QUOTE(emilka @ 2007 03 03, 21:17)

Sveiki,
netrukus pradesime kelti namo sianas. Dar neapsisprendėme iki galo, kokias medžiagas pasirinkti statybai. Vieni statybininkai mums rekomenduoja blokelius, kiti molines plytas.
Koks yra kokybės ir kainos santykis tarp šitų medžiagu?
Gal kas žino kiek kainuoja pastatyti dežutę iš blokelių? Namo bendras plotas apie 250 kv. m (1 aukštas su mansarda).
Man atrodo , kad statybininkai turejo omeny keramikinius blokelius , o ne molio plytas . Jauciu , uz molio plytas dabar ir neissimoketumet ... :-) .
Mano patarimas - statykites sienas kuom pigiau . VISTIEK REIKS SILTINTI . Tai koks skirtumas is ko jusu sienos bus padarytos ? Ar is keramikiniu , ar is FIBO , ar is akyto betono , ar silikatiniu blokeliu ? Tai tik laikancioji konstrukcija . Viska toliau daro isorinis apsiltinimas . Vieni megsta silikatiniu blokeliu ( Arko M ) tvirtumo , kiti giria akytbetonio ( Ytong pvz ) blokeliu varza silumai , treti tik uz Fibo , dar ketvirti uz keramikinius ( Porotherm , Wienerbeg , Rokai ... ) blokelius . Xuinia visa tai , ziurekit , kad sienos iseitu kuom pigiau , o paskui ant apsiltinimo nepagailekit . Visi blokeliai turi savu + ir - . Ir cia toki fleima galima isvystyti ... Pigumos prasme as neturiu taupymo ant butinu konstrukciju . Dabar kainos prasme pigiausia butu pirkti kokiu 15 cm storio silikatinius blokelius ( asmeniskai man silikatas vistiek nepatinka - cia tarp kitko ... ) . Gautusi mazaaukstei statybai tvirta ir pigi siena . Paskui kokiais 15 cm neoporu apsiltinus butu siltas namas .... :-)) . Statykit sienas kuom pigiau ... :-))