Įkraunama...
Įkraunama...

Aplinkos tvarkymas

QUOTE(zyzute @ 2012 03 04, 23:38)
Sveikos (-i), atsitiko taip, kad gavom pareigą tvarkyti sodybą. Joje ilgą laiką buvo tvarkoma aplinka minimaliai tik aplink namą, o toliau niekur, tai visur pupso žolių ir kurmiu gumbai, velėna laibai labai tvirta pasidarius.  Gal kam teko pradėti aplinką tvarkyti nuo aplesito lauko? (čia panašu).

Teko pradeti nuo siuksliu ir nuo apleistu pievu. Kuo daugiau sienausit, tuo labiau geres zole. Mes samdeme pirmus metus traktoriu su diskine zoliapjove ir jis mums per vasara sienavo 4 kartus. Pliusas dar ir tas, kad isvazinejo kurmiarausius. Pinigai dideli gavosi, todel pirksim traktoriuka patys. Prie 2 ha teritorijos vien trimeris neisgelbes. Musu sklypas 4 ha ir dar labai kalvotas, tad ir traktoriukai ne visi tinka. Vienas specialistas patare pirkti avis - naturalias "zoliapjoves". smile.gif . Lauka lyginti, mano galva, tik su buldozeriu, pries tai uzsivezant kruvas juodzemio. Arba visa norima lygint plota reiktu suleksciuoti, ne aparti o suleksciuoti. Tada suaketi..Zodziu ilga daina. Todel geriau sienauti, nes kazkaip lygeja sklypas po kiekvieno sienavimo.
Pvz. http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Arba ivairus motoblokai http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polonia: 21 birželio 2012 - 06:38
labukas,gal kas zino ar imanoma panaikinti is vejos samaneles,nusipirkome sena sodyba kurioje7metus nieks negyveno,zole nupjauta bet beveik puse sodo kur auga vaismedziai plota dengia samanos su zole,kazin kodel cia taip yra ar imanoma jas isnaikinti kad augtu normali zole neperariant lauko ir nepersodinant naujos zoles,gal dazniau zole pjaunant jos isnyktu ar ir liks,aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Patarkite kokia yra darbu seka, jei kita pavasari noretume tvarkytis aplinka, seti veja 4u.gif

Ar reiktu jau rudeni kazkaip apdirbti zeme aplink nama g.gif Nes kol kas nera uzvezta papildomo juodzemio...

Beje, gal yra veiksmingu priemoniu skruzdziu naikinimui, kurias vertetu uzberti jau dabar, kol dar nera virsutinio sluoksnio?
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2012 07 12, 16:36)
Patarkite kokia yra darbu seka, jei kita pavasari noretume tvarkytis aplinka, seti veja  4u.gif

Ar reiktu jau rudeni kazkaip apdirbti zeme aplink nama  g.gif Nes kol kas nera uzvezta papildomo juodzemio...

Beje, gal yra veiksmingu priemoniu skruzdziu naikinimui, kurias vertetu uzberti jau dabar, kol dar nera virsutinio sluoksnio?


Nesu specialiste ant aplinkos tvarkymo, bet daug domejausi del savo sklypo. ax.gif
Tai visi rekomenduoja susiformuot sklypa dar rudeni,kad per zeme susiguletu (ypac aktualu sklypams su nuolydziais).
Tai mes dabar pradedam formuot, stumdyt, o jau pavasari manau vyks visas apzeldinimas, slaitu tvirtinimas


Pas mus i namus ateina kartais skruzdes, tai perkam Bros miltelius - padeda.
Sakem dabar aplink nama perimetru apibarstysim. Kiti pamatus apipurskia.
O is zemes tai nzn ar su visam isnaikinsi skruzdes g.gif Gal keliems metams, bet jeigu bus palankios salygos - tai jos vel isikurs.
Atsakyti
Na, musu sklypas lygus, nera jokiu slaitu bei ka tvirtinti, tai gal uzteks islyginti tik. Ir speju, kad reiktu viska nupurksti kokiu rondapu nuo zoliu gal g.gif O jau tada tikriausiai kitais metais vezti zemes g.gif

Cia mano tokie pamastymai...

Suprantu, kad nepavyks tu skruzdziu su visam isvyti, bet gal bent kazka padaryti galima, kad ju sklype nebutu tiek daug doh.gif O jos vislios bjaurybes- statybininkai numete i zeme maisa nuo kliju, po keliu dienu pakeliau, gi pilna kiausineliu prikrauta jau mad.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal kas galite rekomenduoti viksrinio traktoriaus vairuotoją. Reikalinga palyginti sklypa, sklypas dregnas. Veiksmas:Kaunas. Jei turi tel. Nr., įmeskite-ačiūsmile.gif
Atsakyti
Sveikuciai, Turiu beda. Pas mus kieme pasirodo auga pavojingi barsciai(kurie sukelia nudegimus). Pati bijau prie ju liestis. O kaip ir privaloma jau po namo statymo sutvarkyti aplinka. Gal galit patarti, gal kas zinote kokia nebrangia firma, kuri tais darbais uzsiima? Veiksmas vyksta Kaune.Labai lauksiu atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(PAUKSTELIS @ 2012 08 02, 19:36)
Sveikuciai, Turiu beda. Pas mus kieme pasirodo auga pavojingi barsciai(kurie sukelia nudegimus). Pati bijau prie ju liestis. O kaip ir privaloma jau po namo statymo sutvarkyti aplinka. Gal galit patarti, gal kas zinote kokia nebrangia firma, kuri tais darbais uzsiima? Veiksmas vyksta Kaune.Labai lauksiu atsakymo.


kaip tik šiandien savo rajoniniame laikraštyje skaičiau straipsnį šia tema. taigi, jūs tuos barščius turite būtinai išnaikinti, kol jie nepabėrė sėklų. naudokite gumines pirštines, paskui plaukite rankas muilu.
P.S.Aš tai dar apsirengčiau kombinezoną ir užsidėčiau kaukę ant veido.
Atsakyti
Sveiki.Sakykit,gal zinot nuo ko priklauso aplinkos apzeldinimo planavimo ir igyvendinimo paslaugu kainos?Turim gan sena soda,kuri reikia baigti ispjauti,r tada planuojam ieskoti zmogu kas apzeldina kad padetu suplanuoti viska.Skaiciau,kad rudeni reikia paruosti kaip sakant pati pagrinda,tai yra zeme,kad butu galima pavasari vasara jau kazka ''gaminti''.Ar cia sitas procesas butinas,ar tiesiog rekomenduojamas?

Aciu.
Atsakyti
Ar esat isiruose soduose takelius?kaip juos priziurit?takrim pjaunant zole,aplink takelius ir tarp ju rankomis zole pesat ar kaip darot?
Atsakyti
laba. jei galit padėkit. taip išėjo, kad sklypą užpylėm jūriniu smėliu g.gif. juodžemiui labai ir vietos nėra. ar kažkaip sumaišius,išpurenus, žolytė augs. jei taip, tai kokios firmos sėklas pirkti. ačiu
Atsakyti
labai įdomu kas ir po kiek jūriniu smėliu prekiauja.......
Atsakyti