Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Airijoje

QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 07 30, 21:11)
As irgi visokiu sneku prisiklausiau apie Limerika... Visos bendradarbes sake, kad keiskis tik I Cork'a kol nevelu. Tai as ir pasikeiciau. Bet va kaimyne aire gimde praeita menesi Limerike, ir sake viskas normaliai...  ax.gif  Cia manau kaip kam pasitaiko. As jei gyvenciau Limerike, ten ir gimdyciau. Bet kai tarp Limerick ir Cork gyvenu, tai del 20min kelio skirtumo pasirinkau Cork. Vis gi pagrindine ir nauja ligonine.

Na jei paguos as kalbejau apie Dublino Rotunda ligonine mirksiukas.gif , pati priklausiau Coombe, eisiu kita savaite israsys mane nes sestadieni parskrendu i namucius thumbup.gif apie Limerika ar Corka tikrai nezinau nieko ir nesakau nieko bloga biggrin.gif , buvo tose visose ligoninese viskas labai graziai ir normaliai, tikrai visos kad pries pora ir daugiau metu gimde dziaugiasi ir sako nereikia pinigu kist kad nuosirdziai rupintusi padetu, dabar situacija tokia, kad nespeja lakstyt daktarai per gimdyklas fear.gif , juk baby boom biggrin.gif !! uztai ir skubina visus procesus, jei pasitaikys ramesne diena esu tikra viskas bus liuks mirksiukas.gif , bet tegu vyras salia stovi ir neleidzia jokiais budais naudot vakumo!!! bash.gif
Atsakyti
[quote=katakombose,2009 05 15, 18:17]
[quote=vaidilute_,2009 05 09, 22:24]
Sveikute, visu pirma tau reiketu uzsiregistruoti pas savo GP tai yra seimos gydytoja, jis patvirtins kad laukiesi susimokesi apie 50-60 euru uz vizita kiti bus jau nemokomi, tas seimos gydytojas tau duos laiskuti, kaip rekomendacija ir lieps uzsiregistruoti artimiausioje ligonineje jis pasakys kur. seip siulyciau ilgiau nelaukti, nes nesciuju tikrai daug, o butu smagu pirma vizita ligoninej, kad gautum 12a sav. tikiuosi mazdaug supratai esme kaip cia vyksta. bet seip siulyciau jei tektu ilgiau laukt nueit pas privatu ginekologa ar gal i lietuva skrisi, ir isitikinti ar viskas gerai, vietoje ir t.t sekmes dideliausios!!! biggrin.gif

Labai aciu uz info. Buvau pas gydytoja. Nors as ir neturiu medicinines korteles, o ir Airijoj neseniai - nieko man moketi nereikejo. Net ir uz pirma vizita. Dabar liko sulaukti laisko is ligonines. Gimdysiu Galway mieste.
[/quote]
Sveikute. nestuke.gif pirmo vaikelio. Taip visko bijau. verysad.gif Nezinau kur eiti ir ka daryti. as taip pat is Galway. Gal gali koki gydytoja rekomeduoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidilute_ @ 2009 07 31, 13:01)
Na jei paguos as kalbejau apie Dublino Rotunda ligonine mirksiukas.gif , pati priklausiau Coombe, eisiu kita savaite israsys mane nes sestadieni parskrendu i namucius thumbup.gif apie Limerika ar Corka tikrai nezinau nieko ir nesakau nieko bloga  biggrin.gif , buvo tose visose ligoninese viskas labai graziai ir normaliai, tikrai visos kad pries pora ir daugiau metu gimde dziaugiasi ir sako nereikia pinigu kist kad nuosirdziai rupintusi padetu, dabar situacija tokia, kad nespeja lakstyt daktarai per gimdyklas fear.gif , juk baby boom  biggrin.gif !! uztai ir skubina visus procesus, jei pasitaikys ramesne diena esu tikra viskas bus liuks  mirksiukas.gif , bet tegu vyras salia stovi ir neleidzia jokiais budais naudot vakumo!!!  bash.gif

o kodel tas vakuumas taip blogai? manau, nevartotu, jei tai kenktu kudikiui ar mamai... g.gif Tikriausiai kad taip ilgai nesikankitu nei mama, nei kudikis, panaudoja, o galvyte greitai po to susitvarko... unsure.gif Zodziu as biski pasimetus del sio reikalo... Negi Lietuvoj to nenaudoja visai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 08 03, 20:09)
o kodel tas vakuumas taip blogai? manau, nevartotu, jei tai kenktu kudikiui ar mamai...  g.gif  Tikriausiai kad taip ilgai nesikankitu nei mama, nei kudikis, panaudoja, o galvyte greitai po to susitvarko... unsure.gif  Zodziu as biski pasimetus del sio reikalo... Negi Lietuvoj to nenaudoja visai?  g.gif

