Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

QUOTE(milaaa @ 2010 04 19, 21:10)
Mergikes, patarkit kur geriau ar pigiau nusipirkti pelargoniju sodinuku? noreciau svyranciu g.gif ir turbut pilnaviduriu bigsmile.gif
o gal kuri turite per daug ir parduodate? kur jus perkate, jei nedaiginate pacios? 4u.gif

Milaa bigsmile.gif,

Labai siūlyčiau apsilankyt 1) Vilniaus Ermitažo oranžerijoj - ten buvo labai daug veislių ir spalvų..2) Banginyje ..Tačiau nepažadu, kad rasit tokį pasirinkimą, koks buvo prieš kelias savaites..

Savų turėjau perteklių..Išdalinau kamynams, o būtų buvę malonu susipažint mirksiukas.gif

Įtariu kažkodėl, kad pasirinkimas - tamsiai raudonos pilnavidurės g.gif Turėjau tokias pernai. Įvertinkite, kad jei tamsi aplinka, jų net nesimatys, cia viena, kita - pilnavidurėm labai reikia skabyt žiedus, geriau rinktis semi duble - pusiau pilnavidures. Tos nužydi ir nusibarsto...ir spalva geriau tada būtų jei norit "vaizdo" - scarlet red, ir panaši, pelargonijų temoj pimuose lapuose įmetus linkų esu su pelargonijų veislėm ir spalvom - galit pasirinkt ko norit, o tada..bereik praskambint pro PC ir paklaust ar turi..Šiemet pasiūla tikrai nebloga, geresnė žymiai nei pernai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 20 balandžio 2010 - 06:32
QUOTE(milaaa @ 2010 04 19, 22:10)
Mergikes, patarkit kur geriau ar pigiau nusipirkti pelargoniju sodinuku? noreciau svyranciu g.gif ir turbut pilnaviduriu bigsmile.gif
o gal kuri turite per daug ir parduodate? kur jus perkate, jei nedaiginate pacios? 4u.gif

Vilniuj? Važiuočiau iki Žiežmarių šiltnamių, o jei nėra galimybių, tuomet ieškočiau Olisetos prekybos aikštelės.
O jei esat kažkur vidury Lietuvos, tai Babtų šiltnamiuose galima būtų ieškot arba netoli Šakių šiltnamiuose 4u.gif

QUOTE(Žanė @ 2010 04 19, 23:27)
dėkui, nu rizikuosiu tada biggrin.gif
kaip supratau, tai nukerpu, šaknį išraunu, apskabau gerai lapus ir sukišu atgal ton pačion žemėn?
ir uždengiu plėvele.
na, neatrodo žiauriai sunku, bandysiu smile.gif

žinoma, kad nesunku smile.gif Galima ir netikrinti ar jau įsišaknydino, jei tame pačiame lovelyje jos bus. Kai jau pradės leisti naujus lapelius, tuomet ir bus ženklas, kad viskas su jomis OK wink.gif

QUOTE(smileja @ 2010 04 19, 23:33)
gal klystu, tik man rodos, negalima laikyti ant tiesioginių saulės spindulių tada g.gif pernai aš taip surfinijas dauginausi, tai ant saulės nukeipdavo, pastačius ant komodos kur saulė nepasiekia, atsigaudavo smile.gif Aš nedengiau plėvele, o apgaubdavau stiklainiuku, dieną nuimdavau prasivėdinti biggrin.gif kai prigijo, tada jau ant saulės laikiau ir niekuo nebedengiau smile.gif

todėl ir reikia patrumpinti jau esamus lapelius - šaknų nėra, o lapelių daug ir visi jie garina vandenį. Viršūnėlės nugnybimas skatina šaknų pasirodymą, o patrumpinti lapukai sumažina vandens išgaravimo plotą 4u.gif
Atsakyti
na, du lovius jau persodinau, t.y. išroviau, apskabiau, atgal įkišau ir stiklinėm uždengiau, nes plėvelės blyn neradau. vieną lovį palikau tokių išstypėlių, jei ką, laikysiu balkone ant žemės, kad turėtų kur remtis.
ale prisipažinsiu, skabydama jaučiausi nejaukiai kažkaip blush2.gif

laukiu kai lauke sušils, pasisėsiu dar į lovį tiesiai, po porą sėklyčių, tikiuosi nauja partija neišstyps taip 4u.gif

ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Turiu beda. 7 pakabinami loviai po metra.
Kaip man susodint sita grozi, kad nesigautu jovalas g.gif :
21 svyranti pelargonija Red Cybil
9 rozines bakopos
3 melynos bakopos
6 violetines lobelijos
7 cimbziedes

Gal turite ideju? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eLaura @ 2010 04 20, 15:56)
Gal turite ideju? 4u.gif

turiu ideja biggrin.gif
atiduodat man lobelijas ir rozines bakopas biggrin.gif
nes tiek geliu sukist i tiek metru neiseis - vasaros pabaigoj pritruks saknims vietos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 04 20, 14:28)
ale prisipažinsiu, skabydama jaučiausi nejaukiai kažkaip  blush2.gif

širdį skaudėjo? smile.gif nors sakiau ir aš apgenėsiu vieną savo petuniją pabandymui ar geriau ims šakotis nei sakykim neskabytos, bet prieinu, pažiūriu ir gaila pasidaro doh.gif blush2.gif

QUOTE(ooo @ 2010 04 20, 16:53)
turiu ideja  biggrin.gif
atiduodat man lobelijas ir rozines bakopas  biggrin.gif

gera idėja lotuliukas.gif
bet ir aš galvoju, kad šitiek gėlyčių į tiek vazoniukų sunkiai sutalpinsit, kentės jos ten mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eLaura @ 2010 04 20, 15:56)
Gal turite ideju? 4u.gif

