Įkraunama...
Įkraunama...

MB - buvęs narkomanas...

na as biski ne i tema, nebuvo ten isivyscius priklausomybe nuo tu narkotiku, bet su MB ir draugu kompanijoj, tai vakareliai neperaeidavo be narkotiku... kiekvienas savaitgalis ir seip vidury savaites kur isimesdavom i hata ir budavo linksmybes... teses tai apie metus, po to kazkaip visi kas buvo sitoj kompanijoj visi vienu metu galim sakyt metem sita reikala, ir ne vienas toliau neibrido i ta liuna... visi baigineja univierus, dirba...
bendriau yra tokiu pazystamu kuriems stoga jau nurove yra vien per situos sudus, bet irgi nera, kad is namu nesa viska, paprasciausiai bendravims koks liko 11 klasej toks ir dabar po 6 metu... o savaitgaliai be visokiu nesamoniu kokteilio nepraeina...

bet seip baisu yra pagalvojus, kad visa tai vyko dar mokykloj... tai kai pati susidurus su visu situo meslu, tai vaikus savo stebesiu ir tikrinsiu visais imanomais budais... nes mokykloj galedavai gauti ko tik nori, ir kada nori...

maniskis tai nebevartoja nieko, nes viena kart kai jam sirdi pradejo permusinet ir teses kelias valandas, tai po to karto kai kirviu nukirto, i ta puse nebeziuri...

seimoms kurios susidure su sia beda, tai noriu palinketi stiprybes, ir supratimo.. o del pasakymo, niekam nesakykit kas nera bandes ar susidures su siuo brudu, nes nesupras...o ir kam isvis jiems zinoti, nuo tolengviau niekam nebus... geriau lai bendrauja su panasaus likimo zmonemis...
Atsakyti
KRYZE, kaip sekėsi susirinkime? Ar buvot?
Atsakyti
sveikutes
gyvenu labai panasu gyvenima jau 5metai.Mano draugas taip pat turi sia liga tik jis yra priklausomas ir nuo alkocholio ir nuo narkotiku jau kokius 9metus.Blaivas nevartojantis isbuna tikrai gan trumpa laika,ir tai yra skaudziausia kad myliu sita zmogeliuka turim sunu o teveli per 2metus tera mates gal sudejus apie 3men.aisku artimieji mano mama,sesuo,ir draugai jau zino kokia liga serga ir man linkedami gero nenori kad as toliau sieciau savo gyvenima su siuo zmogum.Bet as turiu dar vilties,dabar draugas gydosi ir apsistojas bendruomenej,nesimatem puse metu nes as isvykau i kita sali galima sakyt pamirsti apie ji...neiseina...manau jau toks likimas kad dievulis ir aisku as pati panorejau buti su juo.tikiuosi sugryzti rudeni i LT ir bandyt apsisarvuot kantrybe ir laukt geresnio gyvenimo
O tau irgi linkiu stiprybes,istvermes,kantrybes,ramybes.Zinai ir as galvojau kad kita salis gali nutolinti liga atkricius bet man buvo labai sunku,jai jau atkritis bus tai nesvarbu kokioje saly tu busi visur tokiu zmoniu,serganciu sia liga yra.paprasciausiai reikia bendrauti su tokiais pat sveikstanciais,galima lankyti bendras grupes nors ir nebutina ten pasisakyti tiesiog galima isklausyti ir manau tau palengves kai pamatysi kad ne tu viena esi tokioje situacijoje.Tiesa pasakius dar nesu buvusi tokiose grupese tik mano draugas eidavo i NA grupes ir budavo patenkintas gryzdavo nors ir pavarges,bet su nuotaika.Dabar kuri laika bandau suprasti kodel mano mylimas zmogus atkrisdavo ir manau neatlaikydavo mano baimes,kad ir vel ateis ta diena...paprasciausiai jiems labai sunku pakelti bet kokia itampa o as jau tai ir stengiausi suteikti.Aisku visiskai nenorom.
Zinau kokia geda tu jauti del vyro,man irgi yra,bet po truputeli as pati bandau atsiriboti nuo tu zmoniu,kurie zinau kad tikrai manes nesupras,arba bent jau nelieciu tos temos api drauga.
Atsakyti
Laba diena,
jau seniai ieskojau bendraminciu tokia jautria ir atvirai nekalbama tema. Siandien man pasiseke. Radau. Mano vyras nevartojantis narkomamas ir alkoholikas 5 men. Seimoje mes gyvename 12 metu, is kuriu 7, o gal 8 metai, kaip suzinojau visai neseniai (praeitu metu lapkriti), jis jau vartoja narkotikus. Po minesotos programos gydymosi, pris kaledas, grizo namo kaip nesavas. Bet maniau reikia laiko, kad viskas susiguletu ir vel griztu i normalaus gyvenimo vezias. Ziema buvo sunki. Buvo visko. Ir graziu, maloniu akimirku, bet lygiai taip pat netruko ir blogos, slogios nuotaikos, nematymo ir nesirupinimo niekuo kitu kaip tik savimi. Mes turime 11 m. dukra. Ieskau zmogaus, kuris galetu man parasyti, ko galima tiketis is tokio zmogiaus. O gal vilties laukti ir tiketis stebuklo ne labai yra??? Labai lauksiu Jusu minciu! Aciu visoms
Atsakyti
sveikutes,