Jie vakuma vartoja paspartint ivykiams, lietuvoje naudoja esant kritinei buseinai, seip pati isivaizduok, juk leliuko galvyte minkstute, ar truktels smarkiau ar dar, seip jei nepastebejai airijoj labai daug suluosintu zmoniu, kaip bebutu tai yra didziule intervencija i naturalu gimdyma, ir pagal statistika sutraumuoti pazeist ir kitaip suluosinti kudiki naudojant vakuma yra gan nemaza verysad.gif . Seip miljonas straipsniu ir pasakojimu tereikia pasidometi, man kazkaip keista kai moterys laukiasi ir visiskai nesidomi kas ju laukia ir kaip viskas vyksta g.gif , manau bent minimaliai apsisviesti deretu kiekvienai, kad ir kaip tai naturalu butu 4u.gif na daug kam istraukia ir nieko sugyja zaizdeles, vaikas lieka sveikas ir vystosi normaliai, bet ar verta rizikuoti, ypac atvejais kai tai nera butina. tau paciai skaudes ne ka maziau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidilute_ @ 2009 08 04, 13:47)
Jie vakuma vartoja paspartint ivykiams, lietuvoje naudoja esant kritinei buseinai, seip pati isivaizduok, juk leliuko galvyte minkstute, ar truktels smarkiau ar dar, seip jei nepastebejai airijoj labai daug suluosintu zmoniu, kaip bebutu tai yra didziule intervencija i naturalu gimdyma, ir pagal statistika sutraumuoti pazeist ir kitaip suluosinti kudiki naudojant vakuma yra gan nemaza verysad.gif . Seip miljonas straipsniu ir pasakojimu tereikia pasidometi, man kazkaip keista kai moterys laukiasi ir visiskai nesidomi kas ju laukia ir kaip viskas vyksta  g.gif , manau bent minimaliai apsisviesti deretu kiekvienai, kad ir kaip tai naturalu butu 4u.gif na daug kam istraukia ir nieko sugyja zaizdeles, vaikas lieka sveikas ir vystosi normaliai, bet ar verta rizikuoti, ypac atvejais kai tai nera butina. tau paciai skaudes ne ka maziau mirksiukas.gif

suprantama, kad rizika yra ir kad galima suluosinti kudiki. Bet tikrai netikiu, kad jie ji vartoja tiesiog paspartinti ivyliams... schmoll.gif Kaip tada moteru gimdymas tesiasi po para ir daugiau??? Jei vaikucio neina sismti, tada jis spaudziamas ir stumiamas lauk taip pat traumuojamas. Man tai LT irgi labai greitai prakirpo tarpviete. Sauke: stumk stumk, nekankink vaiko, buvau gal tik pusvalandi as ant to ju stalo stumdama, ir prakirpo. Gal irgi skubino tada ivykius? g.gif Cia sakiau irgi kad kirptu, bet tik kritiniu atveju. Manau, reikia daugiau pasitiketi gydytojais. Jie tikrai nelinki blogo ir daro kas geriausia - tiek LT, tie Airijoj. As issakiau savo norus ir nemanau, kad jie elgsis kitaip nepasiklause, nebent tai tikrai bus kritinis atvejis.
Papildyta:
Dar, tiesa, pridursiu: manau cia pasigimimu tiek daug ne del sveikatos sistemos (na, aisku, ji galetu but geresne, bet cia, kaip sakant, tobulumui ribu nera..), o del to, kad jie kiekviena savaitgali pub'uose mirksta, alkoholi neribotais kiekiais vartoja, o paskui vaikus gamina tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 08 04, 21:57)
suprantama, kad rizika yra ir kad galima suluosinti kudiki. Bet tikrai netikiu, kad jie ji vartoja tiesiog paspartinti ivyliams...  schmoll.gif Kaip tada moteru gimdymas tesiasi po para ir daugiau??? Jei vaikucio neina sismti, tada jis spaudziamas ir stumiamas lauk taip pat traumuojamas. Man tai LT irgi labai greitai prakirpo tarpviete. Sauke: stumk stumk, nekankink vaiko, buvau gal tik pusvalandi as ant to ju stalo stumdama, ir prakirpo. Gal irgi skubino tada ivykius?  g.gif  Cia sakiau irgi kad kirptu, bet tik kritiniu atveju. Manau, reikia daugiau pasitiketi gydytojais. Jie tikrai nelinki blogo ir daro kas geriausia - tiek LT, tie Airijoj. As issakiau savo norus ir nemanau, kad jie elgsis kitaip nepasiklause, nebent tai tikrai bus kritinis atvejis.
Papildyta:
Dar, tiesa, pridursiu: manau cia pasigimimu tiek daug ne del sveikatos sistemos (na, aisku, ji galetu but geresne, bet cia, kaip sakant, tobulumui ribu nera..), o del to, kad jie kiekviena savaitgali pub'uose mirksta, alkoholi neribotais kiekiais vartoja, o paskui vaikus gamina  tongue.gif

