Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Airijoje

QUOTE(Domke @ 2010 12 14, 11:05)
Aha, as ir laukiu atsiliepimu apie sita ligonine ..
Bet turbut pati greitu metu irgi galesiu jau parasyti ..  blush2.gif

Kazi kaip Reinukui sekasi  g.gif

tai tik tu nepamirk, parasyk ax.gif as labiausiai lauksiu!!! 4u.gif
Atsakyti
Uga,visai nekvaili klausima,pirmas kartas tai ju toks kiekis buna... Na daug priklauso manau nuo ligonines politikos. Pvz pas mane sarase nera jokiu adijalikiu parasyta,nes duoda savus ukloti,nebent nori pati savo,ai va ranksluoscio tai reikia,paziurejau. tai is pradziu ligu leliuka kai pagimdai nuoguti duoda tau keliom minutem,o paskaiu nunesa ji sverti,matuoti,tada ji nuvalo,uzdeda koinytes,kepuryte pampi ir suvynioja i pleduka, paskiau duoda tau maitinti ir tada paskau palatoj arba gal ir gimdykloj pacioj nuamaudo ir jau arpengia svariais rubeliais. vel gi,pas mus sarase nera parasyta,kad reikia rubeliu,tai arba renks savais,arba isvis ateis aprengti tik kai parkels i palata. taip pvz lt buvo kai pirma gimdziau, pora val lelius buvo suvystytas i toki pleda kaip kokoniukas,o jau palatoj nuprause ir aprenge rubeliukais.

Del tasiu,tai siaip jo,i gimdyma imiesti tik ta kur gimdymui reikia,o paskaiu kita atnes vyras i palata,kam apsigruzinti daiktais. juk is bagazines spes atnesti,del maziausiai suk galva. as patarciau kai eisi db artimiausiu metu i ligonine pasiklasuti,del leliaus rubeliu,ta prasme kada jie rengia,ar reikia turetu jau gimdykloj savus. butu protingiausia manau.
Atsakyti
nepamenu kuri mergina klause kam reikalingi rie nerti adijaliukai. Tiksliai nepamenu, bet sesele sake kad (Galway university hospital) reikia juos patiesti kazkur . ar po mumis paciomis ar po kudikiu tikrai nepamenu ( ziauri mano atmintis nepykit doh.gif ) , nes pas mus ligononej pvz laiko 2 naktis 3 dienas ligononej. tiek va ir uzfiksavau smile.gif
o del tasiu, tj teisingai sako merginos, 1 TIK y gimdykla, o kita jau vyras po gimdymo atnes is masinos, nes neleis niekas jum ten kazkur temt keliu tasiu, juk gimdysit pirmiau biggrin.gif
Atsakyti
O as vis tiek i viena tase visus daiktus sutalpinau .. Tik savo atskyriau, o leliuko i atskira maisiuka idejau, kad butu lengviau surast smile.gif Man kazkaip patogiau su viena tase, nei su keliom blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 15 gruodžio 2010 - 11:53
Domke, o tu viska susidejai is to ligonines duoto saraso, ar pagal save? Gal galetum surasyt savo tases turini 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uga_ @ 2010 12 15, 22:25)
Domke, o tu viska susidejai is to ligonines duoto saraso, ar pagal save? Gal galetum surasyt savo tases turini   4u.gif

As tai ne pagal sarasa dejausi, bet is patirties, ka su pirmu dejaus .. ax.gif
Tuoj pabandysiu prisimint ..
Sau:
ranksluosti,
kojines, apatiniu, korseta-kelnaites po gimdymo,
paketu gal kokius 10 vnt. storu (pavadinimu nepamenu, bet jie labai stori, mat baisiai kraujavau po pirmo)
2 naktinius,
lengva chalata,
higienos priemoniu (duso zele, sampuna mazais buteliukais)
vandens,
snacku,
fotika,
zurnalu paskaityt,
gumute plaukams,
klizmuciu Microlax,
nuskausminamu zvakuciu (po gimdymo) Diclofenac,
maitinimui liemenele

