Ožiai yra normalus vaiko raidos etapas. kantrybės. Tai išaugama.
Oi,kiek mamyciu pasirase,net malonu,kad esu tokia ne viena
As kazkaip irgi galvoju,kad nelabai gerai vaikui leist daryt ta,ka jis nori...Bijau,kad paskui ant galvos neuzliptu...
Stengiuos viska aiskint,nukreipiu demesi...Tai gal paaugs ir bus geresne
Linkiu visoms to

QUOTE(gwidita @ 2009 05 05, 14:43)
taip oziukai augs su vaiku kartu
bet mano atveju tai man vaika bartis,kazko neduoti ar panasiai neleidzia tetis
jei as pasakau mazajam kad kazko negalima ar neduosiu,jis nubega pas tiatika(taip vadina tety)o tas tai jau viska leidzia ir atleidzia
tada as pasilieku bloga o tetis geras
mokinu ta tiatika
kad reikia auklet,bet jis vis sako kad vaikutis dar mazas ir neglima jam kazko drausti
o kai as draudziu o tetis leidzia tada auklejimo lygiai 0 
Papildyta:
o kai parduotuveje verkt ir isterikuot pradeda
visi aplinkiniai ziuri ir man atrodo kad galvoja kokie bjaurus tevai pavydi vaikui to ar ano
todel sakau arba nuperku saldainy ir ykisu y burnyte kad tyletu arba einu y masina su vaiku o tetis apsipirkineja 

Papildyta:

neisvarysit oziuku, jegu su tiatiku nesusitarsit del vaiko auklejimo

O tiatiko nuomone, kad vaikas yra mazas ir negalima drausti irgi nepasitarnauja vaiko auklejimui.. Vaikas virs metuku jau nera mazas, jis turi suprasti, kad ne visada viskas galima.
Papildyta:
QUOTE(__snowflake @ 2009 05 05, 16:34)
Oziukus zinoma vaikas isaugs, bet jau kai vaikas bus didesnis kils kitu problemu - neklausymas, tas pats reikalavimas parduotuvej ka nors nupirkti ir t.t. Mano kaimynes mergaite 8metu, taciau vis dar krenta ant zemes, jeigu mama jai nenuperka ko ji uzsinori... Tai irgi poziurio, kad vaikas tai isaugs, pasekme.
Jei oziukai bus varomi anksciau, kol jie prasideda, tada ir su paaugusiu vaiku bus maziau problemu.
Papildyta:
QUOTE(wilioke_ @ 2009 05 05, 16:03)
geriausias mus vaistas- dirzas, nes jau nebepadeda nei kalbejimas, nei rekimas ..uzkimsti greiciau bekalbedama, nes vistiek neikiek neklauso..
Rekimas niekada nepadeda. Ir kalbet su vaiku reikia suprantamai, nes jam dvieju metuku moralus skaityti yra bergzdzias reikalas. Dirzas sitoj situacijoj irgi menka paguoda
QUOTE(__snowflake @ 2009 05 05, 15:34)
Pas musu dukra taip pat atsirado "oziukas", bet man vien tikejimo, kad jis pabegs neuztenka, todel su vyru visada stengiames drausminti, aukleti ir visaip kitaip aiskinti, kad NEGALIMA ir reiskia NEGALIMA

Skaičiau vienoj knygoj apie vaikų auklėjimą, tai ten rašo, kad isterija mėgsta žiūrovus, jei nereaguoji į ožius, praeina jie tada vaikui
Bet realiai, tai nevisada gaunas, kad visai nieko nesakyt, bet labai stengiuosi nereaguot.

uzeina ir oziuku ir neklausymu, baram kolkas, gal supras kad negalima ir yra negalima
leke ir neklauso, kad sakai negalima, nebek, ar panasiai.....net neziuri tavo puse.....pasileidzia ir bega pirmyn.....
beieka pasigaut vaika pasivijus

leke ir neklauso, kad sakai negalima, nebek, ar panasiai.....net neziuri tavo puse.....pasileidzia ir bega pirmyn.....

beieka pasigaut vaika pasivijus

tie vaiku oziukai yra ribu isbandymas. teveliu pareiga tas ribas tesingai/protingai nustatyti
kartais reikia leisti vaikui laimeti kova o kai kada nepasiduoti.

Oziukai
man tai kantrybes truksta, nors ir tiek prisiskaiciusi apie auklejima esu
su aukle geras vaikas buna, o kai pareinu namo is darbo tai oi koks oziukas pasidaro, nei valgyti galiu pataisyti nei po darbo kojas istiesti, kartais zyzia net pati nezinodama ko nori, zinau kad bando mano demesi atsikovoti, sunkus laikotarpis dabar

su oziukais mes susiduriam visos ir nera to blogo kas neiseitu i gera
visa tai isaugama ir perprantama su laiku nes mano ji meraite tikra ozka
jei kas vyksta ne pagal ja kaip ji nori tai viska meta ant zemes kanda man arba sau
vercia visas spintas rodo jog ji pyksta bet as dabar nepekreipiu i tai demesio nes jei pradedu sakyt jog taip negalima tai tada dar daugiau nervuojasi.man idomu is kur pas vaikus tokie nervai ir tokie pykciai.del to labai pergyvenau nes maniau kad tai kazkas negerai bet matau jg visos mamos su ta problema susidure..kantrybes visoms

O jei kai paaugs visai neklausys?Man tai baisu,kartais nezinau kaip ir elgtis.Va pvz.ka jus mamos darot,kai jusu vaikai pradeda rekt parduotuvei,o jus pvz.stovit eilei?

