Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Airijoje

-------------
Aš galvojau ir vienaip ir kitaip ir nusprendžiau gimdyti Airijoj. Aišku aš nežinau kokie čia gydytojai, kokia priežiūra. Jei gimdyčiau LT, tai juk po mėnesio manau dar būčiau nelabai pajegi su vaiku skrist atgal į Airiją. Taigi, gimdysiu čia, o seneliai anūką/ę pamatys kitą vasarą. Aišku foto tai anksčiau parodysiu:). Be to, man gimdyt per šv.Kalėdas smile.gif tai manau ir LT ligoninej gali būti nieko gero. Aišku juk namie ir sienos padeda, bet čia bus mažylio tėvelis ir būdamas labai rūpestingas tikrai nuvers kalnus biggrin.gif
Aišku man dar anksti galvot apie tai smile.gif Dabar ti dešimta savaite eina smile.gif
[/quote]

biggrin.gif as irgi buvau nusprendusi gimdyt airijoj, deje kazkaip apsigalvojau, na visom skirtingai cia is tiesu negali zinot g.gif visko pasitaiko visur, cia gydytojai pagrinde ispanai, babajai juodukai ir visi kiti ne airiai pagrinde..per Sv kaledas mano drauge gimde Lt, gimde ligoninej tik pasieme privacia palata, sake ir eglute papuosta, silta jauku, dvi lovos(leidzia vyrui pasilikt) toks kaip viesbucio kambariukas sake su dusu, tualetu. ji buvo labai patenkinta. Airijoj geriausiu atveju bus sale, minimum 6moterys su naujagimiais, jus skirs geriausiu atveju uzuolaideles..nesu kokia princese, bet kazkaip jokio privatumo, diena nakti leliukai aplink verkia, doh.gif, beto labai daug moteru skrenda ir su 2-3sav kudikiais, isigyji ta nuostabu daikciuka kai per peti ir sona eina nesyklele, ir viskas biggrin.gif . aisku visos moterys jauciasi skirtingai po gimdymo nzn kaip paciai bus, bet mama lieka mama joks vyras neatstos mamos pagalbos wub.gif na susirasysim manau dar, tikiu kad simta kart pakeisi nuomone biggrin.gif nesvarbu kad tik 10sav dar nestuke.gif , aisku nedaug,bet saunuole kad jau mastai duomiesi thumbup.gif kuo daugiau zinosi tuo tvirtesni sprendima padarysi 4u.gif
Atsakyti
Kai buvau pas GP, tai ji sakė, kad kraujo tyrimų atsakymai po savaitės, o vizitas pas ją po mėnesio. Kažkokia išsiblaškiusi matyt buvau tai ir nepaklausiau ką man daryt del tų tyrimų atsakymų... Skambinti jai ar eiti. Ji juk sake pas ją tik po mėnesio... blush2.gif
Atsakyti
Na va pagaliau pagimdziau thumbup.gif . Ir galiu pasakyti tik viena, kankinausi 36 valandas kol man sugalvojo skatinamuosius leisti schmoll.gif , o paskui dejo vaikeliui taurele ant galvos nes as jau jegu isstumti neturejau verysad.gif .Na o visa kita be priekaistu biggrin.gif Kaip pagalvoji galejo taip ilgai manes ir nekankinti bet....
Sekmes visoms gimdysiacioms Airijoje!!!
Atsakyti
QUOTE(langolf @ 2009 05 27, 17:39)
Na va pagaliau pagimdziau  thumbup.gif  . Ir galiu pasakyti tik viena, kankinausi 36 valandas kol man sugalvojo skatinamuosius leisti schmoll.gif , o paskui dejo vaikeliui taurele ant galvos nes as jau jegu isstumti neturejau verysad.gif .Na o visa kita be priekaistu biggrin.gif Kaip pagalvoji galejo taip ilgai manes ir nekankinti bet....
Sekmes visoms gimdysiacioms Airijoje!!!

