Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų pašnekesiai...

Man matyt irgi kažkokia "žaibinė" sanpaulligės forma laugh.gif , nes įsigijau iškart 13 lapelių, dar 2 gavau magaryčių, vienžo doh.gif ...
Ai, bet kaip faina wub.gif , net sūnus vis paklausia: "tai kaip tas mūsų vaikų darželis?" biggrin.gif ...
O mano Red Lantern jau greit skleis pirmuosius žiedelius, kaip laukiu bigsmile.gif ...
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 06 28, 21:56)
drinks_cheers.gif  pirma eilėj tongue.gif

.... ir neflirtuok mano lapeliui/vaikeliui lotuliukas.gif

o gal ten ju yra daugiau negu vienasuser posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 06 28, 18:36)
Tai daroma sanpaulijai, kurią reikia atjauninti arba peršaknydinti dėl prastai besivystančių šaknų. Nuskaboma 2-3 apatinės lapų eilės, lieka toks kaip ir kotelis. Jį galima patrumpinti peiliu iki 1-1,5cm. Šio kotelio "žievelė', t.y., pradėjusi medėti stiebo dalis plonu sluokniu nupjaunama/nuskutama labai aštriu peiliu, geriausia - nauju skutimosi peiliuku- "britva". Pjūviai 5-10 min. apdžiovinami ore. Taip paruošta skrotelė sodinama į lengvą žemę, merkiama į vandenį (tik kotelis, jokiu būtų nepamerkti skrotelės centro - augimo vietos). Vėl pasikartosiu - man geriausia šaknydinti drėgnuose kiminuose. Pasodintas augaliukas apgaubiamas plastikiniu maišeliu. Susidarius kondensatui, pravėdinama. Įsišaknydina per 2-3 savaites.
Beje, kadangi šiandien šilta, net tvanki diena, maudžiau sanpaulijas. Iš pradžių - šiltas vandenukas su keliais lašais 'Fairy' (nes buvau jau labai dulkėtos), paskui perploviau drungnu vandeniu. Tokios gražios tapo - lapai itin žali, švarūs, blizgantys rolleyes.gif

o po plovimo ar kažkaip nusausinat? Juk jei nudžiūsta su kokiu lašiuku, tai taip ir matosi...
Atsakyti
Kai kada nusausinu. Vakar buvo labai šilta ir tvarnku, tai greitai nudžiūvo. Lašiukų pėdsakų, regis, neliko. Pastebėjau, kad lieka balkšva dėmėlė, jeigu laistau su trąšomis ir užtykšta.
Atsakyti
O...kaip smagu girdeti,kad ne man vienai pasiutlige... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sanpaulijų gripas lotuliukas.gif
Atsakyti
svikos gal zinot ar ji veislinuke,nes gavau ja be pavadinimo blush2.gif
Atsakyti
Linaule, šioje temoje jau kalbėta, kad veislės pagal nuotraukas nenustatinėjamos
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 06 29, 20:43)
Linaule, šioje temoje jau kalbėta, kad veislės pagal nuotraukas nenustatinėjamos

viska cia nespesi paskaityti,geriau ziedais pasigrozeti biggrin.gif
gal kas norit sitokiu,ismest gaila
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaule: 29 birželio 2009 - 22:14
QUOTE(ausrazs @ 2009 06 29, 15:57)
Kai kada nusausinu. Vakar buvo labai šilta ir tvarnku, tai greitai nudžiūvo. Lašiukų pėdsakų, regis, neliko. Pastebėjau, kad lieka balkšva dėmėlė, jeigu laistau su trąšomis ir užtykšta.

Aš sanpa;ytes ir laiks nuo laiko "nuprausiu"su fayrio pagalba,nes pas mane jos kaip tik gyvema virtuvėje blush2.gif smile.gif ,o sausinimo principas panašus kaip orchidėjų mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba smile.gif ateinam pasirodyti bigsmile.gif

prazydo mano grazuole, isauginta is lapelio thumbup.gif

Lyon's Pirates Treasure user posted image
Atsakyti
Camea, sveikinu, labai graži gėlytė 4u.gif
Atsakyti