Taip ax.gif Ryt vakare surašysiu 4u.gif
Atsakyti
gal ir ne i tema, bet taip jau atsitiko, kad turiu daug (net 26 vnt. tai 13 pakabinamu loveliu) tokiu va:

LOVINIO VAZONO LAIKIKLIS (UNIPLASTEX)
Prekės BAR kodas: 590596172118
Prekės kodas: 000050613511
Prekinis ženklas: UNIPLASTEX
Prekių grupė: Vazonų laikikliai
Kilmės šalis: LENKIJA
Pagrindinis matas: VNT.
Aprašymas
Plastikinis; šviesiai rudas

SENUKAI vnt. Kaina: 3,86 Lt / as atiduosiu po 1,86 Lt/vnt.smile.gif(galit pasiziureti www.e-senukai.lt)

jei kam reikia, prasom, nes pas mane be naudos guli, i az arba erikute.email@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(erkius @ 2010 04 20, 18:47)
gal ir ne i tema, bet taip jau atsitiko, kad turiu daug (net 26 vnt. tai 13 pakabinamu loveliu) tokiu va:

LOVINIO VAZONO LAIKIKLIS (UNIPLASTEX)
Prekės BAR kodas: 590596172118
Prekės kodas: 000050613511
Prekinis ženklas: UNIPLASTEX
Prekių grupė: Vazonų laikikliai
Kilmės šalis: LENKIJA
Pagrindinis matas: VNT.
Aprašymas
Plastikinis; šviesiai rudas

SENUKAI  vnt. Kaina: 3,86 Lt / as atiduosiu po 1,86 Lt/vnt.smile.gif(galit pasiziureti www.e-senukai.lt)

jei kam reikia, prasom, nes pas mane be naudos guli, i az arba erikute.email@gmail.com

o veiksmas kokiame mieste?
Atsakyti
Na ir aš susisodinau pelargonijas smile.gif 3 svyrancias ir 2 slamucius smile.gif
na o į kitą lovelį sodinsiu parastas smile.gif
bet dabar galvoju gal reikėjo pamaišyti kompaktines , svyrancias ir slamucius smile.gif dar nusipirkau tokius augaliukus panasius i slamucius bet spalvoti TOKIUS Kas cia per augaliukai ? cimbziede ?

Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 04 20, 07:28)
Milaa bigsmile.gif,

Labai siūlyčiau apsilankyt 1) Vilniaus Ermitažo oranžerijoj - ten buvo labai daug veislių ir spalvų..2) Banginyje ..Tačiau nepažadu, kad rasit tokį pasirinkimą, koks buvo prieš kelias savaites..

Savų turėjau perteklių..Išdalinau kamynams, o būtų buvę malonu susipažint mirksiukas.gif

Įtariu kažkodėl, kad pasirinkimas  - tamsiai raudonos pilnavidurės g.gif  Turėjau tokias pernai. Įvertinkite, kad jei tamsi aplinka, jų net nesimatys, cia viena, kita - pilnavidurėm labai reikia skabyt žiedus, geriau rinktis semi duble - pusiau pilnavidures. Tos nužydi ir nusibarsto...ir spalva geriau tada būtų jei norit "vaizdo" - scarlet red,  ir panaši, pelargonijų temoj pimuose lapuose įmetus linkų esu su pelargonijų veislėm ir  spalvom - galit pasirinkt ko norit, o tada..bereik praskambint pro PC ir paklaust ar turi..Šiemet pasiūla tikrai nebloga, geresnė žymiai nei pernai.

Aciu Violeta 4u.gif
buvau, banginyje buvo kiek daugiau. kaina, regis, vienoda, tik ermitaze, matyt, praeitu tie kuponai, kur makse duoda, tai butu pigiau, bet juos jau ismeciau doh.gif
pasirinkimas abejose sumazejes verysad.gif

siaip nepataikei, nekenciu raudonu palergoniju biggrin.gif
naudosiuos tamstos ziniomis ir patirtimi, nes sioje srityje esu visika analfabete blink.gif doh.gif
terasa didele, bet vakaru puseje, saulyte pasirodo nuo pietu. patinka bordines, baltos ir tokios keliu spalvu/ margos. planavau sodinti 1 tokia, kita kitokia g.gif kas kiek cm jas sodinti?
gal dar ka gudraus pasiulytum? beje, nepatinka tik raudonos, kitos visos daugmaz tinka smile.gif
beje, tikrai dekui uz issamu atsakyma 4u.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 20, 08:59)
Vilniuj? Važiuočiau iki Žiežmarių šiltnamių, o jei nėra galimybių, tuomet ieškočiau Olisetos prekybos aikštelės.
O jei esat kažkur vidury Lietuvos, tai Babtų šiltnamiuose galima būtų ieškot arba netoli Šakių šiltnamiuose  4u.gif

velnias, neperskaiciau, kaip tik vakar kaune buvau doh.gif taip, Vilniuje. gal galite parasyti, kur tu aiksteliu ieskoti g.gif 4u.gif
Atsakyti
Ateinu patarimo ax.gif Noreciau siais metais uzsisodinti svyranciomis pelargonijomis. Netgi galvoju sodinti dviem aukstais, namo sienos is vienos puses pilkos tai gal efektingai atrodytu violetines pelargonijos, taciau su kokiais augalais man patartumete jas komponuoti? Sodinsiu pirmais metais tai esu visiska neisprusele tuo klausimu blush2.gif
Atsakyti