Leliukui:
ranksluosti,
Pampers maza pakuote,
dregnu serveteliu,
pora vienkartiniu patiesalu (sauskelnems keisti),
2 tuos uzklotukus su skylutem smile.gif
3 body trumpom rankovem,
3 smelinukus (ivairaus dydzio .. jei pamenu 56-62),
kepuryciu pora (isvirksciom siulem ir su raistukais plonesne, kita storesne),
pirstinytes plonas,
kojinytes medvilnines,
vilnones kojinytes,
vatos (sikniukui ir bambukui valyti)
spirito bambai valyti,
Bepanthen tepaliuko,
buteliuka,
soskiuka,
merliuka.

Atrodo, viska surasiau, ka isidejau .. g.gif 4u.gif

Issivezimui is ligonines adijaliuka ir storesnius rubelius bei kombinezona paruosiau namie matomoj vietoj, kad MB atveztu pasiimdamas kartu su autokedute .. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 16 gruodžio 2010 - 00:38
QUOTE(Domke @ 2010 12 15, 23:30)
As tai ne pagal sarasa dejausi, bet is patirties, ka su pirmu dejaus ..  ax.gif
Tuoj pabandysiu prisimint ..
Sau:
ranksluosti,
kojines, apatiniu, korseta-kelnaites po gimdymo,
paketu gal kokius 10 vnt. storu (pavadinimu nepamenu, bet jie labai stori, mat baisiai kraujavau po pirmo)
2 naktinius,
lengva chalata,
higienos priemoniu (duso zele, sampuna mazais buteliukais)
vandens,
snacku,
fotika,
zurnalu paskaityt,
gumute plaukams,
klizmuciu Microlax,
nuskausminamu zvakuciu (po gimdymo) Diclofenac,
maitinimui liemenele

Leliukui:
ranksluosti,
Pampers maza pakuote,
dregnu serveteliu,
pora vienkartiniu patiesalu (sauskelnems keisti),
2 tuos uzklotukus su skylutem  smile.gif
3 body trumpom rankovem,
3 smelinukus (ivairaus dydzio .. jei pamenu 56-62),
kepuryciu pora (isvirksciom siulem ir su raistukais plonesne, kita storesne),
pirstinytes plonas,
kojinytes medvilnines,
vilnones kojinytes,
vatos (sikniukui ir bambukui valyti)
spirito bambai valyti,
Bepanthen tepaliuko,
buteliuka,
soskiuka,
merliuka.

Atrodo, viska surasiau, ka isidejau ..  g.gif  4u.gif

Issivezimui is ligonines adijaliuka ir storesnius rubelius bei kombinezona paruosiau namie matomoj vietoj, kad MB atveztu pasiimdamas kartu su autokedute ..  smile.gif

dekui 4u.gif
o nuskausminamu zvakuciu (po gimdymo) Diclofenac pirkai cia, ar is lietuvos?
o kam Bepanthen tepaliukas leliui?
ir jokiu paklodyciu neimi? (nes sarase tai ju net 4 atseit reikia) (cot sheets)
tu nemaitinsi krutimi, kad imi buteliuka? as zadu maitint savo pienu, bet is buteliuko, naudosiu pientrauki, bet cia tik namie, ligoninej teks turbut pasikankint (pas mane ziauuuriai jautrus speneliai)... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Uga_ @ 2010 12 16, 04:27)
dekui  4u.gif
o nuskausminamu zvakuciu (po gimdymo) Diclofenac pirkai cia, ar is lietuvos?
o kam Bepanthen tepaliukas leliui?
ir jokiu paklodyciu neimi? (nes sarase tai ju net 4 atseit reikia) (cot sheets)
tu nemaitinsi krutimi, kad imi buteliuka? as zadu maitint savo pienu, bet is buteliuko, naudosiu pientrauki, bet cia tik namie, ligoninej teks turbut pasikankint (pas mane ziauuuriai jautrus speneliai)...  verysad.gif

