Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminas A, E ir kt.

sveikutes, norejau pasiteirauti,kaip del vitamino E nestumo metu?koks kiekis jo turetu buti?ar gali jo buti per daug? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ggiedraityte @ 2008 12 15, 23:53)
sveikutes, norejau pasiteirauti,kaip del vitamino E nestumo metu?koks kiekis jo turetu buti?ar gali jo buti per daug? smile.gif

O kodel tu nusprendei, kad jo reikia gerti, ar gydytoja patare, ar prisiskaitei? Gal del striju prevencijos? g.gif
Atsakyti
geriu nesciosios vitaminus ir dar yvairiu vitaminu tai bijau padauginti nes yra vitamino e nesciosios vitaminuose ir taip ji geriu..o vitaminu manau niekada nebus per daug:)mano dabar tokia situacija kad esu svetimoje salyje nelabai turiu galimybe nueiti pas daktarus tai sveikai bandau maitintis ir visa kita taip pat geriu vitaminus delto ir iskilo toks klausimas del vitamino e rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Man gydytoja sake gerti po 200mg,bet reikejo gerti tik dvi savaites,daugiau sake nebereikia.
Atsakyti
Man teko vartoti E vitamina papildomai, kai laukiausi pirmo vaikelio. Tai prevencine priemone nuo persileidimo. Kadangi gydytoja zinojo mano sveikatos bukle ir problemas pastojant, tad tiesiog paskyre man vitamina E, nors as ir geriau vitaminukus nestukems. Tiesiog del isskirtines gimdos formos as privalejau isnesioti pirma vaikuti be persileidimu, nes kitu atveju buciau nebegalejusi tureti vaikelio. Tad kai reikia apsisaugoti nuo galimo persileidimo, tai vartokit drasiai, bet nepaskyrus gydytojai, tai as nerekomenduociau to daryti.
Atsakyti
Man pirmo nėštumo metu reikėjo gerti vitaminą E, nes buvo gręsiantis. gėriau iki 12 savaitės, po 200 mg per dieną, arba 400 mg kapsulę kartą per 2 dienas. 4u.gif
Atsakyti
man gydytoja po persileidimo patare pagerti vitamino E. pageriau 2 savaites ir pastojau vel. Tad kai echoskopu paziurejo, kad sikart viskas ok ir nera gresiancio, neteplioja, sake nutraukti ir nebegerti, ir dar minejo keista dalyka, kad jei vaisius vyriskos lyties, vitaminas E SIEK TIEK gali kazkuriuo budu kenkti, bet labai nedaug. Nustebau nuo tokios idomybes, bet manau, kad jei reikia ji gerti, tai visos ir gers. Tik va man apskritai sake negerti jokiu vitaminu iki 12 sav, isskyrus foline.
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 01 22, 22:34)
man gydytoja po persileidimo patare pagerti vitamino E. pageriau 2 savaites ir pastojau vel. Tad kai echoskopu paziurejo, kad sikart viskas ok ir nera gresiancio, neteplioja, sake nutraukti ir nebegerti, ir dar minejo keista dalyka, kad jei vaisius vyriskos lyties, vitaminas E SIEK TIEK gali kazkuriuo budu kenkti, bet labai nedaug. Nustebau nuo tokios idomybes, bet manau, kad jei reikia ji gerti, tai visos ir gers. Tik va man apskritai sake negerti jokiu vitaminu iki 12 sav, isskyrus foline.

