Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

Laba dienelė, prašau, apšvieskite mane... Jau praėjo geras mėnuo po biuletenio tačiau pašalpos iš sodros negavau. Ar čia reikia rašyti dar kažkokį prašymą ar kame reikalas , gal kas žinote? Anksčiau jokių prašymų nereikėjo prašyti. Elektroninėje sistemoje nepavyksta rasti apie tai informacijos.
Papildyta:
Ar gali būti taip, kad el. sistemoje sodros puslapyje nesimato to biuletenio?
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2011 08 21, 08:58)
Laba dienelė, prašau, apšvieskite mane... Jau praėjo geras  mėnuo  po biuletenio tačiau pašalpos iš sodros negavau. Ar čia reikia rašyti dar  kažkokį prašymą ar kame reikalas ,  gal kas žinote? Anksčiau jokių prašymų nereikėjo prašyti. Elektroninėje sistemoje nepavyksta rasti apie tai informacijos.
Papildyta:
Ar  gali  būti taip, kad el. sistemoje sodros puslapyje nesimato to biuletenio?

o jus sodroj prasima raset,kad ismoketu jums uz nedarbinguma?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 21, 09:07)
o jus sodroj prasima raset,kad ismoketu jums uz nedarbinguma?

na va, tai dabar dar ir prašymą reikia parašyti? Nuo kada? Jau net susinervinau - pirmą kartą išgirdau tokį dalyką, niekas nieko nesakė, tik čia SM dabar perskaičiau doh.gif O per kiek laiko reikia parašyti prašymą?
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2011 08 22, 01:04)
na va, tai  dabar dar ir prašymą reikia parašyti?  Nuo kada? Jau net susinervinau - pirmą kartą išgirdau tokį dalyką, niekas nieko nesakė, tik čia SM dabar perskaičiau  doh.gif  O  per kiek  laiko reikia parašyti prašymą?

tai, kad visada taip buvo.
Skirtumas tik tas, kad anskciau pats su visais dokumentas vaziuodavai i sodra, priduodavai nedarbingumo pazymejima ir kartu prasyma uzpildydavai.
O dabar nebera popierinio pazymejimo ir sitie duomenys elektroniniu budu suvaiksto. O pacientas turi arba nuvaziuoti ir uzpildyti rastiska prasyma, arba tai irgi daryti elektroniniu budu ( pvz per elektronine bankininkyste).
Anksciau bent jau teko susidurti, kad iki kalendoriniu metu galo buvo galima pateikti prasyma uz per tuos metus tureta nedarbinguma.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 08 22, 09:04)
tai, kad visada taip buvo.
Skirtumas tik tas, kad anskciau pats su visais dokumentas vaziuodavai i sodra, priduodavai nedarbingumo pazymejima ir kartu prasyma uzpildydavai.
O dabar nebera popierinio pazymejimo ir sitie duomenys elektroniniu budu suvaiksto. O pacientas turi arba nuvaziuoti ir uzpildyti rastiska prasyma, arba tai irgi daryti elektroniniu budu ( pvz per elektronine bankininkyste).
Anksciau bent jau teko susidurti, kad iki kalendoriniu metu galo buvo galima pateikti prasyma uz per tuos metus tureta nedarbinguma.

Tikrai taip, ėmiau jau atsiminti. Per tas ligas visai atmintis sušlubavo doh.gif O aš kad laukiu išmokos lotuliukas.gif
Dabar ar tik ne per pusę metų reikia prašymą parašyti...

Atsakyti
Ar turi ligos pasalpa "lubas"? zinau, kad apie tai galima pasiskaityti Sodros psl., bet gal kas mintinai zinote? blush2.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2011 09 08, 11:49)
Ar turi ligos pasalpa "lubas"? zinau, kad apie tai galima pasiskaityti Sodros psl., bet gal kas mintinai zinote? blush2.gif Dekui 4u.gif

tos pacios "lubos" kaip ir motinystes,motinystes(tevystes) pasalpoms.
"Maksimalus mėnesio kompensuojamasis uždarbis – einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių pirmąją laikinojo nedarbingumo dieną, 4 dydžių suma."
Atsakyti
Gal kuri zinosit g.gif

Nuo liepos menesio pabaigos esu bedarbe, iki to laiko buvau vaiko auginimo atostogose, dabar turiu biuleteni vaiko slaugai, ar man priklauso ismoka is Sodros?
Atsakyti
Laba diena, help, gal kas žinote? Kaip skaičiuojamas biuletenis - atmetus vieną mėnesį, t.y. jeigu dabar rugsėjis, tai praleidžiame rugpjūtį ir tada skaičiuojama iš liepos, birželio ir gegužės ar taip: jeigu dabar rugsėjo 9d., tai skaičiuojama nuo rugpjūčio 9d. iki gegužės 9d.?
Ir kitas - ar skaičiuojama pagal išmokėtus pinigus, t.y. kiek pervesta į sąskaitą (faktinius pinigus) ar pagal priskaičiuotus - pvz., buvo paskaičiuota, bet vėlavo pervesti.
Būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Laba vakara, labai prašau konsultacijos..
Šiuo metu esu po operacijos, nedarbingumas bus apie mėnesį laiko. Dirbu nuo šių metų Liepos 1 d., iki tada buvau užsiregistruovusi darbo biržoje. Ar man priklauso nedarbingumo pašalpa? Būtų labai baisu, jei negaučiau jokių pinigėlių..
Labai laukiu atsakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sweetness* @ 2011 10 04, 22:03)
Laba vakara, labai prašau konsultacijos..
Šiuo metu esu po operacijos, nedarbingumas bus apie mėnesį laiko. Dirbu nuo šių metų Liepos 1 d., iki tada buvau užsiregistruovusi darbo biržoje. Ar man priklauso nedarbingumo pašalpa? Būtų labai baisu, jei negaučiau jokių pinigėlių..
Labai laukiu atsakymo 4u.gif

O nedarbingumo pazymejima nuo kada turite?Jei nuo spalio.pr.-tai Jums skaiciuos pinigelius is pilno ketvircio-liepos-rugpjucio-rugsejo menesiu.O jei nedarbingumas nuo rugsejo-tai pinigeliai bus prastesni,nes skaiciuos is birzelio-liepos-rugpjucio.O Jus juk nedirbot birzeli. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2011 10 05, 10:30)
O nedarbingumo pazymejima nuo kada turite?Jei nuo spalio.pr.-tai Jums skaiciuos pinigelius is pilno ketvircio-liepos-rugpjucio-rugsejo menesiu.O jei nedarbingumas nuo rugsejo-tai pinigeliai bus prastesni,nes skaiciuos is birzelio-liepos-rugpjucio.O Jus juk nedirbot birzeli. verysad.gif

Nedarbingumas nuo rugsėjo 28 d., Oi kaip gaila, vos dėl kelių dienelių..
Atsakyti