Kaip gerai, kad užsukau čia

Turiu pareigos paaiškinti mintis mano parašytas, nes interpretacijos kalidingos visiškai
QUOTE(Gritule @ 2009 10 28, 00:23)
Po visos šitos paskaitos apie tai kad vaiko negalima drausminti, negalima nubausti uz bloga elgesį, ateina tik viena mintis, kad gal vaiko išvis nereikia auklėti...

? -
SUPER MINTIS ATEINA. SU VAIKAIS REIKIA IŠMOKTI GYVENTI. JUOS REIKIA MYLĖTI IR LEISTI JIEMS BŪTI SAVIMIS. JEI VAIKAS AUGA KARTU SU SĄMONINGAIS DORAIS ŽMONĖMIS, KURIE VAIKUI DOVANOJA DAUG MEILĖS, DĖMESIO, ATIDUMO IR ŠILUMOS - MONSTRAI NEUŽAUGA. NEBENT NAMUOSE GYVENA NE MYLINTYS TĖVAI, O MONSTRAI...
Man asmeniškai tai juokinga net skaityt tokias nesamones, nes prisiklausius paskaitų apie tokį auklėjimo būdą paskui ir auginami savanaudžių, išlepintų ir kito žmogaus nesugebančių suprasti žmonių visuomenė.
JŪSŲ NUOMONĖ TIK PATVIRTINA STEREOTIPĄ - MEILĖ LEPINA. MYOLĖTI, TAI NEREIŠKIA LEISTI DARYTI VAIKUI VISKĄ, KO JIS UŽSIGEIDŽIA. NES VAIKAI DAUG KO NESUPRANTA. JIE TIK PRADEDA PAŽINTI VISUOMENĖS NORMAS IR RIBAS. YRA NET SUAUGUSIŲJŲ, KURIE TŲ NORMŲ NEPAISO. O JŪS MUŠTRAVOJAT DVIMEČIUS, TRIMEČIUS, KAD JIE BŪTŲ PROTINGI. JIE YRA PROTINGI. TIK PAGAL SAVO AMŽIŲ, SU SAVO PATIRTIMI.
Aš pati esu socialinė darbuotoja, ir puikiai žinau, kad ribos turi būti bet kokiuose santykiuose su kitais žmonėmis, turi būti viduriukas tarp viskas galima, ir nieko negalima -
JEI JŪS SAVO ELGESIU VAIKAMS PARODOTE TAS RIBAS, TAI YRA GERIAUSIAS AUKLĖJIMO BŪDAS. VAIKAI PERIMA ELGESĮ IŠ SUAUGUSIŲJŲ JĮ STEBĖDAMI. NEREIKIA ABIGTI JOKIŲ MOSKLŲ, KAD PAPRASTUS DALYKUS SUPRASTUME...
Mano sūnui dar tik 2,5 metų, aš jį myliu labiau už viską pasaulyje, tačiau jis žino kas galima ir ko negalima.
JEI JIS ŽINO TAI BE PATIRAIMO SMURTO, TAI VALIO. O JEI MUŠIMO, RĖKIMO PAGALBA - TAI NIEKO GERO. NES TAIP MOKOTE VAIKĄ RĖKTI IR MUŠTI KITUS...
Ožiukus parodo kaip bet koks kitas vaikas,
KAI VAIKAS KITAIP NEMOKA SAVĘS IŠREIKŠTI, JIS PYKSTA. KOKIE ČIA OŽIAI? O KAI PYSKTA SUAUGĘS, TAI KAIP TUOMET VADINTI? VAIKAS PYKSTA, KAI IŠGYVENA FRUSTRACIJĄ. MUMS REIKIA MOKYTIS PAKANČIAI REAGUOTI Į VAIKŲ REAKCIJAS TOKIAS. MUMS REIKIA PABANDYTI SUPRASTI VAIKĄ. ŽINOMA, TAI NĖRA LENGVA. UŽDRAUSTI RĖKTI, VERKTI, PYKTI - PAPRASTA. BET LABAI ŽIAURU.
tačiau dar niekada nebuvo kad rėkimu ko nors išsireikalautų, jeigu vieną kartą pasakiau kad negalima, jis gali rėkt kiek tinkamas, bet vistiek negaus.
TOKS NUOSEKLUMAS GYVENIME SU VAIKAIS - LABAI SVEIKINTINAS
Ir nereikia pasakot apie besąlygišką meilę,
GAILA, KAD JAU NEBETIKTIK TOKIA MEILE. BET, KAIP SAKO, PSICHOTERAPEUTAI, TOKIOSE SITUACIJOSE PYKSTA JŪSŲ VIDINIS VAIKAS. ŽMONĖS VAIKYSTĖJE STOKOJĘ ŠILUMOS, DĖMESIO, MEILĖS, NEDUODA DAUG MEILĖS SAVO VAIKAMS IR DAR NUVERTINA TOKĮ INDĖLĮ...
meilė yra tuomet, kai nubrėžiamos ribos, o ne tuomet kai vaikui viskas leidžiama ir atleidžiama.
ČIA TIKRAI YRA JŪSŲ NEKOREKTIŠKAS POŽIŪRIS. JEI BŪTUMĖT TIKINTI, TIKRAI ŽINOTUMĖT, KAD MYLINTI ŠIRDIS ATLEIDŽIA. IR TAI NĖRA BLOGAI. NEĮSIVAIZDUOJU, KĄ TURI PADARYTI VAIKAS, KAD JAM NEATLEISTŲ JO TĖVAI. TAI KAS TUOMET, JEI NE TĖVAI, DAR GALI ATLEISTI???
Kuomet vaikas verkia nes jam skauda, tai iškarto matosi,
OHO, AŠ TOKIŲ GALIŲ NETURIU. PAVYDŽIU JUMS.
ir kiekviena normali mama tokiu atveju mato, kad kažkas jam negerai.
TUOMET AŠ ESU NE TA NORMALI MAMA

