Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Airijoje

QUOTE(akizif @ 2010 06 28, 11:51)
Gal kuri turejo ar turi bilioteni is GP gavusios, kad nereiktu per daug vargintis darbe? ar kiek nors valstybe moka uz bilioteni?
Aciukas... 4u.gif

As ant biuletenio jau nuo antro nestumo menesio, nes rizikos grupej esu. Vietoj taves nueiciau pas GP ir prisnekeciau kad sunku dirbti, kad jau ir kvepuot sunku, patirstink situacija ax.gif Ir jei duos tau bilioteni tada registraturoj pas GP pasiprasyk MC1 forma, ja uzpildyk, cia skaitosi illness benefit, ir su ta mc1 forma atidarai accounta, o po to kas savaite siusti turi MC2 formas, o po to nepamirsk "uzdaryti" prasymo, su ta pacia MC2 forma. Beje nesti visas tas formas reikia i Social Welfare Office. Ir priklausomai nuo siuo metu dirbamo darbo gausi ir pinigelius, jei dirbi full time tada gausi 196 eurus, o kitu nezinau, nes pati buvau full time ir dabar gaunu didziausia ta pasalpa 196e.
Tikiuosi suprantamai paaiskinau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sonnaa @ 2010 06 28, 12:17)
cia man pas airiu butinai eiti blush2.gif ?

Ne, nebutina, gi dabar yra visur tu lietuvisku kliniku, ir lietuviu daktarai dirbantys airijoje tose klinikose turi teise israsyti vaistu, biliotenius ir viska paaiskina, taip kad jei nepasitiki savo anglu kalba gal tada geriau eik pas lietuvius, tik nezinau kaip ten su mokejimais, pas airius tai nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaveriukste @ 2010 07 03, 14:45)
As ant biuletenio jau nuo antro nestumo menesio, nes rizikos grupej esu. Vietoj taves nueiciau pas GP ir prisnekeciau kad sunku dirbti, kad jau ir kvepuot sunku, patirstink situacija  ax.gif  Ir jei duos tau bilioteni tada registraturoj pas GP pasiprasyk MC1 forma, ja uzpildyk, cia skaitosi illness benefit, ir su ta mc1 forma atidarai accounta, o po to kas savaite siusti turi MC2 formas, o po to nepamirsk "uzdaryti" prasymo, su ta pacia MC2 forma. Beje nesti visas tas formas reikia i Social Welfare Office. Ir priklausomai nuo siuo metu dirbamo darbo gausi ir pinigelius, jei dirbi full time tada gausi 196 eurus, o kitu nezinau, nes pati buvau full time ir dabar gaunu didziausia ta pasalpa 196e.
Tikiuosi suprantamai paaiskinau  4u.gif
Papildyta:

Ne, nebutina, gi dabar yra visur tu lietuvisku kliniku, ir lietuviu daktarai dirbantys airijoje tose klinikose turi teise israsyti vaistu, biliotenius ir viska paaiskina, taip kad jei nepasitiki savo anglu kalba gal tada geriau eik pas lietuvius, tik nezinau kaip ten su mokejimais, pas airius tai nereikia  mirksiukas.gif
aciu labai uz informacija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sonnaa: 03 liepos 2010 - 18:58
QUOTE(akizif @ 2010 06 28, 13:51)
Gal kuri turejo ar turi bilioteni is GP gavusios, kad nereiktu per daug vargintis darbe? ar kiek nors valstybe moka uz bilioteni?
Aciukas... 4u.gif

