Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

Visada galima bandyti, tik reikia surasti labai svarbius argumentus. Ar jų bus? g.gif

135 straipsnis. Pirmenybės teisė būti paliktam dirbti, kai mažinamas darbuotojų skaičius
1. Kai dėl ekonominių ar technologinių priežasčių arba dėl darbovietės struktūrinių pertvarkymų mažinamas darbuotojų skaičius, pirmenybės teisę būti palikti dirbti turi darbuotojai:
1) kurie toje darbovietėje buvo sužaloti arba susirgo profesine liga;
2) kurie vieni augina vaikus (įvaikius) iki šešiolikos metų arba prižiūri kitus šeimos narius, kuriems nustatytas sunkaus ar vidutinio neįgalumo lygis arba mažesnio negu 55 procentai darbingumo lygis, arba šeimos narius, sukakusius senatvės pensijos amžių, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis;
3) kurie turi ne mažiau kaip dešimties metų nepertraukiamąjį darbo stažą toje darbovietėje, išskyrus darbuotojus, įgijusius teisę į visą senatvės pensiją arba ją gaunančius;
4) kuriems iki senatvės pensijos liko ne daugiau kaip treji metai;
5) kuriems tokia teisė nustatyta kolektyvinėje sutartyje;
6) kurie yra išrinkti į darbuotojų atstovaujamuosius organus (Kodekso 19 straipsnis).
2. Šio straipsnio 1 dalies 2, 3, 4 ir 5 punktuose nustatyta pirmenybė likti darbe taikoma tik tiems darbuotojams, kurių kvalifikacija nėra žemesnė už kitų tos pačios specialybės darbuotojų, dirbančių toje įmonėje, įstaigoje, organizacijoje, kvalifikaciją.
Atsakyti
Sveikutes, gal kuri galetu padeti. Mano darbo sutartis terminuota kitos moters vaiko prieziuros atostogu laikotarpiui. Bet konkretus terminas sugrizimo nenurodytas, tik aplinkybes. Jei mane noretu atleisti is darbo, ar privaletu darbdavys is anksto ispeti ir pries kiek laiko?Nes randu vis skirtinga informacija, o darbo kodekse aiskiai neparasyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Judy @ 2010 01 04, 17:07)
Sveikutes, gal kuri galetu padeti. Mano darbo sutartis terminuota kitos moters vaiko prieziuros atostogu laikotarpiui. Bet konkretus terminas sugrizimo nenurodytas, tik aplinkybes. Jei mane noretu atleisti is darbo, ar privaletu darbdavys is anksto ispeti ir pries kiek laiko?Nes randu vis skirtinga informacija, o darbo kodekse aiskiai neparasyta 4u.gif

Jeigu nori atleisti dar neįvykus aplinkybėms nurodytoms sutartyje, turi atleisti pagal galiojančius DK straipsnius. T.y. jei moteris, kurios vietoj esat negrįžta dar į darbą, o jus jau nori atleist, turės atleisdinėt kaip ir visus "normaliai" dirbančius.
Atsakyti
Reikalas tame, kad ta moteri priverstu grizti tada, kada noretu darbdavys. Ar mane tokiu atveju turetu ispeti darbdavys apie tos moters grizima i darba?Nes darbo sutartyje nera nurodytas kalendorinis terminas, tik aplinkybes.
Atsakyti
Laba diena,

Noreciau suzynoti tokiu klausimu atsakyma nes niekur nerandu. Jei esu vaiko prieziuros atostogose( vaikui 1m. 6 men.) ir noreciau pradeti dirbti. Tai motinystes pasalpa nebubus mokama iki vaikui sueis 2 metai? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2010 01 05, 14:53)
Laba diena,

Noreciau suzynoti tokiu klausimu atsakyma nes niekur nerandu. Jei esu vaiko prieziuros atostogose( vaikui 1m. 6 men.) ir noreciau pradeti dirbti. Tai motinystes pasalpa nebubus mokama iki vaikui sueis 2 metai? Aciu.

na taip, motinystes pasalpa nebebus mokama nuo to momento, kai pradesi dirbti.
Atsakyti
[quote=Fregata,2010 01 05, 13:08]na taip, motinystes pasalpa nebebus mokama nuo to momento, kai pradesi dirbti.
[/q

Dabar ir pasimeciau kitoje temeleje uzklausiau to paties ir ten atsake kad bus mokama pasalpa, tik minus atlyginimas nuo gaunamos pasalpos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dairina: 05 sausio 2010 - 16:32
Dabar ir pasimeciau kitoje temeleje uzklausiau to paties ir ten atsake kad bus mokama pasalpa, tik minus atlyginimas nuo gaunamos pasalpos..

na tai cia tuo atveju, jei atlyginimas mazesnis uz pasalpa smile.gif Tada is pasalpos sumos bus atimamas atlyginimas ir tau sumokamas pasalpos likutis. Taciau jei atlyginimas didesnis uz gaunama pasalpa, tai jos nebegausi.
Atsakyti
QUOTE(Judy @ 2010 01 04, 19:28)
Reikalas tame, kad ta moteri priverstu grizti tada, kada noretu darbdavys. Ar mane tokiu atveju turetu ispeti darbdavys apie tos moters grizima i darba?Nes darbo sutartyje nera nurodytas kalendorinis terminas, tik aplinkybes.

Jeigu moteris grįžtų į darbą anksčiau nei įsakyme apie išleidimą motinystės atostogų, ji turi "pasiprašyti" prieš 2 savaites. Tokiu atveju ir tau pranešti.

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai

2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
Atsakyti
visos temos neskaiciau,bet norejau paklausti dirbau pardaveja Marijampolej ju parduotuviu yra dar ir kituose miestuose isejau motinystes atostogu mergaitej dabar 1,5m po pusmecio tureciau grysti bet jie uzdare sia parduotuve tai norejau paklaust ka tokiu atveju jie siulo nes i kita miesta aisku neisiu tikriausiai atleis ar tokiu atveju priklausytu kokia iseitine?
Atsakyti
QUOTE(raskejan @ 2010 01 06, 15:49)
visos temos neskaiciau,bet norejau paklausti dirbau pardaveja Marijampolej ju parduotuviu yra dar ir kituose miestuose isejau motinystes atostogu mergaitej dabar 1,5m po pusmecio tureciau grysti bet jie uzdare sia parduotuve tai norejau paklaust ka tokiu atveju jie siulo nes i kita miesta aisku neisiu tikriausiai atleis ar tokiu atveju priklausytu kokia iseitine?

Išeitinė priklausytų, o dydis priklausomai kiek išdirbai.
Atsakyti
daug nedirbau nes tik isidarbinau ir pastojau pradejau rugsejo 14 ir balandzio vid.isejau i dekreta algos gaudavau apie 800lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raskejan: 06 sausio 2010 - 16:07