Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaitote savo vaikams pasakas?

Skaitom kas vakara - butinai ax.gif Dukrute sudelioja pavadinima , o as skaitau pasakele. bigsmile.gif
Atsakyti
sveiki,
Gal ir ne į temą, bet kaip aiškinate savo vaikučiams senovinius žodžius iš pasakų? Tokius kaip : žiniuonė, skrebučiai, valstietis, pirkia, raguoliai, pakluonis, dalgis, dyvai, javo pūrai, spragilas, guba, arimas, ražiena, "iš Ledinuko" už valkos, palei traką, suragojo" ir pan. Ir ar jūsų vaikai supranta kas yra pvz.: ragana, laumė, vandeniai, velniai, džinas, dvasia, burtininkas?
Beveik visose pasakose yra tokių žodžių. Mano mažylis jau tokio amžiaus kai klausinėja, bet tokius žodžius sunkiai supranta ar įsivaizduoja.Ir aš pati nelabai moku aiškiai jų paaiškinti, ypač kai tokių žodžių niekas nevartoja.
Ar visai tokius žodžius praleidžiat ar pakeičiat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smele: 07 kovo 2011 - 18:30
virs vaiko lovytes, ant sienos esu nupaisius dideli grazu paveiksla - zuikiu seimyna geliu pievoj. tai kiekviena vakara vietoj pasakos savo dickiui (2.5 metu) pasakoju apie zuikius, kad tetis i darba eina, mama vaikus namie priziuri, o vaikai zaidzia ir auga, tada dar nupasakoju ka ta diena veikem. pati geriausia pasaka nes dar normaliom knygutem per mazas thumbup.gif nezinau kaip ilgai tai veiks, bet dabar tai labai smagu, ir improvizuot galima.
Atsakyti
mes ir stengiames skaityt pries miega knygute, bet jei buna vaikas nusikaltes , tad pasakos ta vakara neskaitom, taip vaikas supranta pasakos verte....patinka jam ypac tos kurias skaitom dazniau, jis jau pamena zodzius, texta, turiu uzsipirkusi daug nauju , bet neduodu tai sugalvojau kad kas menesi isimsiu nauja pasaku knygute,idomiau jam bus...
istikro knygu skaitymas lankymas bibliotekose lavina vaika, ir ateity mokyklose nebus problemu perskaityt 50 lapu knygute, kaip kad man buvo kancia biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
bandau skaityti,bet neklauso ji,atsibosta,tik paveiksliukus visad aptariam ax.gif
Atsakyti
Auginu du sunus ir abiem skaiciau pasakas,mazesnis be pasaku negali eiti miegoti,jam labai patinka pasakos bigsmile.gif
Atsakyti
Vyrenėliui nuo metukų skaičiau, mažylei irgi turbūt panašiai pradėsiu smile.gif
Atsakyti
Skaitom knygutes nuo 6 men.labai patinka jam klausyti, ziureti paveiksliukus, pats sava kalba bando skaityti biggrin.gif Dabar mums 1.3men.turim begalia knyguciu, skaitom kiekviena diena, pazysta daug gyvuneliu - ju skleidziamus garsus thumbup.gif Manau svarbu kad vaikui patiktu ir noretu skaityti, nereikia versti smile.gif
Atsakyti
schmoll.gif
Atsakyti
Skaitau jau nuo pirmų dienų hihihi.gif dabar nebežinau jau net ką skaityt,mb dažnai kuria vietoj pasakas biggrin.gif o aš naudojuosi senuoju metodu - knygom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarine33 @ 2011 03 10, 00:51)
bandau skaityti,bet neklauso ji,atsibosta,tik paveiksliukus visad aptariam ax.gif

Panasiai
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 03 08, 16:38)
virs vaiko lovytes, ant sienos esu nupaisius dideli grazu paveiksla - zuikiu seimyna geliu pievoj. tai kiekviena vakara vietoj pasakos savo dickiui (2.5 metu) pasakoju apie zuikius, kad tetis i darba eina, mama vaikus namie priziuri, o vaikai zaidzia ir auga, tada dar nupasakoju ka ta diena veikem. pati geriausia pasaka nes dar normaliom knygutem per mazas  thumbup.gif nezinau kaip ilgai tai veiks, bet dabar tai labai smagu, ir improvizuot galima.

Originalu thumbup.gif

Sunui 8 men, bet karts nuo karto jau skaitome pasakas. Jam kol kas idomiau paciupt knyga, lapus paglamzyt ar i burna isikist. Bet stengiuosi intonacija pakeist, sudomint, kad klausytu. Kartais pavyksta smile.gif
Atsakyti