Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Neringucia, gal tu pas kokią nors gerą gydytoją lankaisi? Gal gali rekomenduot?
Atsakyti
Aš vaikštau pas Daivą Keršulytę Vilniaus sveikatos namuose, bet ji dirba ir Karoliniškių poliklinikoj ir Maxmedoj kiek žinau mirksiukas.gif Man tai ji patinka, ir nėštumą prižiūrėjo cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Neringucia @ 2009 05 28, 12:04)
Vakar vos vos tepliojo, o vakare gerai kad paketa isidejau ir dabar kraujuoju kaip per mm, jos man turi buti kazkur sestadieni, tai gal man cia mm anksciau prasidejo  unsure.gif  Nieko nesuprantu  g.gif

Man pirmaji onkocitologini dare kazkur lapkricio menesi, rado bakterine vaginoze ASCU ir LSIL, tada vartojau zvakutes nuo tos vaginozes, daugiau nieko. Antra onkocitologini paeme sausio menesi, kolposkopijos metu. Atsakymas ASCH, gali buti HSIL. Tada pasidariau ZPV, kuris parode 31 tipa, o dabar biopsija padare, nes sake kad jau su ZPV tai tik 1 proc buna kad nera pakitimu. Taigi laukiu dabar kokio jie laipsnio bus  doh.gif

sweikutes.Jungiuos ir as prie jusu grupeles.Na mano istorija panasi i jusu.Lankaus pas gyd.onk.jau apie 5m.Pirmas citolog.buvo be pakitimu,po 6 men.jau Ascu,po metu Lsil,ytaria endometrioze.Turiu ZPV virusa,kokio tipo man nesake.Taigi vis stebedavo.Kol pries 2 m.citolog.be pakitimu,ZPV nebera(kur jis dingo/)?.o po 1metu citologinis jau su onkolog.pakitimais,po sav.i onkologini.Turiu zaizdele jau 15m.Gal kuri lankotes kauno a.k.arba kauno onk.gal kas galit patart pas ka gydetes,operavotes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukassss: 29 gegužės 2009 - 13:21
QUOTE(3M @ 2009 05 20, 15:04)
sveikos, mergaites. ilindau pasiskaityt, kaip jauciasi kitos moterys, nes pati gulejau sausio men onkologiniam, operavo gimdos kakleli. prasidejo nuo paprasto citologinio tyrimo, kuris priklauso nemokamai kiekvienai moteriai. va ir suzinojau. jus cia kalbat aukshtom materijom, ash tai tixliai nepasakysiu, medicinishkai kaip ten vadinasi. zo, aukshto lygio KAZKAS. vezio pradzia. biopsija pasitvirtino. pagulde, ishoperavo- ishpjove dali gimdos kaklelio. nieko baisaus. tik 5 metus esu irashyta i vezininku sarasa ir darysiu kas 3men citologini, kuris man db lb skausmingas. o dar shian spirale idejo- galvojau numirsiu ish skausmo. bet idejo. tai tik noriu pasakyt, kad esu dekinga Dievui, ar kam, kad pagavo mano vezi dar maza ir ash gyvensiu ir vaiku dar galesiu turet. ir visom savo draugem kalbu- eik pas gydytoja ir pasidaryk citologini. nieko nekainuoja, betgali ishgelbet sau gyvenima

sweika.o kur tu operavais?as ne nzn.ka tam citolog.mate.sake onkologinis.Parode ta atsakyma,bet as jau nieko nebemaciau.Lankiaus pas gyd.vanagiene kauno kl.Na nezinau,buvau pas ja 4 kartus,ir is jos isgirdau Kiekv.apsilankymo metu po kelis zodz.nezinau,visiskai nesneka su zm.KIek ka suzinai tai is seseles.Anksciau lankydavaus pas Vaitkiene,nuostabi daktare,bet talonu neymanoma gaut,per 10 min.tuscia.Dbr,uzreg.pas vyra onkologa,net nzn.kaip bus,niekad nesilankiau pas vyra ginekologa.Kaip ko klaust?
Atsakyti
Sveikos,
mane po onkocitologinio siuntė konizacijai, kitas gydytojas atkalbėjo, tai dabar pandysiu pakartoti PAP po gydymo, jei vėl bus ASCUS, gal reikės prašyti, kad dėl ŽPV nustatymo nukreiptų. Biopsiją pas mane nėra iš ko paimti verysad.gif
Suprantu, kad būna ir sunkesnių pakitimų, bet visvien nesmagu, jei reikėtų pjauti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lioka @ 2009 05 29, 20:06)
Sveikos,
mane po onkocitologinio siuntė konizacijai, kitas gydytojas atkalbėjo, tai dabar pandysiu pakartoti PAP po gydymo, jei vėl bus ASCUS, gal reikės prašyti, kad dėl ŽPV nustatymo nukreiptų. Biopsiją pas mane nėra iš ko paimti  verysad.gif
Suprantu, kad būna ir sunkesnių pakitimų,  bet visvien nesmagu, jei reikėtų pjauti  verysad.gif

