Įkraunama...
Įkraunama...

neįgalaus vaiko ugdymas

QUOTE(Atėnė V @ 2009 11 17, 12:37)
Aš vakar buvau pas spec. pedagogę ir kalbėjausi apie vaiko pasiekimus.Ji man pasakė, kad aš nedaryčiau iš savo vaiko ligonio, jis pats protingiausias iš visų jos mokinių ir ji norėtų, kad po naujų metų vaikas mokytūsi su visa klase. Tik todėl, kad mano vaikas labai lėtai dirba, jam reikalinga pagalba, paaiškinus užduotis individualiai- jis viską padaro teisingai.Žinot, man buvo taip gera jos klausytis...Aš pasigyriau mamai, vyrui, kolegėms, draugėms....ir jums blush2.gif .

4u.gif 4u.gif 4u.gif :
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif :
smartass.gif smartass.gif smartass.gif
Atsakyti
Labuką 4u.gif
Mes šiemet pradėjom lankyt spec.mokyklą.Kolkas esam patenkinti. Nors turėjom keletą variantų,bet pasirinkom 1-spec. mokyklą. Kaunietėms galiu pasakyt,kad Kaune yra viena mokyklą su spec. klasėm-tai yra-Kovo 11vid. mokykla. Joje yra prailgintos grupės spec. poreikių vaikams,yra ir kineziterapiautė-kuri užsiminėja su vaikais. Beto dirba spec. pedagogai su palengvinta mokymosi programa. Nors mes nelankom šios mokyklos,bet mums ją irgi siūlė. Beje ten tik atskiros klasės yra neįgaliukams.
Mums taip pat siūlė ir į KASC,bet ten vaiko neleidom,nors mokytoja tikrai thumbup.gif .O mano vaikas yra judrus,bet jo akys nėra tokios silpnos-nors ir nešiojam akinukus. Tad nenorėjom jo leisti su akliukais mokintis,nes kai jis baisiai judrus-maža-kas gali atsitikti blush2.gif ax.gif
Į normalią mokyklą-jo būtų nepriėmę,nes jis ten būtų ujamas bendraamžių. Beto nesinori,kad būtų išskirtinis-juk dabar vaikai baisiai tyčiojasi iš silpnesnių-o statistika tikrai nekokia-bent jau Lietuvoje unsure.gif Mano sūnui sunki negalia,bet jau kitais metais vėl teks eit į komisija ir šįkart nutuokiu ,kad skirs lengvesnę negalią,nes po truputį vejasi bendraamžius rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sakykit mamos gal kuri susiduret su darzeliu mokyla Viltis Vilniuje.Domintu bet kokia informacija.Labai buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
Na ka as turiu vcp ir sedziu ratukuose, bet lankau mokykla su sveikais vaikais... Na pradine mokykla lankydavau nepilnai tik po kokias 3 ar 4 pam i diena, o nuo penktos klases perejau i kita mokykla visiskai pritaikya su liftu ir visais patogumais...... Paskyte zmogu, kad man padetu, bet tiesa pasakius ismokau savarankiskumo ir man nelabai to zmogaus ir reikia... Daug padeda klasiokai... Is pradziu buvo sunku jiems priprasti prie manes ir man prie ju, bet dbr viskas puiku.. Man yra paskirtas autobusas, kuris mane paima nuo namu ir netgi parveza iki pat namu po pamoku... Ir netgi 2 kartus i savaite veziuoju i kineziterapija, kuria man uzskaito kaip kuno kultura smile.gif
O nuo kitu metu busiu 11 kl o mano mokykla tik 10 kl tai planuoju eiti i gimnazija, kuri niekada neturejusi neigalaus moksleivio ir niekas nepritaikyta.. Tai ziuresim kaip bus, kolkas zadejo kiek imanoma viska suderinti..
Taigi kolkas problemu dideliu jokiu nekyla.. Jau mastau ir apie studijas ateityje..
Atsakyti
QUOTE(vaivyte12 @ 2011 02 22, 13:59)
Na ka as turiu vcp ir sedziu ratukuose, bet lankau mokykla su sveikais vaikais... Na pradine mokykla lankydavau nepilnai tik po kokias 3 ar 4 pam i diena, o nuo penktos klases perejau i kita mokykla visiskai pritaikya su liftu ir visais patogumais...... Paskyte zmogu, kad man padetu, bet tiesa pasakius ismokau savarankiskumo ir man nelabai to zmogaus ir reikia... Daug padeda klasiokai... Is pradziu buvo sunku jiems priprasti prie manes ir man prie ju, bet dbr viskas puiku.. Man yra paskirtas autobusas, kuris mane paima nuo namu ir netgi parveza iki pat namu po pamoku... Ir netgi 2 kartus i savaite veziuoju i kineziterapija, kuria man uzskaito kaip kuno kultura smile.gif
O nuo kitu metu busiu 11 kl o mano mokykla tik 10 kl tai planuoju eiti i gimnazija, kuri niekada neturejusi neigalaus moksleivio ir niekas nepritaikyta.. Tai ziuresim kaip bus, kolkas zadejo kiek imanoma viska suderinti..
Taigi kolkas problemu dideliu jokiu nekyla.. Jau mastau ir apie studijas ateityje..