fainai kad renkasi ir atsiranda vis daugiau tokiu "mergyciu",kurios gyvena su sia liga turinciais zmogeliukais,vadinasi bendraujant dalinantis kazkokiomis mintimis isgyvenimais bus mums visoms paprasciau.

Šaltas sausis,is tokiu zmogeliuku galima tiketis visko ir gero ir blogo..manau niekas ir jie patys gerai nezino kas bus rytoj.Tiesiog jaigu svaigsti del savo vyro ir nori buti salia kad ir kaip butu sunku ir plius pasiryzusi kaip as sakau aukoti save ir gyventi kartu,tai puiku gal ta viltis bus tikrai ne "durniu motina".bet yra ir kita iseitis pabegti,atsiriboti ir nesukti sau galvos kaip ten jis toliau gyvena,tai ir gi gerai nes tu pati esi nepriklausoma ir kuri savo gyvenima kaip tau atrodo geriau.
As dabar esu pabegusi nuo savo draugo palikau ji likimo valioj,galvojau daryk ka nori ,kad jau taip..bet is tiesu kiekviena diena suprantu vis daugiau kad jai ne sita prakeikta liga butume tokia laiminga seima.
Kol sveiksta zmogus vaiksto i NA grypes,turi globeja,ar po bendruomenes,ar minesotos programos viskas yra super.Kaip as suprantu bent jau mano draugui labai svarbus yra palaikymas ,artumas,rupestis.O bet kokia itampa sukelta iskart sukelia atkriti.Per atkriti vartojantis gali parduoti ir tave ir vaikus jam niekas nesvarbu,nors ir suvokia kad krenta i dugna.Nesa is namu,vagia is bele kur ir pan..vienu zodziu kai pradeda vartot,tada lauki kol ateis ta diena kai jau "koju nebepavilks"ir pats paprasys pagalbos.
Nezinau kaip suprantu is ju puses jiems bet kokia itampa stresas ir viskas...tiesiog reikia labai stebeti save,ji,analizuoti,kalbetis tokiom temom,galbut kartu pradeti vaikscioti i grupes bendrauti su tokiom seimom.Kazkaip mastyti kuo gali buti naudinga tam zmogui kad jis galetu sveikti.
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2009 04 26, 21:00)
KRYZE, kaip sekėsi susirinkime? Ar buvot?

dar nebuvom, bet vaziuosim kai masina susitvarkysim. sekasi po truputi, dirba zmogus, pervargsta. stengiuosi padet kuo galiu ir kasdien dekoju dievui kad neatkrito sia diena ir t.t.
gyvenu su uzslepta baime...