kaip įdomu g.gif man vitaminą E paskyrė gert planuojant ir 3 pirmus nėštumo mėnesius po 200 mg-gimė berniukas-išnešiotas, be jokių nėštumo komplikacijų ir iki šiol auga stiprus ir sveikas bigsmile.gif
Atsakyti
O man ginė sakė, planuojant nėštumą reik gerti tik nuo 16 ciklo dienos iki 25. O jeigu pastoji ir toliau iki kažkada g.gif
Atsakyti
QUOTE(ggiedraityte @ 2008 12 20, 02:34)
geriu nesciosios vitaminus ir dar yvairiu vitaminu tai bijau padauginti nes yra vitamino e nesciosios vitaminuose ir taip ji geriu..o vitaminu manau niekada nebus per daug:)mano dabar tokia situacija kad esu svetimoje salyje nelabai turiu galimybe nueiti pas daktarus tai sveikai bandau maitintis ir visa kita taip pat geriu vitaminus delto ir iskilo toks klausimas del vitamino e rolleyes.gif  rolleyes.gif

aš tai manau, kad vitaminų tikrai gali būti per daug. Ir ypač nėštumo metu jau geriau visai jų negerti negu per dideles dozes vartoti.

Dėl vitamino E tai man daktarė liepė gerti kas antrą dieną iki 12 savaitės. Pabrėžė, kad negerčiau kasdien, kad neperdozuočiau. Po dvyliktos savaitės sakė negerti. Tai aš būsiu net neišgėrusi visos bonkytės.

beja, iki 12 savaitės daktarė sakė, kad negerčiau jokių vitaminų kitų tik folinę ir E kas antrą dieną.
Atsakyti
Man su pirmu vaikeliu pacioj nestumo pradzioj paskyre E, nes as skundziausi, kad maudzia truputi pilveli, lyg taip "tempia zemyn". Tai reikejo 2 sav. pagerti E.
Bet tai tuo metu jokiu kitu (isskyrus Foline r.\) negeriau.
E yra vitaminas, kurio per didele doze kaupiasi organizme, nes tai yra riebaluose tirpus vitaminas, o ne kaip koks pvz vit. C, Kalis, magnis, etc, kuriu perteklius pasisalina is organizmo su slapimu..
taip kad atsargiai su tuo E g.gif
Jei geriat vien tik E- tuo metu negerkit papildomu kompleksiniu nesciuju vitaminu..
CITATA: "Perteklius:
Vartojant labai daug vitamino E padidėja polinkis kraujuoti, silpnėja imunitetas, gali sutrikti virškinimas, atsirasti nuovargis, odos uždegimai"
Atsakyti
Labadiena, mamytes!

Norejau paklausti del Vitamino A ir kitu vitaminu....

Man 4,5 menesiai nestumo...iki siol geriau Pregnacare Plus (UK gamybos) vitaminus, kurie didziai afisuoja kad sudety nera Vitamino A (retinolio), kurio perteklius gali pakenkti vaisiui, o vietoj to yra beta karoteno (2 mg)- kuri kunas perdirba i reikiama kieki vitamino A o pertekliu pasalina is kuno....

Kai pabaigiau gerti Pregnacare, drauge parekomendavo vitaminus MamaVit- juose yra ir Beta Karoteno ir Vitamino A (retinolio acetato)- 450 microg.- 41% paros norma.
Siaip nesijaudinciau bet kad siuose vitaminuose, palyginus su Pregnacare, dozes daug didesnes bet paros normos % parodytas mazesnis: pvz: anglai raso kad Folio rugsties 400 microgr. yra 200% paros normos, o MamaVit turi Folio rugsties net 1000 microgr. ir tai rodo kaip 227% paros normos! Tai ka, reiskia kad si vitamino A doze butu ~ 100% paros norma anglams? Kaip cia yra?

Dar be to, Pregnacare sudety nera Kalcio nes parasyta kad Kalcis kliudo kitu vitaminu isisavinimui- taip kad anglai pataria gerti Kalci atskirai, o va MamaVit viskas sumaisyta- kalcio yra 250mg- 21% paros normos...ir tai atrodo mazai...nes as pienisku produktu nevartoju, tai net nezinau ar dar man atskirai pagerti kalcio....

Prasau pasidalinkit savo mintimis ..

Dekoju is anskto!

Atsakyti