Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

Norėčiau paklausti, ar būdama eilinėse apmokamose atostogose (prieš dekretą) galiu imti biuletenį vaiko slaugai ir ar verta? Gydytoja kaip ir sakė, kad būnant atostogose už slaugą neapmoka...
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2009 10 19, 20:14)
Norėčiau paklausti, ar būdama eilinėse apmokamose atostogose (prieš dekretą) galiu imti biuletenį vaiko slaugai ir ar verta? Gydytoja kaip ir sakė, kad būnant atostogose už slaugą neapmoka...

Mano vyras vasarą kai atostogavo taip pat buvo su nedarbingumu. Jam atostogos prasitęsė tiek dienų kiek sirgo. Bet jis buvo dėl savo ligos. unsure.gif
Atsakyti
Dėl savo ligos tai viskas aiškų, o įdomu kaip slaugant sergantį vaiką?
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2009 10 19, 20:14)

Teisingai gydyoja sakė, esant kasmetinėse atostogose slauga nepmokama ir neprąsitęsia atostogos, nedarbingumą už slaugą Sodra pradeda mokėti pasibaigus kasmetinėms atostogoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 20 spalio 2009 - 15:00
Norėčiau patarimo.Turiu neįgalumą,tai pagal istatymus man per metus man už biuletenį sodra apmoka tik 90dienų.Šiais metais mano limitas jau išnaudotas. Bet lapkričio 9 dieną operuoja mano 7 metų vaiką ir ligoninėje gulėsim apie pora savaičių. Nuo lapkričio 1 mane darbe palieka tik pusei etato. Kaip sodra skaičiuos man biuletenį,ar aš jau nieko negausiu,nes savo limitą išnaudojau.Gal gali kas paaiškint.
Atsakyti
Sveiki. Gal žinot, kiek per metus galima imti bilieteni vaiko slaugai? Ar gali atleisti iš darbo jai bilietėni imi kiekviena mėn (dažnai serga vaikas)? Arba gal žinot kur galima pasiskambinti, kad paaiškintu kaip su tais nedarbingumo pažimėjimais yra?
Atsakyti
Slaugant šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:

ne ilgiau kaip 7 kalendorines dienas;
vaiką iki 14 metų – ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų;
šeimos nariui ar globėjui, slaugančiam stacionare bet kuria liga sergantį iki 7 m. vaiką – už visą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus;
šeimos nariui, globėjui ar rūpintojui slaugančiam stacionare, ambulatoriškai ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis (pagal sveikatos apsaugos ir socialinės apsaugos ir darbo ministrų patvirtintą sąrašą), pašalpa iš „Sodros“ biudžeto lėšų mokama nuo pirmosios slaugymo dienos už visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus;
motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų.

Atleisti kaip ir neturėtų dėl vaiko ligos, bet priklauso nuo darbo pobūdžio, ir jei pastoviai imat, nu tai neatliekat gerai savo darbo, arba tą darbą priversti atlikti pastoviai už jus bendradarbiai.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Norėjau paklausti tokio klausimėlio. Patyriau traumą darbe, dar nepasveikus patyriau dar vieną traumą bet jau buityje. Idomu kaip bus mokamas biuletenis, ar reikia prašyt gydytojo kad rašytų pirminę diagnozę, ar nepriklausomai nuo to kokia bus galinė diagnozė bus mokama 100 proc. Ačiū už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2009 10 19, 19:14)
as buvau atostosgose ir man vaikas susirgo ,tai pasiemiau nedarbingumo pazymejima,o atsotogas atsauke ,nes negali vienu metu moketi ir uz atostogas ir dar uz nedarbingumo pazymejima gauti pinigus
Atsakyti
QUOTE(alinaanila @ 2009 10 29, 16:29)
as buvau atostosgose ir man vaikas susirgo ,tai pasiemiau nedarbingumo pazymejima,o atsotogas atsauke ,nes negali vienu metu moketi ir uz atostogas ir dar uz nedarbingumo pazymejima gauti  pinigus

na o as kai buvau atostogose tai man buvo dukryte apsirgusi, tai kai grizau su bileteniu is ligonines tiesiai nuejau i darbviete ir pridaviau bileteni ir man pratese atostogas tiek dienu kiek ir sirgome 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Sausutė*: 11 lapkričio 2009 - 11:23
Labai reikia pagalbos nuo lapkricio 4d iki sendien turejau bileteni ant vaiko slaugos sendien ji uzdare nors vaikas nepasveiko rytoj vaziuosiu pas savo gyditoja imsiu ant saves bileteni ir dabar galvoju kaip man bus mokama nuo kelintos dienos ir kiek procentu???
Atsakyti
Sveikutės

Ankstesniuose puslapiuose mačiau, kad buvo klausta kiek max kalendorinių dienų per metus galima turėti nedarbingumą, bet taip niekas ir neatsakė. verysad.gif Gal visgi yra žinančių, kaip ten iš tikrųjų, ar yra kažkoks max dienų skaičius, o gal dabar pakeitus ned. apmokėjimo tvarką pamiršta apie tokį apribojimą?
Ieškojau info sodros puslapyje, bet nei apie max. nedarbingumo dienų skaičių per metus, nei apie paprastą ligą ir jos max. trukmę nieko neradau parašyta..
Dėkui už atsakymą aciuks.gif
Atsakyti