Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 19, 17:31)
noreciau kad pakomentuotum g.gif
Papildyta:

as padarau isvadas bet kai esu tam pasiruosusi kol kas dar nematau nieko blogo ka as darau savo vaikui,jei jau buciau tokia bloga mama tai manau vyras man parodytu paciai is kur ragai dygsta.jus esate pries as uz per uzpakalio davima ir viskas kiekvienas turim savo nuomone ir ja cia isreiskiam...mes ne kokios asocialios seimos ar alkocholikes kad mums policija kviestu uz vaiko auklejima,auklejam taip kaip sugebam ir norim mirksiukas.gif cia gali buti duskusija be galo nes matau kad nuomones labai nesutampa

doh.gif
Vakar, atrodė, normaliai pašnekėjom. Lyg ir pripažinote, kad pati turite problemų, lyg ir supratote mūsų patarimus. Bet šiandien jūs vėl grįžtate prie savo doh.gif Panašu, kad jums tiesiog patogu prisiimti aukos vaidmenį, o vaikui primesti budelio vaidmenį. Žinoma, juk taip paprasčiau - tas mažas žmogutis gi nepasiskųs. Ir nusispjaut, kad vaikas užaugs traumuotas ir galbūt nekęs mamos doh.gif
Esate labai puiki visų mamų mušeikų iliustracija.
Beje, jeigu tėvai nėra asocialūs ar alkoholikai, tai automatiškai dar nereiškia, kad jie yra geri tėvai.

QUOTE(tiana @ 2009 05 19, 19:11)
keista, bet dabar mociute anukeliams ''dirziuko terapijos'' netaiko tongue.gif , kad ir kaip is kantrybes isveda

Ir tai jums nieko nesako?
Mano mama irgi su savo anūkais elgiasi visiškai kitaip, nei augino mus. Kai buvau paauglė, kartais galvodavau, kad savo vaikų jai net nerodysiu - taip stipriai jos nekenčiau. Ir mano brolis jautėsi taip pat. O dabar be baimės paliekame savo vaikus jai, kai reikia. Nes matau, kad toks jos elgesio pokytis reiškia ne ką kita, kaip pasąmoninę kaltę, kurią dabar taip bando "išpirkti". Tad, matyt, ne toks jau geras buvo auklėjimo metodas diržu, jeigu pasidarė išvadas.
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 05 19, 19:31)
Mano mama irgi su savo anūkais elgiasi visiškai kitaip, nei augino mus. Kai buvau paauglė, kartais galvodavau, kad savo vaikų jai net nerodysiu - taip stipriai jos nekenčiau. Ir mano brolis jautėsi taip pat. O dabar be baimės paliekame savo vaikus jai, kai reikia. Nes matau, kad toks jos elgesio pokytis reiškia ne ką kita, kaip pasąmoninę kaltę, kurią dabar taip bando "išpirkti". Tad, matyt, ne toks jau geras buvo auklėjimo metodas diržu, jeigu pasidarė išvadas.

nežinau ar kaltė, ar išpirkinėjimas, bet mano mama tokia pati. buvusi vrėdna mamelė tapo svajonių močiutė. jei aš esu gavus lupt kad šokoladuką iš baro nuknisau, tai anūkėlius jinai tik šokoladukais ir galėtų šert. ir šiaip populiariai sakant "sėdėt ant galvos". gal dėl to, kad anūkų nereikia augint, o jais tik pasidžiaugt laikas nuo laiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 19 gegužės 2009 - 18:49
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 19, 19:48)
nežinau ar kaltė, ar išpirkinėjimas, bet mano mama tokia pati. buvusi vrėdna mamelė tapo svajonių močiutė. jei aš esu gavus lupt kad šokoladuką iš baro nuknisau, tai anūkėlius jinai tik šokoladukais ir galėtų šert. ir šiaip populiariai sakant "sėdėt ant galvos". gal dėl to, kad anūkų nereikia augint, o jais tik pasidžiaugt laikas nuo laiko biggrin.gif

Aš manau, kad čia pasąmoninė kaltė.

Kaip ten bebūtų, jų kaltinti kažkaip neišeina. Nes jos neturėjo prieinamos normalios informacijos apie vaikų psichologiją, o spaudimas iš visuomenės užauginti "tobulus" (t.y. paklusnius pavyzdinukus) buvo milžiniškas.