QUOTE(*sese* @ 2009 05 05, 16:35)
sveikutes
gyvenu labai panasu gyvenima jau 5metai.Mano draugas taip pat turi sia liga tik jis yra priklausomas ir nuo alkocholio ir nuo narkotiku jau kokius 9metus.Blaivas nevartojantis isbuna tikrai gan trumpa laika,ir tai yra skaudziausia kad myliu sita zmogeliuka turim sunu o teveli per 2metus tera mates gal sudejus apie 3men.aisku artimieji mano mama,sesuo,ir draugai jau zino kokia liga serga ir man linkedami gero nenori kad as toliau sieciau savo gyvenima su siuo zmogum.Bet as turiu dar vilties,dabar draugas gydosi ir apsistojas bendruomenej,nesimatem puse metu nes as isvykau i kita sali galima sakyt pamirsti apie ji...neiseina...manau jau toks likimas kad dievulis ir aisku as pati panorejau buti su juo.tikiuosi sugryzti rudeni i LT ir bandyt apsisarvuot kantrybe ir laukt geresnio gyvenimo
O tau irgi linkiu stiprybes,istvermes,kantrybes,ramybes.Zinai ir as galvojau kad kita salis gali nutolinti liga atkricius bet man buvo labai sunku,jai jau atkritis bus tai nesvarbu kokioje saly tu busi visur tokiu zmoniu,serganciu sia liga yra.paprasciausiai reikia bendrauti su tokiais pat sveikstanciais,galima lankyti bendras grupes nors ir nebutina ten pasisakyti tiesiog galima isklausyti ir manau tau palengves kai pamatysi kad ne tu viena esi tokioje situacijoje.Tiesa pasakius dar nesu buvusi tokiose grupese tik mano draugas eidavo i NA grupes ir budavo patenkintas gryzdavo nors ir pavarges,bet su nuotaika.Dabar kuri laika bandau suprasti kodel mano mylimas zmogus atkrisdavo ir manau neatlaikydavo mano baimes,kad ir vel ateis ta diena...paprasciausiai jiems labai sunku pakelti bet kokia itampa o as jau tai ir stengiausi suteikti.Aisku visiskai nenorom.
Zinau kokia geda tu jauti del vyro,man irgi yra,bet po truputeli as pati bandau atsiriboti nuo tu zmoniu,kurie zinau kad tikrai manes nesupras,arba bent jau nelieciu tos temos api drauga.

sveikute,
apgailestauju 4u.gif
tikiuosi taviskis isbris, bet jei nenores, niekas jo neprivers. manau geriausia daryti taip, kaip tu padarei, ta bendruomene tai kur gyvena apie pusantru metu zmones ir gydosi? geru zodziu galiu pamineti ja, bet antrinu, jei tik zmogus nori...
man buvo is dalie lengviau, kai susipazinau su juo, jis jau buvo svarus. ir svarus *tfu tfu tfu) iki siol. tik labai bijau kad neatkristu, manau kad ir 20metu bus svarus, vis tiek bijosiu. lanke anksciau NA, bet noreciau i atvira, kartu, na kad ir vienas nueitu, bet problema ta, kad neturi fiziskai galimybiu + masina sugedusi...
o del zmoniu, niekas nezino, isskyrus jo artimus, ir jo buvusius draugelius, tik bijau kad neislystu kada nors siulas.
taip ir gyvenu baimeje, bet...
linkiu kuo didesnes kantrybes, ir kad viskas issisprestu. pagys, nores gyvent seimoje, jei mylit priimkit. jei ne- linkiu dvasios ramybes, ir grazaus gero gyvenimo su vaikeliu.
narkomanija- liga, bet tai nereiskia kad zmogui leidziama viskas ir jis negali jos iveikti...

QUOTE(Šaltas sausis @ 2009 05 07, 13:18)
Laba diena,
jau seniai ieskojau bendraminciu tokia jautria ir atvirai nekalbama tema. Siandien man pasiseke. Radau. Mano vyras nevartojantis narkomamas ir alkoholikas 5 men. Seimoje mes gyvename 12 metu, is kuriu 7, o gal 8 metai, kaip suzinojau visai neseniai (praeitu metu lapkriti), jis jau vartoja narkotikus. Po minesotos programos gydymosi, pris kaledas, grizo namo kaip nesavas. Bet maniau reikia laiko, kad viskas susiguletu ir vel griztu i normalaus gyvenimo vezias. Ziema buvo sunki. Buvo visko. Ir graziu, maloniu akimirku, bet lygiai taip pat netruko ir blogos, slogios nuotaikos, nematymo ir nesirupinimo niekuo kitu kaip tik savimi. Mes turime 11 m. dukra. Ieskau zmogaus, kuris galetu man parasyti, ko galima tiketis is tokio zmogiaus. O gal vilties laukti ir tiketis stebuklo ne labai yra??? Labai lauksiu Jusu minciu! Aciu visoms