))))
O kuomet verkia dėl to ,kad kažkas buvo ne pagal jį, nemanau kad siūlomas auklėjimo būdas, toks kaip apkabinimas.
KAI TIK SUPRASITE, KO LABIAUSIAI REIKIA JŪSŲ VAIKUI, JEI NORĖSITE TAI SUPRASTI, IŠ KARTO ŽINOSITE, KAD ANKSČIAU KLYDOTE. VAIKAMS NEREIKIA IŠ TĖVŲ NEI MORALŲ, NEI RĖKIMŲ, NEI 1000 DRAUDIMŲ, NEI 1000 GRĄSINIMŲ, NEI BAUDŲ. VAIKAMS REIKIA BESĄLYGINĖS MEILĖS. NES TAI DARO ŽMOGŲ STIPRIA ASMENYBE... IR TAM NEREIKIA JOKIŲ MOKSLINIŲ TYRIMŲ.
Sėkmės mamytės auklėjan mūsų išdykėlius

.
SĖKMĖS GYVENANT SU VAIKAIS LAIMINGĄ GYVENIMĄ. PASISTENKITE IŠ VAIKŲ IŠMOKTI KUO DAUGIAU. NES JIE LABAI LAIKINAI SU MUMIS... IR YRA PUIKŪS MOKYTOJAI...
QUOTE(sena niekšė @ 2009 10 28, 01:28)
o dabartinė suaugusi visuomenė nėra egoistai, nesugebantys suprast kitų žmonių?
manau kad kaip tik tokie yra dabartiniai suaugę žmonės.
gal dėl to ir verta stengtis augint vaikus kitaip
TIK NE KITAIP. TIESIOG VERTA GRĮŽTI PRIE TO, KAS BUVO DAUG DAUG METŲ ANKSČIAU. IR ŽINDĖ MAMOS NE 3 MĖNESIUS, IR NESIKANKINO ŽINDYDAMOS IKI TREJŲ METŲ, IR MIEGOJO KARTU, IR VYRESNĖS KARTOS ŽMONĖS, SENELIAI MŪSŲ - DAUGIAU SUBALANSUOTI NEI MES, VARTOTOJIŠKOS VISUOMENĖS PALIKUONYS...
QUOTE(liaulia @ 2009 10 28, 07:05)
Superlaiminga Tai pagal tave, negalima is vis vaiku auklet, meto daiktus, saunuolis! Pradeda rekt, saunuolis! Ateik dar uz tai as tave apkabinsiu!
KEISTA, KAIP TAIP INTERPRETUOJAT MANO PARAŠYTUS ŽODŽIUS, BET TO NERAŠIAU. AKCENTUOJU, KAD NEREIKIA IŠ DVIMEČIO TIKĖTIS SUPRATIMO, KURĮ NE KIEKVIENAS SUAUGĘS TURI. IR AKCENTUOJU, KAD NEGALIMA NAT VAIKO RĖKTI AR JO MUŠTI AR KITAIP NEŠIOTI IŠ KAMPO Į KAMPĄ, KUOMET MAMAI AR TĖVUI JIS PASIDARO NEPATOGUS...
As uz tai kad butu tam tikros ribos, ko galima, o ko ne.Pritariu tau