as ant biuletenio praktiskai nuo 9sav del daznu gimdos spazmu.is pradziu atsidariau pas lenkus,du kartus bandziau grizti i darba,bet nesekmingai,nes darbe labai prastai budavo,darbe patare imti biuleteni iki galo ir nesivargint.nuvaziavau pas kazlauska ten gavau biuleteni be galutines datos,kad nereiktu pas ji i centra kas savaite vazineti,mc2 formas pasiimdineju is GP esancio salia namu.jam nunesiau kopija israso is kazlausko,kad negaliu dirbt del gresiancio persileidimo ir sekmingai sedziu namie.gimdysiu rotundos ligoninej kaip ir pirma karta.deja ten per du metus niekas i gera puse nepasikeite.eiles milziniskos,pralauki kazi kiek nuvaziaves,o paskutini karta dar ir nustebino su nauju atsakymu,vietoj it's normal isgirdau i don't know lotuliukas.gif daugiau klausimu nebeturejau biggrin.gif man gimda spazmuoja praktiskai kasdien,kada geriau kada blogiau,bet daznai buna,kad sudazneja nuo keliu per valandu iki kas 2minutes ir su skausmu.tai klausiau ka man daryt,kada i ligonine vaziuot ir gavau atsakyma ''i don't know'' doh.gif kitos pataiko ant geresniu,kiek man teko ten susidurti su gydytojais ant normaliu nepataikiau,nes is pirmo nestumo galeciau knyga parasyt doh.gif sikart dar tik 2 kartus buvau,gal daugiau ir nebespesiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaveriukste @ 2010 07 03, 14:45)
As ant biuletenio jau nuo antro nestumo menesio, nes rizikos grupej esu. Vietoj taves nueiciau pas GP ir prisnekeciau kad sunku dirbti, kad jau ir kvepuot sunku, patirstink situacija  ax.gif  Ir jei duos tau bilioteni tada registraturoj pas GP pasiprasyk MC1 forma, ja uzpildyk, cia skaitosi illness benefit, ir su ta mc1 forma atidarai accounta, o po to kas savaite siusti turi MC2 formas, o po to nepamirsk "uzdaryti" prasymo, su ta pacia MC2 forma. Beje nesti visas tas formas reikia i Social Welfare Office. Ir priklausomai nuo siuo metu dirbamo darbo gausi ir pinigelius, jei dirbi full time tada gausi 196 eurus, o kitu nezinau, nes pati buvau full time ir dabar gaunu didziausia ta pasalpa 196e.
Tikiuosi suprantamai paaiskinau  4u.gif
Papildyta:

Ne, nebutina, gi dabar yra visur tu lietuvisku kliniku, ir lietuviu daktarai dirbantys airijoje tose klinikose turi teise israsyti vaistu, biliotenius ir viska paaiskina, taip kad jei nepasitiki savo anglu kalba gal tada geriau eik pas lietuvius, tik nezinau kaip ten su mokejimais, pas airius tai nereikia  mirksiukas.gif

Aciu uz info, zaveriukste, kaip tik kita sestadieni eisiu pas gyd.Kazlauska darytis echo, reikes paprasyt kad parasytu jog negaliu dirbt ir nunesiu GP tada jin gal israsys bilioteni thumbup.gif nebereikes kankintis ax.gif Aciu dar karta... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dvynuke85 @ 2010 07 03, 18:39)
as ant biuletenio praktiskai nuo 9sav del daznu gimdos spazmu.is pradziu atsidariau pas lenkus,du kartus bandziau grizti i darba,bet nesekmingai,nes darbe labai prastai budavo,darbe patare imti biuleteni iki galo ir nesivargint.nuvaziavau pas kazlauska ten gavau biuleteni be galutines datos,kad nereiktu pas ji i centra kas savaite vazineti,mc2 formas pasiimdineju is GP esancio salia namu.jam nunesiau kopija israso is kazlausko,kad negaliu dirbt del gresiancio persileidimo ir sekmingai sedziu namie.gimdysiu rotundos ligoninej kaip ir pirma karta.deja ten per du metus niekas i gera puse nepasikeite.eiles milziniskos,pralauki kazi kiek nuvaziaves,o paskutini karta dar ir nustebino su nauju atsakymu,vietoj it's normal isgirdau i don't know lotuliukas.gif daugiau klausimu nebeturejau biggrin.gif man gimda spazmuoja praktiskai kasdien,kada geriau kada blogiau,bet daznai buna,kad sudazneja nuo keliu per valandu iki kas 2minutes ir su skausmu.tai klausiau ka man daryt,kada i ligonine vaziuot ir gavau atsakyma ''i don't know'' doh.gif kitos pataiko ant geresniu,kiek man teko ten susidurti su gydytojais ant normaliu nepataikiau,nes is pirmo nestumo galeciau knyga parasyt doh.gif sikart dar tik 2 kartus buvau,gal daugiau ir nebespesiu lotuliukas.gif

Nu cia tai geras doh.gif ot daktarai... doh.gif o kodel tu, dvynuke, ejai vel i ta rotunda, juk gali bet kokia ligonine pasirinkt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akizif @ 2010 07 03, 21:42)
Nu cia tai geras  doh.gif  ot daktarai... doh.gif  o kodel tu, dvynuke, ejai vel i ta rotunda, juk gali bet kokia ligonine pasirinkt mirksiukas.gif

