rekomendavo KA,VADINASI JU VAIKUCIUI IR REIKIA.as irgi taip pat meciausi,tiesa pas mane buvo atvirksciai is pradziu vaziavom i Vilniu,is ten gavau soka,nors rekomendavo atvaziuot po men pakartojimui ,as jau nebelaukiau,greit susiskambinau su GRADAUSKIENE ir nulekiau i Kauna.nors pakartotinis tyrimas buna visada geresnis,bet aparatu vaikui jau reiks vien del to kad jis ismoktu kalbeti..mes jau men su KA,IR AS LABAI DZIAUGIUOSI KAD VISKA DARIAU REAKTYVINIU.vaiko kalba paspartejo nerealiai,per sitas 4sav.mes pradejom sneket sakinukais,o kaip viskuo domisi,kiek ispudziu,varlytes,pauksciukai,ir t.t.

QUOTE(Reenka @ 2009 06 01, 21:25)
o koks jusu Jurgitele neprigirdejimo laipsnis?ar ten kokie slenksciai db??ka kaunas sake??jeigu jau atrado neprigirdejima, ir rekomendavo KA,VADINASI JU VAIKUCIUI IR REIKIA.as irgi taip pat meciausi,tiesa pas mane buvo atvirksciai is pradziu vaziavom i Vilniu,is ten gavau soka,nors rekomendavo atvaziuot po men pakartojimui ,as jau nebelaukiau,greit susiskambinau su GRADAUSKIENE ir nulekiau i Kauna.nors pakartotinis tyrimas buna visada geresnis,bet aparatu vaikui jau reiks vien del to kad jis ismoktu kalbeti..mes jau men su KA,IR AS LABAI DZIAUGIUOSI KAD VISKA DARIAU REAKTYVINIU.vaiko kalba paspartejo nerealiai,per sitas 4sav.mes pradejom sneket sakinukais,o kaip viskuo domisi,kiek ispudziu,varlytes,pauksciukai,ir t.t.
. nelauk jurgitele,ypac kad dar reiks prie tu aparatweliu priprasti..mano detis rytais nenori,bet prikalbinu ir tada pamirsta,kad nesioja...LAIKYKIS 

jei dar ka domina literatura.pasiemiau is bibliotekos..."21 amzius.KURCIAS VAIKAS SEIMOJE".rekomenduoju naujokams

sveikos mamytes,kaip smagu kad radau tokia temele,kur mum aktuali.turiu berniukus dvynius,vienas stipruolis,sveikuolis,o va kitas mazylis negirdi visai.
pradziai bandem ka,bet jokiu pokyciu nebuvo,tad buvo nuspreta implantuoti kochearini implanta.metus niekaip vis isoperuoti negalejom,vis kraujo tyrimai buvo blogi,spalio 20d.nukrito nuo laiptu,ir maza to,daktarai nepastebejo kad mazylio slaunikaulis luzes.pralaike renimacijoje 2 paras,liepe man atvaziuoti pasiimti vaika,nes sako jokiu pakitimu nera.as atvaziavus norejau perengti maziu,as kaip pamaciau koja,
tai patikekit.nu aciu dievui viskas jau praeiti,mazius jau vaiksto 5d.
operacija padare geguzes 7d.
dejom "medel"firmos implanta,po sav.turi pajungti isorine dali,laukiu sededama kaip ant adatu,kad tik viskas butu gerai.gal kazkuri irgi medel firmos implantavot implanta?ar patenkintos? nes man tai isorine dalis kazkodel nelabai patinka
maziuko ta ausyte maza,o jis toks namazas

QUOTE(girmantas @ 2009 06 01, 23:25)
sveikos mamytes,kaip smagu kad radau tokia temele,kur mum aktuali.turiu berniukus dvynius,vienas stipruolis,sveikuolis,o va kitas mazylis negirdi visai.
pradziai bandem ka,bet jokiu pokyciu nebuvo,tad buvo nuspreta implantuoti kochearini implanta.metus niekaip vis isoperuoti negalejom,vis kraujo tyrimai buvo blogi,spalio 20d.nukrito nuo laiptu,ir maza to,daktarai nepastebejo kad mazylio slaunikaulis luzes.pralaike renimacijoje 2 paras,liepe man atvaziuoti pasiimti vaika,nes sako jokiu pakitimu nera.as atvaziavus norejau perengti maziu,as kaip pamaciau koja,
tai patikekit.nu aciu dievui viskas jau praeiti,mazius jau vaiksto 5d.
operacija padare geguzes 7d.
dejom "medel"firmos implanta,po sav.turi pajungti isorine dali,laukiu sededama kaip ant adatu,kad tik viskas butu gerai.gal kazkuri irgi medel firmos implantavot implanta?ar patenkintos? nes man tai isorine dalis kazkodel nelabai patinka
maziuko ta ausyte maza,o jis toks namazas 

sveiki prisijungę prie mūsų.Mes nešiojam Medel implantą.kaip ir viskas tvarkoj.o prie to dydžio priprasit ir net nepastebėsit.deja,tokie jie dar yra nemaži. Mes dar vis nešiojam vaikišką variantą,kai baterijos segamos atskirai prie apykaklės.tad ant ausies jau daug mažiau lieka
QUOTE(Reenka @ 2009 06 01, 21:25)
. nelauk jurgitele,ypac kad dar reiks prie tu aparatweliu priprasti..mano detis rytais nenori,bet prikalbinu ir tada pamirsta,kad nesioja...LAIKYKIS 

Siaip jei tiesa pasakius mums niekas nieko apie jokius laipsnius kaune nesake tik atsakyme maciau parasyta 75 dB. Tik iskart pasake reikia aparatu tai mes ir nuelekm uzsakem indeklus i ausytes o KA liepe atvykt po mėnesio, tada lėkėm į Vilniu, ten sako adenoidai yra, tyrimus vel dare tada jau atsakyme parase 70dB, bet KA neliepe imti, tik sake po menesio pasirodykit, kai gris is atostogu. Tai va. Tai dabar esam laukime.