yra kažkurioj skiltyje atskira tema apie tai, kažkada skaitinėjau, paieškokit, manau tikrai rasit vertingų patarimų ir pasidalijimų patirtimi

QUOTE(Minlina @ 2009 11 18, 16:36)
yra kažkurioj skiltyje atskira tema apie tai, kažkada skaitinėjau, paieškokit, manau tikrai rasit vertingų patarimų ir pasidalijimų patirtimi 

Bandziau ieskojau bet nereandu nes nzn kokia tema vadinasi negaliu rasti

Mano pupa dar maza.. jei krenta ant zemes rekdama, tiesiog pasakau 'ate ate' ir einu is leto i sona-tuoj pat atsistoja ir begom atlekia
jei namie uzsirekia del ko nos, 'mamos spastai' tada suveikia-apkabinu ir verkiancia isbuciuoju, nu negaliu susilaikyt, tie oziukai man tokie juokingi
i kazkaip nurimsta

QUOTE(laugene @ 2009 11 18, 14:39)
Mielos mamytes gal kuri zinote kur rasti info apie mazyliu verkima ir samones netekima, ta prasme kai vaikas uzsigauna ji rekdama neikvepia oro ir samone praranda, gal sakau kam taip yra, neurologai sako kad tipo tai kazkoks vaiku refleksas
nepamenu pavadinimo, tipo iki3 metu isauga. gal kam teko susidurti nes maniske 1.3m. jau taip padare 2 kart man lb baisu noriu placiau pasiskaityti bet nerandu niekur.

Na, perskaičiau - tai net karštis išpylė pačią

Mūsų aukselis irgi kartais ožiukus įgauna, bet kai į tai nekreipiam dėmesio ir nenusileidžiam tai jie ilgai netrunka

QUOTE(ataner24 @ 2009 05 10, 16:11)
oi ir mes zinome kas tie oziukai, nors mus tik metukai. Kazka isaiskit nelabai tokei dar ir paaiskinsi. Tai kai namuose pradeda dygti ragiukai , tai mes nunesame per kelis zingsnius toliau nuo musu ir pasodiname nugara i mus ar isnesame i kita kambari (seip bent mus nunesimas kelis zingsnius geriau veik) ir nurimsta. Bandome ir su zaislu uzmonit, bet visi zaislai skrieja stipria jega i siena ar i grindis.Pasisodinus ant keliu ir stipriai apglebus ir mums netinka nes ji muistosi muistosi kol gauna proga nuciost, kol tu nori ja auksciau uzsitemt.Mes dar vaikstom isikibe i viena ranka, bet jei nevesi kur jei reik tai klumpa ant keliu ar visa persiriec i kita puse ir daryk ka nori. O kai pasakai kad negalima ka nors daryt dauzo su rankom sau per galva. Sekanti syki vel ta pati daro ko negalima tik sypsosi ir ziuri i akis ka pasakysi. Aciu Dievui, kad parduotuve jei kol kas tikras rojus, tik dairos i visus ir ciauskia is visu jegu. Itariu bus dar daug tu oziuku, bet manau mes susidorosime su jeis....
pas mus lygiai tas pats. Mums irgi 1 metai su keliom dienom, bet oziai jau visu grazumu lenda. Iki siol dar rimtai nekovojom, bet jau reikes pradeti

QUOTE(superlaiminga @ 2009 10 26, 14:59)
Sveikutės, mamytės,
esu psichologė, vedu grupinius užsiėmimus Vilniuje mamoms apie vaikų elgesį. Gaila, kad daugumai suaugusių kyla pyktis iš bejėgiškumo, kai vaikas "nenormaliai" reaguoja.
esu psichologė, vedu grupinius užsiėmimus Vilniuje mamoms apie vaikų elgesį. Gaila, kad daugumai suaugusių kyla pyktis iš bejėgiškumo, kai vaikas "nenormaliai" reaguoja.
Nu zinote, perskaicius tokius psichologes krastutinumus, man dingo bet koks noras i psichologus kreiptis, tikekimes to ir neprireiks. Kaip profesionalas tikrai neadekvaciai ivertinote visas ishvardintas situacijas - pagal jus problemos saknys tik tevai, o vaikas be savo asmenybes - jam reikia tarnauti, o ne aukleti.

QUOTE(Vuke @ 2009 11 24, 11:59)
pagal jus problemos saknys tik tevai, o vaikas be savo asmenybes - jam reikia tarnauti, o ne aukleti. 

pries purkstaujant siulau pasidometi vaiko raida ir psichologija

Brangios mamytes
Kai paskaiciau jusu pasisakymus visur buvo parasyta dauguma tas pats t.y. vienodi oziukai
jau velyvas vakaras ir mano mazoji senokai miega.O as skaiciau ir skaiciau kaip reikia kovoti su oziukais
Ir nusprendziau,kad pirma mamai reikia gerai suprasti vaiko raida,atsizvelgiant kiek jam metu dabar,nes pvz 1 metu vaikui ir 2 metu vaikui jau siek tiek kitokia raida ir auklejimas skiriasi.Dirzas kai kurioms kartais buna iseitis,o kitos myluoja arba ant zemes griuna kartu.Paziurejus geriau idomu katras vaikas laimingesnis ar ta kuri ramina ar ta kuri musa? Isivazduoju situacija: 2 mamos ir 2 vaikai ir abi isvestos is pusiausvyros viena nukreipia demesi arba myluoja,kita duoda su dirzeliu,kad ir mazyciu,arba per rankytes(kaip skaiciau) idomu katras vaikas bus laimingesnis?
Nugyvenkite visas dienas taip,kad sazine pries vaika butu rami...
Labanakt.

Kai paskaiciau jusu pasisakymus visur buvo parasyta dauguma tas pats t.y. vienodi oziukai

Nugyvenkite visas dienas taip,kad sazine pries vaika butu rami...

Labanakt.

sveikuts mamytes, as tai kai tik pamatau kad jau vedasi link oziuku, tai visada nukreipiu vaiko demesi kita tema.

QUOTE(ragnez @ 2009 11 24, 13:46)
nepurkstauju, tiesiog man labai keistai skamba toks vienpusiskas "psichologes" komentavimas. O del domejimosi vaiko raida ir psichologija - kiekviena mama tai daro, viena maziau, kita daugiau. Savo ziniomis nesiskundziu.