viena savo rausva uzpernai pirma karta isnesiau i lauka ir palikau ,nes ilgai jis man nezydejo,galvoju nu padarysiu as jam stresa,palikau vusai vasarai,ir lietaus gavo ir saules ir buvo nukrites nuo spinteles ne karta,nu ir ka manot,suzydejo rudeni ,o buvo is sakeles auginamas ir 4 metus nezydejes
QUOTE(dar viena mama @ 2009 08 31, 19:41)
Ammm... O juo isnest reikejo
Mano vargsas ir gyvena sau ant palanges
tai dabar sakes jam? nezydes? 
Neūtinai
Rugpjūčio-lapkričio mėnesiais laistomi kalėdukai saikingai, išdžiūvus viršutiniam žemės sluoksniui. Rudenį laikomi įprastoje kambario temperatūroje.
O velykinukai iki spalio dar vieną syk bus tręšiami kaktusams skirtomis trąšomis ir nuo spalio juos laikysim vesėsnėje tempratūroje(+10-13*), žydėjimo skatinimui
ot tai aciu uz priminimus
Merga, ar galima dar kalėduką prieš žiemą patręšti?
ar geriau jau ramybėj palikti iki pavasario?
QUOTE(dlambliukas @ 2009 09 02, 10:32)
Merga, ar galima dar kalėduką prieš žiemą patręšti?
ar geriau jau ramybėj palikti iki pavasario? 
Juos tręšti reikia nuolat(išskyrus mėn.po žydėjimo kai ramybės periodas).Tik dabar dar kompleksinėmis trąšomis,o nuo rugsėjo vidurio jau tręšim su didesniu azoto kiekiu(N),taip skatindamos žydėjimą
QUOTE(merga @ 2009 09 02, 11:09)
Juos tręšti reikia nuolat(išskyrus mėn.po žydėjimo kai ramybės periodas).Tik dabar dar kompleksinėmis trąšomis,o nuo rugsėjo vidurio jau tręšim su didesniu azoto kiekiu(N),taip skatindamos žydėjimą 
Aišku
QUOTE(merga @ 2009 09 02, 11:09)
o tinka trasos kaktusams
Aš paskutiniuoju metu tręšiau universaliomis trąšmis žydintiems augalams...
QUOTE(egleja @ 2009 09 02, 14:19)
Taip.Nes mūsų augaliukai nors ir epifitai,bet kaktusai
Asmeniškai aš naudoju tokias trąšas:

Žydėjimo metu:

QUOTE(Kūlverstukas @ 2009 09 10, 11:08)
Mano kaledukas dabar balkone gyvena. Siryt pastebejau, kad augina rausvus pumpuriukus. Ar tai gali buti ziedai? Jei zydes, kada i kambari parnesti, kad nenumestu pumpuru? 
kaip tau faaaaaina... baltai pavydziu
Aš ties riba - parduotuvėje stovi toks kaktusas, žiedai lašišų spalvos. Oi gundo