Sveikutės.Ir aš noriu pasidalinti savo nauju receptuku parvežtu iš Moldovos, vadinasi "Uošvės liežuviai".Produktai:
3-4 baklažanai
šakelė petražolės
didelė skiltelė česnako
majonezo pagal skonį
truputi aliejaus baklažanams apkepti, tik kad keptuvė nebūtų sausa
druska
pipirai
saujelė maltų graikiškų riešutų
mozarela arba ožkos sūrio (Moldovoje vadinama Brinza)Baklažanus nuplauname, supjaustome "Liežuviais" užberiame daug daug druskos ir pastatome 1-1,5 val. į šaldytuvą.Ruošiame įdarą:česnaką išspaudžiame, supjaustome smulkiai petražoles, dedame pipiriukų, supjaustome kubeliais sūrį, dedame riešutus ir viską sumaišome su majonezu.Baklažanus išėmus iš šaldytuvo gerai nuplauti, nuspausti ir gerai nusausinti.Į keptuvę įpilame truputi aliejaus ir apkepame baklažanus.Apkeptus dedame ant lentelės ir dedame įdarą, suvyniojame.
Įmame didelę lėkštę, suktinukus dedame į vidurį, o aplinkui apdedame pjaustytais pomidorais.SKANAUS
Mano širdis ir gyvenimas...