Bet dabartinių mamų mušeikų negaliu pateisinti niekaip schmoll.gif Kiek tokių pažįstu, tai, visų pirma, pačios paprastai turi dar didesnių problemų nei jų vaikai, ir, visų antra, tiesiog tingi pasidomėti, kas vyksta vaikų galvelėse vienu ar kitu metu. Žinių apie vaikų raidos etapus - kiauras nulis. Nors informacijos (knygos, žurnalai, internetas, kursai ir t.t.) dabar kiek nori.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 19, 17:20)
gal ne už nieką, bet kad už visokius niekus tai tikrai. irgi jos už tai nekenčiau. bet poelgio tai nė biški nesigailėdavau. dabar nebepykstu, nes suprantu, kad kitaip jinai nemokėjo, o ir nebuvo kas protingai pataria.

labai tikslaiai apibudinta, as jausdavausi taip pat, savo poelgio po to musimo tikrai nesigailedavau, poelgis mano galvoje tapdavo niekinis lyginant su pykciu kuri jausdavau del tokio pazeminimo musant..
as niekada nebuvau neklauzada ar ypatingai isdykusi...visa laika buvau kitu laikoma leta ir rami mergaite, taciau mano mama tiesiog kitaip aukleti nemokejo verysad.gif

QUOTE(Heart @ 2009 05 19, 18:31)
doh.gif

Mano mama irgi su savo anūkais elgiasi visiškai kitaip, nei augino mus. Kai buvau paauglė, kartais galvodavau, kad savo vaikų jai net nerodysiu - taip stipriai jos nekenčiau.

as galvojau lygiai taip pat doh.gif is vis mano santykiai su motina visada buvo salti..tik kai suaugau ji pradejo "rasytis" man i drauges..taciau ka pasesi ta ir pjausi- sirdyje niekad nejauciu jai prieraisumo schmoll.gif
o su anukais tai ji is vis silkine..ir kai pakrypsta kalba apie vaiku auklejima ne karta esu girdejusi is jos pasakyma, kad vaiku musi negalima..ir del tokiu zodziu man pasidaro bjauru blink.gif lyg ja butu istikes atminties praradimas, taciau as niekad nepamirsiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 19 gegužės 2009 - 19:50
QUOTE(irmuzele @ 2009 05 19, 15:25)
vaikas nera TOKS- jus ji auklejate ir formuojate iprocius ir buda,reik paciai keistis o ne must jei vaikas neklauso-jis turi savo nuomone-reik siek tiek atsizvelgt ir i ji ir bandyt deretis o ne rekt ir must  4u.gif

Tai vat as ir aukleju savo vaika dirzu smile.gif ,nes zodziu ji nesupranta,gal simta kartu graziai pasakau,kad taip ar anaip negalima,paaiskinu,tada jau griezsciau pasakau kelis kartus,o tada jau gauna i uzpakali ir apsiramina smile.gif ,nemanau,kad kazka blogo darau,tiesiog yra tokie vaikai,kurie per daug uzsispyre,kad klausytu tevu.
Kazkurios mamos komentaras,kad vaikui reikia paaiskint,kokios bus pasekems ,jei neklausys,3m.vaikui tureciau tai aiskinti biggrin.gif
Ka jus darytumet,jei vaikas ateitu ir i jumis spjautu,ar trenktu su kokiu daiktu i galva,ar per snuki is kojos blink.gif ?Ir jei zodziai nepadeda?
Atsakyti
O jus nemanot kad pacios turite problemu del savo praeities? Gal jums pacioms reikia psichologu pagalbos? Manes niekas nemuse del to kad paimdavau sokoladuka, ar grizdavau veliau is lauko ir pan. net tada kai gaudavau dvejeta is drausmes mokykloj ar is kokio konkretaus dalyko. Gaudavau tada, kai tikrai stipriai prisidirbusi.Matyt todel ir nejauciu jokios neapykantos, o tik padekoti galiu. Labai lengva kitas mamas smerkti, o ne joms padeti. isvadinti psichinemis ligonemis ir t.t. AS UZ TAI KAD VAIKAS GAUTU TADA KADA TIKRAI TO NUSIPELNE. O kazkuri mama buvo teisi, kad po tokio auklejimo kaip jusu, kazniausiai vaikai negerbia ne tik savo tevu, bet kitu vaiku, kitu zmoniu ir pro juos praeiti neimanoma.Ir tai nebutinai turi buti asocialiu seimu vaikai. Paprasciausiai jie prades musti kitus tada kai jie nedarys taip kaip jie nori.Paprasta. As nesakau kad taipp elgsis visi vaikai. Na o kas del seneliu, tai jie negali jusu vaiku musti ar aukleti taip kaip jus auklejat savuosius.Jiems tai yra svetimas vaikas, ne ju, ir jie turi didesne atsakomybe. Todel elgiasi su jais visiskai kitaip nei su jumis elgesi. Pakalbekite pacios su savo tevais ir paklauskit pas juos kokios priezastys lemia kitoki elgesi su jusu vaikais.Mano tevai zino, kada galima su ja susitvarkyti graziai, o kada gali duoti per uzpakali jeigu to prireiks.
Atsakyti

QUOTE(Margareta @ 2009 05 19, 16:32)
bijojau, pykau ir galiausiai nekenciau jos.

man rodos butent tokius jausmus ir isgyvena vaikas, kuri musa. visi be isimties. Nemanau, kad kuris ateina ir padekoja uz tai.