Sveikinu nuosirdziausiai susilaukus leliuko!!! clap.gif Saunuole, kad sitiek daug istverei, svarbiausia kad viskas baigesi laimingai 4u.gif tavo mazylis tikras angeliukas!!! angel.gif sekmes dideliausios tau toliau soske.gif
beje kurioje ligonineje gimdei??
Atsakyti
QUOTE(vaidilute_ @ 2009 05 27, 17:59)
Sveikinu nuosirdziausiai susilaukus leliuko!!! clap.gif Saunuole, kad sitiek daug istverei, svarbiausia kad viskas baigesi laimingai 4u.gif  tavo mazylis tikras angeliukas!!! angel.gif  sekmes dideliausios tau toliau soske.gif
beje kurioje ligonineje gimdei??

Aciu,aciu. gimdziau Droghedos ligoninei.
Atsakyti
4u.gif labai sveikinu sulaukus mažylio. Tai vainasi naudojo vaakuma - ta taurelė ant galvytės? Aš tai kol kas bijau pagalvoti apie gimdymą. Tiksliau stengiuosi negalvoti visai, nes tai dar toli. Aš dar net iš ligoninės negavau laiško, o tik atėjo laiškas, patvirtinantis, kad esu įtraukta į nėščiųjų priežiūros schemą. Taigi -man dar viskas priešaky ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katakombose @ 2009 05 30, 15:29)
4u.gif  labai sveikinu sulaukus mažylio. Tai vainasi naudojo vaakuma - ta taurelė ant galvytės? Aš tai kol kas bijau pagalvoti apie gimdymą. Tiksliau stengiuosi negalvoti visai, nes tai dar toli. Aš dar net iš ligoninės negavau laiško, o tik atėjo laiškas, patvirtinantis, kad esu įtraukta į nėščiųjų priežiūros schemą. Taigi -man dar viskas priešaky  ax.gif

Oi pamatysi, kaip tas priesaki greitai pradings ir liks tik - vaja jau gimdau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, sveikinu visas Airijos nestukes nestuke.gif
Man teko gimdyti Wexforde, ir vel teks, nusiskundimu neturiu jokiu. jei labai nori isleidzia namo po 6 val. jei ne buni kiek skirta turbut kelias dienas. bet turbut viskas priklauso nuo to kaip pati jautiesi, ir kaip vaikelis. Zodziu man patiko, kad per daug nieks nesikiso ir netrukde.
O del visu sistemos dalyku, tai man irgi nereikejo moketi pas GP, mat visa nesciuju rieziura yra nemokama - kas priklauso tas priklauso. Svarbu pirmus tris menesius gerti foline rugzti (angl. folic acid) galima gauti vaistinej.
O i ligonine jie paskiria apointmenta mazdaug tuo metu kai nestumas buna pie 19 savaiciu ir tuo paciu paziuri skana, (bent man taip buvo). ten dar uzpildo dideliausia anketa visko isklausineja ir paima dar kelis buteliukus kraujo ivairiems tyrimams.
Susitikimai su gyd buna mazdaug kas men. Vienas pas GP kitas ligoninej ir taip kaitaliojasi tik paskutini berods menesi kas dvi sav. Ir dar visa laika reikia nestis pas gyd. ir i ligonine kai tik eini: 1) tokia balta nestukes kortele ten pati uzrasai savo varda pavarde adresa, o gyd uzpildo paskui savo dali 2) ir slapimo jie visada patikrina su tokia juostele ar viskas gerai (as kadangi pamirsdavau tai vietoj duodavo pasidaryt)
Kadangi pirmus du kartus buvau gimdzius LT tai per daug nebijojau, nes jau isivaizduoji ko gali tiketis, kas po ko buna ir taip nepergyveni. Bet aisku pirma karta viskas turbut sudetingiau ir uztrunka ilgiau, jei naturaliai be skatinimu.
Siaip palinkeciau visoms besilaukiancioms kantrybes ir jegu tuomet kai ju labiausiai reikes.4u.gif 4u.gif Ypac gimdancioms pirma karta patarciau nelaukti greitu rezultatu, o geriau pailseti tarp saremiu, jei yra galimybe ,tai net nusnusti, kol kaklelis atsivers bent iki 8 cm. (gimdymui reikia 10 cm. atsiverimo) ir pasidometi kokie padetu masazai saremiu metu ir pamokinti savo partneri (ar ta kuris bus salia0: siaip yra du budai 1.kitas stovedamas uz nugaros delnais svelniai braukia nuo pilvo apacios i sonus. 2. braukti rankomis per nugaros centra ir zemyn ir ties strenomis i salis. Man tai labai sumazino saremiu skausma thumbup.gif
ir aisku svarbiausia moterys KVEPUOKITE biggrin.gif
Vat kaip lengva kitus mokyti. ax.gif kai paciai ateina laikas staiga imi ir pamirsti viska kas naudinga, gerai jei yra salia kas primena mirksiukas.gif
Laimingo nesiojimo 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Gal kas gimdet Limerick, ar gal zinot drauges kurios gimde, koki atsiliepimai, nes as gyvenu limerick ir bijau tu gimdymo namu, vaziuociau kad ir i dublina gimdyti, nepasitikiu as jais kazkaip g.gif
Labai lauksiu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
Na, as tai nusprendziau gimdyti Lietuvoje, man ten atrodo patikimiau ir kvalifikacija gydytoju geresne, bet cia kiekvieno nuomone. smile.gif o kad cia sesutes aplink labai sokineja, tai manau davus siek tiek pinigeliu ir LT jos sokines smile.gif
be to, esu labai nusivylusi nesciuju prieziura, pirma karta pas Gp buvau 8sav, jokiu tyrimu nedare, buvau nuejus sia savaite pas GP, man jau 19sav, ir vel gi absoliuciai nieko neapziurinejo, tik spaudima pamatavo, o pirmas vizitas i ligonine tik 22sav... blink.gif taip, kad ju man sistema, visai nepriimtima, gerai, kad yra lietuviu kliniku cia Airijoje.
Atsakyti
[quote=Boggi,2009 07 28, 22:41]
Na, as tai nusprendziau gimdyti Lietuvoje....