džiaugiuosi, kad pasidalinai savo patirtim thumbup.gif mum (tiem kurie to nepatyrę) tai labai svarbu. Papasakok, ką norėtum pakeisti savo mikykloj ir ko keisti nenorėtum
Atsakyti
Saunuole vaivyte 4u.gif .
Mano dukra nuo gimimo turi vidutine negalia. Ilgai negalejom lankyti darzelio, nes daug sirgo. Padarius trecia sirdies operacija ir sustiprejus nuo penkiu metu isejom i darzeli. Dabar lankom paruosiama grupe. O nuo rudens eis i paprasta mokykla.
Atsakyti
Sveikos, matau tema seniai nejudinta. Noriu, kad kas gali pasidalintų patirtimi apie pradines ar vidurines mokyklas vaikams su judėjimo negalia ir raidos sutrikimais, Kokias mokyklas lankot? Kaip sekasi? kokios galimybės vaiką integruoti į paprastą mokyklą? Gal yra privačių ar pusiau privačių mokyklų, kurios tokius vaikus priima?
Atsakyti
QUOTE(spurgele @ 2015 04 23, 10:01)
Sveikos, matau tema seniai nejudinta. Noriu, kad kas gali pasidalintų patirtimi apie pradines ar vidurines mokyklas vaikams su judėjimo negalia ir raidos sutrikimais, Kokias mokyklas lankot? Kaip sekasi? kokios galimybės vaiką integruoti į paprastą mokyklą? Gal yra privačių ar pusiau privačių mokyklų, kurios tokius vaikus priima?

Mums irgi aktualus klausimas..... tik kad besidalinančių patirtimi nelabai yra g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandra29 @ 2009 12 09, 14:36)
Labuką 4u.gif
Mes šiemet pradėjom lankyt spec.mokyklą.Kolkas esam patenkinti. Nors turėjom keletą variantų,bet pasirinkom 1-spec. mokyklą. Kaunietėms galiu pasakyt,kad Kaune yra viena mokyklą su spec. klasėm-tai yra-Kovo 11vid. mokykla. Joje yra prailgintos grupės spec. poreikių vaikams,yra ir kineziterapiautė-kuri užsiminėja su vaikais. Beto dirba spec. pedagogai su palengvinta mokymosi programa. Nors mes nelankom šios mokyklos,bet mums ją irgi siūlė. Beje ten tik atskiros klasės yra neįgaliukams.
Mums taip pat siūlė ir į KASC,bet ten vaiko neleidom,nors mokytoja tikrai  thumbup.gif .O mano vaikas yra judrus,bet jo akys nėra tokios silpnos-nors ir nešiojam akinukus. Tad nenorėjom jo leisti su akliukais mokintis,nes kai jis baisiai judrus-maža-kas gali atsitikti blush2.gif  ax.gif
Į normalią mokyklą-jo būtų nepriėmę,nes jis ten būtų ujamas bendraamžių. Beto nesinori,kad būtų išskirtinis-juk dabar vaikai baisiai tyčiojasi iš silpnesnių-o statistika tikrai nekokia-bent jau Lietuvoje unsure.gif Mano sūnui sunki negalia,bet jau kitais metais vėl teks eit į komisija ir šįkart nutuokiu ,kad skirs lengvesnę negalią,nes po truputį vejasi bendraamžius rolleyes.gif

Gal kas galėtų daugiau papasakoti apie spec. mokyklas kauno m. placiau 000189.gif
vaikas turi mišrius raidos sutrikimus, nuo pirmos klases mokosi pagal spec. programa zaliakalnio pradineje, mokytoja visu aukstinama, bet ji sauniai dirba su gabiais vaikais, dalyvauja olimpiadose, uzima prizines vietas, neigaliam vaikui, tai mazai padeda, spec pedagogo ir logopedo uzsiemimai bei atkaklus darbas namuose yra tai kas tobulina vaika bet anau to nepakanka. tris klases baiges vaikas sunkiai skaito ir raso. už metų dalykinis mokymas doh.gif gal kas galite padėti, patarti - kaip elgtis toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vydene @ 2015 08 13, 13:39)
Gal kas galėtų daugiau papasakoti apie spec. mokyklas kauno m.  placiau  000189.gif
vaikas turi mišrius raidos sutrikimus, nuo pirmos klases mokosi pagal spec. programa zaliakalnio pradineje, mokytoja visu aukstinama, bet ji sauniai dirba su gabiais vaikais, dalyvauja olimpiadose, uzima prizines vietas, neigaliam vaikui, tai mazai padeda, spec pedagogo ir logopedo uzsiemimai bei atkaklus darbas namuose yra tai kas tobulina vaika bet anau to nepakanka. tris klases baiges vaikas sunkiai skaito ir raso. už metų dalykinis mokymas  doh.gif gal kas galite padėti, patarti - kaip elgtis toliau  4u.gif

SOS gal kas galite pakomentuoti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vydene @ 2015 08 26, 10:20)
SOS gal kas galite pakomentuoti  verysad.gif

labas, na maniskio bedos tokios pat, taip apt lanko bendro ugdymo mokykla, dabar pirmoje klaseje 4u.gif irgi PPT bus spec. programa, dar nebuvom, tai nezinau ka paskirs.. bandysiu padejeja iskovot, nes esme, kad jam reiktu, kad kas salia padetu individualiau.. tai mano manymu, as neskubeciau i spec. mokykla, o ieskociau pedagogo, ir i ta mokykla iseiciau, kuris noriai priimtu toki vaikuti, zinodamas jo bedas, kad butu turejes patirties su tokiais vaikais, dirbes, kad integruotu noriai ir tt.. tarkim musu mokykloje integruoja tokius vaikus, nors jis toks vienintelis klasej, bet toj mokykloj yra ir spec. pedagogai, ir padejejai, ir muzikos ir dailes terapija tik tokiems vaikais, ir tik tokiems kineziterapija.. tai va, jei domins, parasykit man i az, parasysiu kuri mokykla, tai as jums siulyciau, kad ieskoti kazko panasaus, nes musu rajonas visai kitas 4u.gif
Atsakyti
panele Morta parašykit prašau, apie kokią mokyklą kalbat. Labai domina.
Atsakyti