Gritule Juk vaikas privalo zinoti zodi "NE".
GERIAUSIA SAKYTI NE, KAI VAIKUS GALI GRĖSTI PAVOJUS. GYVYBEI, SVEIKATAI. O KĄ DAR GALIMA VAIKUI DRAUSTI??? NEVERK, NESIJUOK PER GARSIAI??? O GAL DVIMEČIUI PASAKYKITE - AŠ VAŽIUOJU SAVAITEI NUO TAVĘS PAILSĖTI IR TU NEDRĮSK TAVE PRIŽIŪRINTIEMS ŽMONĖMS ČIA VERKŠLENTI???
Jei viskas bus leidziama, tai tikrai "uzlips ant galvos"!
VAIKUI VISKĄ LEIDŽIA TIK NESĄMONINGI TĖVAI. ARBA TIE, KURIE NENORI NIEKO DARYTI NEI SU SAVIMI, NEI SU VAIKAIS. AŠ NEPAŽĮSTU ŽMONIŲ, KURIEMS YRA LEISTINA VISKAS. AŠ NEMAČIAU VAIKO, KURIS NETURI RIBŲ. O JŪS MATĖT???? AŠ KALBU APIE SĄLYGINAI NORMALIOS RAIDOS VAIKĄ. NES KITIEMS DAUG KAS NEDUOTA SUPRASTI, DEJA...
As turiu 2 berniukus, dievinu juos abu! Mes daug zaidziam, piesiam kartu, einam pasivaikscioti.Bet buna momentai, kai ramus ir grazus zodis nepadeda, tai ka tada daryt? Leist rekt ir klykt ir daryt ka nori? Pvz. Vakar kepiau vista, orkaite karsta, mano 2 metu sunus panoro atsidaryti ir paziureti kas ten yra aisku graziai jam pasakiau, kad negalima, karsta, gali nudegti ir skaudes. Tai jis krito ant zemes ir pradejo spiegti,nes neleidau daryt ko jis norejo. Bandziau apkabinti ir nukreipti jo demesi i masinytes, bet jis pradejo dauzyt savo galvyte i grindis!!!! Apkabinimai nepadejo!
GALĖJOTE JĮ ŠVELNIAI PAKELTI, IR PARODYTI TAI, KĄ JIS NORĖJO PAŽIŪRĖTI. BET RAMIAI IR SAUGIAI. MAŽYLIS, DVIEJŲ METŲ, TIKRAI NEGALI SUVOKTI SAU GRĖSMĖS NUOKARŠČIO. AŠ PVZ. SAVO SŪNUI NUO MAŽŲ DIENŲ KARTOJU, KAD PEČIAUS LIESTI NEGALIMA, KARŠTA IR PAVOJINGA. TAI JIS TOKS ATSARGIUKAS, ŠONU APEINA. BET BŪNA, KAD IŠBANDO. TAI NORMALU. VAIKAI ŽINGEIDŪS. NENUSAUGOSIM NUO VISKO. ORKAITĘ GERIAUSIA TURĖTI AUKŠTAI: VAIKAMS SAUGIAU, SUAUGUSIAM PATOGIAU

