Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Tedžiukė @ 2012 07 26, 15:23)
Merginos, į kurį tinklalapį labiau patartumėte dėti skelbimą,ieškant  papildomo darbo,arba  dirbti nepilną darbo dieną,bėda tame,kad ne is didmiesčio esu Kaunas,Vilnius netinka..jau nžn net kaip papildomai užsidirbti,nes iš vienos algos viena augindama sūnų neišgyvensiu  4u.gif

Priklausomai nuo to, kaip tu tą papildomą darbą įsivaizduoji. Šiaip mažuose miesteliuose geriausiai ieškoti per pažįstamus.
Atsakyti
Zinau, kad dalis imoniu nenori, kad ju darbuotojai dirbtu panasu papildoma darba, bankuose net sudaromos tokios sutartys, draudziancios dirbti kituose bankuse. Gal zinot, kaip yra su apsaugos imonemis?
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2012 07 27, 10:43)
Zinau, kad dalis imoniu nenori, kad ju darbuotojai dirbtu panasu papildoma darba, bankuose net sudaromos tokios sutartys, draudziancios dirbti kituose bankuse. Gal zinot, kaip yra su apsaugos imonemis?

Jeigu nėra parašyta sutartyje, tai kam sakyti, kad ir kitur dirbi? Šiaip daugelis darbdavių nelabai teigiamai žiūri į darbuotojų papildomus darbus dėl vienos paprastos priežasties: dažnai nukenčia pagrindinis darbas.
Atsakyti
o ar įmanoma įrašyti tokį punktą, kad darbuotojas negali dirbti kitur į sutartį? ar tai nėra darbuotojo teisių pažeidimas?
Atsakyti
Jeigu darbo skelbime nurodyta, kad reikalinga patirtis, tačiau nenurodyta, kiek tiksliai reikia patirties, gal užtektų ir kelių praktikų, atliktų konkrečioje srityje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2012 07 27, 14:59)
Jeigu nėra parašyta sutartyje, tai kam sakyti, kad ir kitur dirbi? Šiaip daugelis darbdavių nelabai teigiamai žiūri į darbuotojų papildomus darbus dėl vienos paprastos priežasties: dažnai nukenčia pagrindinis darbas.

Svarbu nepamiršt, kad:
2. Antraeilės pareigos (darbas) – tai darbuotojo laisvu nuo darbo pagrindinėje darbovietėje laiku einamos pareigos ar atliekamas darbas.
4. Darbuotojas, norintis eiti antraeiles pareigas (dirbti darbą), iki darbo sutarties sudarymo turi pateikti darbdaviui, kuris darbuotoją priima į antraeiles pareigas (darbą), iš pagrindinės darbovietės gautą pažymą, kurioje turi būti nurodytas jo kasdienio darbo toje darbovietėje pradžios ir pabaigos laikas. Darbuotojas, dirbantis keliose darbovietėse, būsimajam darbdaviui turi pateikti pažymas apie darbo laiko kitose darbovietėse pradžią ir pabaigą. Šios pažymos galioja vienerius darbo metus ir yra saugomos kartu su darbo sutartimi.
5. Pasikeitus darbo ir poilsio laikui pagrindinėje darbovietėje, darbuotojas turi apie tai pranešti priėmusiam jį į antraeiles pareigas (darbą) darbdaviui ir pateikti pažymą.
6. Pagal antraeilių pareigų (darbo) sutartis darbuotojas gali dirbti keliose darbovietėse.
Papildyta:
QUOTE(aggree @ 2012 07 27, 11:43)

Bet kokia imone gali sudaryti nekonkuravimo sutarti su savo darbuotoju, jei ji bus pagrista, abirezta, su konkreciais terminais ir kompensavimo tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Dingusi_diena @ 2012 07 29, 17:29)
Jeigu darbo skelbime nurodyta, kad reikalinga patirtis, tačiau nenurodyta, kiek tiksliai reikia patirties, gal užtektų ir kelių praktikų, atliktų konkrečioje srityje? g.gif

Viskas priklauso nuo darbo srities. Taip pat ir nuo to, ką per tas praktikas veikei. Bet jei parašo žodį "patirtis", paprastai tikimasi kandidatų su mažiausiai 1 metų patirtimi, ne visi studentus po praktikų mielai priima.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2012 07 30, 09:52)
Viskas priklauso nuo darbo srities. Taip pat ir nuo to, ką per tas praktikas veikei. Bet jei parašo žodį "patirtis", paprastai tikimasi kandidatų su mažiausiai 1 metų patirtimi, ne visi studentus po praktikų mielai priima.

