QUOTE(Blogytė @ 2009 08 20, 11:01)
Darau kaukes su ricinų aliejumi, visada buvau už natūralias priemones. Iš kirpėjos išgirdau, kad nelabai gerai daryti tokias kaukes, nes gali pakenkti galvos odai, pradėti riebaluotis daugiau. Tai negi geriau tepti sintetiką?
Gal kas gali pakomentuoti tokį atsakymą dėl natūralių plaukų kaukių, kas negerai gali būti (neskaitant alerginių reakcijų, kurių pasitaiko nuo daug ko).
Naturalios priemones yra stipresnio poveikio nei chemija. Todel ir alergines reakcijos daznos bei stipriau apsireiskia.
Naturaliomis priemonemis galima galvos oda permaitinti arba atvirksciai perdziovinti: todel organizmas, kaip apsaugine reakcija pradeda gaminti daugiau riebalu. Todel plaukai, tiklsliau galvos oda intensyviai sekretuoja.
Taciau iseitis yra: reikia stebeti, kaip ilgai tai tesiasi, kitaip gali pradeti ir plaukai slinkti. Reakcijos norma iki 1 men. Nepraejus adaptacijos, siulyciau priemones nenaudoti.
Mano patirtis:

i veido krema ilasinau vit. A, veido odos gydymas kainavo

iskaitant tai, kad savaite is namu negalejau visai iseiti. Vienzo ant veido susidare stora raudona luobele odos. Na sitaip mano ,,skura" sureagavo i vit. A.
Pabaigai: anksciau tuom ir gyvenau, kasdien iekojau, gaminau, bandziau natur. priemones. Dabar darau tai atsargiai ir apdairiai, visuomet pabreziu, kas tinka kitoms - gali visiskai netikti tau. Ir visiskai nesuprantu SM vartojanciu ivairiu zoleliu arbatos, siekiant pagerinti, kad ir odos bukle, nepasitarus su gydytojais.
Taigi, tesiame toliau.....bandome atsargiai ir dalinames patirtimi.