Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Airijoje

QUOTE(Domke @ 2011 01 04, 00:05)
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jau viskas gerai su (.)(.), padejo kompresai ivairus  thumbup.gif
Idomu, kaip Ugai sekasi, jau kelios dienos jokiu ziniu is jos  g.gif

As cia smile.gif gyvenam laukimu, praejo jau dvi dienos po termino, bet niekas nevyksta... sad.gif o taip sunku laukt... Kad bent koks zenkliukas butu, pasedziu nepatogiai, pradeda maust nugara ir man jau vaidenasi saremiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Uga_ @ 2011 01 04, 02:23)
As cia smile.gif gyvenam laukimu, praejo jau dvi dienos po termino, bet niekas nevyksta... sad.gif o taip sunku laukt... Kad bent koks zenkliukas butu, pasedziu nepatogiai, pradeda maust nugara ir man jau vaidenasi saremiai biggrin.gif

aha laukimas pats sunkiausias dalykas doh.gif man tai dar dvi savaites,bet as jau laukiu,ba kuo toliau tuo sunkiau 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Uga_ @ 2011 01 04, 02:23)

Jooo,sunku... na,bet jau greitai bus leliukas thumbup.gif

Man iki terimino 3sav,bet gulejau ligoninej,tai sake neistempsiu... visa byru... o as nenoriu,nes nesusiruosiau ... doh.gif ir baime jau kelius rakina...
Atsakyti
sveikutes smile.gif turiu cia klausimukas pas jus. as laukiuosi, mums draugai siulo vaziuoti pas juos i airija i drodhedos miesteli( turbut taip parasiau), nes draugui butu ten darbas. bet as lb bijau, vaziuotumem vasario menesi, o man gimdyt jau balandi. labai baisu taip vaziuot, bet lb norisi. Gal man galit paaiskint visa situacija, kaip ten nuvaziavus reiktu susitvarkyt dokumentus del ligoniniu, ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrepm @ 2011 01 05, 18:56)
sveikutes smile.gif  turiu cia  klausimukas pas jus. as laukiuosi, mums draugai siulo vaziuoti pas juos i airija i drodhedos miesteli( turbut taip parasiau), nes draugui butu ten darbas. bet as lb bijau, vaziuotumem vasario menesi, o man gimdyt jau balandi. labai baisu taip vaziuot, bet lb norisi. Gal man galit paaiskint visa situacija, kaip ten nuvaziavus reiktu susitvarkyt dokumentus del ligoniniu, ir t.t. smile.gif

Labuka wink.gif
Na as tavo vietoj nevaziuociau, pagimdyciau lietuvoj, o tada su leliuku atskrisciau... Nuo 7 men I lektuva neileidzia (nesu 100% tikra, bet taip girdejau). O jei pasirysi visgi vaziuot, tai as tavo vietoj daryciau taip, susirinkciau visus dokumentus, pazymas, tyrimus, na viska kas su nestumu susije, tada atvykus cia eiciau pas GP (seimos gydyrojas, priziurintis nestuma), sumokesi 50eu uz prirasyma, na ir jam paaiskinus situacija, jis turetu issiust laiska I ligonine (tavo atveju Droghedos). Tada gausi is ligonines laiska, kada turi atvykti. Na bet is pradziu tik atvykus, turi issimti PPS numeri, t.y.prsiregistruoti, tai irgi kazkiek uztrunka, be to nr nepriims ir GP. Nezinau ar supratai, ka as cia parasiau smile.gif as visgi nevaziuociau...
Atsakyti
QUOTE(giedrepm @ 2011 01 05, 18:56)
sveikutes smile.gif  turiu cia  klausimukas pas jus. as laukiuosi, mums draugai siulo vaziuoti pas juos i airija i drodhedos miesteli( turbut taip parasiau), nes draugui butu ten darbas. bet as lb bijau, vaziuotumem vasario menesi, o man gimdyt jau balandi. labai baisu taip vaziuot, bet lb norisi. Gal man galit paaiskint visa situacija, kaip ten nuvaziavus reiktu susitvarkyt dokumentus del ligoniniu, ir t.t. smile.gif

