QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 05, 22:58)
Olesta ...padengsi , mes tik taip diskutavom kaip iš tikrūjų jį dengia , bet tai didelė prabanga , galima tik kartą - sau pabandyti , sviestinis kremas tam labai tinka
, o be to aš ir grietinėle apteptą , ta mase dengiau
, tas salotinis , jis su grietinėle apteptas 
o sviestinis kremas bet koks iš papuošimų temos pas Inočką kur sudėti, ar specialus kažkoks, ir kaip medutis su juo kažin valgysis
Plaki sviestą ( patarsiu 72 procentų ) pokiuką , kai padvigubės ir pabals , per 4 kartus supilk daugiau kaip pusu indelio kondencuoto , vis plakdama , va juo ir aptepk , nesijaus , juok plonai tepasi , o ir skanus jis , kodėl turėtu pjautis
Žiūrėk , kad vienodos temperatūros produktų būtų ( kambario ) .
Žiūrėk , kad vienodos temperatūros produktų būtų ( kambario ) .
QUOTE(Inočka @ 2009 05 05, 21:47)
RiMami, kaip tau sekesi ispaudus daryti? As kol pagavau kampa, kaip reikia spaust
, kad nepjautu visur. Jau buvau pagalvojus, kad visiskas ŠŠŠŠ.... cia. Bet paskui, po kokio 10 sugadinto lyg supratau technika.
Papildyta:
Del mases dengimo, tai sakyciau, dar tokiu sugebejimu reikia, taip plonai iskociot ir apdengt. Sakyciau, didelis malacius. Zinok, torto nelygumai matosi, jei ir storesne butu ta mase, Reikejo ji lygiai aptepti kokiu nors kremu pries dengiant, kad paslepti visus nelygumus. Ar tepei? As paskutini torta dengiau ganasu. RUPUZE, kaip nereikejo jo papuosimams, tai jis man issiplake nerealiai gerai, sakyciau, buvo tobulas, tai sulyginau jo.
Papildyta:
Del mases dengimo, tai sakyciau, dar tokiu sugebejimu reikia, taip plonai iskociot ir apdengt. Sakyciau, didelis malacius. Zinok, torto nelygumai matosi, jei ir storesne butu ta mase, Reikejo ji lygiai aptepti kokiu nors kremu pries dengiant, kad paslepti visus nelygumus. Ar tepei? As paskutini torta dengiau ganasu. RUPUZE, kaip nereikejo jo papuosimams, tai jis man issiplake nerealiai gerai, sakyciau, buvo tobulas, tai sulyginau jo.
Ačiū visoms už gražius žodžius, o Cipciukui didelis balionas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 06, 00:10)
Aha
sveikutes,tai jau bandote savo formeles,bet ziuriu kiek vargo prie ju
,as ir bandau uzsisakyt prisirinkau ivairiu rusiu,bet paskaicius jusu komentarus kazkaip
nezinau,ar nereiks sumazinti uzsakymo
RiMami, tavo tortas nerealiai puikus, taip ir prasosi suvalgomas
(apsilankiau ir saldziu receptu temoj juo pasigrozeti
) Beje, aciu, kad nepatingejai surinkt visus komentarus apie recepta i viena vieta
Tikra tiesa. Ne tik sioje Cipciuko knygoje, bet ir daugelyje kitu apie tortu puosima, jei jau siulo dengti mase, tai butinai pasiulys pries tai uzklot marcipanu. Ne tik del lygumo, bet ir del to, kad sutvirtintu krastus.
Bet tai dar toli grazu ne viskas...
jeigu jau apie "uzsienio madas" kalbesim... Pvz., imkim rimciausius daugiaaukscius vestuvinius tortus. Negana to, kad jie dengiami sviestiniu kremu + marcipanu + surisanciu sluoksniu (marmeladas, tarkim) + balta dengimo mase; esme yra ta, kad viduje esantis tortas yra... keksas!