SVARBU IŠLAIKYTI VIDINĘ RAMYBĘ TOKIAIS MOMENTAIS, NES VAIKAI LABAI EMPATIŠKI
Tai paemiau uz rankytes, nuvedziau i jo kambari, pasodinau i foteli ir ramiai pasakiau, kad negalim dauzyt galvytes, uz tai jis dabar turi cia nusiraminti, kai oziukai praeis ateis pas mane. Riksmas nesiliove dar gal geras 5 min., bet vaikas nusiramino, atejo, apsikabinom, dar karta pasakiau, kad negalima lyst prie karstos orkaites ir dauzyt galvytes kai sakoma "ne". Tai sakykit ,ar tai jau baisus auklejimas kaip
superlaimingaissireiske? O ka patartumet daryt, kai vaikas neklauso? As juk nemusu, nerekiu, per daug myliu savo berniukus, kad kelciau ranka Kazka tai reikia daryt su oziukais, kitaip ju vis dauges!
NUNEŠDAMA VAIKĄ Į KITĄ KAMBARĮ JAM PARODĖTE, KAD JUMS NERŪPI JO RIKSMAI. PARODĖTE DVIMEČIUI MAŽYLIUI, KAD JO NESUPRANTATE IR PAŠALINOTE JĮ IŠ SAVO AKIRAČIO. NESUPRANTATE, KAD VAIKAS IRGI ŽMOGUS??? KADA LIAUSITĖS NEŠIOTI? KAI NEPAKELSITE? AR JUS KAS NORS NEŠIOJA, KAI JŪS OŽIUOJATĖS? VYRAS GAL? O GAL JŪS NEPYKSTATE? VADINASI ARBA GYVENATE VISIŠKOJE DARNOJE SU SAVIMI IR PASAULIU, ARBA TIESIOG NELEIDŽIATE SAU PYKTI...
QUOTE(agute07 @ 2009 11 01, 23:26)
Mūsų gyvenimas su leliauskiais pasikeitė perskaičius "5 vaiku meiles kalbos", kuri atvere man akis į vaikų širdis superinė knygutė
QUOTE(Ajurekiuke @ 2009 11 02, 22:48)
As jau nebezinau, kaip man besielgti su savo dukryte, nebesusisnekam visiskai pries pora men, kazkaip paaiskindavau, kad negalim to ar ano, ar taip elgtis negerai na dabar absoliuciai nebeklauso, nezinau kas pasidare rekia ant viso namo arba cypia o kai oziai ateina tai tiek klykia, kad atrodo langai sprogs bandziau ir ramiai aiskinti ir i kita kambari nuvesti niekas nepadeda, nebezinau ka daryti
VAIKAS NORI DAUGIAU NEI GALI, TODĖL DAŽNIAU PYSKTA. IŠMOKITE PAKANČIAI REAGUOTI Į VAIKELIO PYKTĮ. TAI GERIAUSIA, KĄ GALITE PADARYTI. O JEI NEŽINOTE KAIP ELGTIS, NESIELKITE NIEKAIP.
QUOTE(Pievuzele @ 2009 11 03, 20:33)
Mūsų sūnelis taip pat kaip ir daugeli skitų vaikų labai įvairiai reiškia savo emocijas. Visko buna. Gaila tik kad trūksta žiniu kaip reaguoti į kai kuriuos dalykus. Labai įdomu būtų kuo geriau suprasti vaikučių psichologiją. Literatūros tikrai nemažai yra. Gal Jūs galėtumet ka nors rekomenduoti paskaityti kaip reiktų reaguoti į vaikučių pykčio priepuolius, "ožiukus". Norėtųsi suprasti kodėl vaikutis taip elgiasi ir koks geriausias sprendimas tokioj situacijoj visai šeimai: ir vaikučiui, ir tėveliams.
P.S. Gyvenam Kaune todėl i Jūsų užsiėmimus negalėtume atvykti.[COLOR=yellow]
21 dieną organizuoju užsiėmimą Vilniuje, nes su Kaunu vizija vis tolsta. Gal pavyktų atvykti. Šeštadienis bus.
http://vaikopasaulis.blogas.lt
