Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų pašnekesiai...

QUOTE(dzūkė @ 2009 06 28, 12:55)
Tai gal dar pasiūlysi rolleyes.gif  biggrin.gif
Tai jau kiminais  kraštietes galėsiu aprūpint  mirksiukas.gif , baika irnesakyk.gif ,   o  gražių vaikučių ir man dar reikėtų lotuliukas.gif , baisu blink.gif  visiškai nevaldoma situacija umn.gif  lotuliukas.gif

blush2.gif tikrai? 4u.gif tai rasausi i eile assa.gif assa.gif
QUOTE(ausrazs @ 2009 06 28, 13:23)
Žinoma, pasiūlysiu. Artimiausiu laiku pasodinsiu, kad vaikučiai greičiau pasirodytų. Tai gal jau ir apsivaikavusį įteiksiu tongue.gif

assa.gif flirt.gif hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(merga @ 2009 06 28, 08:29)
dauginusi sanpaulytes viršūne su skrotelės dalimi  g.gif

o kaip tai daroma? blush2.gif kuri tai dalis? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yours: 28 birželio 2009 - 18:20
QUOTE(yours @ 2009 06 28, 19:24)
o kaip tai daroma? blush2.gif kuri tai dalis? wub.gif

Tai daroma sanpaulijai, kurią reikia atjauninti arba peršaknydinti dėl prastai besivystančių šaknų. Nuskaboma 2-3 apatinės lapų eilės, lieka toks kaip ir kotelis. Jį galima patrumpinti peiliu iki 1-1,5cm. Šio kotelio "žievelė', t.y., pradėjusi medėti stiebo dalis plonu sluokniu nupjaunama/nuskutama labai aštriu peiliu, geriausia - nauju skutimosi peiliuku- "britva". Pjūviai 5-10 min. apdžiovinami ore. Taip paruošta skrotelė sodinama į lengvą žemę, merkiama į vandenį (tik kotelis, jokiu būtų nepamerkti skrotelės centro - augimo vietos). Vėl pasikartosiu - man geriausia šaknydinti drėgnuose kiminuose. Pasodintas augaliukas apgaubiamas plastikiniu maišeliu. Susidarius kondensatui, pravėdinama. Įsišaknydina per 2-3 savaites.
Beje, kadangi šiandien šilta, net tvanki diena, maudžiau sanpaulijas. Iš pradžių - šiltas vandenukas su keliais lašais 'Fairy' (nes buvau jau labai dulkėtos), paskui perploviau drungnu vandeniu. Tokios gražios tapo - lapai itin žali, švarūs, blizgantys rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 28 birželio 2009 - 18:37
QUOTE(ausrazs @ 2009 06 28, 19:36)
Tai daroma sanpaulijai...

aciuks.gif dekui uz pamokele blush2.gif user posted image
Atsakyti
ar teisingai surpatau, su FAIRY laistete/ maudete sanpaulijas ??
Atsakyti
Tikrai nelaisčiau, tik prausiau lotuliukas.gif ne su grynu Fairy, tik 2 lašai litrui vandens
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 28 birželio 2009 - 19:32
QUOTE(ausrazs @ 2009 06 28, 19:31)
Tikrai nelaisčiau, tik prausiau

blink.gif oho dar taip negirdejau, o cia del to kad dulkes nuplaut g.gif ir kaip daznai taip daroma g.gif
Atsakyti
QUOTE(yours @ 2009 06 28, 19:24)
blush2.gif tikrai? 4u.gif tai rasausi i eile assa.gif  assa.gif

assa.gif  flirt.gif  hihihi.gif

drinks_cheers.gif pirma eilėj tongue.gif

.... ir neflirtuok mano lapeliui/vaikeliui lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 28 birželio 2009 - 20:57
dulkes puikiai nuplauna vienas vanduo.. sanpaulijos jukriebaluotos nebuna - kam tas Fairy?
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 06 28, 22:06)
dulkes puikiai nuplauna vienas vanduo.. sanpaulijos jukriebaluotos nebuna - kam tas Fairy?

Jeigu virtuvėj auga rolleyes.gif , po pusmečio ant spintelių ojojoij koks lipnus sluoksnis nusėda lotuliukas.gif - tas pats ir ant gėlių unsure.gif

O fairy yra visagalis lotuliukas.gif , nuo visokių kenkėjų ir t.t. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 06 28, 22:06)
kam tas Fairy?

Kam jis nereikalingas, tas paprastas jo ir nenaudoja. Man šiek tiek muilinas vanduo patinka ne tik nuo amarų purkšti, bet ir plauti. Kaip jau minėjo Dzūkė, ne visada dulkes yra paprasta nuplauti vandeniu.
Kiti augintojai sanpaulijų lapus valo šepetėliu, bet man tai nepatinka: dulkės pakyla į orą ir dalis jų vėl nusėda ant lapelių.
Beje, jeigu kas mėginsite plauti, pridursiu, kad norint išvengti žalos augaliukams, reikia laikytis kelių taisyklių.
Jeigu plaunama po dušu, reikia vazonėlio viršų apie sanpaulijos stiebą apsukti polietileno plėvele, kad vanduo nepatektų į substratą. Aš plaunu paprasčiau: jauni lapeliai paprastai nebūna labai dulkėti, o senesnius, kraštinius, galima plauti tiesiog patogiai pakreipus vazonėlį.
Saugoti nuo drėgmės skrotelės centrą - jeigu ten pateko vandens, nusausinti popierine servetėle. Po plovimo augaliukus apdžiovinti šiltame kambaryje (žiemą tinka vonia). Vandens lašus nuo lapų galima sugerti servetėle, bet šiltame kambaryje jie ir taip greitai nudžiūsta.
Niekada nestatyti sanpaulijų su vandens lašeliais ant lapų ten, kur pasiekia tiesioginiai saulės spinduliai, - ant lapų atsirastų nudegimų.
Plauti ne šaltu, o drungnu vandeniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 29 birželio 2009 - 07:01
Sveikutes,saunuoles mergaites,tiek daug geros informacijos pasidalinate,cia ,jusu
paskaicius, is visiskos neismaneles(kaip pvz as),gali tapti visaziniu sanpauliju augintoju ...
O mano plantacija,is pries tris savaites isigytos vienas,jau isaugo iki 15... ,ir jauciu,
kad dar nepabaiga,dar labai noriu Salcio...,girdejau yra pas L@n@,reikes vel kreiptis... lotuliukas.gif biggrin.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PACIOS @ 2009 06 29, 08:21)
O mano plantacija,is pries tris savaites isigytos vienas,jau isaugo iki 15... ,ir jauciu,
kad dar nepabaiga,dar labai noriu Salcio...,girdejau yra pas L@n@,reikes vel kreiptis... lotuliukas.gif  biggrin.gif  smile.gif

Staigiai "degraduoji" lotuliukas.gif

Pas mane tik 7 unsure.gif ir 8-untą, vaikelį nuo lapo, bandau augint ax.gif
Atsakyti