Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų traumos-lūžiai, išnirimai, raiščių plyšimai

Laba diena,mes irgi su sia problema,mano sunui 1.5men.susilauze koja pries keliuka(slauni),dabar tik su elastiniu bintu apristas,paguldytas lovoj ir prie kojos priristas svarmuo,kad atitaisytu luzima,kaulai atsistatytu,daktaras sake,kad taip reikes guleti jam 2savaites,sunku vaikui,jau ir nugara skauda jam,po 2savaiciu des tik I langete ar gipsa.
Butu malonu,kad kad pasidalintu patirtimi,kaip prausti,ar vaikas gali suktis ant sono,jei nera dar sugipsuota koja,nezinau ar galima jam leisti sukiotis,jei jis nori.gulim anglijos ligonineje,tai cia idom ei sistema,pamainos keiciasi ir seseliu nuomones ir veiksImai keiciasi.labai aciu uz info.
Atsakyti
Sveikos,
galit rekomenduoti vaikų traumotologą Vilniuje. Mano vaikas susilaužė ranką, ir traumotologiniame sprendė ar jam atstatyti ar palikti ir pažiūrėti, gal pats kaulas atsistatys. Paliko pastarajį variantą ir paskyrė apsilankyti pas traumotologą pakartotiniam rentgenui. Tai ieškau traumotologo. Santariškėse budi M. Jasiukevičius, bet begooglindama apie jį nekokių atsiliepimų radau g.gif Užsirašiau privačiai pas K.Saniuką, bet sprendžiant pagal Santariškių vaikų ligoninės skyrius, jis yra ortopedas, ne traumotologas g.gif
Atsakyti
Sveikos, ar jusu vaikams nera buve kad isnirtu kelio sanarys i vidine puse kaip kauliukas . Traumatologas sake kad buna nuo sunkaus fizinio kruvio ( pries kelias dienas sokinejo ant batuto) ale kazkoie audiniai suminkstejo ir t.t.. Vaikui 3 m. jei net neskauda , nuotraukos nedare . Vaizdelis tai ne koks, liepe kompresus deti, tepaliukais tepti. Man vis tiek neramu.
Atsakyti
musu irgi vaikui buvo taip kad krito nuo dviracio r susilauze ranka
Atsakyti
Sveiki,

sakykit, kas turite patirties, 7 metų vaikui po pėdos lūžio, kiek laiko dar jis pilna koja nevaikšto? klausiu - skauda? sako, ne. Bet vistiek, manau, kojos raumenys apmirę, laiko reikia, nesinori vaiko spausti.

Gal kas esat susidūrę?
Atsakyti
sveiki,

dukrytei (2 m 9 men) buvo skiles blauzdikaulis, gipsa nuemem pries tris savaites, bet visvien netvirtai dar vaikstom..gal kas turit rekomenduot kokia masaziste ar kur kokia mankstele ar pratimelius kokius, kad padet sutvirtint raumenukus? Miestas- Vilnius. ACIU uz info
Atsakyti
Sveiki,
gal kieno vaikučiui buvo lūžęs raktikaulis?
Atsakyti
Labas vakaras. Mano penkiamečiui skilo 2 padikauliai. jau 2 savaites gipse. Šiandien darė nuotrauką, tai sakė, dar nesuaugę, atkreipė dėmesį, kad vaikas ko gero stojasi ant traumuotos kojos, todėl ji dar nesugijusi ir patinusi kiek. Gal kam buvo skilęs padikaulis-pasidalinkite, prašau, patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2014 11 11, 17:47)
Sveiki,
gal kieno vaikučiui buvo lūžęs raktikaulis?

Tik gimimo metu. Sugijo savaime, tik "saugojo", riboti judesiai rankute buvo.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2014 12 29, 20:32)
Labas vakaras. Mano penkiamečiui skilo 2 padikauliai. jau 2 savaites gipse. Šiandien darė nuotrauką, tai sakė, dar nesuaugę, atkreipė dėmesį, kad vaikas ko gero stojasi ant traumuotos kojos, todėl ji dar nesugijusi ir patinusi kiek.  Gal kam buvo skilęs padikaulis-pasidalinkite, prašau, patirtimi.

Negi niekas neturėjo tokių bėdelių?
Galiu pasidalinti savo patirtimi: po 3 savaičių traumatologas, pamatęs pėdutės nuotrauką, leido vaikščioti su gipsu. Ir taip apie savaitę. Dar apie 1 mėnesį rekomendavo nelankyti sporto būrelių ir pan. Maisto papildai, pvz. kalcis, jo manymu, vaikams visiškai nereikalingas.
Atsakyti
Sveiki, mano dukrytė susilaužė nosį, dabar laukiam, kol praeis tinimas ir eisim tada pas LOR, kuris paaiškins, ar reikalingas atstatymas.. Gal kas nors turite tokios patirties? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarilė.84 @ 2015 04 18, 00:01)
Sveiki, mano dukrytė susilaužė nosį, dabar laukiam, kol praeis tinimas ir eisim tada pas LOR, kuris paaiškins, ar reikalingas atstatymas.. Gal kas nors turite tokios patirties?  verysad.gif


Turiu šiokios tokios. Merginai buvo 1,5 metukų kai įvyko trauma. Trumpai drūtai- nosies neoperavo nes ji auga iki 16 metų- operacijos metu gali sutrikti nosytės augimas. Sakė, kad slogos dažnai komplikuosis į ausų uždegimus- rekomendavo iki 4 metų neleisti į darželį. . Į darželį turėjo eiti.. Niekaip iš vieno tėčio atlyginimo nebūtumėm išgyvenę. Nemelavo- slogos dažnai komplikuojasi į ausies uždegimus. Pradžioje- kiekvienas nosies varvėjimas baigdavosi uždegimu.. dabar jau tfu tfu daug rečiau..
Atsakyti