Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusas

Persodinti velykinukai auginasi naujus nerelius ir laikau juos dar balkone, šiltai ir šviesiai..

Kalėdiniai "vėsinami" ir tamsesniam kambaryje tupi..Pamačiau šiandien ant poros kažką nežymiai..Arba nauji nareliai, arba žydėjimo sezono pradžia bus spalį.. g.gif
Atsakyti
Manasis kalėdukas kol kas tik naujus nerelius leidžia, bet jau sulėtėjo augimo tempai smile.gif gal sakau, kad jau per vėsu jam? g.gif Nes pas mus vėsoka naktimis būna.
Atsakyti
Tai šiluma skatina šiaip augimo tempą..Kas nėr labai gerai, nes augaliukams, kaip suprantu, turi būt ramybės periodas prieš žydėjimą, kitaip gali menkai žydėt..
o va vėsa tą ir duoda, kad augalas ruošias žydėt..Apie pramoniniu būdu auginamus esu girdėjus, kad specialiai laikomi tamsiai ir šaltai, tokiu būdu pardėse galima rast žydinčių beveik visada..Niu, o pas mus natūraliai taip susiklosto, kad dienos trumpėja ir vėsta..
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2009 09 20, 10:31)
Manasis kalėdukas kol kas tik naujus nerelius leidžia, bet jau sulėtėjo augimo tempai smile.gif gal sakau, kad jau per vėsu jam? g.gif Nes pas mus vėsoka naktimis būna.

Aš saviškius, specialiai per naktis palieku prie atviro lango,nes vėsa kaip jau sakė VIOLETA skatina žydėjmą mirksiukas.gif
Atsakyti
Būtent drinks_cheers.gif
Beje, ant vieno kalėduko tikrai vos vos pumpuriukai jau kraunami..Su lupa pasižiūrėjau..nariukai vienoki, pumpurai kitokie..Niu, paauginsiu tą dar porą dienų šaltai, paskui nešiu adaptuotis kur šilčiau ir po akim, kad nenubyrėtų paskui...

Merga, o kaip dažnai pas tave būna pakartotinis žydėjimas..Nu, maniškis kaip suprantu tas spalį žydės..o paskui kada tikėtis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 20 rugsėjo 2009 - 12:55
QUOTE(Violeta* @ 2009 09 20, 13:53)
Būtent  drinks_cheers.gif
Beje, ant vieno kalėduko tikrai vos vos pumpuriukai jau kraunami..Su lupa pasižiūrėjau..nariukai vienoki, pumpurai kitokie..Niu, paauginsiu tą dar porą dienų šaltai, paskui nešiu adaptuotis kur šilčiau ir po akim, kad nenubyrėtų paskui...

Merga, o kaip dažnai pas tave būna pakartotinis žydėjimas..Nu, maniškis kaip suprantu tas spalį žydės..o paskui kada tikėtis?

Kadangi mano palanginiai vaikai tokie kaip as biški fool.gif hihihi.gif,tai žydi po 2-3 kartus.
Na pvz: jei pradeda žydėti kalėdukai lapkričio gale,tai baigia kalėdom.Paskui už 3-3,5 mėn.kovo-balnadžio mėn.ir dar pasizabovyja liepą.
Velykiukai gi pradeda "bludyti' nuo vasario- kovo 1-1,5 mėn.tada gegužės-birželio mėn. doh.gif smile.gif
O sanpaulijos išvis fool.gif fool.gif ne tik neveislinės,bet ir veislinės jau po antrą rozą varo. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 20 rugsėjo 2009 - 13:21
Kad užmegztų žiedinius pumpurus kalėdinius kaktusus dabar maždaug šešias savaites nuo paskutinio laistymo laikykite sausai, pusiau šešėlyje smile.gif
Atsakyti
tai visai nelieti mazdaug 6 sav? blink.gif nenudzius? blush2.gif g.gif pirma karta bandysiu saviski zydinti, tai bijau truputuka... 4u.gif
Atsakyti
o jei dar nakti lauke palikti g.gif
Atsakyti
Lauke tai tikrai jau per šalta..Nušalt gali..
Nelaistomi tikrai nenudžius, jei nelaikysit saulėj - jau daug kartų akcentuota, kad reikia laikyt vėsesnėj, tamsesnėj vietoj.
Gamtoj kaktusai taip surėdyti, kad reikia jiems blogesnių sąlygų, kad imtų žydėt, brandintų sėklas ir taip pasidaugintų. Mes gi žydinam dėl grožio, betgi sąlygų reikia tų pačių. Prie gerų sąlygų jie vegetuos, augs ir nežydės, nes nebus tam poreikio.
Taigis, dabar visos kalėdukus "pakankinam" ir vėliau džiaugiamės ir rodomės mirksiukas.gif

Aš maždaug 6 savaites buvau išvykus toli toli..Gėlės liko vienos namie nelietos..
Kalėdukams tai nė motais..
Galbūt dėl to man vienas ir krauna žiedus jau..Taip sakant, pasiankstino žydėjimas.
O tinkamai reguliuojant sąlygas, galima, manau, prasižydint bet kada.
Atsakyti
niu reiks bandyt ieskoti vietos, nes kolkas jis pas mane auga istiklintam balkone pusiau pavesyje, bet ten silta..... g.gif bet kad ir namuose visi kambariai silti ir sviesus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2009 09 20, 18:48)
niu reiks bandyt ieskoti vietos, nes kolkas jis pas mane auga istiklintam balkone pusiau pavesyje, bet ten silta..... g.gif  bet kad ir namuose visi kambariai silti  ir sviesus doh.gif

Galit laikyti vonioje,ten dažniausia būna ir vėsu ir tamsu mirksiukas.gif
Atsakyti