Mes po Kauno. Audiograma panaši. Pirmą kartą vaikas buvo susigėdinęs, tad sunkiau ėjo ir suprasti, kas ire kaip. Su gydytoja pasišnekėjau dėl mums išsakytų surdopedagogės žodžių, tai gydytoja tik nusijuokė ir pasakė, akd implantuoti vaikai turi išmokti kalbėti per tris metus, o sūnus girdi dar tik 1.2 m.
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 06 15, 07:54)
Sveikutes, kokius idelkus mes turim irgi nezinau bet bet liejo pagal ausyte irgi sake kad reisk na kazkur po pusmecio turbut jei ne anksciau keisti, mat augam, mum tik trys metai. Nežinau su KA man kartais atrodo kad nieko nepasikeite ir nevisada reaguoja tas mano zuikis gal per anksti kazko tyketis gi dar pirmos dienos, na taip smagu buvo kai pasauksu jis iskart atsisuko, bet va bunam su KA pasauktas buna ir neatsisuka, nezinau ka ir galvoti. Bet gal reikia priprasti.
Nepamirškit, kad vaikas turi priprasti prie garsų, be to, vėliau į daug ką ir nereaguos, nes bus kaip natūralus fonas.
QUOTE(girmantas @ 2009 06 15, 15:22)
sveiki,nu va mu penktadieni pakabino uzausini procesoriu,kazkaip as nepastebiu jokio pasikeitimo,ir suploju,ir pasaukiu garsiau bet jis man neatsisuka

parasykit kaip jusu vaikelis suregavo kaip pirma kart pajunge procesoriu.ir dar mamytes kur vilniuje man kreiptis i suderpedagoka koki?
Vilniuje Bistryčios g. 9A, Klausos sutrikimų turinčių vaikų centras. Per google.lt susiraskit ir pasiskambinkit. Vasarą užsiėmimų nėra, prasidės tik rudenį.
Nesitikėkit, kad vaikas iš karto reaguos. turbūt klaidingai suvokiat pačią operaciją. Kad išoperavo, tai dar nereiškia, kad jis dabar girdi taip, kaip jūs. Vaikui teks išmokti atskirti garsus, todėl procesorius pradžioje pajungiamas ant minimalaus garso, po to didinamas, kad smegenims nebūtų šoko. juk jos turi išmokti priimti ir sugeneruoti informaciją. Mūsųs sūnus aiškiai pradėjo reaguoti į vardą po mėnesio, o pirmas pora savaičių dar labai ryškiai nesimatė, kad reaguoja. Be to, jis turi įsisąmoninti, kad tuo vardu kuriuo jį šaukiat, tai čia jo vardas ir į jį yra kreipiamasi. Reiks daug dirbti, tik tuomet ir pasimatys rezultatai.