RiMami, tavo tortas nerealiai puikus, taip ir prasosi suvalgomas
(apsilankiau ir saldziu receptu temoj juo pasigrozeti
) Beje, aciu, kad nepatingejai surinkt visus komentarus apie recepta i viena vieta
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 05, 21:47)
Kas dėl nelygumų .....taip , reikia aptepti kremu ir geriau tai daryti riebesniu , bet ...atsisiunčiau knygą , tortu papuošimai ....pirmiausia tortas yra padengiamas marcipanine danga , tada jis aptepamas džemu ir tik tada apdengiamas dengimo mase . Todėl užsienyje , jie lygut lygutėliai .
Tikra tiesa. Ne tik sioje Cipciuko knygoje, bet ir daugelyje kitu apie tortu puosima, jei jau siulo dengti mase, tai butinai pasiulys pries tai uzklot marcipanu. Ne tik del lygumo, bet ir del to, kad sutvirtintu krastus.
Bet tai dar toli grazu ne viskas...

jeigu jau apie "uzsienio madas" kalbesim... Pvz., imkim rimciausius daugiaaukscius vestuvinius tortus. Negana to, kad jie dengiami sviestiniu kremu + marcipanu + surisanciu sluoksniu (marmeladas, tarkim) + balta dengimo mase; esme yra ta, kad viduje esantis tortas yra... keksas!

Ir neretai -- isvis be pertepimo jokio. Kad tvirciau stovetu

O jei perteptas, tai plonu sluoksneliu, ir butinai tvirto kremo.
Ta pasakius, reikia nepamirst, kad sitie keksai juk nestatomi tiesiai vienas ant kito. Tortas gali buti kad ir sesiu aukstu, bet jis tvirtinamas ant specialios konstrukcijos, tad rezultate kiekvieno kekso svoris tenka tik zemiau esancioms lekstelems ir "kojoms", o ne zemiau sustatytiems torto aukstams.
Jei netycia pamanete, kad kekso tapimas sventes puosmena yra kokia nors isimtis ar budinga tik biudzetinems vestuvems, iskart puolu sia minti paneigti. Pasinaudosiu idomiu pavyzdziu... uztikau recepta torto, kuris buvo keptas princo Carlzo ir princeses Dianos vestuvems (na, bent jau tvirtinama, kad tai buvo butent sis tortas). Yra toks komentaras, kad recepta specialiai ju vestuvems isvede zinomas konditerijos specialistas. Tai buvo puikus, neiprastas, egzotiskas... keksas.
Po viso to, kas pasakyta, reiketu pridurti -- "atsarga gedos nedaro". Is tiesu kazkada sumasciau, kad galbut ne be reikalo toks atsargumas -- juk, tarkim, toje pacioje Amerikoje yra vietu, kur naturali oro dregme siekia 60%, o karstis vasara virsyja 40 laipsniu C pavesyje; tad jei vestuviu puota ne po stogu ir ne "po kondicionieriais", palaikyk tu torta tokiomis salygomis ramia sirdimi, kad jis sulauks pjovimo nenugriuves...
* * *
Kad keksu puosimo paprociai neatrodytu per daug juokingi, dar "riebesni" anekdota papasakosiu. Gal pries koki pusmeti pirma karta isgirdau, ir is pradziu pamaniau, kad tai juokelis -- betgi netrukau issiaiskinti, kad Statuose tai jau iprasta, o UK -- sekmingai ateidineja i mada.
Tortai, pagaminti is... putoplasto (ar taip jis vadinasi? Na, ta vadinama "juros puta", is kurios buna pakuotes apsaugos pagamintos, tarkim, televizoriu perkant). O taip.
Tortas sulipdomas dideliausias, papuosiamas apdengimo mase ir cukrinemis gelemis. Stovi bet kokiomis salygomis

O kai ateina laikas ji pjauti, patarnaujantis personalas didingai isveza "plastmasini" torta i uzkulisius, is kuriu po minuteles iseina nesini lekstelemis su torto gabaliukais. Gabaliukai -- is anksto nupirkti ir supjaustyti, betgi kaip ir sviezuteliai, nes atkeliave tiesiai is saldytuvo.
Lankiausi vienos UK kepyklos svetaineje, kuri itin propaguoja pirkti butent tokius, netikrus, tortus. Nepamenu tiksliai dabar visu privalumu saraso, bet keli is ju buvo:
- tortas gali stoveti bet kokiomis salygomis ir lauke, ir viduje; svarbiausia, kad jo nepuola vabzdziai

- torta galima uzsisakyti internetu
- tai neperkamas, o NUOMOJAMAS tortas, tad nereikia atskirai moketi uz jo papuosima (sutaupoma, perkant jau supjaustyta keksa + nuomojant plastmasini

)
Va taip!
QUOTE(Inočka @ 2009 05 05, 22:10)
O as ne taip darau, kai stipriai paspaudziu, tai man per visas linijas ipjauna. O kaip ta rasteli isimti, tada, jei ispaudas lieka formeleje. Man jis tada gabalais nusiima.
O kad su krakmolu, tai gal ir mintis, nes dariau su pudra, kai vistiek limpa.
Krakmolas visais tokiais atvejais nepalyginamai geriau, nes jis duoda tvirtumo ir yra linkes sugerti dregme, tuo tarpu cukraus pudra vien jau del cukraus "naturos" yra linkusi tirpti ir papudravimui turetu buti naudojama tik tais atvejais, kai itin svarbu isvengti krakmolui budingo tvirtinimo efekto.
Aisku, tai tik mano nuomone, bet ji susiformavo praktiniu budu, o ne filosofuojant
QUOTE(Olesta @ 2009 05 05, 23:37)
o sviestinis kremas bet koks iš papuošimų temos pas Inočką kur sudėti, ar specialus kažkoks, ir kaip medutis su juo kažin valgysis

nu ten tik padengti aš taip suprantu reikėtų, oj galvos skausmas kitam savaitgaliui laukia
Man tai ypac patinka Miseles plikytas sviestinis kremas. RiMami yra ji isvertusi