Tokiu laiku vaziuoti lb rizikinga,o ir i lektuva kiek zn neileidzia... del doku,viska tau kaip ir atrase,pps nr laukti men reikia,vadinasi,tau jau bus 8men,todel nelb tikiu,kad galetum gimdyti cia,nes gimdymo namai lb uzgruzinti,todel,kad gauti vietas,cia registruojies lb anksti... pati lankausi droghedoj,siaip viskas su ja gerai,bet tavo nestumas jau bus prie pabaigos,nerizikuociau,gimdyciau lt ir tada drasiau atvykciau ir nereiktu sukti galvos.
Atsakyti
kai del pacio skrydzio, tai aisku skirtingu avialiniju reikalavimai irgi skirtingi, bet pvz ryanair gali skrist iki 36sav arba iki 32 jei laukiesi dvynuku ir pan, bet nuo 28 sav turi turet laiska is gydytojo bet kuriuo atveju.
Atsakyti
[quote=Uga_,2011 01 05, 23:22]
labutis, del pps numerio viska zinau, kai ten nuskristumem, iskart nuvaziuotumem pasidaryt to nr, taip ir planavau, kad kai pasidarysiu nr, susitvarkyt su dokumentais ligonineje...na net nzn ka padaryt. apsvarstem su draugu ir sita galimybe, kad veliau nuskrist, bet gautusi nuskrist tik metu pabaigoj. bet iki to laiko reiktu vargt cia lietuvoj...
o kaip del europinio sveikatos drauidimo, jei ji pasidaryciau jis man pagelbetu kazkiek? smile.gif
Atsakyti
jei jautiesi gerai, moki anglu kalba ir pakankamai apsisarvavusi informacija, as greiciausiai tavo vietoj vaziuociau dabar (ir kuo anksciau, kad liktu daugiau laiko visiems dok tvarkymams), nes man tai vistiek atrodo priimtiniau, nei gyvent belekiek laiko tiek paciai be vyro, tiek ka tik gimusiam kudikiui be tevo, juolab, kad jei gerai supratau tavasis ten tiesiai i darba vaziuoja, vadinasi greit atostogu netures, kad jus lankyt. Kai del gimdymo tai i ligonine taves nepriimt negali, nes juk gatvej negimdysi, bet jei nebusi spejusi susitvarkyt dok gali tekt uz viska moket, del to jei turi galimybe ta koki draudima pasidaryt, butinai tuo pasinaudociau, bet cia su jo tiekejais turetum patikslint ka jis padengia.
Atsakyti
[quote=giedrepm,2011 01 06, 10:00]
[quote=Uga_,2011 01 05, 23:22]
labutis, del pps numerio viska zinau, kai ten nuskristumem, iskart nuvaziuotumem pasidaryt to nr, taip ir planavau, kad kai pasidarysiu nr, susitvarkyt su dokumentais ligonineje...na net nzn ka padaryt. apsvarstem su draugu ir sita galimybe, kad veliau nuskrist, bet gautusi nuskrist tik metu pabaigoj. bet iki to laiko reiktu vargt cia lietuvoj...
o kaip del europinio sveikatos drauidimo, jei ji pasidaryciau jis man pagelbetu kazkiek? smile.gif
[/quote]
As nelb suprantu,kodel vyras negali skristii vienas,o tu kelis men palauktum ir paskaiu jau atvaziuotum... Del dokumentu,tai pps numeriai sitoj pusej reikia lautki menesi laiko kol padaro... tai ilgas laiko tarpas,gydymas cia jei moketis paciai lb brangu,tad jei teks uz gimdyma susimoketi,neverta nei vaziuoti. Daug lengviau butu pralaukti,ir manau protingiausia,nei rizikuoti skirsit tokiu laiku,ir gimdyti anksciau laiko be jokiu doku,tik manau bedo butu... europine kazka kompensuoja,bet ar gimdymo islaidas ji kompensuoja,reiktu pasidemetu pacios organizacijos. beto ir toliau gimus vaikeliui,ir tvakrant jam pasalpeles,jau butu geriau,kad vienas is jusu,siuo atveju tavo draugas,jau butu kuri laika isdirbes legaliai.
Atsakyti
QUOTE(Apache @ 2011 01 06, 14:33)

nemanaiu, kad jis nores mane palikt pries gimdyma ir isvaziuot, na turbut teks pagimdyt cia lt, o po to jau visiem trim vaziuot ten, jei situacija darbo atzvilgiu nepageres... ir pati nelabai noriu sitaip vaikuciu rizikuot... aciu uz pagalba padedant apsisprest 4u.gif
Atsakyti
Na,jei finansai dar leidzia abiem likti LT,tai jo... zn ir tokiu atveju,kada vis tiek vaziavo,nors ir lb sunku... nes juk vaikuciui lb duag ko reikia,o kai galimybes neleidzia... sunku 4u.gif laikykites,rasit vis tiek jums tinkama sprendima smile.gif
Atsakyti