Įkraunama...
Įkraunama...

Klivija - 7

QUOTE(egleja @ 2009 07 26, 20:35)
saunuolt TINA  4u.gif

O kodėl ji tokia šaunuolė? g.gif Gal todėl, kad savo geltonajai klivijai šaknis supūdė? g.gif schmoll.gif
Atsakyti
Na dar ne pilnatis,ko čia vėl baratės biggrin.gif Reikia ne bartis bet džiaugtis kad persodintos gėlės gerai auga .Jei gerai auga -tai reiškia priaugins šaknų,lapų ir...gal jau kitamet net ir žiedų sulauksite iš savo augintinių mirksiukas.gif
O pas mane tai dar viena-kita pradžiugina žiedais.Pradeda geltonos žydėti,o kitos net antrą kartą šiemet pražysta:
user posted image user posted image
Atsakyti
nepatingėjau pavartyt prieš tai buvusios temos ir atrasti, kada gi aš pirkau savo kliviją - 2009 03 06, pradedančią žydėti... pažydėjo jin net nežinau kiek g.gif gal porą trejetą sav... persodinau aš ją, ne iškart, dar po kokio mėn, persodindama pašalinau begalę puvėkų ir liko tik gražus šaknų kūpstelis... sodinau į gal keturis kartus didesnį vazoną nei šaknynas, tiesiog į tokį, kokį turėjau, ir ištrėmiau į balkoną... paskui netgi šalnos buvo unsure.gif vasarą šeimininkė - ragana nedažiūrėjo ir sudegino lapus va taip

user posted image

ir pastatė į kampą kalijos pavėsy... šian ateinu palieti, ogi žiūriu bigsmile.gif

user posted image

gal kas paaiškins bigsmile.gif ir pasakys, ką dabar daryt - palikt ją ten ar nešt namo, šildyt vazoną ir t.t.
Atsakyti
O kam tą vazoną šildyt? Užtenka palieti šiltesniu vandeniu ir statyti vazoną šviesioje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 07 29, 17:05)
O kam tą vazoną šildyt? Užtenka palieti šiltesniu vandeniu ir statyti vazoną šviesioje vietoje.

kad aš ir vazoną šildžiau ax.gif
iš tokios user posted image iki tokios user posted image užaugo ax.gif
Atsakyti
bet šiaip norėčiau klivininkių nuomonės - kodėl smile.gif juk kur nepaskaitai, tai - jei klivijai padarysi tą, ji nežydės, jei padarysi aną, neaaugs, šaknys turi būti suspaustos ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 29 liepos 2009 - 18:12
QUOTE(zuzla @ 2009 07 29, 18:05)
bet šiaip norėčiau klivininkių nuomonės - kodėl smile.gif juk kur nepaskaitai, tai - jei klivijai padarysi tą, ji nežydės, jei padarysi aną, neaaugs, šaknys turi būti suspaustos ir t.t.

Lapai tai ataugs nauji,o šituos -apdegusius po poros-trejeto metų galėsi paprasčiausiai pašalinti.(Patarimas: paprasčiausiai dabar galima žirklėmis patrumpinti apdegusius galiukus )
O su žiedu...tai nieko dabar nedaryk ,o kai žiedstiebis dar truputėlį ūgtels,paprasčiausiai daugiau paliek ..ir bus matyt -jei jis pilnai subrendo,tai ir žydės,nes dabar tinkama mėnulio fazė-ji tikrai iškels žiedą (bent aš tuom tikiu-išbandytas reikalas) . Linkim gražių žiedų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2009 07 29, 20:03)
Linkim gražių žiedų  4u.gif

ačiū 4u.gif

bet neatsakėt, kodėl ji po tokio mūčinimosi nusprendė žydėti blush2.gif
Atsakyti
O stai ir mano grazuoles
http://images50.fotk...DSC_0028-vi.jpg
http://images112.fot....jpg?1248892263
wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 07 29, 19:05)
bet šiaip norėčiau klivininkių nuomonės - kodėl