QUOTE(Donata444 @ 2009 05 05, 11:55)
Labas mamytes!Mano mergytei 1,7 men.visa laika buvo labai aktyvi,daug juda...ir yra baisiai uzsispyrus...Va siandien buvom parduotuvei,tai kai neleidau jai eit,ten kur ji nori,pradejo rekti,paskui pamate kazkoki zaisla ir vel rekia...Zodziu visi mus apziurinejo,o as tempiau jos dviratuka,prekes ir dar ja ant ranku.Vos sulaukiem savo eiles prie kasos.Taip buna ir namuose,jai visko reikia,o jei ko neduodi iskarto rekia,is lauko irgi atniesam rekiancia.Na aisku ne visa laika taip buna,bet kai buna,tai net nezinau kaip tureciau elgtis.Mamos,ar jusu vaikuciai tokie?Kaip elgtis tokiose situacijose,patarkit 

Visi vaikai turi ožiukų, nėra ko stebėtis. Tiesiog nubrėžkit ribas, kas galima, kas negalima ir griežtai jų laikykitės bet kokiu atveju. Ir taip pat turi elgtis ir mama, ir tėtė, ir seneliai. Nes kitaip vaikas susipainios ir nežinos, kaip iš tikrųjų elgtis. Į parduotuvę geriau nesiveskite, jeigu tai įmanoma, arba veskitės ne į pc, o į mažą, bus mažiau pagundų. Bergždžias reikalas tikėtis, kad gražiai apsipirksite, kai akyse raibuliuoja saldainiai, sausainiai, žaisliukai ir visko norisi. Namuose rėkimų neišvengsit, bet tai turbūt normalu

Papildyta:
QUOTE(gwidita @ 2009 05 05, 14:43)
visi aplinkiniai ziuri ir man atrodo kad galvoja kokie bjaurus tevai pavydi vaikui to ar ano
todel sakau arba nuperku saldainy ir ykisu y burnyte kad tyletu arba einu y masina su vaiku o tetis apsipirkineja 

Tokiu atveju geriausia išeiti iš parduotuvės, ką jūs ir darot kartais. Saldainių nepirkit ir burnos neužkimšinėkit, nes tai teks daryti vis dažniau.
QUOTE(wilioke_ @ 2009 05 05, 16:03)
geriausias mus vaistas- dirzas, nes jau nebepadeda nei kalbejimas, nei rekimas ..uzkimsti greiciau bekalbedama, nes vistiek neikiek neklauso..

QUOTE(Deilina @ 2009 05 06, 12:32)
Skaičiau vienoj knygoj apie vaikų auklėjimą, tai ten rašo, kad isterija mėgsta žiūrovus, jei nereaguoji į ožius, praeina jie tada vaikui
Bet realiai, tai nevisada gaunas, kad visai nieko nesakyt, bet labai stengiuosi nereaguot.

Man tai gaunasi nekreipti dėmesio, tik kad dukrai nesigauna nuvyti tuos ožiukus

QUOTE(Donata444 @ 2009 05 07, 22:06)
O jei kai paaugs visai neklausys?Man tai baisu,kartais nezinau kaip ir elgtis.Va pvz.ka jus mamos darot,kai jusu vaikai pradeda rekt parduotuvei,o jus pvz.stovit eilei? 

Neseniai buvo, kad teko nueit į parduotuvę sauskelnių ir ėjom pro dideles dėžes saldainių (nebuvo kaip aplenkt) ir prasidėjo... Baigėsi gulėjimu prie kasų

Kaip bus vėliau, nežinau, bet tikiuosi, kad geriau. Nuo pat mažens su dukra šnekuosi ir aiškinu, kas ir kodėl negalima, o kas galima, net nuo tada, kai ji man atrodė kad dar nesupranta nieko. O dabar kuo puikiausiai susišnekam ir viską ji supranta. Tik turi keletą "silpnybių", dėl kurių pykstamės.
mano maziui 1.3 men. kai tik pasodinu masinoje i kedute, tuoj rekia kad jam reikia i prieki arba tarp sediniu uzsikibus stovet, savo kedes nemegsta. Tai as isaiskinu jam kad sustabdys mane dedes ir bars kad lelius ne savo vietoj, tai jis kaip ir suprates ramiai issedi iki tikslo. Stai kokia gudrybe gelbsti, nezinau kaip bus veliau.