o kaip suprast, nėra iš ko biopsijos paimti? unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Ateinu ir as su savo bedom smile.gif . Poliklinikoj eme onkocitologini tepineli, rado HSIL. Siunte i Kauno klinikas. Ten dare pakartotini onkocitoligini, ziurejo mikroskopu ir paeme biopsija. Mikroskopas rode tik pora ploteliu mazai pazeistu. Nu ir sia savaite buvau atsakymu. Tai onkocitologinis vel parode HSIL, o biopsija tik nezymius pakitimus (CIN1). Tai daktare pasake, kad priezastis gali buti giliau ir atsakyme parase, kad tyrimai priestarauja vienas kitam, o onkocitologini ir kolposkopija kartoti po 6men, bei issitirti del ZVP. Dabar nervuojuos ir mastau ar gerai laukti tuos 6 men. Kazin ka tokiu atveju daryti? Gal kuri turejot tokios patirties? Esu pasimetusi ir susinervinusi, visgi HSIL nustatytas unsure.gif . Siaip kaklelyje niekad jokiu zaizdeliu neturejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzle: 30 gegužės 2009 - 16:13
QUOTE(Zirzle @ 2009 05 30, 18:12)
Sveikutes,

Ateinu ir as su savo bedom smile.gif . Poliklinikoj eme onkocitologini tepineli, rado HSIL. Siunte i Kauno klinikas. Ten dare pakartotini onkocitoligini, ziurejo mikroskopu ir paeme biopsija. Mikroskopas rode tik pora ploteliu mazai pazeistu. Nu ir sia savaite buvau atsakymu. Tai onkocitologinis vel parode HSIL, o biopsija tik nezymius pakitimus (CIN1). Tai daktare pasake, kad priezastis gali buti giliau ir atsakyme parase, kad tyrimai priestarauja vienas kitam, o onkocitologini ir kolposkopija kartoti po 6men, bei issitirti del ZVP. Dabar nervuojuos ir mastau ar gerai laukti tuos 6 men. Kazin ka tokiu atveju daryti? Gal kuri turejot tokios patirties? Esu pasimetusi ir susinervinusi, visgi HSIL nustatytas unsure.gif . Siaip kaklelyje niekad jokiu zaizdeliu neturejau.

la.o pas kokia tu daktare kaune buvai/?Ar kuri esat buve kauno kl.pas Baruseviciu?Kaip jusu atsiliepimai?As ir nesuprantu,kodel laukia ir neoperuoja?Girdejau ka onkologiniam operuoja jau su Lsil.O dabar tiek laukt,nervai zm.daugiau kenkia nei ta liga.GAl kas pasidalintu su mum patirtim,kur operavosi,ar cia reik kitaip prasyt?
Atsakyti
QUOTE(pukuotukassss @ 2009 05 31, 08:06)
la.o pas kokia tu daktare kaune buvai/?Ar kuri esat buve kauno kl.pas Baruseviciu?Kaip jusu atsiliepimai?As ir nesuprantu,kodel laukia ir neoperuoja?Girdejau ka onkologiniam operuoja jau su Lsil.O dabar tiek laukt,nervai zm.daugiau kenkia nei ta liga.GAl kas pasidalintu su mum patirtim,kur operavosi,ar cia reik kitaip prasyt?

pas docente Vaitkiene mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzle @ 2009 05 30, 17:12)
Sveikutes,

Na, šiaip logiškai galvojant tai biopsija turėtų rodyti tikslesnį rezultatą. Kažkur skaičiau, kad onkocitologinis dažnai duoda klaidingai teigiamus atsakymus, taip pat turi įtakos, kada yra imamas, ar švarus kaklelis ir pan.

Aš tai manau, kad būtų ramiau, reikėtų jums nueiti dar pas vieną gydytoją, privačiai. Nes šešis mėnesius nervintis ir prisigalvoti visokiausių dalykų, tai tikrai ne gyvenimas. Žinau, nes pati dabar laukiau antro onkocitologinio tyrimo atsakymo...
Atsakyti
Sveikutes,

o kaip tau Vaidotiene kaip gydytoja?as pas ja buvau,tai tokia man idomi pasirode smile.gif beje pas mane rado po biopsijos HSIL ir is karto paskyre konizacijos data.

gal kuri pas ja konizacija daresi?
Atsakyti
Poliklinikoj eme onkocitologini tepineli, rado HSIL.  Tai onkocitologinis vel parode HSIL, o biopsija tik nezymius pakitimus (CIN1). Tai daktare pasake, kad priezastis gali buti giliau ir atsakyme parase, kad tyrimai priestarauja vienas kitam, o onkocitologini ir kolposkopija kartoti po 6men, bei issitirti del ZVP. Dabar nervuojuos ir mastau ar gerai laukti tuos 6 men. Kazin ka tokiu atveju daryti? Gal kuri turejot tokios patirties? Esu pasimetusi ir susinervinusi, visgi HSIL nustatytas unsure.gif . Siaip kaklelyje niekad jokiu zaizdeliu neturejau.

Sveika, man panašiai buvo. PAP tyrimas parodė HSIL, per kolposkopiją tai visiškai nepasitvirtino ir taip pat net nebuvo iš kur imti mėginėlį biopsijai, bet ieškojo giliau kas gali būti. Dar siuntė ŽPV tyrimui (iš karto kai kolposkopiją darė paėmė tepinėlį, ne po 6 mėn.) kuris pasitvirtino. Kas toliau, nežinau, dar nekalbėjau su gydytoja.
Beje, tie visi tyrimai baisiai daug kainuoja..... o gal tokioms nelaimėlėms kurios vos ne kasmėnesį turi tirtis, nuolaidėlių padaro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tippa: 02 birželio 2009 - 12:35