Sukelti augalui stresą – užtikrintas būdas paskatinti jį žydėti. Net klivijos laistymas pakankamai šiltu vandeniu po ganėtinai šalto ramybės periodo yra savotiškas stresas, tiesa, į maloniąją pusę. O ar pamenat, kaip gražiai žydėjo „lietuvos“lithuania.gif kliviją, kai ją prieš tai gerokai apėdė jos šuo? Beje, „lietuva“lithuania.gif dabar publikuojasi periodinėje spaudoje, kaip didžiausio Lietuvoje užauginto amarilio savininkė, atvirai dalijasi savo, kaip sumanios gėlininkės, patirtitimi, bet apdairiai nutyli, kad jos namuose kai kuriuos augalus šuo apgraužia. Nemirs šitas žmogus iš kuklumo.
„Zuzlos“ klivija pirkta šiemet. Šiltnamiuose prieš pardavimą tie augalai gauna gerokas dozes skatinamųjų, todėl tikėtina, kad tavo klivija jau ten užmezgė ne vieną, bet dvi žiedines užuomazgas. Viena pražydo. Paskui sekė virtinė ekstremalių išbandymų: papūdymas, netikęs persodinimas, šalnos (jos turėjo teigiamą poveikį – žiedinė užuomazga sustiprėjo), apdeginimas saule. Baisu. Užkišta už kalijos, gavusi šiek tiek ramybės ir sulaukusi šilumos, klivija nusprendė pražysti, nes ką gali žinoti, kada gausi galą su tokia „šeimininke“. Štai nuspręs ji, toji šeimininkė, kad jos klivijai per šalta vidurvasarį, kad reikia augalą, matai, vidury vasaros „pašildyti“ ir įkiš į puodą su verdančiu vandeniu kokioms 15 minučių. Ir amen.angel_sadangel.gif
P.S. Už augalo tokią „priežiūrą“ p. „zuzla“, aš asmeniškai tave smerkiu visa širdimi. Aš tavo klivijos vietoje tau ne žiedą kelčiau, aš tau nuogą užpakalį iš po sijono rodyčiau.
P.P.S. Tu irgi galėtum aprašyti savąjį klivijų pražydinimo metodą žurnale „Sodo spalvos“. nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2009 07 29, 21:49)
1)Sukelti augalui stresą – užtikrintas būdas paskatinti jį žydėti

2)Paskui sekė virtinė ekstremalių išbandymų: papūdymas

3)netikęs persodinimas,

4)nes ką gali žinoti, kada gausi galą su tokia „šeimininke“. Štai nuspręs ji, toji šeimininkė, kad jos klivijai per šalta vidurvasarį, kad reikia augalą, matai, vidury vasaros „pašildyti“ ir įkiš į puodą su verdančiu vandeniu kokioms 15 minučių. Ir amen.angel_sadangel.gif

5)Už augalo tokią „priežiūrą“ p. „zuzla“, aš asmeniškai tave smerkiu visa širdimi

6)Aš tavo klivijos vietoje tau ne žiedą kelčiau, aš tau nuogą užpakalį iš po sijono rodyčiau.

7)Tu irgi galėtum aprašyti savąjį klivijų pražydinimo metodą žurnale „Sodo spalvos“. nail.gif

1)jau atsirado ir tokia teorija bigsmile.gif

2)papūdymas tikrai ne mano darbas schmoll.gif prieš perkant kliviją sekiau šitą temą n laiko, pirkau gerokai įmirkusią, todėl ir liejau retai, bet gausiai, kaip čia ir rekomenduoja g.gif

3)kodėl persodinimas netikęs?

4)nu nu, tik nepoerdozuokit biggrin.gif

5)už kokią tokią? bigsmile.gif kad lapus nudegino saulė?

6)tai gerai, kad jus ne augalas ax.gif

7)tai kad jokio metodo nėra mirksiukas.gif nėr čia ko ironizuot ax.gif
Atsakyti
Skaitau Sodo spalvu kiekviena nr. Kaip tik vakar maciau ta foto su amariliu.

Beje, as irgi esu parasius maza straipsniuka senesniam numery apie viena augaliuka ax.gif

na, stepute, komentaria, please... aciuks.gif paskutiniu metu tavo tratalai man kazkap visai nuotaika pakelia tongue.gif
Atsakyti