Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(ReNcYtEa @ 2009 10 11, 17:11)

Antrą biskvito lakštą supjaustome žiedais. Kas antrą žiedą dedame ant sustingusio žele sluoksnio, o kitus padžioviname orkaitėje ir sumalame torto šonams papuošti.

gal galite paaiškinti kaip pjaustyti biskvito lakštą žiedais? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2009 10 12, 05:59)
O braškes šaldytas naudojai?


Naudojau sviezias 4u.gif Pas mus pardese dar yra smile.gif
QUOTE(dosa @ 2009 10 12, 10:34)
gal galite paaiškinti kaip pjaustyti biskvito lakštą žiedais?  4u.gif

Nu kaip tau paaiskinti dabar galvoju g.gif Kai yra biskvito blynas, tai kas koki centimetra aplinkui pjauk, kad gautusi vis mazesni ratukai. Ir tada isimk taip, kad liktu kas antra juostele smile.gif Nu nezinau ar supratai ka primaliau doh.gif Is tikruju tai as nesismulkinu, kepu 26cm skardoj ir biskvita pjaunu pusiau, to tarpinio sluoksnio nededu. Gaunasi super thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte_ @ 2009 10 12, 11:05)
Sake, kad laikytu balkone, manau kad dabar jau ten irgi pakankamai salta kaip saldytuve g.gif

Nu aš tiksliai nežinau, gal ir galima, bet man atrodo laikyti balkone dvi paras, kai tokia drėgmė g.gif O tai papuošimams neturės įtakos g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(pupainga @ 2009 10 12, 14:01)
Nu aš tiksliai nežinau, gal ir galima, bet man atrodo laikyti balkone dvi paras, kai tokia drėgmė g.gif O tai papuošimams neturės įtakos g.gif ?

Aha, apie dregme nepagalvojau g.gif
Papuosimai turetu buti is grietineles, sokolado, aisingo g.gif O jie bijo dregmes g.gif
Atsakyti
tortas kunigaikstis

biskvitas
4 kiausiniai
3 saukstai miltu
1 saukstas krakmolo
4 saukstai cukraus
puse saukstelio kepimo milteliu

morengas
3 L dydzio kiausiniu baltymai
2/3 stiklines cukraus
puse saukstelio ar maziau citrinos rugsties

kremas:
2 pakeliai sviesto
2 indeliai kondensuoto pieno
aguonu
graikisku riesutu


Eiga:
kiausiniu trynius isplakame iki baltumo su cukrumi, baltymus iki standziu putu, tada miltus krakmola ir kepimo miltelius sumaisome ir atsargiai dedame i baltymus sumaisytus su tryniu mase. Kepame orkaiteje 220 as kepu vien ir dalinu i tris dalis, galima kepti po tris.

Plakame morengui baltymus kai jie standus dedame po 2 saukstus cukraus, plakame kol cukrus istirpsta tada dedame kitus 2 saukstus kol sudedama visa cukru, i pabaiga citrinos rugsteles. Tada nusibreziam ant sviestinio popieriaus tokio dydzio forma koks bus tortas, dzioviname 105 laipsniu orkaitei apie 4 valandas kol graziai igauna svelniai rusva atspalvi

Kambario temperaturos sviesta isplakame kol turis padideja 2-3 kartus ir pilame kambario temperaturos kondensuota piena po kelis saukstus plakame supilame kitus ir taip kol supilame visa kondensuota piena. Tada krema padaliname i 3 dalis, viena sumaisome su riesutais, kita su aguonom ir viena dalis be nieko

imame biskvita gausiai sulaistome su citrinu sltimis skiestu vandeniu dedame aguonini krema, ant jo dedame bisvita tepame riesutini krema, tada morengas ant morengo paprastas kremas, tada bisvita kuri sulaistome ir galiausiai aptepame sviestiniu kremu, ypac gerai sonus kad morengas negautu dregmes. puosiame savo nuoziura.

Pjuvio nuotraukos neturiu


P.S galima vietoj kondensuoto pieno deti rududu, esu valgiusi ir buvo skanu smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras, mielos tortukų gamintojos bigsmile.gif

Atėjau pas Jus su vienu prašymu - pasiūlymu. Organizuojama gerumo akcija vėžiu sergantiems vaikučiams. Kažkur apie Kalėdas įvyks šventė Vilniaus vaikų onkologiniame skyriuje. Gal kažkas norėtumėt pagaminti želė tortuką (ar net du) šiai progai? Galėtume pavaišinti vaikučius neriebiu, saldžiu ir labai skaniu rankų darbo desertu bigsmile.gif
Klausimų ir pasiūlymų lauksiu į AŽ man arba forumietei nicu *Rita*
Nuoroda į akcijos temą yra mano praše mirksiukas.gif
Ačiū iš visos širdies wub.gif
Rūta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 12 spalio 2009 - 22:43
Ieskau mamytes kur iskeptu mano dukrytes 2 gimtadieniuko proga meskiuko formos tortuka!laai prasau parasykite i az kuri sugebate?
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 10 09, 11:11)
thumbup.gif Del to torto ir as sulaukiau daug komplimentu,net rankas buciavo-sake tokio skanaus nera valge. lotuliukas.gif O man irgi skaniausias is napoleonu gimines,kiek yra teke kepti.


O kiek laiko reikia Napoleono tesla laikyti saldytuve?
Atsakyti
Sveikos merginos

Atejau labai susirupinusi, mano bernuzelis 4 gimtadieniui uzsiprase, kad iskepciau torta ferary formos doh.gif Ar galetumet patarti koks tortuko receptas geriausiai tiktu siai formai doh.gif Meducio iskart pasakau, kad nenorim. Suprantu, kad reikes kepti biskvita, o koks pertepimas neistystu is tokios formos?
Atsakyti
QUOTE(ievast @ 2009 10 13, 16:14)
Sveikos merginos

Atejau labai susirupinusi, mano bernuzelis 4 gimtadieniui uzsiprase, kad iskepciau torta ferary formos  doh.gif Ar galetumet patarti koks tortuko receptas geriausiai tiktu siai formai  doh.gif Meducio iskart pasakau, kad nenorim. Suprantu, kad reikes kepti biskvita, o koks pertepimas neistystu is tokios formos?


Praktiskai tinka bet koks tortas. Svarbu teisingai ji paruosti mases dengimui
Atsakyti
QUOTE(Odrey @ 2009 10 13, 11:22)
O kiek laiko reikia Napoleono tesla laikyti saldytuve?

Nebeatsimenu,bet val tikrai uztenka,zinoma galima ir per nakti laikyti.
Atsakyti
sveikos, 4u.gif

kiek prisiklausiau apie torta snikersa visko... tai uzknietejo pasigamint... bet kad ner sm recepto niekur... o cia kazkelintam puslapyje duota nuoroda i saldymunu blog`a neleidzia perziuret nes ten tik saviems patvirtintiems... gal turit kas receptuka? ax.gif ka? ax.gif
Atsakyti