Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(diukute @ 2011 06 16, 17:44)
sveikutes, noreciau suzinoti jei gyd.israse elektronini nedarbinguma ar darbovieteje reikia ka nors pristatyti?nesuprantu tos naujos tvarkos?

Kada pas Jus prasidejo ir baigesi nedarbingumas, istaiga mato prisijungus prie elektroninės draudėjų aptarnavimo sistemos, pristatyti nieko nereikia, bet buhaltere bus labai dekinga, jei informuosite ja kaip nors smile.gif , kad prasidejo nedarbingumas ir kada uzdarysite 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2011 06 16, 20:43)
Kada pas Jus prasidejo ir baigesi nedarbingumas, istaiga mato prisijungus prie elektroninės draudėjų aptarnavimo sistemos, pristatyti nieko nereikia, bet buhaltere bus labai dekinga, jei informuosite ja kaip nors smile.gif , kad prasidejo nedarbingumas ir kada uzdarysite 4u.gif .

aciu:)
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2011 06 16, 18:43)

Dar tik papildysiu, kad, siaip, bent jau mano poliklinikoje registraturoje, jei paprasai, gali atspausdinti toki "Pranesima apie isduota nedarbingumo pazymejima" (nors tai daro nelabai noriai smile.gif ). Nezinau, gal dar yra ir tokiu imoniu, kurios iki siol neturi prieigos prie elektroninės draudėjų aptarnavimo sistemos g.gif , bet kokiu atveju sukontaktuokite su savo imones buhaltere 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo v.vileva: 17 birželio 2011 - 09:59
nu ka paemiau slaugos bilioteni taciau man ji anuliavo isdave tik pazyma mat apsizejo kad dekreto neemus tai tipo nepriklauso pinigai man.tik pazyma
Atsakyti
o galima slauganti vaika asmeni keisti po savaites?
Atsakyti
ar galiu po nedarbingumo laikotarpio iš karto išeiti atostogų? nedarbingumas baigiasi liepos 11d. atostogos prasideda liepos 12d. ar nėra jokių teisinių trukdžių? bučiau labai dėkinga už atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, gal galite apšviesti:
kaip suprantu, kai gaunu biuleteni slaugyti mažą vaiką, sodra turi mokėti, dar plius stacionare, tai už keturiolika dienų, taip? O gal kas galite padėti, kokį dabar procentą nuo atlyginimo moka?
Ir ar po to sodra moka, jeigu siunčia vaiką į sanatoriją? Darbdavys nei ligos, nei sanatorijos atveju nemoka, taip?
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2011 07 02, 11:35)
Laba diena, gal galite apšviesti:
kaip suprantu, kai gaunu  biuleteni slaugyti  mažą vaiką,  sodra turi mokėti,  dar plius stacionare,  tai  už  keturiolika dienų,  taip? O gal kas galite padėti, kokį dabar procentą nuo atlyginimo  moka?
Ir ar po to  sodra moka,  jeigu  siunčia vaiką į sanatoriją? Darbdavys nei ligos, nei sanatorijos atveju  nemoka, taip?

Slaugant sergančius šeimos narius arba prižiūrint vaiką, ligos pašalpa mokama iš „Sodros“ biudžeto lėšų nuo pirmosios laikinojo nedarbingumo dienos 85 proc. pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

Ligos pašalpos mokėjimo trukmė slaugant sergančius vaikus:
šeimos nariui ar globėjui, slaugančiam stacionare bet kuria liga sergantį iki 7 m. vaiką - už visą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.

Dėl sanatorijos gal dar kas papildys info ax.gif
Atsakyti
gal kas apsviestu: biuletenyje zmogus gali buti 120dienu per metus, o kas po to? prasideda mokesciai kokie ar kas? nes kazkaip susidurem su tokia situacija tiek dienu ligos neranda, bet tempia iki to laiko ir is ligonines nepaleidzia, nei gydo, nei vaistu duoda, tipo stebejimas tik neaisku ko?.... jau ir atostogos nuo liepos 1 prasidejo, bet vistiek niekas neaisku, kaip su atostoginiais bus? nebus is ko ju skaiciuoti? ar ims sausio menesi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 08 liepos 2011 - 15:15
Sveiki, man neaisku del dienu skaiciaus nestumo metu. Nestumas yra rizikingas. Jei esu isnaudojus 76 dienas iki nestumo, ar nestumo metu as galiu tureti nedarbinguma likusias 77 dienas is 153 dienu? Ginekologe sako, jog galiu tureti ir daugiau. Gal kam teke susidurti ir zinote, kaip yra is tiesu.
Atsakyti
paaiskinkit man prasau ta nauja sistema:gavau biuleteni nuo liepos 20 iki 29 d...toliau jis bus pratestas manau dar ne karta,nes patyriau nelengva operacija...ar man reikia dabar prisijungti prie sodros elektronines sistemos ir suvesti ten kazkokius savo duomenis?ar tai daryti reikia,kad nedarbingumo pazymejimas bus uzdarytas??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurmarta @ 2011 07 23, 15:39)
paaiskinkit man prasau ta nauja sistema:gavau biuleteni nuo liepos 20 iki 29 d...toliau jis bus pratestas manau dar ne karta,nes patyriau nelengva operacija...ar man reikia dabar prisijungti prie sodros elektronines sistemos ir suvesti ten kazkokius savo duomenis?ar tai daryti reikia,kad nedarbingumo pazymejimas bus uzdarytas??? g.gif

Pas mus darbe, jei biuletenis nera ilgas, tai jam pasibaigus darbuotojas prisijungia prie Sodros el. sistemos ir uzpildo prasyma ir imone ta pati padaro (patvirtina, kad tomis dienomis darbuotojas tikrai nedirbo ir negavo pajamu). O jei biuletenis ilgesnis, tai susitariama, kad mazdaug praejus menesiui (pagal gydytojo jau uzpildytus el. nedarbingumo lapelius) ir istaiga, ir darbuotojas pateikia informacija Sodrai apie sirgta laikotarpi, po to vel, jei dar tesiamas biuletenis, dar po menesio, nes kitaip darbuotojas labai jau ilga laikotarpi turetu sedeti ir be darbo uzmokescio, ir be ligos pasalpos schmoll.gif
Atsakyti