QUOTE(Vanilla27 @ 2009 05 19, 20:46)

Ka jus darytumet,jei vaikas ateitu ir i jumis spjautu,ar trenktu su kokiu daiktu i galva,ar per snuki is kojos blink.gif ?Ir jei zodziai nepadeda?

tu taip parasei, tarsi tavo vienintelis vaikas spjaudesi ir musesi. PAsidomek labiau vaiku ugdymu, suprasi, kad 100% vaiku tai daro, tik klausimas, kaip mes i tai reaguojame.
Papildyta:
QUOTE(zuga @ 2009 05 19, 21:05)
AS UZ TAI KAD VAIKAS GAUTU TADA KADA TIKRAI TO NUSIPELNE.

kad jus paskui nuo savo suagusiu galit gauti, nes nusipelnet... bigsmile.gif
Atsakyti
kažkaip žiūriu tendencinga, kad diržo fanės labiau guodžiasi savo "vaikais-siaubūnais" g.gif

o jei norit pagarbos ir tolerancijos savo "metodams", tai gal geriau nesigirkit, kad mušat vaikus. nes ateina mamos normalių patarimų paklaust 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 05 19, 21:46)
Tai vat as ir aukleju savo vaika dirzu smile.gif ,nes zodziu ji nesupranta,gal simta kartu graziai pasakau,kad taip ar anaip negalima,paaiskinu,tada jau griezsciau pasakau kelis kartus,o tada jau gauna i uzpakali ir apsiramina smile.gif ,nemanau,kad kazka blogo darau,tiesiog yra tokie vaikai,kurie per daug uzsispyre,kad klausytu tevu.
Kazkurios mamos komentaras,kad vaikui reikia paaiskint,kokios bus pasekems ,jei neklausys,3m.vaikui tureciau tai aiskinti biggrin.gif

Jos vistiek kalbetu su juo graziai!!! Ir tai turbut testusi iki begalybes, kol nuo to vaiko tokiu sudavimu liktu melynes... o po to neaisq kaip butu, turbut toliau aiskintu.Ir taip be galo be krasto. unsure.gif
Papildyta:
Na man jusu patarimai tai irgi ne visais atvejais normalus atrodo. Tai cia jus be tolerancijos visos.O mamos atsirenka kam ko reik.

As savo vaiku nesiskundziu, jeigu nepastebejote.Siulau atiidziau skaityti... Mano vaikas yra kaip vaikas. Nors ir gaves ranka ir dirziuku per uzpakaliuka, bet nei spjaudosi nei musa mane nei uz plauku taso, nei kandziojasi nei dar tokiu panasiu dalyku daro. Ir galiu pasakyti jau baigia spiegti, ka ji siaubingai megdavo. Jus manot as nekalbu su savo dukra? As su ja kalbuosi daugiau nei jums atrodo.Aiskinti neaiskinu, nes tokiam vaikui kazka isaiskinti yra be sansu, o viska parodau per zaidima su lelytm, kaladelem ir pan dalykus. Taip kad manau jus pacios dauiau literaturos paskaitykit ir neisivaizduokit, kad esat pacios taip nerealiai tobulai apsiskaiciusios, kad galit kitas smerkti ir vadinti visokiais zodziais ar siulyti kreiptis pagalbos.Jus neesat adekvacios tai daryti. Taip kad nuo tokiu komentaru gal susilaikom visos.
Atsakyti
QUOTE(zuga @ 2009 05 19, 23:37)
Na man jusu patarimai tai irgi ne visais atvejais normalus atrodo. Tai cia jus be tolerancijos visos.O mamos atsirenka kam ko reik.

o mušti vaiką yra tolerancijos pavyzdys?

