Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 3

Gilbertuk,maniskis pirmus 4metus labai pamazu augo,daug sirgo ir augimui neliko jegu sad.gif ,o dabar augam sparciai,tai ir tenka ideklus dazniau keist,o dar jeigu suplesom,aisku yra garantinis laikotarpis,bet vis tiek primoket reikia.Vos tik auseles kiek paauga,tuoj ima svilpt,susidaro ''fonas'',bet dziaugtis vis tiek yra kuo-augam ,kaip ant mieliu thumbup.gif
Atsakyti
sveiki,nu va mu penktadieni pakabino uzausini procesoriu,kazkaip as nepastebiu jokio pasikeitimo,ir suploju,ir pasaukiu garsiau bet jis man neatsisuka g.gif parasykit kaip jusu vaikelis suregavo kaip pirma kart pajunge procesoriu.ir dar mamytes kur vilniuje man kreiptis i suderpedagoka koki? g.gif
Atsakyti
QUOTE(girmantas @ 2009 06 15, 15:22)
sveiki,nu va mu penktadieni pakabino uzausini procesoriu,kazkaip as nepastebiu jokio pasikeitimo,ir suploju,ir pasaukiu garsiau bet jis man neatsisuka g.gif parasykit kaip jusu vaikelis suregavo kaip pirma kart pajunge procesoriu.ir dar mamytes kur vilniuje man kreiptis i suderpedagoka koki? g.gif

Mano vaikiukas taip pat nesureagavo kai uzdejom KA, pokyciai buvo matyti tik po kokio menesio. Beje, jam tada buvo 1.3 metu, gal del to kad maziukas dar buvo.
Atsakyti
QUOTE(giliuxe @ 2009 06 15, 16:56)
Mano vaikiukas taip pat nesureagavo kai uzdejom KA, pokyciai buvo matyti tik po kokio menesio. Beje, jam tada buvo 1.3 metu, gal del to kad maziukas dar buvo.

aisku,o sakykit ar greit jusu mazylis priprato prie aparato?maniskis tai lupa,kol kas dedam kepuryte.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 06 15, 08:54)
Sveikutes, kokius idelkus mes turim irgi nezinau bet bet liejo pagal ausyte irgi sake kad reisk na kazkur po pusmecio turbut jei ne anksciau keisti, mat augam, mum tik trys metai. Nežinau su KA man kartais atrodo kad nieko nepasikeite ir nevisada reaguoja tas mano zuikis gal per anksti kazko tyketis gi dar pirmos dienos, na taip smagu buvo kai pasauksu jis iskart atsisuko, bet va bunam su KA pasauktas buna ir neatsisuka, nezinau ka ir galvoti. Bet gal reikia priprasti.

Jurgitele, gali būti keli variantai, kodėl jis ne visada atsisuka:
1. Galbūt kartais jis Jūsų negirdi, nes šaukiate per tyliai.
2. Jis nežino savo vardo. ( Girdinčiam gali atrodyti keista, bet jei Jūsų vaikas iki šiol negirdėjo ir nekalbėjo, jis nesuvokia net paprastų sąvokų)
3. Gali būt, kad jis girdi garsą, tačiau į jį nereaguoja, nes smegenys nėra įpratusios apdoroti garsų.
4. Gali būti, kad kartais Jūsū vaikas garsą pajaučia oru, dėl to ir atsisuka.
Bandykite įsitikinti, ar ji girdi su aparatu. Pabandykite suploti, arba, paleisti muzika. tai darykite, kol jis nemato už nugaros, jei jis atsisuks, vadinasi girdi. Jei Jūs jšį šaukiate, trenkiate durimis, treptelite jis jaučia oro vibracija, todėl ir sureaguoja, o girdintiems atrodo, kad vaikas girdi. Čia aš savo asmeninės patirties rašau. Nelabai moku viską tiksliai žodžiais paaiškint. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(est @ 2009 06 13, 10:25)
Butinai parasyk kaip praejo operacija. fear.gif ,kad musu laukia tas pats.Nusiraminkit ir islaukit laika. Viskas turi but gerai. ok.gif

