Įkraunama...
Įkraunama...

IVF senbuvių Vilties Namai

QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 17:47)
Daktarelis sake, daznai siuloma pasalinti viena prigijusi embriona, kad isvengti daugiavaisio niestumo. Toki dalyka siulo daryti moteriskem turinciom smulku sudejima ir maza svori. Buktai tokioms nera jokiu sansu isnesioti dvynius. Ar kada teko jums susimastyti apie toki dalyka? Kaip po tokio sunkaus kelio, sekmes atveju, reiketu priimti toki sprendima?
g.gif

Niekada tokio atvejo negirdėjau. g.gif Bet kokiu atveju gyvybės tikrai nežudyčiau. Ypač tokios brangios.
Atsakyti
Toki dalyka dazniau siulo, jei yra 4 ir daugiau, nes sekminga pabaiga tokiu atveju retai buna LT. O turint omenyje, kad LT negalima idet daugiau, kaip 3 embrionu, kad is ju "atsirastu" 4, ar daugiau - labai maza tikimybe mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 09 15, 21:07)
Niekada tokio atvejo negirdėjau.  g.gif  Bet kokiu atveju gyvybės tikrai nežudyčiau.  Ypač tokios brangios.

Tokie dalykai tikrai daromi. Gal daktarai matydami pacienta neviems apie tai pasakoja, nes nera pagrindo ta daryti, bet man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 21:48)
Tokie dalykai tikrai daromi. Gal daktarai matydami pacienta neviems apie tai pasakoja, nes nera pagrindo ta daryti, bet man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko.  g.gif

Ar ne gyd Treisas taip sakė?
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 21:48)
man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko.  g.gif

blink.gif blink.gif o kokioje cia klinikoje? blink.gif nieku gyvu neileisciau esant dviems vaisiams viena salinti schmoll.gif schmoll.gif tegu mane skradziai jau geriau! net nupurte doh.gif
Atsakyti
QUOTE(egk @ 2010 09 15, 22:00)
Ar ne gyd Treisas taip sakė?

Taip, butent jis. O ka tai kanors keicia?
Papildyta:
QUOTE(RositaK @ 2010 09 15, 22:02)
blink.gif  blink.gif o kokioje cia klinikoje?  blink.gif nieku gyvu neileisciau esant dviems vaisiams viena salinti  schmoll.gif  schmoll.gif tegu mane skradziai jau geriau! net nupurte  doh.gif

Per prievarta nieko ir nedaro. Tik rekomenduoja. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 22:03)

man tai keista, kad jis taip sake, nes kiek esu su juo kalbejusi, tai primygtinai tikrai nebuvo apie tai kalbos schmoll.gif galbut jis siulytu butent jusu situacijoje si buda del tam tikru priezasciu g.gif beto, zinau kelias nestukes su dvigubu nestumu, tai is ju tokio Treijso ''pasiulymo'' nesu girdejusi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 22:11)
Papildyta:

Per prievarta nieko ir nedaro. Tik rekomenduoja.  4u.gif

Nr, nekeičia, bet kai perskaičiau, iš karto prisiminiau, kad ir mums jis kalbėjo, kad kai būna daugiavaisis nėštumas kartais jie siūlo vieną šalinti, bet aš kažkaip nesigilinau, labai man tai dar tolima atrodė, va dabar tik ir susimasčiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2010 09 15, 22:11)
man tai keista, kad jis taip sake, nes kiek esu su juo kalbejusi, tai primygtinai tikrai nebuvo apie tai kalbos  schmoll.gif galbut jis siulytu butent jusu situacijoje si buda del tam tikru priezasciu  g.gif beto, zinau kelias nestukes su dvigubu nestumu, tai is ju tokio Treijso ''pasiulymo'' nesu girdejusi  schmoll.gif

Juk ir sakau kad matyt nevisom porom apie tai kalba. As esu perkuda pagal savo ugi, o jo zodziais tariant moters sudejimas turi reiksme. Suprantu kad per prievarta niekas tokiu dalyku nedaro, bet tipo geriau vienas, bet garantuotai nei du pamesti kokiu 16-20 savaiciu. g.gif Tikra dilema verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(egk @ 2010 09 15, 22:15)
Nr, nekeičia, bet kai perskaičiau, iš karto prisiminiau, kad ir mums jis kalbėjo, kad kai būna daugiavaisis nėštumas kartais jie siūlo vieną šalinti, bet aš kažkaip nesigilinau, labai man tai dar tolima atrodė, va dabar tik ir susimasčiau g.gif

Matai jums gal tik seip paminejo kad taip buna, o mums iskarto prase pagalvoti apie galima toki varianta, nes sekmes atveju jo manimu as tikrai dvyniu neisnesiociau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 22:24)
Matai jums gal tik seip paminejo kad taip buna, o mums iskarto prase pagalvoti apie galima toki varianta, nes sekmes atveju jo manimu as tikrai dvyniu neisnesiociau.  unsure.gif

Na ne pagalvoti neliepė, bet grynai taip pačiais žodžiais, kad geriau vienas sveikas nei du 20 savaičių... Dabar jau galvoju, kad čia mus taip iš anksto ruošia, aš irgi smulki, o tada aš pagalvojau kaip vistiek norėčiau dvynukų
Atsakyti
Va cia tai kuriozas. Visos masiskai svori meta, kudinasi, o cia pasirodo kudumas yra trukumas lotuliukas.gif Turbut as juodai beviltiskai atrodau doh.gif lotuliukas.gif nes man siule isanksto pagalvoti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sontelis: 15 rugsėjo 2010 - 21:49
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 20:48)
Tokie dalykai tikrai daromi. Gal daktarai matydami pacienta neviems apie tai pasakoja, nes nera pagrindo ta daryti, bet man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko.  g.gif

Perskaiciau ir negaliu patiketi, kad gydytojai sneka tokias nesamones.
Redukcija yra uzdrausta, jei ir atliekami tokie dalykai, jie yra nelegalus.
Kitas dalykas del sudejimo - nu absoliuti nesamone, pazystu ne viena smulkaus sudejimo mamyte sekmingai isnesiojusia ir pagimdziusia tiek dvynukus, tiek trynukus smile.gif .
Apskritai kai sitiek lauki, stengiesi, tikiesi ar gali kilti panasiu minciu ir abejoniu..
Atsakyti