Ir neretai -- isvis be pertepimo jokio. Kad tvirciau stovetu
O jei perteptas, tai plonu sluoksneliu, ir butinai tvirto kremo.
Ta pasakius, reikia nepamirst, kad sitie keksai juk nestatomi tiesiai vienas ant kito. Tortas gali buti kad ir sesiu aukstu, bet jis tvirtinamas ant specialios konstrukcijos, tad rezultate kiekvieno kekso svoris tenka tik zemiau esancioms lekstelems ir "kojoms", o ne zemiau sustatytiems torto aukstams.
Jei netycia pamanete, kad kekso tapimas sventes puosmena yra kokia nors isimtis ar budinga tik biudzetinems vestuvems, iskart puolu sia minti paneigti. Pasinaudosiu idomiu pavyzdziu... uztikau recepta torto, kuris buvo keptas princo Carlzo ir princeses Dianos vestuvems (na, bent jau tvirtinama, kad tai buvo butent sis tortas). Yra toks komentaras, kad recepta specialiai ju vestuvems isvede zinomas konditerijos specialistas. Tai buvo puikus, neiprastas, egzotiskas... keksas.
Po viso to, kas pasakyta, reiketu pridurti -- "atsarga gedos nedaro". Is tiesu kazkada sumasciau, kad galbut ne be reikalo toks atsargumas -- juk, tarkim, toje pacioje Amerikoje yra vietu, kur naturali oro dregme siekia 60%, o karstis vasara virsyja 40 laipsniu C pavesyje; tad jei vestuviu puota ne po stogu ir ne "po kondicionieriais", palaikyk tu torta tokiomis salygomis ramia sirdimi, kad jis sulauks pjovimo nenugriuves...
* * *
Kad keksu puosimo paprociai neatrodytu per daug juokingi, dar "riebesni" anekdota papasakosiu. Gal pries koki pusmeti pirma karta isgirdau, ir is pradziu pamaniau, kad tai juokelis -- betgi netrukau issiaiskinti, kad Statuose tai jau iprasta, o UK -- sekmingai ateidineja i mada.
Tortai, pagaminti is... putoplasto (ar taip jis vadinasi? Na, ta vadinama "juros puta", is kurios buna pakuotes apsaugos pagamintos, tarkim, televizoriu perkant). O taip.
Tortas sulipdomas dideliausias, papuosiamas apdengimo mase ir cukrinemis gelemis. Stovi bet kokiomis salygomis
O kai ateina laikas ji pjauti, patarnaujantis personalas didingai isveza "plastmasini" torta i uzkulisius, is kuriu po minuteles iseina nesini lekstelemis su torto gabaliukais. Gabaliukai -- is anksto nupirkti ir supjaustyti, betgi kaip ir sviezuteliai, nes atkeliave tiesiai is saldytuvo.
Lankiausi vienos UK kepyklos svetaineje, kuri itin propaguoja pirkti butent tokius, netikrus, tortus. Nepamenu tiksliai dabar visu privalumu saraso, bet keli is ju buvo:
- tortas gali stoveti bet kokiomis salygomis ir lauke, ir viduje; svarbiausia, kad jo nepuola vabzdziai
- torta galima uzsisakyti internetu
- tai neperkamas, o NUOMOJAMAS tortas, tad nereikia atskirai moketi uz jo papuosima (sutaupoma, perkant jau supjaustyta keksa + nuomojant plastmasini
)
Va taip!
Krakmolas visais tokiais atvejais nepalyginamai geriau, nes jis duoda tvirtumo ir yra linkes sugerti dregme, tuo tarpu cukraus pudra vien jau del cukraus "naturos" yra linkusi tirpti ir papudravimui turetu buti naudojama tik tais atvejais, kai itin svarbu isvengti krakmolui budingo tvirtinimo efekto.