Nuskausminamas zvakutes, kaip ir Microlax klizmutes, pirkau LT ... Cia net nzn, ar yra tokiu blush2.gif
Bepanthen su pirmu naudojau.. Man labai tiko jis viskam - ir leliui subiniuka patept, jei pasunta, ir pati nugrauztus spenelius tepiau ..
Paklodyciu neemiau .. O kam jos? Ligoninej nebus paklota? Tai manau, galima bus paklot ta su skylutem uzklotuka po apacia jei ka, o antru uzklot .. Nes as tik tuos 2 imu ir viskas ..
Maitinti tai noriu pati, pirma ismaitinau iki 8 men. Noreciau ir dabar tiek ar net ilgiau .. Bet buteliuka isimetu just in keys .. Butu smagu, jei jo ir neprireiktu ..
Pientraukio dar neturiu, su pirmu irgi neturejau .. Matysiu, jei prireiks, isigysiu veliau ..

Tiesa, nepaminejau dar is tases turinio, kad isimeciau iklotuku i liemenele .. 4u.gif

Beje, vakar buvau pas Mortell, dare scana .. Siandien termino diena, bet jis prognozuoja, kad gerokai pernesiosiu, gal kokiu 10 dienu doh.gif
Paklausiau, kaip del birth plane geriau daryt, kaip ji rasyt .. Tai jis pats viska surase pas save mano byloj (apie vakumus, reples ir pirma komplikuota gimdyma) .. Sake, gimdymo metu, jei ka, priminti akuserems dar viska ... 4u.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif 4u.gif sveikos nestukes nestuke.gif as jau turiu maza stebukliuka 4u.gif suneli, gime 3.860gr., pagal mane nemazas lotuliukas.gif ., 52cm.pagimdziau pati blush2.gif bet blush-anim-cl.gif2., bet maldavau epidiuro tik kad nesuspejo doh.gif ., kol paruose pagimdziau lotuliukas.gif thumbup.gif ...del gimdymo tikrai gimdziau sunkiai, bet cia kiekvienai kitaip, man ilgai gimda neatsidarinejo.tai skatint pradeo tik nuo gelio penktadieni ryte iki sestadienio ryto, tada nuleido vandenis, ir tik sekmadieni vakre pagimdziau.Prieziura NMH tikrai gera ir maloni g.gif ., patariu kazkuriai kuri minejo kad pirmas gimdymas buvo sunkus, butinai pasakyti nes pas mane daug klause apie pirma gimdyma. Ir cezario nedare tik del to kad pirma pagimdziau pati, tai tipo ir antra turiu pagimdyti pati.Kam dar kokiu klauimu klauskit atsakysiu, ne sir mane labai palaiket:)
Atsakyti
Domke,bet tu tiek daiktu iskart imsies,tai varysi su lagaminu? blink.gif nes realiai,tai gimdyklose sake net neleidzia tureti dideliu tasiu,todel kad ten nera kur ju laikyti... nu nzn,bet jau mano kelios pazistamos,kuri gimde per pastaruosius metus,taip teige,kad buvo perspetos,nesiimtu dideliu tasiu ir tureti su savim tik ko reikia paciam gimdymui ir porai val po jo,kol esi gimdykloj,viska kita prase isnesti... g.gif nes as nelb manau,kad patogu tiek daiktu,kaip juos besudetum... ax.gif na cia tik mano nuomone.

O del buteliuko,irgi neverta imti,nes juk ligoninej gi su taurele jei ka maitinti duoda leliuka,jei jau taip nutinka...

