Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusas

QUOTE(Canaria @ 2009 09 10, 13:07)
Aš ties riba - parduotuvėje stovi toks kaktusas, žiedai lašišų spalvos. Oi gundo  doh.gif

Koks grožis tokie žiedai bigsmile.gif wub.gif aš susigundyčiau blush2.gif
Atsakyti
Merginos aš Schlumbergerą gavau dovanų birželio mėnesį. Kai gavau ji žydėjo, bet matyt dėl vietos kaitos tuoj pat numetė visus žiedukus verysad.gif Tai ji dabar rudenį vėl kraus žiedelius ar jau tik kitą met? unsure.gif
Tiesa kai numetė žiedukus, pumpurus net daugiau, tai labai intensyviai lapelius auginosi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kūlverstukas @ 2009 09 10, 11:08)
Mano kaledukas dabar balkone gyvena. Siryt pastebejau, kad augina rausvus pumpuriukus. Ar tai gali buti ziedai? Jei zydes, kada i kambari parnesti, kad nenumestu pumpuru?  g.gif

Neškit dabar kol dar maži pumpuriukai.Jie nenukris nuo adaptacijos smile.gif
Atsakyti
Turiu klausimą 4u.gif Ratais einu aplink schlumbergerą ir susimėčiau... Išsiskleidę žiedai labai gražios lašišos spalvos, o pumpurai sodriai rožiniai. Tai kaip čia dabar suprasti, ji ta netikra "lašišinė"? Internete kiek žiūrinėjau, pumpurai ir žiedai vienodos spalvos, o čia skiriasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 11, 08:08)
Neškit dabar kol dar maži pumpuriukai.Jie nenukris nuo adaptacijos smile.gif

Aciu uz atsakyma. Parnesiu kambari siandien.
Atsakyti
QUOTE(Canaria @ 2009 09 11, 09:49)
Turiu klausimą  4u.gif  Ratais einu aplink schlumbergerą ir susimėčiau... Išsiskleidę žiedai labai gražios lašišos spalvos, o pumpurai sodriai rožiniai. Tai kaip čia dabar suprasti, ji ta netikra "lašišinė"? Internete kiek žiūrinėjau, pumpurai ir žiedai vienodos spalvos, o čia skiriasi  unsure.gif

Viskas priklauso nuo veislės:
pvz:"Caribbean Dancer"ryškių raudonai-orandžinės su purpuro atspalvių gamą turi:
user posted image
O "Beach Dancer"-švelnių:
user posted image

O čia keletas vaizdelių iš naujai išvestų veislių:
zigo hibridas"ENIGMA"-
user posted image

zigo hibridas- "Aspen"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 10, 14:01)
Merginos aš Schlumbergerą gavau dovanų birželio mėnesį. Kai gavau ji žydėjo, bet matyt dėl vietos kaitos tuoj pat numetė visus žiedukus  verysad.gif Tai ji dabar rudenį vėl kraus žiedelius ar jau tik kitą met?  unsure.gif
Tiesa kai numetė žiedukus, pumpurus net daugiau, tai labai intensyviai lapelius auginosi.  4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Rutulyte, gali būti, kad dar šiais metais dar žydės, bet gali būti, kad ir kitais metais smile.gif aš pastebėjau, kad po žydėjimo, suintensyvėja augimas naujų narelių 4u.gif

Merga, kokių gražių naujų žiedelių užrodei bigsmile.gif tas "ENIGMA" gražutis toks variantas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dlambliukas: 11 rugsėjo 2009 - 20:17
zigo hibridas- "Aspen"
user posted image
[/quote]

Merga, dėkui tau už patarimus, esi mūsų Guru smile.gif

Sitas tiesiog nuostabus! Gal kas turite?

Mano šeimynėlė - 5 kalėdukai ir 2 velykinukai kol kas dar stiklintam balkone, kur dar ir šilta, ir šviesu..su pinigų medžiu ir pelargonijų šeimyna laukia atvėsimo, kuomet vidun tempsiu.
Viena velykinį išmečiau, nupuvo..Nu ka darysi, tik spalvos nepamenu, tikiuos, ne baltas.. blush2.gif

Klausimas - visus savo kaktusus laikau ant virtuves palangės..Ten šviesu, dideli langai iki žemės..Rytinė pusė, visada šviesu ir šilta..apie 20 C giliausią viduržiemį būna..o dabar rytais ir iki 35 traukia ant palanges...
Tai ar ne per šilta jiem ten bus?
Turiu ir šiaurinį kambarį, kuris ir tamsesnis, ir vėsesnis..
Tai kur man juos nešt, kad imtų žydėjimui ruoštis?
Ar "išprovokavus" žiedus galima pernešt į šiltesnę patalpą, taip sakant, "po akim"?
Nenubyrės?

Beje, šiandien velykinukus ir persodinau - pamačiau, kad šaknis išlindo iš seno vazono, nebuvo ką daryt...Tai kaip dabar..Juk žydės ant Velyku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 11 rugsėjo 2009 - 20:55
QUOTE(merga @ 2009 09 11, 16:47)

zigo hibridas"ENIGMA"-
user posted image

bigsmile.gif koks grožis
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2009 09 11, 21:15)
Rutulyte, gali būti, kad dar šiais metais dar žydės, bet gali būti, kad ir kitais metais smile.gif aš pastebėjau, kad po žydėjimo, suintensyvėja augimas naujų narelių 4u.gif

Labai ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Mano kaktusiukui jau pora metu, bet dar nezydi ir nesiruosia, biggrin.gif tik auga i visas puses. Kaip ji priversti zydeti? g.gif
Atsakyti