na man negimdziusiai nepatogu gincytis su tavim, jei esi jau viska patyrusi 4u.gif bet kiek girdejau kerpa, nes savaiminis plysimas, jei mato kad toks tikrai bus daug pavojingesnis ir gali but gilesnis dar. Na jo nesakau nebepasitikiu gydytojais as airijos, nes per daug zmoniu nuo ju gydymo nukentejo, dar airiai tai airiai, bet gi dazniausiai juodukai, babajai ir visas kitas zologijos sodas, nesu rasiste, taciau sitei zmones daktarais tapo ne airijoj, jie yra imigrantai, issimoksline savo salyse, kurios tikrai nera labai pazangios, o moterys gimdo po para, na aisku, juk prasidejus sarimiams pradeda vertis gimdos kaklelis, visas sitas ir trunka ilgiausiai, kai jau gimdos kaklelis pakankamai atsiveres tada prasideda kudikio uzgimimas, kuris netrunka paros, maximaliai valandele, tai sita dali jie ir spartina, na kiek pazystamu gimde visom trauke su vakumu, nemanau kad visos buvo kritines bukles, ar butu pacios nesugebejusios, o viena su vyru jau zinojo ka jie daro, tai daktariukui pasiemus iranki, vyras pasake nei nebandyk,bash.gif ir po pusvalandzio sau graziausiai pati isgimde gan nemaza beveik 5kg vaikuti!! biggrin.gif taip kad reikia kantrybes, susikaupimo, taip pat ir epiduru nereiktu skubet darytis, pradzioj bandyt paciai, ne visom lemta paciom pagimdyt, bet pabandyt turetu visos, nezinau kokie skausmai manes laukia, bet nesidarysiu epiduru jei tik iseis istvert, ir lietuvoje nieks neskuba tau ju kist, tik kritiniu atveju, o cia beveik visos tik su jais ir gimdo, jokio naturalumo nebera...
Atsakyti
QUOTE(vaidilute_ @ 2009 08 05, 13:43)
na man negimdziusiai nepatogu gincytis su tavim, jei esi jau viska patyrusi 4u.gif  bet kiek girdejau kerpa, nes savaiminis plysimas, jei mato kad toks tikrai bus daug pavojingesnis ir gali but gilesnis dar.  Na jo nesakau nebepasitikiu gydytojais as airijos, nes per daug zmoniu nuo ju gydymo nukentejo, dar airiai tai airiai, bet gi dazniausiai juodukai, babajai ir visas kitas zologijos sodas, nesu rasiste,  taciau sitei zmones daktarais tapo ne airijoj, jie yra imigrantai, issimoksline savo salyse, kurios tikrai nera labai pazangios, o moterys gimdo po para, na aisku, juk prasidejus sarimiams pradeda vertis gimdos kaklelis, visas sitas ir trunka ilgiausiai, kai jau gimdos kaklelis pakankamai atsiveres tada prasideda kudikio uzgimimas, kuris netrunka paros, maximaliai valandele, tai sita dali jie ir spartina, na kiek pazystamu gimde visom trauke su vakumu, nemanau kad visos buvo kritines bukles, ar butu pacios nesugebejusios, o viena su vyru jau zinojo ka jie daro, tai daktariukui pasiemus iranki, vyras pasake nei nebandyk,bash.gif  ir po pusvalandzio sau graziausiai pati isgimde gan nemaza beveik 5kg vaikuti!! biggrin.gif  taip kad reikia kantrybes, susikaupimo, taip pat ir epiduru nereiktu skubet darytis, pradzioj bandyt paciai, ne visom lemta paciom pagimdyt, bet pabandyt turetu visos, nezinau kokie skausmai manes laukia, bet nesidarysiu epiduru jei tik iseis istvert, ir lietuvoje nieks neskuba tau ju kist, tik kritiniu atveju, o cia beveik visos tik su jais ir gimdo, jokio naturalumo nebera...

