QUOTE(Asseni @ 2009 10 11, 18:32)
Aš ir tik pamačius šią nuotrauką apie tai pagalvojau. Ir štai ką man pateikė visagalis google:
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
130 g miltų.
Braškių sluoksniui:
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė vandens,
400 g braškių.
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
400 g grietinėlės,
2 tryniai,
100 g varškės,
3 šaukštai želatinos.
Truputis braškių tortui papuošti.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 lakštus.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusia stingti braškių želė.
10 min. laikome šaltai.
Antrą biskvito lakštą supjaustome žiedais. Kas antrą žiedą dedame ant sustingusio žele sluoksnio, o kitus padžioviname orkaitėje ir sumalame torto šonams papuošti.
Kremui suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
2/3 kremo supilame ant biskvitinių žiedų.
Uždedame trečią lakštą ir supilame likusį kremą.
30 min. tortą laikome šaltai.
Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, o viršų papuošiame braškėmis.