Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (čia ne apie maistą)

QUOTE(Joleks @ 2009 06 12, 09:19)
Vat ir vyras taip mano, nors kai pasneki su konsultantais, tai jie sako, kad nedaug orkaite elektros sunaudoja. Per valanda 1kW, tai kaip ir nebutu daug labai.

g.gif Aš kažkaip įsivaizdavau, kad jei galingumas 3 kW, tai ji tuos 3 kW ir įsuka per valandą, o tokių, kad galingumas būtų 1 kW, nelabai žinau. Bet gal ir nusišneku čia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 13, 13:00)
g.gif Aš kažkaip įsivaizdavau, kad jei galingumas 3 kW, tai ji tuos 3 kW ir įsuka per valandą, o tokių, kad galingumas būtų 1 kW, nelabai žinau. Bet gal ir nusišneku čia blush2.gif
orkaičių yra skirtingų galingumu, kai ziurejau, populiariausios buvo 1,85-2 kW 4u.gif tai jos 1 kWh isuka per mazdaug 30 minuciu g.gif
Atsakyti
Mes neseniai pirkom orkaitę, tai jos max galingumas 3,3 kW, o bute leistina galia 3 kW.
Kai pirmą kartą kepėm, visus el. prietaisus išjungėm ir ausis suglaudę stebėjom biggrin.gif
Nieko nenutiko, paskaičiuota su atsarga, jei viską sujungtum- virsutinį, apatinį kaitinimą, grilį, ventiliatorių.....
Dabar jau jungiam ir daugiau prietaisų vienu metu, bet paderinam, kad vienu metu nešildytų vandens skalbimo mašina, el. virdulys, nekaistų lygintuvas ar orkaitė.
O dėl kepinių skonio tai tikrai, man daug skaniau iškepa elektrinėj, prieš tai turėjom dujinę.
Atsakyti
tai vienos vieninteles apziuretos orkaites maksimali galia 7 kW buvo, bet kur ja statyti konsultantas taip ir nepaaiskino blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2009 06 13, 12:54)
Naujesnes elektrines orkaites daugiausiai ima elektros - kol isyla iki norimos temperaturos, paskui jau tik laikas nuo laiko isijungia ja palaikyti. Aisku nereikia kepant kas 10 minuciu darinet ir ziurinet  lotuliukas.gif
Kepa tikrai skaniau elektrineje negu dujine, tiek jau to geriau paaukosiu kazkiek, bet turesiu skanius pyragus  wub.gif

Tiesa drinks_cheers.gif Bet tas įšilimas gana ilgas doh.gif
O dėl skonio negaliu ginčytis, beveik dešimt metų nevalgiau nieko kepto dujinėje orkaitėje g.gif Bet tikrai žinau, kad kepa ilgiau, nes net receptuose taip rašo, arba kepant užtanka pažiūrėti, kad praėjo skirtas laikas, bet mano kepinys dar žalias ar bent pusžalis doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Muli@ @ 2009 06 13, 13:41)
O dėl kepinių skonio tai tikrai, man daug skaniau iškepa elektrinėj, prieš tai turėjom dujinę.

Skaniau turbūt todėl, kad dujinės net ir šiuolaikinės kaista iš principo tik iš apačios, o elektrinė gali turėti net tripusį kaitinimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 13, 16:44)
Tiesa  drinks_cheers.gif  Bet tas įšilimas gana ilgas  doh.gif

Mūsų įšyla gana greitai, 200 laipsnių pasiekia per kokias 5 min.
Tada ir naudoja daugiausia energijos, paskui temperatūrą tik palaiko.
Todėl ir išeina, kad 1 val. kepimui reikia vidutiniškai 0,8 kW smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 13, 16:44)
Tiesa  drinks_cheers.gif  Bet tas įšilimas gana ilgas  doh.gif
O dėl skonio negaliu ginčytis, beveik dešimt metų nevalgiau nieko kepto dujinėje orkaitėje  g.gif  Bet tikrai žinau, kad kepa ilgiau, nes net receptuose taip rašo, arba kepant užtanka pažiūrėti, kad praėjo skirtas laikas, bet mano kepinys dar žalias ar bent pusžalis

Per 10 minuciu pilnai isyla thumbup.gif
Nezinau kaip su receptu kepimu... Galiu pasakyt tiek - kaip kepdavau dujineje pyraga apie valanda, taip dabar elektrineje ta pat padarau. Tas pats mesa ir kugeli liecia thumbup.gif

QUOTE(Sophi @ 2009 06 13, 16:48)
Skaniau turbūt todėl, kad dujinės net ir šiuolaikinės kaista iš principo tik iš apačios, o elektrinė gali turėti net tripusį kaitinimą

Ne tik del to - dujos degdamos visgi ora isdegina, o degimo likucius orkaiteje palieka... Nemanau, kad tai gero skonio suteikia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skinte @ 2009 06 11, 20:14)
Tikrai nepaiso. As moku per pusmeti karta smile.gif  ax.gif Kazkaip tingiu terliotis su tuo vienu kubu. Tai pusmetis praeina, uzmoku uz 7-8 kubus ir vel laukiu kol praeis smile.gif

As irgi taip moku, nes 1 bkub. per pora menesiu tik isnaudojam. O pastoviaja dali tai sausio men. uz visus metus sumokejau (nes man labai painiojasi). Buvo ateje tikrinti, tai tik paklause ar zinau kad permokejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2009 06 13, 12:54)

As irgi "zaidziu" kad tik nebutu per daug sujungta, jei jau orkaite veikia - vadinas nei indaplove, nei skalbykle neskalbs  bigsmile.gif

O ką tai duoda? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 06 14, 08:13)
neismusa saugikliu ir visuose namuose nedingsta eletra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 06 14, 08:13)

I virtuve atvesto laido galingumo neuztektu visiems elektros prietaisams sujungti. Geriausiu atveju ismestu saugikli, blogiausiu pakaitus laidams uzsidegtu kazkur. Todel kai kepu orkaiteje - nejungiu indaploves ar skalbykles. Virduli jungiu jei uzsimanau kavos, taip manau per keleta minuciu neivyks jau labai blogi dalykai bigsmile.gif Ir kai darau atideta skalbima, indu plovima nakciai irgi skaiciuoju, kad neveiktu kartu ir indaplove ir skalbykle. Baigia indus plauti tada po kazkiek laiko isijungia skalbykle smile.gif ir ramu ir pigesne elektra naudojama smile.gif
Atsakyti