Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIII tema

QUOTE(Lince1 @ 2009 05 12, 22:46)
g.gif DErmatologai sako, kad Ad odos uždegimas ir eina sava eiga, tik kai kuris maistas gali išprovokuoti pablogėjimus.

Čia jau reiktų paryškinti ir įdėti į pirmąjį puslapiuką rolleyes.gif

Mano draugės mergaitė sega onkologine liga. Ten mamos irgi tarpusavy dalijasi įv. patarimais. Tai draugė pasakojo, kad jai patarė susisiekt su vienu Kauno vaistininku. Ji taip ir padarė, perka iš jo savo dukrai ką jis rekomenduoja gydantis chemoterapija.

Na, įdomumo dėlei ir aš parašiau jam elektroninį laišką , štai kokį gavau atsakymą:
Labas vakaras.

Iternetu stengiamės nedalinti patarimų, kad neįsiveltų kokių klaidų.
Man įdomiausia tai, kad neparašėte, ką gėrė vaikai į vidų. Dermatitai - ne išorinė liga, o vidinė.
Jei norite iš mūsų gauti patarimą, yra du variantai - atvažiuojate ir perkate pas mus tą, ką pasiūlysime; kitas - raštu sudarome rekomendacijas, ką reiktų vartoti, sergant dermatitu (vaistažolės, preparatai). Tai kainuoja 350 Lt. Gavę rekomendacijas galėsite pirkti vaistažoles ne tik pas mus, bet ir bet kurioje kitoje jums artimiausioje vietoje ar prisirinkti patiems (be abejo, rekomendacijose būtų ir pas mus neaugančių vaistažolių). Bet kokiu atveju bus reikalinga popierinė gydytojo diagnozė ir tyrimai, kokius esate darę. Prašome skambinti, jei kils kalusimų.

Gamtos produktų konsultantas

Kaunietės turi galimybę tiesiog užeit į jo vaistinę gamtos produktai, kontaktai, o man jau reiktų specialiai atvažiuot...
Šiaip, sako jis toks mandras labai. Pirmą kartą draugei telefonu pasakė maždaug taip:' aš investavau į mokslus ir tobulinimąsi n tūkstančių, pakonsultuosiu, o tu nueisi ir kitoj vaistinėj nusipirksi". Bet ją irgi jau buvo perspėję, ji "neišsigando" ir dabar bendrauja labai normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Inga&Vikute @ 2009 05 12, 18:56)
sveikutės,mano zuikai metukai tuoj,jau puse metų vis bandau nustatyt nuo ko beria,kai pradėjau primaitint nieko nebuvo,ir staigiai atsirado tos dėmės,visas kūnelis,vis ieškau nuo ko ją alergizuoja,negaliu nustatyt,daug išbandžiau produktų neduot,niekas netaisos,noriu paklaust ar ką alergizavo bananai/

Gali ir bananai, ir bet kas kitas iš produktų doh.gif . Bet gali būti jums ir taip, kad produktai nelabai įtakos turi, tiesiog liga eina savaime nepaisant ką valgote. Galite tokiu atveju išvis nieko nevalgyti ir situacija negerės.

QUOTE(Mortele @ 2009 05 12, 19:12)
g.gif paklausei  biggrin.gif  is akies - nematuoju, saujoj sumaisau, bet turbut 4 ar 5 dalys TS ir 1 puiklapiu... tas ju aliejus tirstokas tai su medine mentele pakabinu ir tiek  biggrin.gif

Supratau smile.gif

QUOTE(Mortele @ 2009 05 12, 20:33)
Mamukai, dar klausimeli turiu  4u.gif o kaip atrodo jusu maziuku ranku naguciai  g.gif maniskio tai, kai gime buvo lygus ir grazus, o kai prasidejo AD tai jie tokie ale "garbanoti" pasidare, negazus unsure.gif man pediatre sake, kad cia nuo kasimosi, nes jie labai ploni... o kaip jusiskiu  g.gif kaip keitesi  g.gif
nes kojyciu nagiukai, tai lygus kaip ir turi buti  rolleyes.gif

Maniškio lygūs, gražūs g.gif . Keista, kad tai gali būti nuo kasymosi g.gif . Šiaip gal pabandyk knygynuose pažiūrėt ajurvedinių knygų arba knygų apie ligas pagal nagų, liežuvio išvaizdą. Arba, jei nori, paprašysiu mamos, kad ji pažiūrėtų savo ajurvedinėj knygoj, nes joje tikrai rašo apie nagų išvaizdą ir kas negerai pas žmogų kai nagai atrodo vienaip ar kitaip.

Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2009 05 12, 20:46)
As jau visi metai bandau, bet nerandu smile.gif Kartais nuo ko sureaguoja, bet kartais nuo nieko taip pablogėja, kitą dieną vėl pagerėja ir niekaip nesuprantu nuo ko, nors stebiu g.gif DErmatologai sako, kad Ad odos uždegimas ir eina sava eiga, tik kai kuris maistas gali išprovokuoti pablogėjimus.

Būtent taip ir yra doh.gif , todėl ir sakoma, kad AD nėra alergija.

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 05 12, 22:14)
Čia jau reiktų paryškinti ir įdėti į pirmąjį puslapiuką rolleyes.gif

Mano draugės mergaitė sega onkologine liga. Ten mamos irgi tarpusavy dalijasi įv. patarimais. Tai draugė pasakojo, kad jai patarė susisiekt su vienu Kauno vaistininku. Ji taip ir padarė, perka iš jo savo dukrai ką jis rekomenduoja gydantis chemoterapija.

Na,  įdomumo dėlei ir aš parašiau jam elektroninį laišką , štai kokį gavau atsakymą:

Yra įdėta pirmame puslapyje panaši info mirksiukas.gif . Va:

MAISTAS

Atopinis dermatitas yra odos uždegimas ir tai nėra tikroji alergija, tačiau šiam susirgimui gali turėti įtakos ir tam tikras maistas arba maistas gali įtakoti AD būklę. Tačiau kokie maisto produktai gali netikti būtent Jūsų vaikučiui, reikia atsirinkti pačiai kruopščių stebėjimų metu. Dešimtims tūkstančių AD sergančių vaikų gali tikti bulvė, o vat pvz Jūsų vaikutį bulvė gali alergizuoti. Čia pateikiamas dažniausiai vaikus alergizuojančių produktų sąrašas ir tie produktai, kurie alergijas sukelia retai. Taip pat reikia žinoti ir tai, kad yra daug atvejų, kai vaiko organizmas toleruoja absoliučiai visus produktus, tačiau vaikutį vistiek beria. Taip būna, toks jau tas AD . Todėl gali būti ir taip, kad net maitinant mažylį vien tik oru, bėrimų neišvengsite.

Įdomu įdomu čia dėl to vaistininko g.gif . Kažin ar yra kas pas jį gydęsis AD? Jei taip, tai ar pasisekė g.gif . Nes gi visi sako, kad AD išaugamas, tai ką tuomet gydo prie AD? g.gif . Bet vat ta info apie tavo draugės mergaitę tai taip sukrėtė... Nu baisu kai pagalvoji, tikrai baisiau nei AD. Aš taip manau. O ar padeda tai mergaitei to vaistininko paskirtas gydymas?
Atsakyti
Laba is ryto 4u.gif
oi skubu pasidalinti ka pridirbau rolleyes.gif Nupirkau vakar ekologisko ozkos pieno is bobulytes, vakare isvirinau ir sugirdziau kokius 35 ml (vos vos ant puodelio dugno). ir po poros minuciu vaikis, kad ims kasytis pasmakre blink.gif blink.gif blink.gif , akimirksniu smakras, pasmakre, kakliukas uzraudo, net tokiom mazom puslytem kaip ka tik nusidilginus ar uodo ikasta ismete.....***** kaip persigandau doh.gif Tai puoliau praust, tept kedru aliejum ir vaika girdyt vandeniu ir maitint skysta kose, kad ta pieno truputi skrandyje praskiesti. Va ir paguldziau toki miegot. Bet uzmigo normaliai ir ismiegojo normaliai.
o is ryto - nei zymes vakaryksciu bedu - oda balta, o paberta ir issausejus lygiai tiek, kiek buvo pries geriant piena. bigsmile.gif bigsmile.gif
Tai dabar galvoju, kas cia vakar mums buvo - umi reakcija g.gif Bet labai jau zaibiskai trumpa. Ir ka man dabar daryt jeigu nepabloges - duot vel to pieno ir kokiam pavidale g.gif g.gif
Jusu komentarai rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2009 05 13, 08:08)
Tai dabar galvoju, kas cia vakar mums buvo - umi reakcija  g.gif  Bet labai jau zaibiskai trumpa. Ir ka man dabar daryt jeigu nepabloges - duot vel to pieno ir kokiam pavidale  g.gif  g.gif
Jusu komentarai  rolleyes.gif

