QUOTE(kice @ 2009 06 28, 22:06)
Kam jis nereikalingas, tas paprastas jo ir nenaudoja. Man šiek tiek muilinas vanduo patinka ne tik nuo amarų purkšti, bet ir plauti. Kaip jau minėjo
Dzūkė, ne visada dulkes yra paprasta nuplauti vandeniu.
Kiti augintojai sanpaulijų lapus valo šepetėliu, bet man tai nepatinka: dulkės pakyla į orą ir dalis jų vėl nusėda ant lapelių.
Beje, jeigu kas mėginsite plauti, pridursiu, kad norint išvengti žalos augaliukams, reikia laikytis kelių taisyklių.
Jeigu plaunama po dušu, reikia vazonėlio viršų apie sanpaulijos stiebą apsukti polietileno plėvele, kad vanduo nepatektų į substratą. Aš plaunu paprasčiau: jauni lapeliai paprastai nebūna labai dulkėti, o senesnius, kraštinius, galima plauti tiesiog patogiai pakreipus vazonėlį.
Saugoti nuo drėgmės skrotelės centrą - jeigu ten pateko vandens, nusausinti popierine servetėle. Po plovimo augaliukus apdžiovinti šiltame kambaryje (žiemą tinka vonia). Vandens lašus nuo lapų galima sugerti servetėle, bet šiltame kambaryje jie ir taip greitai nudžiūsta.
Niekada nestatyti sanpaulijų su vandens lašeliais ant lapų ten, kur pasiekia tiesioginiai saulės spinduliai, - ant lapų atsirastų nudegimų.
Plauti ne šaltu, o drungnu vandeniu.