Taip kad manau jus pacios dauiau literaturos paskaitykit ir neisivaizduokit, kad esat pacios taip nerealiai tobulai apsiskaiciusios, kad galit kitas smerkti ir vadinti visokiais zodziais ar siulyti kreiptis pagalbos.Jus neesat adekvacios tai daryti. Taip kad nuo tokiu komentaru gal susilaikom visos.

atsiprašau, buvo labai nekorektiška ir netolerantiška iš mano pusės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 05 19, 20:49)
as galvojau lygiai taip pat  doh.gif is vis mano santykiai su motina visada buvo salti..tik kai suaugau ji pradejo "rasytis" man i drauges..taciau ka pasesi ta ir pjausi- sirdyje niekad nejauciu jai prieraisumo  schmoll.gif

Jeigu jau knisamės šioje temoje smile.gif

Mūsų tėvai yra pokario vaikai. Jų pačių vaikystė prabėgo tokiomis sąlygomis, kad svarbiausia buvo išgyventi. Dažnai - labai sunkiai. Nenuostabu, kad vėliau, jau sukūrę savo šeimas, motinystę ir tėvystę suvokė gana primityviai - kaip vaikų aprūpinimą, fiziologonių poreikių tenkinimą, išauklėjimą bet kokia kaina "dorais" ir "teisingais", išmokslinimą... Jie tiosiog nematė kitokio modelio. Į vaiko vidinį pasaulį buvo numojama ranka. Dažnai kartu su mano minėtais gėriais vaikams perduodavo ir savo nerealizuotas svajones bei tikslus, paversdavo mus jų įkaitais. Be to, nešdavo gana nelengvą sovietmečio žmogaus buities ir darbų naštą. "Cackintis" nelikdavo nei noro, nei jėgų. Ir rinkdavosi lengviausią kelią, kurio tuo metu niekas net nekvestionuodavo - diržą.

Bet šiuolaikinės mamos turi visas galimybes gilintis į vaiko psichologiją ir nutraukti tą nelaimingą grandinę. Tiesiog kai kurioms yra patogu neigti savo bei vaikų problemas ir ieškoti kitokių motinystės kelių. Kas joms lieka?

QUOTE(zuga @ 2009 05 19, 22:05)
O jus nemanot kad pacios turite problemu del savo praeities? Gal jums pacioms reikia psichologu pagalbos? Manes niekas nemuse del to kad paimdavau sokoladuka, ar grizdavau veliau is lauko ir pan. net tada kai gaudavau dvejeta is drausmes mokykloj ar is kokio konkretaus dalyko. Gaudavau tada, kai tikrai stipriai prisidirbusi.Matyt todel ir nejauciu jokios neapykantos, o tik padekoti galiu. Labai lengva kitas mamas smerkti, o ne joms padeti. isvadinti psichinemis ligonemis ir t.t. AS UZ TAI KAD VAIKAS GAUTU TADA KADA TIKRAI TO NUSIPELNE. O kazkuri mama buvo teisi, kad po tokio auklejimo kaip jusu, kazniausiai vaikai negerbia ne tik savo tevu, bet kitu vaiku, kitu zmoniu ir pro juos praeiti neimanoma.Ir tai nebutinai turi buti asocialiu seimu vaikai. Paprasciausiai jie prades musti kitus tada kai jie nedarys taip kaip jie nori.Paprasta. As nesakau kad taipp elgsis visi vaikai. Na o kas del seneliu, tai jie negali jusu vaiku musti ar aukleti taip kaip jus auklejat savuosius.Jiems tai yra svetimas vaikas, ne ju, ir jie turi didesne atsakomybe. Todel elgiasi su jais visiskai kitaip nei su jumis elgesi. Pakalbekite pacios su savo tevais ir paklauskit pas juos kokios priezastys lemia kitoki elgesi su jusu vaikais.Mano tevai zino, kada galima su ja susitvarkyti graziai, o kada gali duoti per uzpakali jeigu to prireiks.

Turiu problemų, ir to neneigiu. O praeityje turėjau netgi labai rimtų psichologinių problemų. Ir puikiai žinau viso to priežastis. Jos glūdi vaikystėje. Šeimoje, kurioje užaugau. Ir ką?

O ultraliberalus auklėjimo stilius, kaip ir autoritarinis-geležinio kumščio, yra kraštutinumas, kuris vaiką žaloja. Sąmoningi tėvai visada ieškos aukso viduriuko ir sieks pozityviais metodais užsitikrinti savo autoritetą vaiko akyse. O diržo ir didelės gerklės pozityviais metodais niekaip nepavadinsi schmoll.gif
Atsakyti
Na as matau kad jus vistiek ne viska skaitot ka mes rasom. turbut skaitot tik tuos zodzius musti dirzas ir pan, kad galetumet ta pati vel sakyti. manau butu verta paskaityti ir tokius zodzius: kalbam, retai gauna, aiskinam, stengiames isvengti ir pan.
Atsakyti