Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija nėštumo metu

QUOTE(Kaira @ 2011 11 04, 15:20)
Aš irgi parstoje situacijoje. vaikiuką planavau, norėjau, o dabar kai jau  nestuke.gif  viskas apsivertė aukštyn kojom, atrodo kaip neatsakingai nepagalvojus visko pasielgiau. Net nebesuprantu ar aš noriu vakiuko ar ne, bijau prileist minti, kad nenoriu, dėl vaikiuko. pati jaučiuosi bejėgė, nuolat pykina, silpnumas, nesusitvarkau nei su namais, nei su savo gyvūnais, nei normaliai su kitais savo vaikais. sau atrodau nevykėlė ir dar giliau igrmzdus į problemas. prieš kelias dienas ėmė trūkti oro, širdis permušinėjo, vyras nuvežė į ligoninę, nustatė, kad viskas absoliučiai gerai, tiesiog nervai. bijau panikos atakų, jų turėjau prieš 10 metų, o nerimas jau labai stipriai kabina. dažnai galvoju, kad nenoriu gyventi, nematau niekame prasmės, niekas nedžiugina, vien vargas ir problemos, ateis dar viena gyvybė, o ką aš jai duosiu? sveikatos būklė taip pat veda į depresiją, prie to, kad psichologiškai blogai, dar pykinimai. žodžiu, mintys mano destruktyvios,būna akimirkų, kai norėčiau pasirinkti mirtį. matyt reikia pasakyt ginekologei, tik kuo ji man padės?

Mielosios, tai hormonai! Žinau, kad nuo to ne lengviau, bet reikia kažkaip save nukreipti, aš kai irg ipradėdavau galvoti apie "greitą pabaigą" - vietoj maldos kartodavau ir kartodavau (kartais net garsiai blush2.gif ) "tai tik hormonai greitai viskas praeis". Tiesa nežinau ar savitaiga padeda ar psichoterapija, ar viskas kartu blush2.gif , bet dabar jau lengviau kažkaip.. O dėl minčių - nesigėdyk, man tikrai tokių dienų buvo, kai sėdėjau ir kriokiau balsu, kad aš nenoriu šito nėštumo, ne vaiko, bet neštumo apskritai. Manau, kad mūsų mažyliai žino, jog juos mylime, tiesiog sunku susitvarkyti su savim, bet geriau dabar nei kai jau vaikiukas bus ant rankų. Laikykytės, stiprybės jums begalinės ir optimizmo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
oi man dabar kazkaip vel sunku,galbut hormonai nes tuos valerdix geriu kieviena diena bet vistiek jautri labai,visa savaite iki 4 ar 5 neuzmiegu,nzn jauciuosi tokia apatiska,bijau visko,nzn kas darosi,manau reikia pas psichologa keliauti.... unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, mielosios 4u.gif

Aš pati šiuo metu laukiuosi ir išgyvenu labai nemalonius jausmus: niekaip negaliu atsipalaiduoti, jaučiu nerimą, kuris vakare šiek tiek atslūgsta, baminuosi dėl ateities, nenoriu bendrauti ir apskritai nenoriu kažko svarbesnio imtis, o ir malonių užsiėmimų šiuo metu sunkiai atrandu. Iš esmės, tai tiesiog stengiuosi kaip nors pratempti tą sunkų sunkų laikotarpį. Prieš pastojant vartojau ad, bet tik sužinojus, kad laukiuosi, juos nutraukiau ir apie pusmetį be ad jaučiausi tikrai normaliai. Bet ta baisi būsena ėmė ir atsinaujino prieš kelias savaites.
Šiek tiek bandžiau pavartoti homeopatinių Sedatif PC tabletyčių, bet poveikio kaip ir nepajaučiau, ta būsena prilipus nors tu ką.
Vienas psichiatras patarė sugrįžti prie ad, bet ne prie cipralex, kuri vartojau anksciau, bet si karta zoloft. Šis yra labiau patvirtintas, ištirtas ir su juo butu daug maziau rizikos. Tas gydytojas taip pat paminejo, kad nereikia kenteti, jeigu yra blogai - reikia pagerti ad. Pirmadieni eisiu pas kita psichiatre, su kuria dar spresim ar imtis ad, ar ne.

Labai labai norėčiau sulaukti atsako iš jūsų. Galbūt siuo metu esate nescia ir isgyvenate depresija, nerima arba kazkokius kitokius panasius jausmus? O galbut kazkada buvote nescia ir visa tai isgyvenote? Kaip sprendziate/sprendete sita is ties nemenka beda? Ar vartojote ad?
O gal jums isgaravo depresija, kai pagimdete?

Laukiu visokiu jusu nuomoniu ax.gif palaikymas tokiu metu, manau, mums visoms itin reikalingas..
Atsakyti