labas,
jez, ir kaip suzinojai? ale ilgai slepe...
jokio cia stebuklo, zmogus pats turi noreti pasveikti. gal pameginkit i bendruomene? nes minesota, na nezinau, man regis reikia jam pabut metus ten, pagyvent, kad suprastu ko nori, ten gi ir psichologai, ir prieziura, ir analize, ir raso savo narkomanu dienorasti, ir t.t, arba paskatinkit eiti i NA, maniskis kai turejo laiko, eidavo, gryzdavo toks ramus. kas del ziemu? matomai jums ziemos bus sunkios kaip ir mum, maniskis nervuotesnis pasidaro koki lapkriti ir pavasari vel normaliai. veikia juos tie orai...kalbekit su juo , jei asiku jis nori, jei kalba, isklausykit.
saunuole kad atleidot. bet stebekit, as saviskiui pasakiau grieztai, jei atkrisi skaityk kad mes su vaiku tau mire. ir taip padarysiu, jam buvo duotas sansas, jis juo pasinaudojo, ir gyvena va, svarus, pats patenkintas, ir as ji vis giriu ir tevas jo, koks jis stiprus ir saunuolis, ir tikrai stiprus, nes cia ne alkoholizmas, ne persivalgymas, narkomanija manau daug baisiau.
ir negalvokit kad jusu vyras tik 5men svarus, sakykit jam kad jis net 5men svarus. su metais vis lengviau, bet niekada nebus ramybes, pastoviai graisu abejones ir baimes.
jei ka rasykit, paplepesim, bus lengviau bent ta minute.
o jus kalbejot, kokiso priezastys tos pradzios?
jei vede jau 12metu, tai manau kazkur turetumete apie 35metus? na, jau turetu mastyti zmogus apie pasekmes, juolab jei 5men svarus
ar dirba? jei isikabliuos i darba, taps darboholiku, tai aisku geresne priklausomybe.
kaip su vaiku santykis?
kaip su jumis santykiai ar yra kazkokie jausmai, ar tik iprotis?
sekmes mieloji, ir nenusiminkit 4u.gif dievas uzdaro duris, bet palieka visada pravira orlaide, reikia tik paieskoti mirksiukas.gif

QUOTE(*sese* @ 2009 05 07, 17:01)
sveikutes,

fainai kad renkasi ir atsiranda vis daugiau tokiu "mergyciu",kurios gyvena su sia liga turinciais zmogeliukais,vadinasi bendraujant dalinantis kazkokiomis mintimis isgyvenimais bus mums visoms paprasciau.

Šaltas sausis,is tokiu zmogeliuku galima tiketis visko ir gero ir blogo..manau niekas ir jie patys gerai nezino kas bus rytoj.Tiesiog jaigu svaigsti del savo vyro ir nori buti salia kad ir kaip butu sunku ir plius pasiryzusi kaip as sakau aukoti save ir gyventi kartu,tai puiku gal ta viltis bus tikrai ne "durniu motina".bet yra ir kita iseitis pabegti,atsiriboti ir nesukti sau galvos kaip ten jis toliau gyvena,tai ir gi gerai nes tu pati esi nepriklausoma ir kuri savo gyvenima kaip tau atrodo geriau.
As dabar esu pabegusi nuo savo draugo palikau ji likimo valioj,galvojau daryk ka nori ,kad jau taip..bet is tiesu kiekviena diena suprantu vis daugiau kad jai ne sita prakeikta liga butume tokia laiminga seima.
Kol sveiksta zmogus vaiksto i NA grypes,turi globeja,ar po bendruomenes,ar minesotos programos viskas yra super.Kaip as suprantu bent jau mano draugui labai svarbus yra palaikymas ,artumas,rupestis.O bet kokia itampa sukelta iskart sukelia atkriti.Per atkriti vartojantis gali parduoti ir tave ir vaikus jam niekas nesvarbu,nors ir suvokia kad krenta i dugna.Nesa is namu,vagia is bele kur ir pan..vienu zodziu kai pradeda vartot,tada lauki kol ateis ta diena kai jau "koju nebepavilks"ir pats paprasys pagalbos.
Nezinau kaip suprantu is ju puses jiems bet kokia itampa stresas ir viskas...tiesiog reikia labai stebeti save,ji,analizuoti,kalbetis tokiom temom,galbut kartu pradeti vaikscioti i grupes bendrauti su tokiom seimom.Kazkaip mastyti kuo gali buti naudinga tam zmogui kad jis galetu sveikti.

