Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

" Tu " mamytems, tetukams ,mociutems, seneliams...artimiausiems zmonems. Mano manymu tas kreipinys " Jus" sudaro kazkoki nematoma barjera,net nezinau kaip paaiskint...na kazkaip ne taip laisvai ir atvirai iseina bendraut su tais zmonem I kuriuos kreipiuosi " Jus".
Atsakyti
mes šeimos nariams sakom TU, bet nuo trijų metų mokau į svetimus žmones kreiptis JŪS. Manau, nelabai gražu, kai vaikai bet kam TU sako, o tėvai nereaguoja.
Atsakyti
Tu saviems. JŪS svetimiems,
Atsakyti
Į šeimos narius TU, į svetimus JŪS 4u.gif
Atsakyti
Aš į savo tėvus kreipiuosi "jūs". Galiu visus patikinti: tai tikrai nesudaro jokio barjero nei "matomo", nei "nematomo" bendravimui. Mūsų santykiai visad buvo ir yra labia glaudūs ir nuoširdūs. Tačiau paauglystėje būdavo nesmagu dėl to kreipinio prieš bendraamžius. Mano vaikas mane vadina "tu" ir man taip patinka. Tikrai jokio skirtumo esminio tame near. Ne kreipinys formuoja santykius... smile.gif
Atsakyti
tik tu...
Atsakyti
Tik "tu"
Atsakyti
QUOTE(katesakis0427 @ 2014 03 01, 11:08)
Tu saviems. JŪS svetimiems,

Ir mes taip pat.
Atsakyti
QUOTE(dosaba @ 2014 08 17, 23:30)
Ir mes taip pat.


Ir mes smile.gif
Atsakyti
Na mes i vieni kitus kreipiames tu arba vardais (as savo tevukus saukiu vardais kartais), nors tas Jus irgi neblogai gal skambetu, su tokia pagarba, bet gerai kaip yra.
Atsakyti
Kadangi tėvai yra visu šimtu procentu "savi", tai kreiptis į juos "Jūs" atrodo nesąmonė. Tas "Jūs" tartum šeima būtų susvetimėjus.
Atsakyti
Pagarbus kreipinys nereiškia susvetimėjimo. Kokios šeimos tradicjos, kaip esat išmokinti, taip ir kreiptis. Abu kreipiniai ir tinkami, ir gražūs. O tam tikro žodžio vartojimo įpročius primetinėti kitiems ar laikyti juos geresniais nėra jokio reikalo.
Atsakyti