Aisku, tai tik mano nuomone, bet ji susiformavo praktiniu budu, o ne filosofuojant
Man tai ypac patinka Miseles plikytas sviestinis kremas. RiMami yra ji isvertusi
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 05, 21:47)
Kas dėl nelygumų .....taip , reikia aptepti kremu ir geriau tai daryti riebesniu , bet ...atsisiunčiau knygą , tortu papuošimai ....pirmiausia tortas yra padengiamas marcipanine danga , tada jis aptepamas džemu ir tik tada apdengiamas dengimo mase . Todėl užsienyje , jie lygut lygutėliai .
Tikra tiesa. Ne tik sioje Cipciuko knygoje, bet ir daugelyje kitu apie tortu puosima, jei jau siulo dengti mase, tai butinai pasiulys pries tai uzklot marcipanu. Ne tik del lygumo, bet ir del to, kad sutvirtintu krastus.
Bet tai dar toli grazu ne viskas...
Ta pasakius, reikia nepamirst, kad sitie keksai juk nestatomi tiesiai vienas ant kito. Tortas gali buti kad ir sesiu aukstu, bet jis tvirtinamas ant specialios konstrukcijos, tad rezultate kiekvieno kekso svoris tenka tik zemiau esancioms lekstelems ir "kojoms", o ne zemiau sustatytiems torto aukstams.
Jei netycia pamanete, kad kekso tapimas sventes puosmena yra kokia nors isimtis ar budinga tik biudzetinems vestuvems, iskart puolu sia minti paneigti. Pasinaudosiu idomiu pavyzdziu... uztikau recepta torto, kuris buvo keptas princo Carlzo ir princeses Dianos vestuvems (na, bent jau tvirtinama, kad tai buvo butent sis tortas). Yra toks komentaras, kad recepta specialiai ju vestuvems isvede zinomas konditerijos specialistas. Tai buvo puikus, neiprastas, egzotiskas... keksas.
Po viso to, kas pasakyta, reiketu pridurti -- "atsarga gedos nedaro". Is tiesu kazkada sumasciau, kad galbut ne be reikalo toks atsargumas -- juk, tarkim, toje pacioje Amerikoje yra vietu, kur naturali oro dregme siekia 60%, o karstis vasara virsyja 40 laipsniu C pavesyje; tad jei vestuviu puota ne po stogu ir ne "po kondicionieriais", palaikyk tu torta tokiomis salygomis ramia sirdimi, kad jis sulauks pjovimo nenugriuves...
* * *
Kad keksu puosimo paprociai neatrodytu per daug juokingi, dar "riebesni" anekdota papasakosiu. Gal pries koki pusmeti pirma karta isgirdau, ir is pradziu pamaniau, kad tai juokelis -- betgi netrukau issiaiskinti, kad Statuose tai jau iprasta, o UK -- sekmingai ateidineja i mada.
Tortai, pagaminti is... putoplasto (ar taip jis vadinasi? Na, ta vadinama "juros puta", is kurios buna pakuotes apsaugos pagamintos, tarkim, televizoriu perkant). O taip.
Tortas sulipdomas dideliausias, papuosiamas apdengimo mase ir cukrinemis gelemis. Stovi bet kokiomis salygomis
Lankiausi vienos UK kepyklos svetaineje, kuri itin propaguoja pirkti butent tokius, netikrus, tortus. Nepamenu tiksliai dabar visu privalumu saraso, bet keli is ju buvo:
- tortas gali stoveti bet kokiomis salygomis ir lauke, ir viduje; svarbiausia, kad jo nepuola vabzdziai
- torta galima uzsisakyti internetu
- tai neperkamas, o NUOMOJAMAS tortas, tad nereikia atskirai moketi uz jo papuosima (sutaupoma, perkant jau supjaustyta keksa + nuomojant plastmasini
Va taip!
QUOTE(Inočka @ 2009 05 05, 22:10)
O as ne taip darau, kai stipriai paspaudziu, tai man per visas linijas ipjauna. O kaip ta rasteli isimti, tada, jei ispaudas lieka formeleje. Man jis tada gabalais nusiima.
O kad su krakmolu, tai gal ir mintis, nes dariau su pudra, kai vistiek limpa.