zuikeli, vaiksto ne kol sveiksta, narkomanas kad ir 20metu nevartojantis, turi retkarciais lankytis NA. ten juos kaip pasakyt "pakrauna" jegu, energijos, pozityvo, istfvermes, kantrybes, ir svarbiausia vidiniu jegu.
kad palikai, as manau padarei gerai, jei jsi vartotu ir namie gryzes matytu tave, zinotu kad esi salia ir visada busi, o va palikai- jis susimastys ka prarado. kaip minejau- ta bendruomene- tai tikrai labai gerai, tik dabar viskas priklauso nuo jo noro.
del itampos- maniskis gyvena pastovioj itampoj, nemanau kad tai kazka reiskia. na jei butu koks luzis, gal nes kada nusprende nevartoti, buvo luzis, kada pradejo vartoti irgi buvo luzis...nuo stresoo, itampos nepabegsi, nebent reikia gyventi negyvenamoje saloje, pas maniski darbe labai daug streso, nemigos, itampos ir t.t stresas yra gal tik pretekstas.
cia viskas priklauspo tik nuo zmogaus noro/nenoro butisvariu. nnarkomanui reikia luzio, kad nusprestu nevartoti. tavo atveju jam luzis gali buti kad palikai ji.
su paskutine pastraipa sutinku, reikia palaikyti, kalbetis, eiti i NA stoviai, o ne kol kol sveiksti, geriausia susirasti seima, tokiu pat (na as labai noreciau kad vyras rastu drauga, nevartojanti ilga laika, susikurusi gyvenimas, turinti nepriklausoma zmona, vaiku ir t.t), ir svarbiausia, poilsis, kazkoks hobis, kad nebutu kazkokiu nuobodumu ir t.t skaityti knygas.bendrauti su vaikasi, buti gamtoje.

na mergaites, laikykimes ir mylekim save wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltas sausis @ 2009 05 07, 13:18)
Mano vyras nevartojantis narkomamas ir alkoholikas 5 men. Seimoje mes gyvename 12 metu, is kuriu 7, o gal 8 metai, kaip suzinojau visai neseniai (praeitu metu lapkriti), jis jau vartoja narkotikus.

Nenoriu užsipulti, bet kaip galėjot šitiek metų nepastebėti, kad su vyru kažkas negerai? Aštuoni metai... doh.gif Kaip čia taip išėjo?
Atsakyti
Musu seimai artimos moters sunus turi priklausomybe. Jam greit 38, o vartoja nuo 14. Apie 6-7metus jau yra metadono programoje. Smegeneles jam pazeistos, inkstai, kepenys irgi. Kojoj nuo leidimosi zaisda. Siaip vaikinas protingas, galva gera turi, taciau jau kartais nesamones sneka. Kad Brazauskas jam skolingas, kad Bosas paprase jach suremontuoti ir t.t. ir pan. Gyvena su mama (ta seimos drauge). Viska i namus ka randa siukslyne tempia namo. (Cia ir is savo mamos ismoko). Mama daug keliauja, bendrauja su panasiais tevais, ir uzsienio ir Lietuvos, ir sunu vezesi, pazindino. Tevai issilavine zmones, garsios Ivinskiu gimines, abu tevai parase daktarus, o vaikas va tokiu keliu nuejo.
Taciau per pastaruosiu 6men, pasikeite. Pradejo praustis, susirado darba, laikosi vairavimo teises, tvarkosi gyvenima, be metadono papildomai nieko nebevartoja, tai labai gerai. Visi dziaugiasi, su juo mielai bendrauja. Pats siaip, tikrai nera kvailas, suvokia koks yra jo gyvenimas ir koks galejo but. Taciau kaip ir po truputi taisosi. Lauksim ziuresim ar ilgam. Bet kolkas mama svyti, ir sako, kad tokio gero sunaus jau koki 20 metu neturejo. wub.gif Ir musu seima, labai ja ir ji palaiko.
Matyt vieni susivokia ir pakyla, kiti vos pakile krenta, dar kiti ne nesistengia pakilti. Vieni suvokia, kiti ne. Baisu jei jau ir smurtauja, nes kai apsvaiges negali zinot ka padarys. Buvo ir cia taip, nubudo jo mama apie 3 ryto, o tas sedi su peiliu ir ziuri i ja. Baisu... Bet viskas baigesi gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Secret: 07 gegužės 2009 - 23:31
QUOTE(nebezinau110 @ 2009 04 21, 10:01)
na as biski ne i tema, nebuvo ten isivyscius priklausomybe nuo tu narkotiku, bet su MB ir draugu kompanijoj, tai vakareliai neperaeidavo be narkotiku...

