QUOTE(Diija @ 2009 05 08, 16:33)
Man asmeniškai taip pat arčiau širdies natūralus akmuo - tokį ir rinksiuos. Sintetinį atmečiau ir dėl to, kad jo negamina visiškai juodos spalvos (aš išsirinkus juodą granitą). Tačiau nemažai virtuvės gamintojų man minėjo, kad vis dėl to geriau sintetinis akmuo

ir spalvų jis jokių neįgeria (kaip kad marmuras). Dėl plautuvės ir kitko, tai iš natūralaus akmens visą laik liks susdurimo siūlės, o sintetinio - ne.

Bet čia jau rinktis kiekvienai pagal skonį. Man priimtiniau natūralus akmuo
QUOTE(1000inis @ 2009 05 08, 22:22)
Mums irgi taip aiskino, kad dirbtinas akmuo geriau uz naturalu prieziuros aspektu, jis kietesnis- geriau issivalo isigerimai. Be to naturalus yra margi, o man reikejo balto. Labai bijojau, bet

Nors kriaukles atsisakiau- nerizikavau

o siaip , manau, kad jie abu vienodi gerumu- ziurekit kaina ir grozi
QUOTE(anikute @ 2009 05 09, 14:39)
Labai labai ačiū už išsamų paaiškinimą. Jau spėjau susirast daug gerų žodžių tam sintetiniam akmeniui. Iš visokių aprašų atrodo, kad jis tikrai geriau už natūralų, na nebent iš principo norisi natūralaus daikto. Na, bet kainos, tai joooooo
O dar iškilo klausimas dėl tų laminatų, kaip su jų atsparumu karščiui? Gal turit patirties?
Na karsciui dirbtinis jis tikrai neatsparus. Ir spalvos i ji isigeria jei ilgesnism laikui palieki. Viena forumiete kazkada buvo ikelusi reklamini rolika apie dirbtini akmeni. Tai man pyktis eme, kaip jie ten "muilino" akis

. O be siuliu ir naturalu akmeni padaro(is vieno gabalo isskaptuoja su plautuve). Tik pinigeliu turek.
QUOTE(Žanė @ 2009 05 09, 15:41)
jis geriau už natūralų tik vienu vieninteliu kriterijų - nėra siūlių. o daugiau visa kita yra grynas melas
patys gamintojai baldų parodoje stende mano kolegei neblogai išsidavė, pasakojo, kaip lengva juos atnaujinti jeigu ką: "viena klientė neatsargiai paliko karštą puodą, tokį storu dugnu, kuris ilgai laiko karštį.... tai viršus išsilydė, gavosi toks įdubimas, ir ką - žinokite labai lengva atnaujinti, mes atvažiavom, įliejom naujo, nušlifavom - ir nė žymės". TAIGI, kad natūralus akmuo niekada neišsilydys. tik rinktis reikia granitą, ne marmurą, kuris porėtas, todėl įgeria spalvotus skysčius.
aišku, čia kiekvieno reikalas, kas jam patogiau, tačiau tie pagyrimai sintetiniui mane jau ima nervinti, ypač, kai jie pasisako, kad yra ekologiški. ekologiški polimerai
Papildyta:
QUOTE(Diija @ 2009 05 09, 18:43)
laba laba
Aš dar neturiu virtuvinio, bet jau išsirinkus juodą granitą
O as turiu jau juoda granita(beveik)
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 05 10, 09:40)
šiaip pati esu natūralaus akmens labiau mėgėja, tik kad mums iš esmės reikėjo matinio paviršiaus, ir bent jau kaip man paaiškino, tai kuo labiau akmuo impregnuojamas ir pan., tuo labiau blizga, tai dėl to paskui ir nebeieškojom. nežinau ar tiesa.
o laminato tokia maža kaina, kad po kiek laiko, jie jau tikrai nusibos ar susigadins, galėsim pasikeist.
Gaminamas ir matinis naturalus akmuo. Paprasciausiai jo pavirsius deginamas(nezinau ar geras vertimas). Turiu tokius laiptus

.
O blizga jie del slifavimo, o ne del impregnavimo

.