Aš tai manau, kad verta pabandyti net ir neturint "tikos" darbo patirties. Svarbiausia įsitikinti, kad darbą tu galėsi atlikti ir nereikės nusivilti nei pačiai, nei nuliūdinti darbdavio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tedžiukė @ 2012 07 26, 16:23)
Merginos, į kurį tinklalapį labiau patartumėte dėti skelbimą,ieškant  papildomo darbo,arba  dirbti nepilną darbo dieną,bėda tame,kad ne is didmiesčio esu Kaunas,Vilnius netinka..jau nžn net kaip papildomai užsidirbti,nes iš vienos algos viena augindama sūnų neišgyvensiu  4u.gif

Darbo biržoje esi užsiregistravusi?
Aišku geriausiais būdas yra ieškoti per pažįstamus, bet ne visada pavyksta, todėl įdėk ir skelbimą į skelbimų tinkalapius. Aš netgi patarčiau dėti į kuo daugiau tinkalapių, ką gali žinoti, kur ir kas tave pastebės. rolleyes.gif
Skelbimai.lt labai populiarus, bet man jis nerimtas atrodo darbo paieškai. Per ten ir visokių nepageidaujamų pasiūlymų gali gauti... blush2.gif Dar yra skelbikas.lt.
Jei nori normaliai CV sukurti, gali darbo paieškos portaluose registruotis, ten darbdaviai gali pamatysi tavo CV ir paiūlyti darbą.
Atsakyti
QUOTE(RimaRud @ 2012 08 06, 16:11)
Darbo biržoje esi užsiregistravusi?
Aišku geriausiais būdas yra ieškoti per pažįstamus, bet ne visada pavyksta, todėl įdėk ir skelbimą į skelbimų tinkalapius. Aš netgi patarčiau dėti į kuo daugiau tinkalapių, ką gali žinoti, kur ir kas tave pastebės. rolleyes.gif
Skelbimai.lt labai populiarus, bet man jis nerimtas atrodo darbo paieškai. Per ten ir visokių nepageidaujamų pasiūlymų gali gauti... blush2.gif Dar yra skelbikas.lt.
Jei nori normaliai CV sukurti, gali darbo paieškos portaluose registruotis, ten darbdaviai gali pamatysi tavo CV ir paiūlyti darbą.

Geriausias būdas yra pačiai ieškoti pasiūlymų, o ne dėti į skelbimų portalus. Nes taip galima labai lengvai telemarketingistus prisišaukti, o jų atsikratyti oi kaip sunku... Tiesa yra tokia, kad paprastai žmonės deda skelbimą ir tikisi, kad į jį atsilieps, vienetai ieško patys. Juk kai tarkim ieškai nuomininkų, tikrai nevaikštai po skelbimų portalus ir neskambini "patikusiems". Taip ir čia. Skelbimų portalais siūlau labai nesižavėti, rimti yra karjeros portalai, į kuriuos įsidėjęs CV maža tikimybė, kad pradės atakuoti visokie neaiškūs tipai. Kai kartą ieškom darbuotojų, įsidėjom skelbimą su telefonu, tai iki šiol sulaukiam draudimo skambučių biggrin.gif
Atsakyti
Gal padėsit 4u.gif

Einu vakare į pokalbį, jau antras etapas ir sakė kažką man pasiūlys (firma A). Bet aš laukiu atsakymo, tiksliau antro etapo į kitą įmonę ( B ), kurioje dirbti norėčiau daug labiau. Ką daryt? Jei įsidarbinsiu A, o paskiau pasiūlys dirbti B.. negražu kažkaip prieš A išeiti iš ten tarkim po 2 ar 3 sav g.gif Ar tiesiai jiems pasakyti, kad laukiu atsakymo iš B? Taip pat kažkaip nelabai.. O kaip variantas paprašyti laiko pagalvojimui (kiek laiko normalu prašyti?) ir bandyt skambinti į B dėl greitesnio aiškumo? Bet ten dar tik atrankos kompanijoje buvau pokalbyje, nors supratau, kad perduos mane kaip vieną iš kelių variantų pačiai įmonei.
Bijau kad liksiu visai be nieko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fudži: 07 rugpjūčio 2012 - 13:58
QUOTE(Fudži @ 2012 08 07, 14:57)
Gal padėsit  4u.gif

Einu vakare į pokalbį, jau antras etapas ir sakė kažką man pasiūlys (firma A). Bet aš laukiu atsakymo, tiksliau antro etapo į kitą įmonę ( B ), kurioje dirbti norėčiau daug labiau. Ką daryt? Jei įsidarbinsiu A, o paskiau pasiūlys dirbti B.. negražu kažkaip prieš A išeiti iš ten tarkim po 2 ar 3 sav  g.gif Ar tiesiai jiems pasakyti, kad laukiu atsakymo iš B? Taip pat kažkaip nelabai.. O kaip variantas paprašyti laiko pagalvojimui (kiek laiko normalu prašyti?) ir bandyt skambinti į B dėl greitesnio aiškumo? Bet ten dar tik atrankos kompanijoje buvau pokalbyje, nors supratau, kad perduos mane kaip vieną iš kelių variantų pačiai įmonei.
Bijau kad liksiu visai be nieko smile.gif

rinkciausi varianta A. jei po kurio laiko darba pasiulytu imone B, tuomet ir sukciau galva ka daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alyvine:D @ 2012 08 07, 16:37)
rinkciausi varianta A. jei po kurio laiko darba pasiulytu imone B, tuomet ir sukciau galva ka daryti  smile.gif

Aš taip pat. Kaip sakoma, geriau žvirblis saujoj... mirksiukas.gif
Atsakyti