O kad su krakmolu, tai gal ir mintis, nes dariau su pudra, kai vistiek limpa.
Krakmolas visais tokiais atvejais nepalyginamai geriau, nes jis duoda tvirtumo ir yra linkes sugerti dregme, tuo tarpu cukraus pudra vien jau del cukraus "naturos" yra linkusi tirpti ir papudravimui turetu buti naudojama tik tais atvejais, kai itin svarbu isvengti krakmolui budingo tvirtinimo efekto.
Aisku, tai tik mano nuomone, bet ji susiformavo praktiniu budu, o ne filosofuojant
QUOTE(Olesta @ 2009 05 05, 23:37)
o sviestinis kremas bet koks iš papuošimų temos pas Inočką kur sudėti, ar specialus kažkoks, ir kaip medutis su juo kažin valgysis
nu ten tik padengti aš taip suprantu reikėtų, oj galvos skausmas kitam savaitgaliui laukia 
Man tai ypac patinka Miseles plikytas sviestinis kremas. RiMami yra ji isvertusi
QUOTE(Meian @ 2009 05 06, 11:14)
Tortai, pagaminti is... putoplasto (ar taip jis vadinasi? Na, ta vadinama "juros puta", is kurios buna pakuotes apsaugos pagamintos, tarkim, televizoriu perkant). O taip.
Tortas sulipdomas dideliausias, papuosiamas apdengimo mase ir cukrinemis gelemis. Stovi bet kokiomis salygomis
Lankiausi vienos UK kepyklos svetaineje, kuri itin propaguoja pirkti butent tokius, netikrus, tortus. Nepamenu tiksliai dabar visu privalumu saraso, bet keli is ju buvo:
- tortas gali stoveti bet kokiomis salygomis ir lauke, ir viduje; svarbiausia, kad jo nepuola vabzdziai
- torta galima uzsisakyti internetu
- tai neperkamas, o NUOMOJAMAS tortas, tad nereikia atskirai moketi uz jo papuosima (sutaupoma, perkant jau supjaustyta keksa + nuomojant plastmasini
Va šita momentą esu užfiksavusi viename amerikiečių kino filmų , niekaip neisikirtau , kodėl tas tortas , stovėjes kieme , dabar stovi didelės virtuvės kampe , o į lėkšteles pjaustomas kitas
nieko sau
,nebuciau net pagalvojusi kad sitaip daro,nors visad pagalvodavau kaip juos tokius padaro vos ne iki lubu,o cia matai
maketai,bet vistiek musu tortai yra patys skaniausi,kiek esu begaminus pagal musu recepturas labai jau giria
,todel kad uk nusipirkti skanu torta kaip ir problema,bent as su tuo susiduriau,todel ir pradejau kepti ne tik sau,bet ir kitiems,aciu Meian uz toki idomu aprasyma,labai idomi informacija,tad visos kepejeles kepkit,puoskit ir didziuokites nes musu tortai isties verti demesio,tiek skoniu tiek groziu
QUOTE(Meian @ 2009 05 05, 13:18)
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 05, 14:12)
Gal uzniukas gali pasayt, kaip tirpde sokolada, kad poto nenuleipo? nes as jau kelis kartus dariau papuosimus is sokolado ir nuleipo.. Neturiu jokio termometro skirto maistui, kad galeciau temperatura pamatuoti
( kad iki 30 laipsniu sildyti..
deja deja
o šokoladą tirpdžiau ant garų ir labai susmulkinus - su peiliu sudrožus, ir tik aptirpo ir nebekaitinau ( tai manau kad normaliom sąlygom gal būtų ir išsilaikę tie drugieliai
QUOTE(*AMRI* @ 2009 05 05, 15:51)
O kokio diametro formoj keptas pagrindas?Ir jei vietoj stiklines kakavos deciau miltus(nelabai megstu sokoladiniu tortu) ar nieko nenutiktu?
mano keptuvė 26 cm, bet jie man stipriai susitraukė tai tortukai gavos apie 22 cm









