Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaitote savo vaikams pasakas?

Aš turbūt jau mėnesį prieš miegą seku pasaką apie "Lokių trobelę" tik prašo veikėjus pakeisti, vieną vakarą į trobelę užsuka mergaitė, kitą pukuotukas, dar kitą, dar kasnors smile.gif
Atsakyti
Ne kas vakarą, bet skaitom su vyru pasikeisdami. Aš tai mėgstu patrumpint, supaparastint tas pasakas - maniškiai jau tą pastebi blush2.gif Kol vaikai jų nori, manau, reik skaityti arba pasakoti. Tos laimingos bendros akimirkos greit prabėgs verysad.gif
Atsakyti
Skaitom ax.gif Stengiames kiekviena vakara ta daryti rolleyes.gif
Atsakyti
Vyresniajam pradėjau sekti gal nuo kokių metukų- vis tuos pačius "vištytę ir gaidelį". Juokingiausi būdavo, kad nuo tam tikros vietos, visada pati pradėdavau žiovauti ir labai sunku būdavo tą pasaką pabaigti. Paskui pradėjom skaityti trumpas pasakėles, o dabar vaikiui beveik 9 metai, bet vis dar prašo, kad paskaityčiau "pasaką", kuri jau istorija iš kokios nors įdomios knygos.
Mažylis (beveik 3 metų) kol kas pasakomis nesidomi- geriau pasiima prieš miegą pavartyti komiksus arba "Musę pusę".
Kažkaip nesidomi tas mūsų mažasis- didysis ir lopšinių labai norėdavo, o šis- visai neleidžia tokių nei pačiai dainuot, nei per grotuvą paleist doh.gif
Atsakyti
Be pasakos į lovą neina nuvaryti schmoll.gif . Kadangi ir taip vėlai eina manoji miegelio, tai stengiuos tą pasaką patrumpint. O vyras tai sąžiningai 'atskaito" visą. o vat tada pasipila klausimai : kodėl tas taip darė, ką tas žodis reiškia? Vat todėl aš ir praleidžiu visus neaiškius vaikui žodžius ax.gif .
Atsakyti
Taigi vaikeliui reikia skaityti pasakas. Maniskis dar nelabai supranta bet klausosi idemiai kiekviena vakara. smile.gif
Atsakyti
Skaitau eiliuotas, kitokioms klausytojui dar truksta kantrybes smile.gif
Atsakyti
pries miega pietu ir naktini visada kaip rituala dvi pasakas skaitom 4u.gif
Atsakyti
Pasakas savo Pupai pradėjau skaityti, kai jai buvo 2.7 m ir taip iki šiol, kasdien, savaigaliais po du kartus prieš poguliuką ir vakare doh.gif be pasakos neeina miegoti smile.gif Kai noriu greičiau pabaigti, praleidžiu kelias eilutes, ir iškart girdžiu: ne taip! Pažiūrėk, geriau kaip ten buvo! lotuliukas.gif
Iki 2.7 m labai patikdavo lopšinės, o dabar nebenori,kad dainuočiau ax.gif
Atsakyti
Tetukas po pasakėlę prieš miegą abiems vaikams paskaito. Vaikai kas vakarą laukia.
Atsakyti
Skaitau butinai, nesvarbu ar diena ar vakare. Kartais tik pasakeles pagalba nurimsta dukryte, labai padukusi ji pas mane ax.gif
Atsakyti
skaitau biggrin.gif pradejom skaityti kai buvo kazkur metukai,pradzioje malesi ir buvo laikotarpis kai buvo neidomu,dabar jau tuoj bus 5 metuku ir pasak sventas reikalas kad ir kur bebutume wub.gif
Atsakyti