Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (čia ne apie maistą)

Tiksliai niekas nepasakys, nes viskas priklauso nuo virykles energetines klases, kuria isigysite smile.gif pas mane elektrine virykle, skaitliukas dvieju tarifu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2009 06 12, 12:30)
Duju kas menesi dabar isnaudojam apie 9 kubus, o elektros apie 150kW. Tai kazin ar jau taip smarkiai sumazes duju kiek isaugs elektros g.gif

ogo kiek daug blink.gif mes tik 3 kubus uz dujas ir iki 50kw uz elektra ax.gif
Atsakyti
Sveikos, kadangi pas mane elektrinė viryklė, todėl išsitraukiau apdulkėjusį smile.gif greitpuodį - dabar mėsa išverda per pusvalandį, bulvės, balandėliai irgi dvigubai ar 3gubai greičiau, elektros žymiai mažiau sunaudojam
Nors ne apie maistą tema, bet labai susitaupo kepant duoną duonkepėje - pvz. balta duona, be jokių E, nė lito nekainuoja, o receptų pilna Supermamoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 06 12, 13:51)
ogo kiek daug blink.gif  mes tik 3 kubus uz dujas ir iki 50kw uz elektra ax.gif

Keliese gyvenat?
Kazkaip as negalvoju, kad daug labai. Gyvenam tryse, kompas ir telikas daznai buna ijungti, dvieju kambariu butas. As viska pati gaminu, jokiu pusfabrikaciu neperkam. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joleks: 12 birželio 2009 - 14:51
QUOTE(Joleks @ 2009 06 12, 08:48)
Nezinau gal jau raset, bet norejau paklaust ar labai didelis skirtumas tarp dujines ir elektrines orkaites? Ar daug daugiau elektros issinaudoja kepant elektrinej orkaitej?
Reiktu keist dujine ir abejoju kokia rinktis g.gif Bijau, kad baisios saskaitos uz elektra paskui bus doh.gif

Man irgi gresia keitimas šito daikto. Dabar stovi senovinė dujinė. Kol kas mąstau apie dujinę kaitlentę ir el. orkaitę, bet kol ateis laikas, gal dar ir persigalvosiu ir abi dujines statysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 12, 18:14)
Man irgi gresia keitimas šito daikto. Dabar stovi senovinė dujinė. Kol kas mąstau apie dujinę kaitlentę ir el. orkaitę, bet kol ateis laikas, gal dar ir persigalvosiu ir abi dujines statysiu ax.gif

Vat ir as niekaip neapsisprendziu kuria geriau rinktis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2009 06 12, 19:41)
Vat ir as niekaip neapsisprendziu kuria geriau rinktis doh.gif

dėl kaitlentės beveik neabejoju - naudojamas daiktas praktiškai kasdien - manau, kad dujos gal ekonomiškiau unsure.gif Ekonomiškesnė gal ir orkaitė dujinė, bet, sako, kad elektrinės geriau kepa ax.gif

Ir pas mane galios tik 3 kW - reikėtų didintis, o tas ir kainuoja nemažai, ir vargas papildomas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 12 birželio 2009 - 18:50
QUOTE(prieblanda @ 2009 06 12, 08:17)
o už elektrą galima taip mokėt? 

Geriau nepiktnaudžiauti... aš esu kelis kartus mokėjusi kas antrą mėnesį, tai nieko nebuvo, netgi geriau buvo, nes jie padarė tai, ko keletą mėnesių neprisiprašiau lotuliukas.gif

QUOTE(rootha @ 2009 06 12, 09:30)
nuo geguzes 22dienos, dnb nord bankas, uz kiekviena pervedima ima 0,8 lt mokesti, tad jau turbut nera tokiu banku kurie uz pervedimus neiimtu pinigeliu?

Yra , bent jau už kai kurias įmokas 4u.gif Už komunalinius, esančius atsiskaitymo knygelėje, moku nemokamai tongue.gif (Ūkio banko internetinėje sistemoje), o kitus mokesčius arba tiesioginiu debetu (0,2 lt ) , arba moku Parex banko internet sistemoje, po 0,4 lt už kiekvieną ax.gif Aišku, čia priklauso nuo to, kur pinigai ateina, bet kažkada atlyginimus gaudavom grynais, tai aš specialiai kartą per mėnesį eidavau į banką ir įsinešdavau tam tikrą sumą į savo sąskaitą. Tai nieko nekainuoja, o ir mokesčiai mažesni, arba jų nėra tongue.gif