manau ūmi reakcija buvo, gali būti, kad taip tiesiog organizmas sureagavo į visiškai jam naują produktą, na tipo svetimkūnis papuolė smile.gif , po to "suvirškino naują informaciją" ir ramybės būsenoj nusiramino, o gali būti kad "įmetei" į organizmą stiprų alergeną, kadangi po reakcijos ėmeisi priemonių, tam tikra prasme valei organizmą, tai dalis toksinų išsivalė, po to prisidėjo ramybės būsena, užtat alergenas irgi bent paviršutiniškai nurimo, nes jo iš praeities jūs neturite, tai pirma "dozė", alergeno kaip ir nedaug, tai užteko odai apsiraminti, bet kaip ten viduje - neaišku... Taigi sunku čia nuspręst, manau kokių pora savaičių neduok, po to vėl pabandyk, bet per tas dvi savaites neįvedinėk naujų produktų, kad pamatytum reakciją pienukui mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(lawanda @ 2009 05 13, 08:25)

drinks_cheers.gif pilnai sutinku su lawanda. ne ankščiau dviejų savaičių pakartočiau, ogalir po kokiomėnesio rolleyes.gif . Aš ūmiom reakcijom džiaugdavaus - tiksliau galėjau meniu savo vaikui parinkt.
Piranij@ 4u.gif

O pas mus irgi vakar "įvykiai" doh.gif .. mažoji dust pradėjo.. nulėkiau į klinikas - tai neaišku dar kas - ar bronchai tep sau (tipo po žiemos peršalimų karkalai neišsivalę pilnai), ar alerginė reakcija (nieko nedaviau naujovisiškai), tipo - žiedadulkės kokios naujos pasklido rolleyes.gif .. Žodž, lėkiau kaip raketa su juodom panagėm (tiesiai iš daržo), nepersirengus.. eina sau kaip baisu tokiais momentais unsure.gif .. suleido dexamethasono (regis taip vadinas rolleyes.gif ) ir paleido (gultis atsisakėm, geriau patiem atlėkt, o kai pasakėm, kad per 30 min. sugebėtumėm - tai ir paleido biggrin.gif ).
Atsakyti
Otaip įsivaizduoju ką patyrei unsure.gif teko ir man tokių malonumų, aš dičkiui kai dūst pradeda, ten jam bronchus užspaudžia ar dar kokį biesą, kai alergenai į kvėpavimo takus patenka, duodu salbutamol tabletę, ji atpalaiduoja ten viską na ir aišku po to antihistamino, bet šlykštus reikalas, anksčiau irgi tekdavo ligoninėn varyt, kai nepasakydavo, dabar patys spėjam kai užeina nes pasako tik pajutęs unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 13 gegužės 2009 - 08:18
QUOTE(Otaip @ 2009 05 13, 08:59)
O pas mus irgi vakar "įvykiai"  doh.gif  .. mažoji dust pradėjo.. nulėkiau į klinikas - tai neaišku dar kas - ar bronchai tep sau (tipo po žiemos peršalimų karkalai neišsivalę pilnai), ar alerginė reakcija (nieko nedaviau naujovisiškai), tipo - žiedadulkės kokios naujos pasklido  rolleyes.gif  .. Žodž, lėkiau kaip raketa su juodom panagėm (tiesiai iš daržo), nepersirengus.. eina sau kaip baisu tokiais momentais unsure.gif .. suleido dexamethasono (regis taip vadinas  rolleyes.gif ) ir paleido (gultis atsisakėm, geriau patiem atlėkt, o kai pasakėm, kad per 30 min. sugebėtumėm - tai ir paleido  biggrin.gif ).

blink.gif oho,eina sau... Va imkit 4u.gif
Atsakyti
lawanda Bet tai as cia nieko neprigadinau, jei stipraus alergeno uzdaviau??
Niu tikesimes ilgainiui tiks tas pienas doh.gif

Otaip uiii, koki stresa apturejai. Laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 05 12, 23:14)
Labas vakaras.

Iternetu stengiamės nedalinti patarimų, kad neįsiveltų kokių klaidų.
Man įdomiausia tai, kad neparašėte, ką gėrė vaikai į vidų. Dermatitai - ne išorinė liga, o vidinė.
Jei norite iš mūsų gauti patarimą, yra du variantai - atvažiuojate ir perkate pas mus tą, ką pasiūlysime; kitas - raštu sudarome rekomendacijas, ką reiktų vartoti, sergant dermatitu (vaistažolės, preparatai). Tai kainuoja 350 Lt. Gavę rekomendacijas galėsite pirkti vaistažoles ne tik pas mus, bet ir bet kurioje kitoje jums artimiausioje vietoje ar prisirinkti patiems (be abejo, rekomendacijose būtų ir pas mus neaugančių vaistažolių). Bet kokiu atveju bus reikalinga popierinė gydytojo diagnozė ir tyrimai, kokius esate darę. Prašome skambinti, jei kils kalusimų.