Visiskai tau pritariu, kaip bebutu manau lietuvoje kvalifikacija tikrai geresne, ir poziuris i sita dalyka, nieks neskuba naudot jokiu vakumu, nebent jau akivaizdziai gresia kazkas labai bloga, o cia kiek klausiu gimdziusiu visoms ta vaikuti istrauke, jie neturi laiko cia uzsiimti ir laukt kol naturaliai isgimdysi, nzn man kazkaip visiskai nepatikimi cia tie daktarai, man ligoninej pirma rimta issamu skanavima padare 31sav, sorry gerai kad ejau privaciai pas toki lenka kuris ir lyti pasake ir svarbiausia nuramino kad viskas vystosi kuo puikiausiai. manau jei tik yra galimybe gimdykit lietuvoje, nors nieks taip nesisypsos kaip airijoj, bet padarys savo darba tikrai geriau. nenoriu gasdint nestukiu, bet aire pati man patare gimdyt lietuvoje, nes patyre toki kosmara kokio nesitikejo, sako gerai kad ne pirmas vaikas...ir viskas tik del to kad labai labai daug leliuku siais metais gimsta.
bet kuriuo atveju sekmes visoms mirksiukas.gif , jei nestumas visiskai normalus ir leliukas neplanuoja gimt didokas turetu ir cia viskas but gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simmona @ 2009 07 15, 01:03)
Sveikutes 4u.gif
Gal kas gimdet Limerick, ar gal zinot drauges kurios gimde, koki atsiliepimai, nes as gyvenu limerick ir bijau tu gimdymo namu, vaziuociau kad ir i dublina gimdyti, nepasitikiu as jais kazkaip g.gif
Labai lauksiu atsakymu 4u.gif

As irgi visokiu sneku prisiklausiau apie Limerika... Visos bendradarbes sake, kad keiskis tik I Cork'a kol nevelu. Tai as ir pasikeiciau. Bet va kaimyne aire gimde praeita menesi Limerike, ir sake viskas normaliai... ax.gif Cia manau kaip kam pasitaiko. As jei gyvenciau Limerike, ten ir gimdyciau. Bet kai tarp Limerick ir Cork gyvenu, tai del 20min kelio skirtumo pasirinkau Cork. Vis gi pagrindine ir nauja ligonine.
Atsakyti