labai dziugu, kad neissivyste priklausomybe! 4u.gif

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2009 05 07, 23:19)
Nenoriu užsipulti, bet kaip galėjot šitiek metų nepastebėti, kad su vyru kažkas negerai? Aštuoni metai... doh.gif Kaip čia taip išėjo?

na, gal labai pasiturinti seima, kur pinigai nera iki cento suskaiciuoti, o jis ne degradas o "zaisdavo" narkotikais ne kasdiena, bet palengva jau pradejo kristi ir tada zmona pastebejo. mano vyras pasakojo kad kai jis pradejo vartoti, jo motina suzinojo gal tik po 4metu.
as tarkim irgi neatskiriu pavartojes zmogus eina ar ne, man jei eina ir smirdi peregaru, reiskias girtas, o nuo narkotiku peregaro ner. na jei pamatai koki jau su ramentais ir zaizdota tai matosi kad narkomanas, o tarkim jaunimas ar siaip pasiturintys tai normaliai atordo o narkomanu as neatskiriu, na kaip minejau, o pati tai tuoj neziasdavau...

QUOTE(Secret @ 2009 05 08, 00:27)
Musu seimai artimos moters sunus turi priklausomybe. Jam greit 38, o vartoja nuo 14. Apie 6-7metus jau yra metadono programoje. Smegeneles jam pazeistos, inkstai, kepenys irgi. Kojoj nuo leidimosi zaisda. Siaip vaikinas protingas, galva gera turi, taciau jau kartais nesamones sneka. Kad Brazauskas jam skolingas, kad Bosas paprase jach suremontuoti ir t.t. ir pan. Gyvena su mama (ta seimos drauge). Viska i namus ka randa siukslyne tempia namo. (Cia ir is savo mamos ismoko). Mama daug keliauja, bendrauja su panasiais tevais, ir uzsienio ir Lietuvos, ir sunu vezesi, pazindino. Tevai issilavine zmones, garsios Ivinskiu gimines, abu tevai parase daktarus, o vaikas va tokiu keliu nuejo.
Taciau per pastaruosiu 6men, pasikeite. Pradejo praustis, susirado darba, laikosi vairavimo teises, tvarkosi gyvenima, be metadono papildomai nieko nebevartoja, tai labai gerai. Visi dziaugiasi, su juo mielai bendrauja. Pats siaip, tikrai nera kvailas, suvokia koks yra jo gyvenimas ir koks galejo but. Taciau kaip ir po truputi taisosi. Lauksim ziuresim ar ilgam. Bet kolkas mama svyti, ir sako, kad tokio gero sunaus jau koki 20 metu neturejo.  wub.gif Ir musu seima, labai ja ir ji palaiko.
Matyt vieni susivokia ir pakyla, kiti vos pakile krenta, dar kiti ne nesistengia pakilti. Vieni suvokia, kiti ne. Baisu jei jau ir smurtauja, nes kai apsvaiges negali zinot ka padarys. Buvo ir cia taip, nubudo jo mama apie 3 ryto, o tas sedi su peiliu ir ziuri i ja. Baisu... Bet viskas baigesi gerai.

na, mano manymu (ir vyras kaip perejes per visa tai, antrintu (tik jis nesibades, o siaip vartojes viska isskyrus leidziamus)), tai metadonas- tas pats narkotikas, narkomanas privalo mesti viska IR METADONA IR ALKOHOLI, NA RUKYTI KIEK ZINAU CIGERETES JIE NEMETA. TADA JAU IR SU METAIS SMEGENELES IMS ATSISTATYTI.
BET KOKIU ATVEJU LINKECIAU TAM ZMOGUI mesti viska ri gyventi svariai 4u.gif
Atsakyti
[quote=KRYZE,2009 05 07, 19:22]