QUOTE(Joleks @ 2009 06 12, 12:30)
Duju kas menesi dabar isnaudojam apie 9 kubus, o elektros apie 150kW. Tai kazin ar jau taip smarkiai sumazes duju kiek isaugs elektros

Gal nesumažės, bet dujų ir elektros kaina ženkliai skiriasi mirksiukas.gif Jei namie turėčiau dujas, nė nesvarstyčiau tokio klausimo ax.gif Be to, nepamirškit, kad elektrinėje orkaitėje ilgėja gaminimo laikas, o tai reiškia, kad ir elektros naudojama daugiau... Šiaip naudojantis el orkaite yra specialus, mažesnis, elektros tarifas, bet kad jį gauti, reikia turėti nemažiau 5 kW, t.y. ruošti projektą, didinti galingumą ir t.t.
Beje, pažįstamas stebėjo elektrinės viryklės sąnaudas... įjungus visas keturias kaitlentes, elektros sunaudojama mažiau, nei įjungus vien orkaitę...

QUOTE(Sophi @ 2009 06 12, 19:49)
Ir pas mane galios tik 3 kW - reikėtų didintis, o tas ir kainuoja nemažai, ir vargas papildomas unsure.gif

Na, jei tuo pat metu neveiks daugiau jokie galingi prietaisai, tai nebūtina didintis 4u.gif Pas mane irgi kol kas tik tiek, tai vargstu, bet jau išmokau tuo pat metu negaminti orkaitėje ir ant kaitlentės, nejungti šildytuvo, mikrobangės ir pan doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 12 birželio 2009 - 21:06
QUOTE(InesaP @ 2009 06 12, 14:51)
ogo kiek daug blink.gif  mes tik 3 kubus uz dujas ir iki 50kw uz elektra ax.gif

blink.gif o ta jus elektros niekur nedegat blush2.gif nes mes pastoviai sunaudojam virš 200 kw doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilite @ 2009 06 13, 00:20)
blink.gif  o ta jus elektros niekur nedegat  blush2.gif  nes mes pastoviai sunaudojam virš 200 kw  doh.gif
be elektros ne is vietos smile.gif viskas nuo prietaisu priklauso. Visada renkuosi pagal energetine klase, o paskui kaina ziuriu. Visur susuktos ekonomiskos lemputes. Pirmosios "no name" buvo, tai po ju dar ilgai baidziausi, kad daugiau taupanciu nebesuksiu blush2.gif Dabar Philips susuktos, sviecia puikiai. Kompiuteriuose nustatytas hybernate rezimas... Viskas atrodo smulkmenos, bet kWh prie kWh ir daug gaunas smile.gif
Pas tevus vanduo pasildomas elektriniais boileriais, tai juos abu pakeitus, elektros 100 kWh per menesi maziau sunaudojo ir nustebo smile.gif
Atsakyti
as kazkaip kai keisiu virykle,desiuosi tik dujine mirksiukas.gif ,tikrai pigiau nors elektine kaitlente graziau atrodo,bet ai cool.gif tokiais laikais grozio nereikia biggrin.gif
Papildyta:
mes dviese dvieju kambariu bute,elektos apie 100kw isnbaudojam,bet netaupomir telikas eina ir kompas ir skalbiu daznai,lemputes paprastos g.gif tarifas vienas.

nors jei padarytu taip kaip gazdina,kad kilowatas 1 lt,turbut kazkokiu budu tik 30kw ismoktume subnaudot bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 12, 22:05)
Beje, pažįstamas stebėjo elektrinės viryklės sąnaudas... įjungus visas keturias kaitlentes, elektros sunaudojama mažiau, nei įjungus vien orkaitę...
Na, jei tuo pat metu neveiks daugiau jokie galingi prietaisai, tai nebūtina didintis 

Naujesnes elektrines orkaites daugiausiai ima elektros - kol isyla iki norimos temperaturos, paskui jau tik laikas nuo laiko isijungia ja palaikyti. Aisku nereikia kepant kas 10 minuciu darinet ir ziurinet lotuliukas.gif
Kepa tikrai skaniau elektrineje negu dujine, tiek jau to geriau paaukosiu kazkiek, bet turesiu skanius pyragus wub.gif
As irgi "zaidziu" kad tik nebutu per daug sujungta, jei jau orkaite veikia - vadinas nei indaplove, nei skalbykle neskalbs bigsmile.gif
Atsakyti