Kad man patogiausia rotunda,o ir apie kitas visko girdejau ypac coombe.pvz mergina pagimde 22sav o leliuko niekas net nebande gelbet,aceit gamtos atranka,velyvas persileidimas ir ner cia ko gaist laiko.tuo tarpu rotundoj pazistamos leliuka panasaus laiko sekmingai issaugojo. Tikriausiai kaip ir visur-laimes reikalas ant ko papulsi.pas mane tos sekmes kiek cia teko su daktarais susidurt-nera lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dvynuke85 @ 2010 07 03, 22:07)
Kad man patogiausia rotunda,o ir apie kitas visko girdejau ypac coombe.pvz mergina pagimde 22sav o leliuko niekas net nebande gelbet,aceit gamtos atranka,velyvas persileidimas ir ner cia ko gaist laiko.tuo tarpu rotundoj pazistamos leliuka panasaus laiko sekmingai issaugojo. Tikriausiai kaip ir visur-laimes reikalas ant ko papulsi.pas mane tos sekmes kiek cia teko su daktarais susidurt-nera lotuliukas.gif

Tu su tais spazmais nekvailiok, eik pas gp sakyk kad taip yra. As su tokiais spazmais 2 kartus prieslaikinius gimdymus turejau 20-22savaitemis, leliukai neisgyveno (gimdziau droghedoj, bande 22sav vaikeli gelbet bet nepavyko). Dabar esu 21savaites ir uzsiutu kakliuku, nes buvo nustatytas gimdos kaklelio nepakankamumas, neislaiko vaikelio svorio. Del gimdos spazmu pasiprasiau GP kad magnio israsytu (magnesium verla milteliai) ir padejo, dabar vistiek dar kartais pasaremiauju tai progesterono israse. Vietoj taves taip visko nepalikciau kad po to gailetis nereiketu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaveriukste @ 2010 07 04, 12:52)
Tu su tais spazmais nekvailiok, eik pas gp sakyk kad taip yra. As su tokiais spazmais 2 kartus prieslaikinius gimdymus turejau 20-22savaitemis, leliukai neisgyveno (gimdziau droghedoj, bande 22sav vaikeli gelbet bet nepavyko). Dabar esu 21savaites ir uzsiutu kakliuku, nes buvo nustatytas gimdos kaklelio nepakankamumas, neislaiko vaikelio svorio. Del gimdos spazmu pasiprasiau GP kad magnio israsytu (magnesium verla milteliai) ir padejo, dabar vistiek dar kartais pasaremiauju tai progesterono israse. Vietoj taves taip visko nepalikciau kad po to gailetis nereiketu  unsure.gif

Kada terminai gimdyti jums? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akizif: 05 liepos 2010 - 08:18
QUOTE(akizif @ 2010 07 05, 07:17)

Lapkricio 12d 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaveriukste @ 2010 07 05, 18:23)
Lapkricio 12d  4u.gif

Man rugsejo 11d.laukiam nesulaukiam, jau net ir lovyte paruosem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akizif @ 2010 07 05, 07:17)

Mums rugsejo17d rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(akizif @ 2010 07 06, 10:00)
Man rugsejo 11d.laukiam nesulaukiam, jau net ir lovyte paruosem biggrin.gif

Na jus tikrai pasiruose bigsmile.gif mes dar net lovytes neturim biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes. Na ir as pas jus lendu jau. Gavom laiska,kad pirmas vizitas liepos 22d. taigi dziaugiuosi,kad viska sutvarke gp ir nereikejo paciai skambinetis. Mane paskyre drohedai,nes mano gp patare del sveikatos probelmu rinktis ten,kazkodel minejo palamai cavana ir droheda,bet kai paminejau problemas,tai tada sake geriau droheda... na bus matyt,kol kas atsiliepimu savu neturiu,tikiuosi viskas bus gerai. Girdejau kad atvykus i ligonine galima prasyti vertejo,man jis butu gerai,bent jau pirmam vizitui,nes tikrai yra dalyku,kuriu negalesiu savo jegom tiksliai nupasakoti,o tai svarbu. Tikiuosi kad tikrai duoda ir nereikia is anksto skambinti...
Atsakyti