QUOTE(prieblanda @ 2009 06 12, 08:17)
o už elektrą galima taip mokėt?
Geriau nepiktnaudžiauti... aš esu kelis kartus mokėjusi kas antrą mėnesį, tai nieko nebuvo, netgi geriau buvo, nes jie padarė tai, ko keletą mėnesių neprisiprašiau
QUOTE(rootha @ 2009 06 12, 09:30)
nuo geguzes 22dienos, dnb nord bankas, uz kiekviena pervedima ima 0,8 lt mokesti, tad jau turbut nera tokiu banku kurie uz pervedimus neiimtu pinigeliu?
Yra , bent jau už kai kurias įmokas

Už komunalinius, esančius atsiskaitymo knygelėje, moku nemokamai

(Ūkio banko internetinėje sistemoje), o kitus mokesčius arba tiesioginiu debetu (0,2 lt ) , arba moku Parex banko internet sistemoje, po 0,4 lt už kiekvieną

Aišku, čia priklauso nuo to, kur pinigai ateina, bet kažkada atlyginimus gaudavom grynais, tai aš specialiai kartą per mėnesį eidavau į banką ir įsinešdavau tam tikrą sumą į savo sąskaitą. Tai nieko nekainuoja, o ir mokesčiai mažesni, arba jų nėra
QUOTE(Joleks @ 2009 06 12, 12:30)
Duju kas menesi dabar isnaudojam apie 9 kubus, o elektros apie 150kW. Tai kazin ar jau taip smarkiai sumazes duju kiek isaugs elektros
Gal nesumažės, bet dujų ir elektros kaina ženkliai skiriasi

Jei namie turėčiau dujas, nė nesvarstyčiau tokio klausimo

Be to, nepamirškit, kad elektrinėje orkaitėje ilgėja gaminimo laikas, o tai reiškia, kad ir elektros naudojama daugiau... Šiaip naudojantis el orkaite yra specialus, mažesnis, elektros tarifas, bet kad jį gauti, reikia turėti nemažiau 5 kW, t.y. ruošti projektą, didinti galingumą ir t.t.
Beje, pažįstamas stebėjo elektrinės viryklės sąnaudas... įjungus visas keturias kaitlentes, elektros sunaudojama mažiau, nei įjungus vien orkaitę...
QUOTE(Sophi @ 2009 06 12, 19:49)
Ir pas mane galios tik 3 kW - reikėtų didintis, o tas ir kainuoja nemažai, ir vargas papildomas
Na, jei tuo pat metu neveiks daugiau jokie galingi prietaisai, tai nebūtina didintis

Pas mane irgi kol kas tik tiek, tai vargstu, bet jau išmokau tuo pat metu negaminti orkaitėje ir ant kaitlentės, nejungti šildytuvo, mikrobangės ir pan