Gamtos produktų konsultantas

Kaunietės turi galimybę tiesiog užeit į jo vaistinę gamtos produktai, kontaktai, o man jau reiktų specialiai atvažiuot...
Šiaip,  sako jis toks mandras labai. Pirmą kartą draugei telefonu  pasakė maždaug taip:' aš investavau į mokslus ir tobulinimąsi n tūkstančių, pakonsultuosiu, o tu nueisi ir kitoj vaistinėj nusipirksi". Bet ją irgi jau buvo perspėję, ji "neišsigando" ir dabar  bendrauja labai normaliai.

g.gif Ir ka sakyt jam atejus. Labas mes sergam AD,ka galit pasiulyt g.gif Idomu pagal ka jis parenka tuos vaistus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2009 05 13, 09:40)
lawanda Bet tai as cia nieko neprigadinau, jei stipraus alergeno uzdaviau??
Niu tikesimes ilgainiui tiks tas pienas  doh.gif

neprigadinai smile.gif o kaip kitaip atsirinkt tinkamus produktus, jei ne bandant, tik vat taip, bandant nedideliais kiekiais, laukiant keletą dienų reakcijos ir aišku būt pasiruošus jei netyčia kas ne taip, nepult kaip sakant į paniką, viską gerai padarei, svarbu daug vandenuko ar kito jums tinkamo skysčio duot gert, kad išvaryt tuos nuodus, jei jų buvo, nuplaut kūnelį, nes irgi per odą toksinai išeina, na bent maniškiams tai labai padeda rolleyes.gif laikykitės 4u.gif alergenas nebuvo stiprus, arba jo kiekis nepakankamai didelis buvo, greit praėjo. Būna kad nedideli kiekiai kaip ir nieko, o va padauginus prasiveržia reakcija, organizmas nesusidoroja su per dideliu kiekiu, o mažiukes dozes "suvirškina", na bet pakartojus pamatysi, gal čia tik reakcija į "naujovę" mirksiukas.gif

mano mažoji atsikėlė raudonai nubertu veideliu unsure.gif ir suprask kas čia, ar tiesiog prakaitinė, ar vakar mano suvalgytas maistas neįtiko doh.gif o prisiminiau, vakar pas gyd. buvom apžiūrai, ją ten gyd. nešiojo, prie savęs glaudė, gal kokie chalato skalbikliai neįtiko, bet būt iš kart manau sureagavus g.gif įjungiu stebėjimo būseną cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 13 gegužės 2009 - 08:53
QUOTE(Amica @ 2009 05 13, 02:37)
O ar padeda tai mergaitei to vaistininko paskirtas gydymas?

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 05 13, 10:42)
g.gif Ir ka sakyt jam atejus. Labas mes sergam AD,ka galit pasiulyt g.gif Idomu pagal ka jis parenka tuos vaistus g.gif

Kiek draugė pasakojo, tai jis turi labai įdomią nuomonę apie gydytojus ir jų gydymą (bet čia gal visi kažkurioj srity besispecializuojantys turi savas nuomones lotuliukas.gif )
Mano draugė susako kokią chemoterapiją (o ji trunka pusę metų į mėnesį bent du kartus ir skirtinga chemija) šiuo metu daroma jos dukrai, jis kaip vaistininkas susiorientuoja koks būna šalutinis poveikis ir kurie organai labiausiai nukenčia nuo jos ir skiria būtent tai, kas mažintų tą šalutinį poveikį bei stiprintų mirksiukas.gif
Jei aš gyvenčiau Kaune, o ne Šiauliuose, tai įdomumo dėlei būtinai užsukčiau į tą jo vaistinę...
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 05 13, 09:59)
Kiek  draugė pasakojo, tai jis  turi labai įdomią nuomonę apie gydytojus ir jų gydymą (bet čia gal visi kažkurioj srity besispecializuojantys turi savas nuomones lotuliukas.gif  )
Mano draugė susako kokią chemoterapiją (o ji trunka pusę metų į mėnesį bent du kartus ir skirtinga chemija)  šiuo metu daroma jos dukrai, jis  kaip vaistininkas susiorientuoja koks būna šalutinis poveikis ir kurie organai labiausiai nukenčia nuo jos ir skiria būtent tai, kas mažintų tą šalutinį poveikį bei stiprintų mirksiukas.gif
Jei aš gyvenčiau Kaune, o ne Šiauliuose, tai įdomumo dėlei būtinai užsukčiau į tą jo vaistinę...

Reiks kada užsukti,tik kad aš gyvenu Kauno rajone,tai į tą pusę mažai kada važioju ax.gif

Dar turiu tau klausimą ax.gif

O kaip tu puiklapių aliejų pirkai?Gal galima jį internetu užsisakyt,nes važiuot į Vilnių vien dėl jo,tai kažkaip jau labiai brangiai gausis biggrin.gif
Atsakyti