Na tai jei neluzo, tai viskas ok, auginkite toliau savo augaliuka kaip iprasta, tarsi nieko nebutu nutike
P.S. Taip jau buna su tais vaikais, mano yra isversta ne viena daigykla su brangiomis seklomis..........
O mano prieš Naujus susodinti olandiški svogūnėliai nekokį davė derlių. Iš kokių 50 įvairių balkone laikytų pražydo 4 tulpės, hiacintai pradėjo kraut žiedus, bet taip ir nuvyto neišaugę ir neišsiskleidę normaliai, likusios tulpės buvo žalių gražių lapų, bet irgi nuvyto, žiedų nesubrandino. O kiek cackinausi, nešiojau iš balkono į kambarį nakčiai ir atgal,kol buvo šalčiai, sekiau, kad neperlaistyčiau kai atšilo, visokeriopai rūpinausi. O draugei, kuriai daviau irgi svogūnėlių, nors ji ir laikė peršalčius balkone,nesiterliojo, išaugo,bet maži, ir mato, kad jau nieko nebus daugiau iš jų, tik narcizai jai žydėjo. O ką dabar man daryti? Ar iškast svogūnėlius(lapai jau nugelto, kaip mergina, taip ir neprasiskleidusi per jaunystės laikotarpį ir nedavusi vaisių), ar juos tuoj sodint sode, ar laikyt iki rudenio ir tada sodint. Ir kaip juos laikyt-sausai, šaldytuve, popieriuje, tamsoje, gal dezinfekuot? Daugiau balkone neauginsiu.
Praeitą pavasarį nusipikau hiacintą. Nužydėjo. Įmečiau į ant palangės stovintį dekoratyvinį vazonėlį. Ir gulėjo jis ten, prieš kelias savaites žiū, lenda jau žaluma, šaknys išlindusios. Įmerkiau į vandenį su mintim, jog sodinsiu. Bet gal visai nebūtina sodint? gal užtenka įmerkt į vandenį, nes auga jis man labai gražiai ir dar vaiką auginas
Praeitą pavasarį nusipikau hiacintą. Nužydėjo. Įmečiau į ant palangės stovintį dekoratyvinį vazonėlį. Ir gulėjo jis ten, prieš kelias savaites žiū, lenda jau žaluma, šaknys išlindusios. Įmerkiau į vandenį su mintim, jog sodinsiu. Bet gal visai nebūtina sodint? gal užtenka įmerkt į vandenį, nes auga jis man labai gražiai ir dar vaiką auginas
Laba diena, įsigijau kelis olandiškus svogūniukus- na tokio nemenko cibulio dydžio- Begonia camomile mix, sprekelia ir raudminas. - Jau sodinti? begonija tai kiap ir aišku kaip elgsis, bet vat kitų dviejų neauginus- gal kas turit ir pakomentuotumėt ką mėgsta, ko geriau nedaryt.
Nerandu tokios begonijos internete, ar čia gumbinės toks vardas? Apie sprekeliją pažiūrėkite Rojaus sodų forume. Šiandien paieška vėl neveikia, ji apkalbėta tarp kambarinių, amarilinių šeimos augalų. Koks raudminas? Jei baltažiedis, tada nemigdomas, auginamas šiltoje šviesioje vietoje, neperlaistomas. Raudonžiedžius auginau dvejus, skirtingo aukščio, skirtingi svogūnai, žiedynai panašūs, bet abu raudminai. Priežiūra panaši kaip meilenių, ramybės periodas žiemą.
Beje, prisiminiau. Raudminas bus greičiausiai raudonžiedis, tai jokiu būdu negalima jiems pjauti lapų - nustoti laistyti rudenėjant ir leisti patiems nudžiūti. Ir nemėgsta šaknų judinimo.
Beje, prisiminiau. Raudminas bus greičiausiai raudonžiedis, tai jokiu būdu negalima jiems pjauti lapų - nustoti laistyti rudenėjant ir leisti patiems nudžiūti. Ir nemėgsta šaknų judinimo.
neleidžia nuorodos įdėt, tai dedu kitokią- vat kokia, pavadinimą sumaišius būsiu - begonia camelia tokia
o kuria puse į viršų kišt begonijas? duobutė viršuj ar žemyn?
raudminas taip, raudonžiedis, kaip ir trečioji gėlė.