Sveikos merginos,
Jusu pasvarstymai idomus, bet kazkaip nieko daug grazaus nezadantys.
Vien jau tai, kad esu cia, kalbu ta tema, rasau, kalbu, galvoju, byloja, kad sunku. Pavargsti zmogus nuo visko. Kiekvienam tas laikas, kai norisi padeti taska yra labai skirtingas. Zinau tik viena, kad atsakymai i iskylancius klausimus sprendziami kur kas lengviau jei jie neliecia vaiku. Myliu savo seima, myliu savo vyra, jie mano patys svarbiausi ir man labiausiai rupintys asmenys. Jei nerupetu, negalvociau, ir neieskociau kazkokiu kitokiu sprendimo budu kaip tiktai nutraukti santuoka. Sita iseiti as zinau, bet as noriu isgristi kitokiu alternatyvu. Galbut mano elgesys labai stipriai itakoja vyro elgesi?! O galbut atvirksciai, kad ir ka ir kaip as bedaryciau jis butu toks pat?!
Atsakyti
As pati uzduodu sau klausima, kaip buvo galima nepastebeti. O nepastebeti, nes tu nesi susidures anksciau su narkotikais. Beto, mano vyras juk negerdavo namie vienas , jis iseidavo is namu, grizdavo po 1, 2 ar 3 dienu. As visa laika galvodau, kad jis girtuokliauja. Net mintis tokia nebuvo sovusi, kad jis budamas issilavinusiu, protingu ir mastanciu zmogumi galetu ne tik gerti ( jokiu budu nebandau pasakyti, kad toks girtuokliavimas nebeda). Grizdavo tai jis "sveikas". O kaip as suzinojau paskui, kad tokie kaip jis labai gerai buna ivalde manipuliavimo, apsimetinejimo mena. Jie patys geriausi artistai. Mano vyras su manimi niekada nebuvo atviras, jis visada budavo ir yra pilnas paslapciu. Kaip jis pats sako, jis turi savo asmenine erdve, i kuria as neturiu teises listi. Tai ir nelindau. Jis ejo, eina ir eis (tikiuosiu) i darba. Bendradarbiai ji labai sekmingai dangstydavo, kai jis darbe pasirodydavo " ne tinkamoje formoje". Tai ir zigiavo zmogus per gyvenima, viena diena suvokes, kad iklimpo jau taip giliai, kad be kitu pagalbos neisbris. Jis pats susirado minesotos programa. Kai man pasake, kad eis gyvdytis nuo alkoholizmo, man kazkaip pasirode keista. As juo nepatikejau. Pasakiau, kad yra kazkas daugiau. As prispaudziau, kad prisipazintu, kas is tikruju atsitiko. Ir po ilgu issisukinejimu prisipazino, kad vartoja iv.narkotines medziagas isskyrus leidziamus. Ta minute, zeme is po koju isslido...... Nuo tos dienos bandau ieskoti iv. atsakymu i iv. klausimus.
Niekam nepalinkeciau susidurti su tokiais zmonemis.
Atsakyti
QUOTE(Šaltas sausis @ 2009 05 08, 12:47)

Sveikos merginos,
Jusu pasvarstymai idomus, bet kazkaip nieko daug grazaus nezadantys.
Vien jau tai, kad esu cia, kalbu ta tema, rasau, kalbu, galvoju, byloja, kad sunku. Pavargsti zmogus nuo visko. Kiekvienam tas laikas, kai norisi padeti taska yra labai skirtingas. Zinau tik viena, kad atsakymai i iskylancius klausimus sprendziami kur kas lengviau jei jie neliecia vaiku. Myliu savo seima, myliu savo vyra, jie mano patys svarbiausi ir man labiausiai rupintys asmenys. Jei nerupetu, negalvociau, ir neieskociau kazkokiu kitokiu sprendimo budu kaip tiktai nutraukti santuoka. Sita iseiti as zinau, bet as noriu isgristi kitokiu alternatyvu. Galbut mano elgesys labai stipriai itakoja vyro elgesi?! O galbut atvirksciai, kad ir ka ir kaip as bedaryciau jis butu toks pat?!