sveikos mamytes mes jau namie.operacija praejo sklandziai.isveze 11ryto.operavo 25min.po narkozes dar miegojo pora val.paskui atsikele kaip po paprasciausio miego ir iskart pareeikalavo 'pazadeto traktoriaus' ir valgyt.tada rengtis ir vaziuot namo.visi juokesi palatoj.va dabar kai jau gryzom is kauno pradejo rodyt kad skauda gerklyte,tai asjo ir nekankinau sugirdziau nuo skausmo sirupelio ir nuejo miegot,ziuresim kaip bus rytoj.adenoidai buvo dideli,gydytoja Gradauskiene sakew ,kad butinai reikejo.dar pasidarem audiograma su aparateliais.girdi 90%.dar gyd.sake,kad viso garso ir nedidint,kad nebutu jam per daug pasaliniu garsu ir triuksmo.dabar belieka mokytis taisyklingai sneketi,nes netaria S raides.tai va.taip kad mamytes jei reikalinga si opewracija nebijokit,tikrai nesudetinga..gal baigsis pagaliau mus varginusi sloga. thumbup.gif
Atsakyti
Saunuoliai Jus ir patys sauniai laikotes,ir dar kitus sugebat nuraminti biggrin.gif . Laikykites taip sauniai ir toliau.Sveikit! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(est @ 2009 06 15, 19:48)
Saunuoliai Jus ir patys sauniai laikotes,ir dar kitus sugebat nuraminti biggrin.gif . Laikykites taip sauniai ir toliau.Sveikit! 4u.gif

4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes po Kauno. Audiograma panaši. Pirmą kartą vaikas buvo susigėdinęs, tad sunkiau ėjo ir suprasti, kas ire kaip. Su gydytoja pasišnekėjau dėl mums išsakytų surdopedagogės žodžių, tai gydytoja tik nusijuokė ir pasakė, akd implantuoti vaikai turi išmokti kalbėti per tris metus, o sūnus girdi dar tik 1.2 m.
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 06 15, 07:54)
Sveikutes, kokius idelkus mes turim irgi nezinau bet bet liejo pagal ausyte irgi sake kad reisk na kazkur po pusmecio turbut jei ne anksciau keisti, mat augam, mum tik trys metai. Nežinau su KA man kartais atrodo kad nieko nepasikeite ir nevisada reaguoja tas mano zuikis gal per anksti kazko tyketis gi dar pirmos dienos, na taip smagu buvo kai pasauksu jis iskart atsisuko, bet va bunam su KA pasauktas buna ir neatsisuka, nezinau ka ir galvoti. Bet gal reikia priprasti.

Nepamirškit, kad vaikas turi priprasti prie garsų, be to, vėliau į daug ką ir nereaguos, nes bus kaip natūralus fonas.
QUOTE(girmantas @ 2009 06 15, 15:22)

Vilniuje Bistryčios g. 9A, Klausos sutrikimų turinčių vaikų centras. Per google.lt susiraskit ir pasiskambinkit. Vasarą užsiėmimų nėra, prasidės tik rudenį.
Nesitikėkit, kad vaikas iš karto reaguos. turbūt klaidingai suvokiat pačią operaciją. Kad išoperavo, tai dar nereiškia, kad jis dabar girdi taip, kaip jūs. Vaikui teks išmokti atskirti garsus, todėl procesorius pradžioje pajungiamas ant minimalaus garso, po to didinamas, kad smegenims nebūtų šoko. juk jos turi išmokti priimti ir sugeneruoti informaciją. Mūsųs sūnus aiškiai pradėjo reaguoti į vardą po mėnesio, o pirmas pora savaičių dar labai ryškiai nesimatė, kad reaguoja. Be to, jis turi įsisąmoninti, kad tuo vardu kuriuo jį šaukiat, tai čia jo vardas ir į jį yra kreipiamasi. Reiks daug dirbti, tik tuomet ir pasimatys rezultatai.
Atsakyti
Sveikutes, kaip gera kad Jūs esat smile.gif nes neįsivaizduoju, kur būtų galima daugiau isgirs tiek naudingos informacijos, patarimu, pagalbos ir pan. Ačiūkas jums visoms.
Atsakyti
QUOTE(girmantas @ 2009 06 15, 16:22)

na kad ir labai rūpi,rezultato teks palaukti.mūsų sūnus atsisuko į vardą tik po gerų 2 mėn.,ir iki šiol atsisuka ne visada.tarkim,neatsisuka,jei triukšmas aplink,arba jei pats labai užsiėmęs ir kažką ''dainuoja''.O dėl pripratimo nešioti,tai mes priprtom kažkur per savaitę,bet tik uždėjus vaikišką variantą,kai baterijos atskirai prisegtos prie apykaklės.tada kažkaip mažiau jam ant ausies svorio.tai iki šiol ir nešiojame tą vaikišką variantą.
Sėkmės jums.ir kantrybės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taputapu: 16 birželio 2009 - 12:05
Sveiki.Mano dukryte irgi po procesoriaus pajungimo pradejo reguoti i savo varda po gero menesio.Dabar jau bando zodzius atkartoti,pagal muzika soka,turi nauju zodziu. biggrin.gif .Po operacijos praejo mums tik 11men.Lankomes pas surdopedagoge Bistricios g.
Atsakyti