su daktarais nutikimu visur pasitaiko - jie irgi tik zmones ir klysta smile.gif Va as kiek LT susiduriau pati, kiek giminaiciai susidure, irgi nepasakyciau kad visada viskas super... O tie babajai tikriausiai cia irgi turi pasitvirtinti savo mokslus ir sertifikatus, kad cia galetu dirbti. Nemanau, kad jie kvailesni. Tiesiog reikia sakyti ko nori. Aires tai pacios prasosi visu epiduru, nes bijo skausmo. I mane irgi akis isputusios ziurejo, kai pasakiau kad renkuosi naturaliai gimdyt biggrin.gif Tai kai pacientai taip praso, taip ir daktarai orientuojasi. Cia ziurek net krutimi mazai labai m otinu savo vaikelius maitina, nors brosiuru pilna ir daktarai tai skatina. Na bet kaip sakant atsarga gedos nedaro, is anksto perspesiu gydytojus, kad jokiu replyciu ar vakuumu, nebent KRITINIS atvejis biggrin.gif Kad paskui nagu nereiktu grauzt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 08 05, 16:57)
su daktarais nutikimu visur pasitaiko - jie irgi tik zmones ir klysta smile.gif Va as kiek LT susiduriau pati, kiek giminaiciai susidure, irgi nepasakyciau kad visada viskas super... O tie babajai tikriausiai cia irgi turi pasitvirtinti savo mokslus ir sertifikatus, kad cia galetu dirbti. Nemanau, kad jie kvailesni. Tiesiog reikia sakyti ko nori. Aires tai pacios prasosi visu epiduru, nes bijo skausmo. I mane irgi akis isputusios ziurejo, kai pasakiau kad renkuosi naturaliai gimdyt  biggrin.gif  Tai kai pacientai taip praso, taip ir daktarai orientuojasi. Cia ziurek net krutimi mazai labai m otinu savo vaikelius maitina, nors brosiuru pilna ir daktarai tai skatina. Na bet kaip sakant atsarga gedos nedaro, is anksto perspesiu gydytojus, kad jokiu replyciu ar vakuumu, nebent KRITINIS atvejis  biggrin.gif  Kad paskui nagu nereiktu grauzt  tongue.gif

Tu teisi, biggrin.gif labai svarbu pasakyt ko nori biggrin.gif , ir turet jau savo nuomone, grieztai atsisakyk vakumo mirksiukas.gif esu tikra viskas bus gerai, jei taip jau pagalvojus tos paneles kur nesenai gimde is mano pazystamu nepasake ko nori. zinau kad ir lietuvoj daros begales siaubu siaubeliu doh.gif ypac dabar, kai visos krizes puola, paciai baisu daros kai pagalvoju i ka gryztu fear.gif kiek visoku bereikalingu siuntinejimu del ivairiausiu dokumentu, ir t.t o as gi airijoj gyvenus dirbus, pagal istatymus man tik nuo 28sav priklauso nemokama prieziura, as jau aisku telpu i remus, tik bijau kol issiaiskinsiu su klinikom ir ligoninem tai nei prieziuros gausiu dar ir pagimdysiu be laiko doh.gif bet vat kiekviena pasirenkam, baisiai norejau i lietuva, bijojau cia gimdyt, bet va lt irgi tvarkos nera.. manau bus kaip bus lemta, kaip sakant, zmones laukuose pagimdo ir viskas gerai baigias, bet kuriuo atveju busim apsuptyje daktariuku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidilute_ @ 2009 08 06, 08:27)
Tu teisi, biggrin.gif  labai svarbu pasakyt ko nori  biggrin.gif , ir turet jau savo nuomone, grieztai atsisakyk vakumo  mirksiukas.gif  esu tikra viskas bus gerai, jei taip jau pagalvojus tos paneles kur nesenai gimde is mano pazystamu nepasake ko nori. zinau kad ir lietuvoj daros begales siaubu siaubeliu doh.gif  ypac dabar, kai visos krizes puola, paciai baisu daros kai pagalvoju i ka gryztu  fear.gif kiek visoku bereikalingu siuntinejimu del ivairiausiu dokumentu, ir t.t  o as gi airijoj gyvenus dirbus, pagal istatymus man tik nuo 28sav priklauso nemokama prieziura, as jau aisku telpu i remus, tik bijau kol issiaiskinsiu su klinikom ir ligoninem tai nei prieziuros gausiu dar ir pagimdysiu be laiko doh.gif  bet vat kiekviena pasirenkam, baisiai norejau i lietuva, bijojau cia gimdyt, bet va lt irgi tvarkos nera.. manau bus kaip bus lemta, kaip sakant, zmones laukuose pagimdo ir viskas gerai baigias, bet kuriuo atveju busim apsuptyje daktariuku biggrin.gif

