Įkraunama...
Įkraunama...

Trąšos, raugai, antpilai

QUOTE(raganieška @ 2012 05 04, 09:39)
Bet tie kurmiai tai vargelis ir geras  doh.gif  pas mus visas sodas vieni kauburiai. Urvai urveliai, braškės ore kabo  doh.gif nors tos lervos tai baisiai bjaurios, prieš kokius 3m buvau radusi kelias kai žemę pradėjau sukasinėti, nes iki tol nieko nesodinom.

Ėsmė ta, kad jai bus gera žemė, bus ir kurmių. Kuo daugiau humuso, tuo daugiau sliekų, o kuo daugiau sliekų, tuo geriau kurmiams. Čia jau taip. Sako, kad bijo triukšmo kurmiai, daro žmonės iš bambalių tokius tarškalus, bet jie pripranta prie pastovaus triukšmo šaltinio, todėl rekomenduotina tuos malūnėlius perkėlinėt... bet vistiek... vieniems padeda, kitiems ne. Maniškiai kurmiukai kažkokie kultūringi, vis tarpulysviu varo, neužgaudami sodinukų lotuliukas.gif , o ir man purent nereikia rolleyes.gif , tai nesipykstu su jais po kol kas. Tik užknisa veją grėbliot nuo tų kurmiarausių.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 05 04, 08:58)

paguodet...... o as jau naiviai tikejaus.... bet kaip suvokiu bus man cia kova su vejo malunais nes sklypas viduryje pievu. is vienos puses dirbama zeme o is dvieju pievos max du kartus per vasara sienaujamos...... unsure.gif

na nepabandes nepamatysi. kas bus tas bandysiu kovoti.
Atsakyti
Sveikos, lygtais permeciau visa tema, bet neuzmaciau, o gal nelabai atidziai skaiciau blush2.gif tokios info, ar galima raugintu karviu meslu tresti spygliuocius, kazkur lyg girdejau, kad ne, bet noriu dar patarimu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grainė: 08 gegužės 2012 - 11:40
QUOTE(Grainė @ 2012 05 08, 12:40)
Sveikos, lygtais permeciau visa tema, bet neuzmaciau, o gal nelabai atidziai skaiciau  blush2.gif tokios info, ar galima raugintu karviu meslu tresti spygliuocius, kazkur lyg girdejau, kad ne, bet noriu dar patarimu  ax.gif

Šiaip pirmais pasodinimo metais negalima, paskui galima. Dar priklauso kokiu tikslu norit tręšti spygliuočius. Kompleksinėmis trąšomis (taip pat ir mėšliuku) spygliuočius galima tręšti balandžio pabaigoje ir birželio pradžioje. Kad augtų greičiau, suformuotų tankesnę lają... Niekada negalima tręšti spygliuočius nuo antros liepos pusės. Nes skatina augimą, ir nebespėja pasiruošt (sumėdėt pilnai ūgliai) žiemai, ir žiemą ps ir nušala. Rudens pradžioje spygliuočius "pradžiuginti" galima tik kalio karbonato trąšomis, kad geriau žiemotų. Nuo geltimo spygliuočiams mėšliukas nelabai, reikia Mg... o jo skystam mėšliuke vos 0,04 %.
Tik va kokiais kiekiais ten to mėšliuko pilt... tiksliai nežinau. Faktas kad laistyti geriau po mažiau ir dažniau, ir jokių būdu neužgauti šakelių, spygliai nubyrės. Be to laistyt arba po lietaus, arba gerai prieš tai palaisčius.

Aš tai manau kad spygliuočių tręšt mėšlu rizikinga... nes neaiškūs kiekiai medžiagų... nors kita vertus...
Spygliuočiams: N-12,5g/m², NH4NO3- 50 g/m², K- 10 g/m²... ne taip ir mažai...
galvijų skystame mėšle: N-0,30% (bendrame kiekyje, tai jai 100g mėšlo, vadinasi 30 g... vadinasi mažiau 2,4 kartų), NH4NO3-0,10 (...10 g galim būtų ir neskiest)... išeina kad į m² reikėtų išpilt 42 g skysto mėšlo... būtinai jį praskiedžiant (skiedžiama labai daug... į 10 l pilama 50-60ml skystų trąšų, kuriose yra N-44 g viename litre). Kadangi nežinau kiek tas mėšlas sveria, tai nežinau kiek jo reiktų pilt... Bet iš viso šio mano skaičiavimo matosi kad nedaug.
Atsakyti
Sveikos ,gal patarsit ar galima is rugstyniu koki antpila padaryt nes visos suestos vabalu tai reik nupjaut visas tai sakau gal galima jas kur panaudot 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal yra koks raugas,man reikia nupurksti agrastus atai vaisiai opsinesa tamsia plevele.aciu
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 05 21, 13:22)
Sveikos, gal yra koks raugas,man reikia nupurksti agrastus atai vaisiai opsinesa tamsia plevele.aciu

Tai cia reikejo nuo ankstaus pavasario barstyti pelenais, gal dar galima dabar palaistyti su pelenu sarmu. Laistyti visa kruma netik zeme aplink.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 21 gegužės 2012 - 13:09
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirabele: 26 gegužės 2012 - 18:43
Turiu klausima:paliejus karbamido tirpalu darza po kiek laiko galima valgyti svogunus,salotas ir uogas?Koncentracija-saukstas karbamido ant 10l vandens.
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2012 06 01, 11:10)
Turiu klausima:paliejus karbamido tirpalu darza po kiek laiko galima valgyti svogunus,salotas ir uogas?Koncentracija-saukstas karbamido ant 10l vandens.

Karbamidas - ne koks herbicidas, o trąša, taigi manu valgymui tai neturi jokių apribojimų.
Atsakyti
Ką pagooglinus radau apie karbamidą:

Karbamidai (įvairūs azoto junginiai), organinis chloras, metalų junginiai ir sunkieji metalai, patekę į mūsų organizmą ir ten praturtinti, keičia įgimtas imuninės sistemos savybes, mažina apsauginius gebėjimus ir didina polinkį susirgimams.
Aukščiau paminėtos nuodingos medžiagos gali taip pakenkti organizmo apsauginei funkcijai, kad organizmas negalės arba galės nepakankamai adekvačiai reaguoti. Endokrininiai griovėjai keičia gaminamų hormonų kiekį, arba trukdo hormonams patekti ten, kur jie gali pasireikšti.
Karbamidas turi svarbų elementą amoniaką – organizmui kenksmingą žinduolių metabolizmo biologinių procesų produktą.
Nuo jo ant odos atsiranda šlakų.
Atsakyti
Sodinom mes šiemet kelis vaismedžius, purškėm silpna koncentracija rolleyes.gif Kol dar neveda vaisių, manau galima purkšt, taip pastiprint medelį, kai mūsų žemė lb skurdi - smėlis.
Atsakyti