Mokslo ištirta, kad realios žalos valgomas rafinuotas aliejus nedaro, jeigu yra ekologiškas. Ar daro, ar ne, aš tiksliai nežinau, bet tai visai kitoks dalykas, negu aliejus ant odos. Jeigu kenkia, tai žymiai mažiau. Sveikiausias kepimui laikomas, man atrodo, kokosų aliejus. Taip pat, jeigu valgom nerafinuotą aliejų, gaunam įvairių medžiagų, todėl kai kurie nerafinuoti aliejai vartojami kaip maisto papildai. Iš tikrųjų, tuo reikėtų pasidomėti. Kitą vertus, gali būti, kad kenkia, bet taip mažai, kaip pavyzdžiui balti miltai. Balti miltai užteršia žarnyną, bet dauguma žmonių mieliau renkasi valgyti bandeles ir batoną, o paskui išsivalyti žarnyną, negu valgyti visiškai sveikai. Geriausiai reikėtų paklausti raw vegan, valgančio ekologiškai, priklausančio straight edge, va ten tai žmonės valgo visiškai sveikai. Galiu paklaust, jei reikia?
Taip pat rafinuoti riešutų aliejai dažnai būna tinkami žmonėms, kurie turi alergiją riešutams.
Žodžiu, atsiprašau, bet konkrečiai nieko nežinau.