Na nezinau kokius tu cia istatymus skaitai. As Airijoj nedirbau niekada ir visa prieziura yra nemokama. Is kur istraukei kad tik nuo 28sav... Tu gal maisai. Cia i dekreta gal isleidzia tik tada? O as einu pas GP ir ligoninej buvau ir niekur nieko nemoku. O Vyras salia ir LT reikalingas. Bijociau gimdyt viena tiek LT tiek ir Airijoj. Visada geriau kai yra salia kas gali tave apginti.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Noriu jusus paklausti, gal kas nors gimde Londone?As esu gimdziusi LT du kartus, pirma karta man pasiseke, o antra karta parsiveiau vaikeli su auksiniu stafilokoku, pasirodo daktarai per gimdyma uzkrete. Po gimdymo namu tiesiai isvaziavome i ligonine, nes uzpuliavo akytes, bambite, jau net smirdejo, kokie buvo puliai.Na o dabar trecia karta tikrai bandysiu gimdyti Londone, nes manau, kad cia lygiai tokie pat kvalifikuoti daktarai dirbe kaip ir LT.Siaip mano drauge gimde anglijoje, tai sake prieziurai tikrai nebloga, ja namo isleido po 6 valandu(na aisku cia priklauso kaip tu jautiesi, gali pasilkti ir dvi paras jei jautiesi silpnai). Ir vaikeliui viskas gerai, na ir palatos tvarkingos.Na reikia paciai pamatyti.

Na busimos ir esamos mamytes jei esate gimdziusios anglijoje tikrai labai noregiau suzinoti placiau, o gal net gi gyvenate Londono vakaruose ir galite rekomenduoti kokia ligonine ar gydytoja tikrai noreciau su jumis pasidalinti patirtimi.Lauksiu atsakymo, kas galetu man papasakoti kaip kas ir kur....
Atsakyti
QUOTE(katakombose @ 2009 08 07, 21:13)
Na nezinau kokius tu cia istatymus skaitai. As Airijoj nedirbau niekada ir visa prieziura yra nemokama. Is kur istraukei kad tik nuo 28sav... Tu gal maisai. Cia i dekreta gal isleidzia tik tada? O as einu pas GP ir ligoninej buvau ir niekur nieko nemoku. O Vyras salia ir LT reikalingas. Bijociau gimdyt viena tiek LT tiek ir Airijoj. Visada geriau kai yra salia kas gali tave apginti.

Juk rasiau kad skrendu i lietuva gimdyt, beje jau pargryzau biggrin.gif kadangi airijoj dirbus ir gyvenus lt neturiu socialiniu garantiju, nes niekad cia ir nedirbau ir lietuvoje man nuo 28sav nemokama prieziura. airijoj ar irgi niekada nieko nemokejau biggrin.gif na o del dalyvavimu as irgi manau, kad saunu kai vyras gali dalyvauti gimdyme, bet tai turetu visiskai buti jo sprendimas, maniskis nors ir labai nori deje greiciausiai skris pas mane, kai paskambinsiu jog as vaziuoju i ligonine, taip kad mama bus mano palaikytoje saremiu metu biggrin.gif
tai vat ateinancia savaite begsiu registruotis ir ziuresiu kaip visa sistema veikia cia biggrin.gif
Atsakyti
[quote=birutukas,2009 07 09, 23:35]
Sveikutes, sveikinu visas Airijos nestukes nestuke.gif
Man teko gimdyti Wexforde, ir vel teks, nusiskundimu neturiu jokiu. jei labai nori isleidzia namo po 6 val. jei ne buni kiek skirta turbut kelias dienas. bet turbut viskas priklauso nuo to kaip pati jautiesi, ir kaip vaikelis. Zodziu man patiko, kad per daug nieks nesikiso ir netrukde.

Sveika, as irgi gimdziau Wexforde drinks_cheers.gif Na gimdymu skustis tikrai negaliu, nors man buvo pirmas gimdymas, bet be komplikaciju, o ir seseles buvo rupestingos, viskas buvo super. Tik as bijojau skausmo, todel prasiau epiduro blush2.gif Prieziura nesciuju Airijoje tikrai netokia kaip Lietuvoje, gerai jei viskas gerai, o siaip gal verta koki karta parskridus ir Lietuvoje pasitikrinti, ar viskas gerai g.gif Bet gimdymu savo asmenine patirtimi tai tikrai negaliu skustis smile.gif
O beje, koks cia baby bumas? Nieko apie tai negirdejau g.gif
Atsakyti