Uga,o manai pientraukis nestimuliuos speneliu biggrin.gif zn dar ir kaip... manau gal geriau maitnti paciai ir su anspeniais... nes pienraukis dar labiau juos tampo,nei leliukas. o ir juk kai maitini ipranta krutine... g.gif
Papildyta:
Reinuk,dideliausi ir silciausi sveikinimai susitikus su savo burbuliuku!!!!! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Apache @ 2010 12 16, 16:57)
Domke,bet tu tiek daiktu iskart imsies,tai varysi su lagaminu?  blink.gif  nes realiai,tai gimdyklose sake net neleidzia tureti dideliu tasiu,todel kad ten nera kur ju laikyti... nu nzn,bet jau mano kelios pazistamos,kuri gimde per pastaruosius metus,taip teige,kad buvo perspetos,nesiimtu dideliu tasiu ir tureti su savim tik ko reikia paciam gimdymui ir porai val po jo,kol esi gimdykloj,viska kita prase isnesti...  g.gif  nes as nelb manau,kad patogu tiek daiktu,kaip juos besudetum...  ax.gif na cia tik mano nuomone.

Ai, nedideli. lengvuciai gi tie mano daiktai .. Man viskas sutilpo i viena sportine tase .. thumbup.gif As ir su pirmu taip dariau - nu nepatogu man su keliom tasem apsikrovus vaziuot blush2.gif blush2.gif
Tik leliuko daiktelius atskyriau - sudejau i atskira maisiuka ir patalpinau i ta pacia tase .. Taigi po lova tilps gal ta mano tasyte kur nors ..
As tai maziausiai jaudinaus del to blush2.gif blush2.gif Man svarbu, kad gimdymas butu be komplikaciju .. blush2.gif
O jei tu daiktu per daug ar mazai, taigi MB visalaik bus - gales nereikalingus daiktus is tases sunest i masina .. Kazkaip nesijaudinu del to visai .. rolleyes.gif
Papildyta:
Reinuk, sveikinimai susitikus su savuoju stebukliuku wub.gif

Kaip smagu, kad parasei, kaip jus ten .. Nes jau buvau pasigedus taves .. thumbup.gif
Smagu, kad viskas jums gerai - taip ir toliau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 16 gruodžio 2010 - 16:54
QUOTE(reinukas @ 2010 12 16, 14:49)
drinks_cheers.gif  4u.gif sveikos nestukes nestuke.gif as jau turiu maza stebukliuka 4u.gif suneli, gime 3.860gr., pagal mane nemazas lotuliukas.gif ., 52cm.pagimdziau pati blush2.gif bet  blush-anim-cl.gif2., bet maldavau epidiuro tik kad nesuspejo doh.gif ., kol paruose pagimdziau lotuliukas.gif  thumbup.gif ...del gimdymo tikrai gimdziau sunkiai, bet cia kiekvienai kitaip, man ilgai gimda neatsidarinejo.tai skatint pradeo tik nuo gelio penktadieni ryte iki sestadienio ryto, tada nuleido vandenis, ir tik sekmadieni vakre pagimdziau.Prieziura NMH tikrai gera ir maloni g.gif ., patariu kazkuriai kuri minejo kad pirmas gimdymas buvo sunkus, butinai pasakyti nes pas mane daug klause apie pirma gimdyma. Ir cezario nedare tik del to kad pirma pagimdziau pati, tai tipo ir antra turiu pagimdyti pati.Kam dar kokiu klauimu klauskit atsakysiu, ne sir mane labai palaiket:)

nuosirdziai sveikinu,sulaukus sunelio 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
as taip pat viska i viena tase susidejau,kas butiniausia is pradziu 4u.gif kadangi man jokio saraso nedave,tai as viska pagal save,nes jau viena syki gimdziau 4u.gif tai ir buvau prisikrovus belenkiek,tai po to teko puse perduot kad isveztu doh.gif ,tai sikart stengiaus tiek neprisikraut rolleyes.gif
Atsakyti