QUOTE(Šaltas sausis @ 2009 05 08, 13:05)
As pati uzduodu sau klausima, kaip buvo galima nepastebeti. O nepastebeti, nes tu nesi susidures anksciau su narkotikais. Beto, mano vyras juk negerdavo namie vienas , jis iseidavo is namu, grizdavo po 1, 2 ar 3 dienu. As visa laika galvodau, kad jis girtuokliauja. Net mintis tokia nebuvo sovusi, kad jis budamas issilavinusiu, protingu ir mastanciu zmogumi galetu ne tik gerti ( jokiu budu nebandau pasakyti, kad toks girtuokliavimas nebeda). Grizdavo tai jis "sveikas". O kaip as suzinojau paskui, kad tokie kaip jis labai gerai buna ivalde manipuliavimo, apsimetinejimo mena. Jie patys geriausi artistai. Mano vyras su manimi niekada nebuvo atviras, jis visada budavo ir yra pilnas paslapciu. Kaip jis pats sako, jis turi savo asmenine erdve, i kuria as neturiu teises listi. Tai ir nelindau. Jis ejo, eina ir eis (tikiuosiu) i darba. Bendradarbiai ji labai sekmingai dangstydavo, kai jis darbe pasirodydavo " ne tinkamoje formoje". Tai ir zigiavo zmogus per gyvenima, viena diena suvokes, kad iklimpo jau taip giliai, kad be kitu pagalbos neisbris. Jis pats susirado minesotos programa. Kai man pasake, kad eis gyvdytis nuo alkoholizmo, man kazkaip pasirode keista. As juo nepatikejau. Pasakiau, kad yra kazkas daugiau. As prispaudziau, kad prisipazintu, kas is tikruju atsitiko. Ir po ilgu issisukinejimu prisipazino, kad vartoja iv.narkotines medziagas isskyrus leidziamus. Ta minute, zeme is po koju isslido...... Nuo tos dienos bandau ieskoti iv. atsakymu i iv. klausimus.
Niekam nepalinkeciau susidurti su tokiais zmonemis.

na, negaliu jums meluoti, rasau kaip yra.
zinau kad skaudu skaityti, bet teisybe yra tokia, labai mazas procentas sugeba gyventi svarus. mano vyras irgi nesileido, na man lengviau vien tai, kad as su svariu juo bendrauti pradejau, bet bijau as jo praeities. mum lengviau, nes mes labai daug kalbames, o jusu vyras neprisileidzia jusu i savo erdve. negaleciau gyventi su tokiu vyru, kuris ir po vestuviu galvoja ne "Mums, musu" o "sau,mano". na bet jei jau tiek gyvenat, vadinasi jus ne tokia kaip as. niekas jums nerase, bekit skirkites. tik as rasiau kad na labai menkas procentas issivalo ir gyvena toliau, ir kad nebus lengva, mano vyras greit bus astunti metai kaip svarus, ir tai buna uzeinajam "psichai" t.p. bloga nuotaika.narkomans kaip ir alkoholikas negali pasveikti, gali koduotis, nevartoti, bet jis liks narkomanas, kad ir nevartojantis.
kokios alternatyvos? viskas priklauso nuo jusu vyro ir jo norro. jei nores, nevartos, jei nepakankamai nores- vartos. kad mylit, norit issaugot seima, cia viskas suprantama, ir labai tikiuosi kad issaugosit, kad vyras mes tuos savo iparocius ir viskas bus gerai. bet gyvensit su baime, sita jum garantuoju. ir problemos prasidejo ne nuo narkotiku, o nuo jo isgerimu ir negryzimu parom. ta pati manau puikiai suvokiate. ir jus cia visiskai niekuo deta ir nekalta. nezinau ka pasiulyti, nes sakau, geriausia yra kalbetis, vyro noras, ir NA. vaistu nuo narkomanijos nera.
atsakymu ieskosite labai ilgai, bet kol nenoresite suprasti kaip yra, tol ir ieskosite. reikia ne ieskoti kodel taip o ne anaip, kodel jums ir t.t. reikia kazka daryti, o jusu atveju but geriausia kad vyras pradetu lankyti grupe ar pas psichologa, jei su jumis nesneka. daugiau kazka patarti negaliu, nes kaip minejau, musu seimos modulis kitoks, mes viena erdve su vyru dalijames, kalbames ir sprendziam dviese. matomai jusu vyras turi kazkokiu kitu problemu, kurias mnoredamas uzmirsti griebesi taureles, naktinejimu, o po to ir narkotiku.
kantrybes jums, nepykit ka parasiau, negaliu meluoti kad pasvieks ir viskas bus gerai. daug vyras papasakojo apie narkomanus, apie pazystamus apie narkotikus. ir rasau tai, ka pasakojo narkomanas su dideliu stazu, be to jau nevartojantis 7m.
sekems, parasykit jei noresit pabendrauti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KRYZE: 08 gegužės 2009 - 15:13