QUOTE(antrakartmamyte @ 2009 11 03, 22:13)
ir aš nerėkdavau ant dukros, netaikiau vaikystėj bausmių.....oi kaip dabar gailiuosi savęs už tą švelnumą ir atlaidumą....
Galiu tik tiek pasakyt mamytėms, skirkit kuo daugiau laiko bendravimui ir buvimui su vaiku, paskui jau susigražint prarastą laiką neimanoma. Spjaukit mamos jei turit vyrus į darbą, nes jei mamos darbholikės,nukenčia vaikai
AŠ TAI NESUPRATAU, GAILITĖS, KAD NERĖKĖT ANT VAIKO IR NEBAUDĖT??? PROBLEMAS VAIKŲ ELGESYJE KELIA NE PER DIDELĖ TĖVŲ MEILĖ, O BŪTENT NENUOSEKLUS ELGESYS, NEPROGNOZUOJAMUMAS...
QUOTE(Lolute @ 2009 11 04, 23:48)
Na, man tai ne taip pasirode. O kalbeta, butent apie tai, kad dirbanti mama gali skirti zymiai maziau demesio bendravimui su vaiku, del ko veliau ir nukencia santykiai.
Pas mus irgi plaaaaaačiai reiškiasi 3 metukų krizė. Jau vienu metu galvojau, kad reikia kreiptis pas psichologus ar kažką panašaus, ar vaikų "auginimo" kursus... Ir ypač pasiutimas atsiranda mamai grįžtant iš darbo.
Bet kas įdomiausia - tai man šiemet teko "apturėt" net 6 savaičių atostogas - ir kas gi paaiškėjo: ogi kuo daugiau dėmesio vaikui, kuo daugiau laiko praleidi, bendrauji, atsakinėji, kalbiesi - tuo vaikas daugiau šilkinis darosi. O kai buvom prie juros 7 dienas, kur poilsį orientavom daugiausia į vaiką, dukrytė buvo visiškai kitokia - nei ožiotis nereikėjo, ir susikalbėt normaliai eidavo ir paklusdavo kai mums kažko iš jos reikėdavo. Didžiausia problema - laiko stoka bendravimui su vaiku. Pati tą suvokiu, pati save kaltinu, kad šiokiadieniais po darbo ir namų ruošos darbu tokiam bendravimui laiko lieka labai mažai, bet kitaip nesigauna Bet bent jau savaitgalį stengiuosi kuo daugiau laiko praleist šalia dukrytės.
SUPER MANO MINČIŲ TIKRUMO PAPASAKOJIMAS. MEILĖ - NE LEPINA. O DARO VAIKUS RAMESNIAIS.
VYKIT TUOS BUITIES DARBUS ŠALIN. INDAI NE SIELVARTAUJA, PRIEŠINGAI, NEI MŪSŲ VAIKAI.
ATIEKIT Į UŽSIĖMIMĄ ŠEŠTADIENĮ:
HTTP://VAIKOPASAULIS.BLOGAS.LT
QUOTE(nareta20 @ 2009 11 05, 22:51)

zinoma situacija labai labai tave suprantu
as vis laukiu sukandus dantis kada tas blogasis periodas praeis bet kartais ateina jau tokios mintys kad nesibaigs niekada oziuosis kaip oziavosi gal net labiau
nebezinau ko griebtis

ka bedaryti? kaip susikalbetis, susitarti grazuoju neimanoma misija, nes jai ateina oziuku pulkelis kalbejimas tas pats kai i siena zirniu berimas

sudrausminimas dar labiau uzastrina padeti, nuvedimas i kita kambari negalioja ateina is paskos ir griuna pries akis ir raitosi ant grindu

kol patis sugalvoja baigti sukauti
KAI NEŽINOTE, KĄ DARYTI, GERIAUSIA NEDARYTI NIEO. VAIKAI - MUS MYLINTYS ŽMONĖS. NET NENORI MŪSŲ SKRIAUSTI. AR VESTI IŠ PROTO...